Ухвала
від 20.07.2020 по справі 761/7579/20
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/7579/20

Провадження № 2/761/4897/2020

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 липня 2020 року Шевченківський районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді - Фролової І.В.,

при секретарі - Мехеді А.В.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в приміщенні зали суду в м. Києві цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Бігтур про здійснення виплат за роботу в нічний та надурочний час, -

В С Т А Н О В И В:

Ухвалою Шевченківського районного суду м. Києва від 17 березня 2020 року у справі було відкрито провадження та призначено її до розгляду за правилами загального позовного провадження.

20 липня 2020 року сторони звернулися до суду зі спільною заявою про затвердження мирової угоди.

Позивач в судове засідання не з`явилася, через канцелярію суду подала заяву в якій подану позовну заяву підтримала у повному обсязі та просила її задовольнити. Проти ухвалення заочного рішення по справі не заперечувала.

Відповідач у судове засідання не з`явився, про час та місце слухання справи повідомлений судом належним чином.

Неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею (ч. 1 ст. 223 ЦПК України).

Суд, керуючись вимогами ст. ст. 223, 280 ЦПК України, вважає за можливе розглянути справу за відсутності відповідача на підставі наявних в справі доказів, ухваливши заочне рішення, оскільки: відповідач належним чином повідомлений про дату, час і місце судового засідання; відповідач не з`явився в судове засідання без поважних причин або без повідомлення причин; відповідач не подав відзив; позивач не заперечує проти заочного вирішення справи; підстави для відкладення розгляду справи відсутні.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що заява про затвердження мирової угоди підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно ч.1ст. 207 ЦПК України мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обов`язків сторін. У мировій угоді сторони можуть вийти за межі предмета спору за умови, що мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб.

Відповідно до ч. 4ст. 207 ЦПК України укладена сторонами мирова угода затверджується ухвалою суду, в резолютивній частині якої зазначаються умови угоди. Затверджуючи мирову угоду, суд цією ж ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

У відповідності до п. 5, ч. 1, ст. 255 ЦПК України суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо сторони уклали мирову угоду і вона затверджена судом.

Оскільки сторони добровільно прийшли до згоди про укладення мирової угоди, наслідки укладення мирової угоди сторонам роз`яснені та зрозумілі, при цьому мирова угода не порушує прав та інтересів сторін та інших осіб, тому суд вважає необхідним затвердити мирову угоду, укладену між сторонами, а провадження по справі закрити на підставі того, що зазначена мирова угода не суперечить діючому законодавству і укладається в інтересах всіх сторін.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. ст.207, п. 5 ч. 1 ст.255,256, ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву ОСОБА_1 та Товариства з обмеженою відповідальністю Бігтур про укладення мирової угоди - задовольнити.

Затвердити мирову угоду, укладену між ОСОБА_1 та Товариством з обмеженою відповідальністю Бігтур , на таких умовах:

1.Мирова угода укладається з метою врегулювання спору в цивільній справі № 761/7579/20 (провадження № 2/761/4897/2020) за позовом ОСОБА_1 (Позивач) до ТОВ БІГТУР (Відповідач) про стягнення коштів за роботу у нічний та надурочний час, середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні.

2.Даною Мировою угодою Сторони вирішили врегулювати спір, що виник між ними на наступних умовах визначених цією Мировою угодою.

3.Підписуючи дану Мирову угоду Сторони погодили наступний порядок врегулювання спору між Позивачем та Відповідачем:

3.1 Протягом 10 (десяти) банківських днів з моменту підписання Мирової угоди та винесення судом ухвали про її затвердження Відповідач зобов`язаний сплатити на користь Позивача:

- 911,65 грн. (дев`ятсот одинадцять гривень 65 копійок), що за погодженням Сторін визнається повною та остаточною сумою оплати Позивачу за роботу у нічний час за весь (всі) періоди роботи Позивача у Відповідача (всі періоди трудових відносин між ОСОБА_1 та ТОВ БІГТУР );

- 6605,94 грн. (шість тисяч шістсот п`ять гривень 94 копійки), що за погодженням Сторін визнається повною та остаточною сумою оплати Позивачу за роботу у надурочний час за весь (всі) періоди роботи Позивача у Відповідача (всі періоди трудових відносин між ОСОБА_1 та ТОВ БІГТУР );

- 1 482,41 грн. (одна тисяча чотириста вісімдесят дві гривні 41 копійка), що за погодженням Сторін визнається повною та остаточною сумою оплати Позивачу середнього заробітку затримки розрахунку при звільненні з ТОВ БІГТУР по дату підписання Мирової угоди та винесення судом ухвали про її затвердження,

а всього разом 9000,00 грн. (дев`ять тисяч гривень 00 копійок), надалі - Ціна Мирової угоди, шляхом безготівкового зарахування коштів на банківський рахунок Позивача згідно реквізитів зазначених у Мировій угоді. За погодженням Сторін, виплата Ціни Мирової угоди здійснюється із утриманням платежів і зборів передбачених чинним законодавством України.

3.2. Підписуючи дану Мирову угоду Позивач, ОСОБА_1 , погоджується з Ціною Мирової угоди та строком її сплати, що вказані у п. 3.1 Мирової угоди, вважає Ціну Мирової угоди справедливою, прийнятною і вигідною для себе, її розмір повністю задовольняє вимоги Позивача до ТОВ БІГТУР .

3.3. Цією Мировою угодою остаточно врегульовано відносини та спір між Сторонами, у зв`язку з чим з моменту підписання Мирової угоди, винесення судом ухвали про її затвердження та у випадку належного виконання Відповідачем своїх зобов`язань щодо сплати Ціни Мирової угоди як це передбачено п. 3.1 Мирової угоди, Позивач: (1) відмовляється від позовних вимог до Відповідача про стягнення коштів за роботу у нічний та надурочний час, середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні; (2) зобов`язується не пред`являти жодних та будь-яких вимог, претензій, позовів до Відповідача щодо оплати праці (в тому числі основної заробітної плати та додаткової оплати праці), оплати роботи у нічний та надурочний час, виплати належних звільненому працівникові сум, стягнення середнього заробітку за весь час затримки по день фактичного розрахунку, одержання будь-яких інших видів компенсацій, індексацій, премій, доплат та оплат.

3.4. Сторони дійшли згоди, що судові витрати Позивача, в тому числі судовий збір та витрати пов`язані з розглядом справи (включаючи, але не обмежуючись, витрати на професійну правничу допомогу), покладаються в повному обсязі на Позивача.

3.5. Сторони дійшли згоди, що судові витрати Відповідача, в тому числі витрати пов`язані з розглядом справи (включаючи, але не обмежуючись, витрати на професійну правничу допомогу), покладаються в повному обсязі на Відповідача.

4. У випадку невиконання добровільно Сторонами умов цією Мирової угоди, вона виконується примусово в порядку передбаченому Законом України Про виконавче провадження .

5. Підписуючи дану Мирову угоду Позивач, ОСОБА_1 , стверджує, що їй відомі наслідки укладення та затвердження судом даної Мирової угоди, при підписанні Мирової угоди вона діє добровільно, усвідомлюючи значення своїх дій, без будь-якого примусу та бажає настання наслідків, які викладені в Мировій угоді. Позивач, ОСОБА_1 , стверджує, що з підписанням даної Мирової угоди трудовий спір між нею та Відповідачем врегульовано, претензій та/або вимог щодо порушення її трудових прав (включаючи, але не обмежуючись щодо оплати праці, оплати роботи у нічний та надурочний час, оплати середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні) не має.

6. Підписуючи дану Мирову угоду Відповідач, ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ БІГТУР в особі Представника за довіреністю Адвоката Бугаєва Максима Анатолійовича, стверджує що йому відомі наслідки укладення та затвердження судом даної Мирової угоди, при підписанні Мирової угоди він діє добровільно, усвідомлюючи значення своїх дій, без будь-якого примусу та бажає настання наслідків, які викладені в Мировій угоді.

7. Дана Мирова угода набирає чинності з дня її підписання Сторонами та затвердження Шевченківським районним судом міста Києва.

8. Мирова угода укладена в 3 (трьох) примірниках, по одному для кожної із Сторін та один для Суду. Кожний примірник має однакову юридичну силу.

Провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Бігтур про здійснення виплат за роботу в нічний та надурочний час - закрити.

Роз`яснити позивачу, що у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Ухвалу суду може бути оскаржено до Київського апеляційного суду через Шевченківський районний суд м. Києва шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення ухвали.

Учасник справи, якому повний текст ухвали суду не був вручений у день її проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала суду, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закритті апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Реквізити учасників:

ОСОБА_1 , місце реєстрації - АДРЕСА_1 , іпн. НОМЕР_1 ,

Товариство з обмеженою відповідальністю Бігтур , місцезнаходження - 04112, м. Київ, вул. Дегтярівська, буд. 52, код ЄДРПОУ - 35481190.

Суддя:

Дата ухвалення рішення20.07.2020
Оприлюднено22.07.2020
Номер документу90507686
СудочинствоЦивільне
Сутьздійснення виплат за роботу в нічний та надурочний час

Судовий реєстр по справі —761/7579/20

Ухвала від 20.07.2020

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Фролова І. В.

Ухвала від 17.03.2020

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Фролова І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні