Ухвала
від 21.07.2020 по справі 2а-8649/09/0670
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

(про заміну сторони або третьої особи на правонаступника)

21 липня 2020 року м. Житомир справа № 2а-8649/09/0670

категорія 6426

Житомирський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Нагірняк М.Ф.,

розглянувши у письмовому провадженні клопотання Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області про заміну позивача в справі за позовом Управління Пенсійного фонду України в Житомирському районі Житомирської області до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Двірець" про стягнення 3401,92 грн.,

встановив:

01.02.2010 року Житомирським окружним адміністративним судом була винесена постанова по справі № 2а-8649/09/0670 про стягнення з Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Двірець" (код 01051264, вул. Петровського, 102, с. Двірець, р/р НОМЕР_1 в ОУ ВАТ "Ощадний банк України", МФО 311647) на користь управління Пенсійного фонду України в Житомирському районі Житомирської області (код 20405029, р/р НОМЕР_2 в ОПЕРВ Житомирського ОУ ВАТ "Державний ощадний банк України" МФО 311647) заборгованість зі сплати страхових внесків на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування, фінансові санкції та пеню в сумі 3401,92 грн.

На підставі зазначеного рішення суд видав виконавчий лист № 842/10 для звернення його до примусового виконання.

16 липня 2020року до суду надійшло клопотання Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області про заміну сторони у справі, а саме позивача - Управління Пенсійного фонду України в Житомирському районі Житомирської області іншою юридичною особою - Головним управлінням Пенсійного фонду України в Житомирській області. Клопотання мотивовано тим, що Управління Пенсійного фонду України в Житомирському районі Житомирської області ліквідоване шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області, яке є повним правонаступником реорганізованого управління.

Згідно з частиною 9 статті 205 Кодексу адміністративного судочинства України, суд вважає за можливе розглянути заяву у письмовому провадженні.

За приписами статті 52 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

Судом установлено, що що згідно постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.2015 №1055 "Про деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України" юридичні особи - управління Пенсійного фонду України в м. Житомирі Житомирської області та управління Пенсійного фонду України в Житомирському районі Житомирської області були ліквідовані шляхом реорганізації (злиття) в установленому законом порядку та утворено на їх базі Житомирське об`єднане управління Пенсійного фонду України в Житомирській області, про що 30.03.2016 внесено запис до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та Громадських формувань.

Відповідно до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України "Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України" від 22 серпня 2018 року №628 вирішено реорганізувати деякі територіальні органи Пенсійного фонду України шляхом приєднання до окремих органів Пенсійного фонду України за переліком згідно з додатком.

Згідно зі змістом додатку до постанови Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2018 року №628 "Перелік територіальних органів Пенсійного фонду України, які реорганізуються шляхом приєднання", Андрушівське об`єднане управління Пенсійного фонду України, Бердичівське об`єднане управління Пенсійного фонду України, Ємільчинське об`єднане управління Пенсійного фонду України, Житомирське об`єднане управління Пенсійного фонду України, Коростенське об`єднане управління Пенсійного фонду України, Коростишівське об`єднане управління Пенсійного фонду України, Овруцьке об`єднане управління Пенсійного фонду України, Новоград-Волинське об`єднане управління Пенсійного фонду України, Хорошівське об`єднане управління Пенсійного фонду України реорганізовані шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України у Житомирській області.

Запис про проведення державної реєстрації припинення юридичних осіб внесено до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, відтак позивач у справі вибув.

Таким чином, у межах спірних правовідносин Головне управління Пенсійного фонду України в Житомирській області є правонаступником вибувшого позивача.

З огляду на викладене, суд вважає за необхідне допустити заміну позивача - Управління Пенсійного фонду України в Житомирському районі Житомирської області його правонаступником - Головним управлінням Пенсійного фонду України в Житомирській області.

Керуючись статтями 52, 243, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України,

ухвалив:

Клопотання Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області задовольнити.

Допустити в справі заміну вибувшого позивача - Управління Пенсійного фонду України в Житомирському районі Житомирської області на його правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України в Житомирській області.

Ухвала набирає законної сили у порядку встановленому статтею 256 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена до Сьомого апеляційного суду за правилами встановленими статтями 293-297 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя М.Ф. Нагірняк

Дата ухвалення рішення21.07.2020
Оприлюднено21.07.2020
Номер документу90490411
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-8649/09/0670

Ухвала від 21.07.2020

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Нагірняк Микола Федорович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні