Ухвала
від 22.07.2020 по справі 364/630/20
ВОЛОДАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 364/630/20

Провадження № 2-о/364/16/20

УХВАЛА

ПРО ЗАЛИШЕННЯ ЗАЯВИ БЕЗ РУХУ

22.07.2020 року, суддя Володарського районного суду Київської області Моргун Г. Л.,

ознайомившись з заявою громадян Сполучених Штатів

ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , паспорт № НОМЕР_1 виданий 12.02.2018 року Державним департаментом США, адреса місця проживання: АДРЕСА_1)

ОСОБА_2 ( ІНФОРМАЦІЯ_2 , паспорт № НОМЕР_2 виданий 12.08.2018 року Державним департаментом США, адреса місця проживання: АДРЕСА_1)

заінтересовані особи:

Міністерство соціальної політики України ( вул. Еспланадна, 8/10, м. Київ);

служба у справах дітей та сім`ї Володарської РДА ( площа Миру, 4, смт Володарка, Київської області);

Комунальний заклад КОР Володарська спеціалізована загальноосвітня санаторна школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів - Центр реабілітації ( вул. Зарічна, 102 В, смт Володарка)

про усиновлення,

ВСТАНОВИВ :

До Володарського районного суду Київської області 20.07.2020 року надійшла вказана заява.

Зі змісту заяви суддя встановила, що заявники звернулись до Володарського районного суду з заявою про усиновлення при цьому не було дотримано ряд вимог передбачених чинних законодавством для справ такої категорії.

Так, згідно ст. 293 ЦПК України, окреме провадження це вид непозовного цивільного судочинства, в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав, свобод та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав. Відповідно до ч. 3 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Відповідно до ч. 3 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених ЦПК України, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Вичерпний перелік вимог до заяви про усиновлення, викладено у главі 5 ЦПК України, однак заявники лише частково їх дотрималися та допустили ряд недоліків.

Окрім того ст.175 ч.3 п.2 ЦПК України зазначає, що в заяві слід зазначати повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб), їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти для учасників процесу.

Заявники не додали до своєї заяви її копії та всі наявні в них докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються їх вимоги та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості учасників судового розгляду.

Окрім того, відповідно до ч. 4 ст. 177 ЦПК України, до заяви слід додати документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Стаття 7 Закону України Про судовий збір зазначає, що у разі коли позов немайнового характеру подається одночасно кількома позивачами до одного або кількох відповідачів, судовий збір сплачується кожним позивачем окремим платіжним документом у розмірах, установлених статтею 4 цього Закону за подання позову немайнового характеру.

Згідно з вимогами судовий збір за подання до суду заяви у справах окремого провадження, яка подана фізичною особою, ставка судового збору становить 0,2 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб (420,40 грн ).

Відповідно до вимог ст. 9 Закону України Про судовий збір , судовий збір сплачується за місцем розгляду справи та зараховується до спеціального фонду Державного бюджету України. Суд перед відкриттям (порушенням) провадження у справі, прийняттям до розгляду заяв (скарг) перевіряє зарахування судового збору до спеціального фонду Державного бюджету України.

Згідно правил ч. 1 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що заяву подано без додержання вимог, викладених у ЦПК України, протягом п`яти днів з дня надходження до суду заяви постановляє ухвалу про залишення заяви без руху.

Відповідно до частини 2 даної статті в ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Так, заявники, усуваючи недоліки, повинні додати до заяви :

-вказати всі належні реквізити учасників судового розгляду

-копії заяви та всі наявні у них докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються їх вимога та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості учасників судового розгляду;

-оплатити судовий збір у розмірі визначеному Законом України Про судовий збір - 0,2 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Таким чином, заявником необхідно привести заяву у відповідність до вимог чинного законодавства та усунути вказані недоліки у встановлений судом строк, інакше заява буде вважатися неподаною та буде повернута заявникам разом з доданими до неї документами.

Керуючись ст. ст. 175, 185, 260 ЦПК України, суддя, -

У Х В А Л И В :

Заяву ОСОБА_3 та ОСОБА_2 про усиновлення , - залишити без руху.

Повідомити заявників про необхідність виправити зазначені недоліки заяви в десятиденний строк з дня отримання копії ухвали.

Роз`яснити заявникам положення ч. 3 ст. 185 ЦПК України, за якими в разі, якщо вони не усунуть недоліки заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається заявникам.

Копію ухвали направити заявникам не пізніше наступного дня після її постановлення.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Г. Л. Моргун

Дата ухвалення рішення22.07.2020
Оприлюднено23.07.2020
Номер документу90523707
СудочинствоЦивільне
Сутьусиновлення

Судовий реєстр по справі —364/630/20

Ухвала від 03.08.2020

Цивільне

Володарський районний суд Київської області

Моргун Г. Л.

Ухвала від 22.07.2020

Цивільне

Володарський районний суд Київської області

Моргун Г. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні