Ухвала
від 21.07.2020 по справі 942/582/20
НОВОПСКОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Дата документу 21.07.2020

ЄУ № 942/582/20

Провадження №2/942/385/20

У Х В А Л А

21 липня 2020 року Новопсковський районний суд Луганської області у складі:

головуючого судді Чалого А.В.

за участю секретаря Войтенко О.А.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду смт. Новопсков в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Танюшівської сільської ради Новопсковського району Луганської області про визнання права на земельну ділянку (пай) у порядку спадкування за заповітом, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог - Головне управління Держгеокадастру у Луганській області,

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до відповідача, в якому просить визнати за ним, як спадкоємцем за заповітом, право на земельну ділянку (пай), яке належало його батькові ОСОБА_2 згідно з сертифікатом серії ЛГ №0061048 від 16 грудня 1996 року на землях Танюшівської сільської ради Новопсковського району Луганської області, розмірами 10,29 умовних кадастрових гектарів, по колишньому КСП Україна , вартістю на момент смерті спадкодавця 28385,16 грн. без визначення цієї земельної ділянки в натурі.

Ухвалою Новопсковського районного суду Луганської області від 22 травня 2020 року поновлено провадження у справі та призначено підготовче судове засідання на 21 липня 2020 року. Залучено до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог - Головне управління Держгеокадастру у Луганській області, позивача зобов`язано не пізніше двох днів з дня отримання копії цієї ухвали направити третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Головному управлінню Держгеокадастру в Луганській області копію позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до початку підготовчого судового засідання у справі.

Позивач та його представник в підготовче судове засідання не з`явилися, про дату, час та місце розгляду справи повідомлені належним чином. Представник позивача надав суду заяву, в якій просив розглянути справу без його участі та участі позивача.

Представник відповідача Танюшівської сільської ради Новопсковського району Луганської області в підготовче судове засідання не з`явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином.

Представник третьої особи Головного управління Держгеокадастру у Луганській областів підготовче судове засідання не з`явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином, надав суду заяву, в якій зазначив, що позивач вимоги ухвали суду від 22 травня 2020 року не виконав, копію позовної заяви з додатками на адресу Головного управління Держгеокадастру у Луганській області не направив, у зв`язку з чим надати пояснення третьої особи на позов не має можливості.

Суд, розглянувши клопотання представника позивача про витребування доказів, приходить до наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасники справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Згідно ч. 6, 7, 8 ст. 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Згідно ч. 4 ст. 8-1 Закону України Про нотаріат вилучення (виїмка) реєстрів нотаріальних дій та документів, що передані нотаріусу на зберігання в порядку, передбаченому цим Законом, а також печатки нотаріуса не допускається. Такі реєстри нотаріальних дій, документи чи печатка нотаріуса можуть бути надані суду за мотивованою постановою суду тільки для огляду і повинні бути повернуті судом негайно після огляду.

З огляду на викладене, суд вважає, що з метою з`ясування обставин справи, які мають істотне значення та для прийняття обґрунтованого та законного рішення, клопотання представника позивача слід задовольнити частково та витребувати в Білокуракинській районній державній нотаріальній конторі інформаційну довідку щодо кола спадкоємців та відомостей про прийняття спадщини після померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 , відмовивши в частині задоволення клопотання про витребування в Новопсковському районному суді Луганської області цивільної справи №420/1192/19 за необґрунтованістю.

Разом з тим, провадження у справі відкрите 22 травня 2020 року. Відповідно до ч. 3 ст.189 ЦПК України строк проведення підготовчого провадження спливає 22 липня 2020 року.

Згідно вимог ч. 3 ст. 189 ЦПК України підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Відповідно до п.п. 2,4 ч. 5 ст. 198 ЦПК України суд вважає за необхідне оголосити перерву у підготовчому судовому засіданні, у зв`язку з невиконанням учасником справи вимог ухвали про відкриття провадження у справі у встановлений судом строк, якщо таке невиконання перешкоджає завершенню підготовчого провадження та витребуванням нових доказів, а також продовжити строк проведення підготовчого провадження на тридцять днів.

Керуючись ст.ст. 84, 189, 198, 259-261 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Оголосити перерву у підготовчому судовому засіданні по цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Танюшівської сільської ради Новопсковського району Луганської області про визнання права на земельну ділянку (пай) у порядку спадкування за заповітом, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог - Головне управління Держгеокадастру у Луганській області до 19 серпня 2020 року до 11 год. 30 хв.

Продовжити строк проведення підготовчого провадження в даній цивільній справі на тридцять днів - до 22 серпня 2020 року включно.

Клопотання представника позивача про витребування доказів задовольнити частково.

Витребувати в Білокуракинській районній державній нотаріальній конторі (Луганська область, смт. Білокуракине, вул. Історична, 48) інформаційну довідку щодо кола спадкоємців та відомостей про прийняття спадщини після померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 .

Роз`яснити, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені Цивільним процесуальним кодексом України.

Позивач не пізніше двох днів з дня отримання копії цієї ухвали повинен направити третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Головному управлінню Держгеокадастру в Луганській області копію позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до 19 серпня 2020 року.

Копію ухвали направити в Білокуракинську районну державну нотаріальну контору та позивачу ОСОБА_1 , для виконання.

Про час та місце судового розгляду повідомити учасників справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя: А.В. Чалий

Дата ухвалення рішення21.07.2020
Оприлюднено22.07.2020
Номер документу90500938
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права на земельну ділянку (пай) у порядку спадкування за заповітом,

Судовий реєстр по справі —942/582/20

Рішення від 19.10.2020

Цивільне

Новопсковський районний суд Луганської області

Чалий А. В.

Ухвала від 19.08.2020

Цивільне

Новопсковський районний суд Луганської області

Чалий А. В.

Ухвала від 21.07.2020

Цивільне

Новопсковський районний суд Луганської області

Чалий А. В.

Ухвала від 22.05.2020

Цивільне

Новопсковський районний суд Луганської області

Чалий А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні