Ухвала
від 14.07.2020 по справі 280/18/20
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ЗАКРИТТЯ ПІДГОТОВЧОГО ПРОВАДЖЕННЯ ТА ПРИЗНАЧЕННЯ СПРАВИ ДО СУДОВОГО РОЗГЛЯДУ

14 липня 2020 року Справа № 280/18/20 м. Запоріжжя

Запорізький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Новікової І.В., розглянувши в порядку письмового провадження питання щодо закриття підготовчого провадження у адміністративній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Південь-Промбуд до Головного управління ДФС у Запорізькій області про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення - рішення,

ВСТАНОВИВ:

02 січня 2020 року до Запорізького окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю "Південь-Промбуд" (далі-позивач) до Головного управління ДФС у Запорізькій області (далі - відповідач), в якому позивач просить суд визнати протиправним та скасувати податкове повідомлення - рішення від 14.08.2019 №0108775006.

14 липня 2020 в підготовче засідання представники сторін не з`явились, відповідач був належним чином повідомлений про дату та час наступного судового засідання, про що свідчить наявне в матеріалах справи поштове повідомлення про вручення отримане представником 03.06.2020, причини неявки суду не повідомили.

Представнику позивача було надіслано ухвалу суду від 26.05.2020 про відкладення підготовчого засідання, проте на адресу суду повернувся конверт із зазначенням причин не вручення інші причини, що не дали змоги виконати обов`язки щодо пересилання поштового відправлення .

Позивачу - директору підприємства Завірову О.Ю. зазначену ухвалу надіслано засобами електронного зв`язку, і позивачем було підтверджено факт її отримання. Причини неявки також суду не повідомив.

Що стосується клопотання представника відповідача, яке було подано до суду 16.03.2020 та не було судом вирішено, а саме про залучення в якості другого відповідача - Головне управління ДПС у Запорізькій області, суд дійшов висновку щодо його необґрунтованості та у відмові в його задоволенні, оскільки оскаржуване податкове повідомлення рішення приймалось саме ГУ ДФС у Запорізькій області і позивачем у прохальній частині позову вимог до ГУ ДПС у Запорізькій області не заявлено.

Підсумовуючи вищезазначене, суд дійшов висновку щодо необґрунтованості заявленого клопотання та у відмові в його задоволенні.

Водночас суд вважає, що на стадії підготовчого провадження було судом було з`ясовано остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу, з`ясовано заперечення проти позовних вимог, визначено обставин справи, які підлягають встановленню.

Відповідно до пункту 3 частини 2 статті 183 КАС України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

У зв`язку із викладеним, суд вважає за необхідне закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті.

Керуючись ст.ст. 183, 241, 248, 256 КАС України, суд,

УХВАЛИВ:

В задоволенні клопотання представника відповідача щодо залучення в якості другого відповідача - Головне управління ДПС у Запорізькій області - відмовити.

Закрити підготовче провадження у справі №280/18/20 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Південь-Промбуд до Головного управління ДФС у Запорізькій області про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення - рішення.

Призначити справу до судового розгляду по суті на 05 серпня 2020 року, яке відбудеться за адресою: м. Запоріжжя, вул. Сергія Синенка, 65-в, у залі судових засідань №4 о 09 год. 20 хв.

Справа розглядатиметься одноособово суддею Новіковою Інною Вячеславівною.

У судове засідання повістками викликати учасників справи.

Неявка представників сторін належним чином повідомлених про дату, час та місце судового розгляду справи не є перешкодою для розгляду справи по суті, відповідно до ч.1 ст.205 КАС України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://adm.zp.court.gov.ua/sud0870.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту підписання.

Суддя І.В.Новікова

05 серпня 2020 року 09:20

Дата ухвалення рішення14.07.2020
Оприлюднено24.07.2020
Номер документу90541252
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування податкового повідомлення - рішення

Судовий реєстр по справі —280/18/20

Рішення від 13.08.2020

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Новікова Інна Вячеславівна

Ухвала від 14.07.2020

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Новікова Інна Вячеславівна

Ухвала від 26.05.2020

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Новікова Інна Вячеславівна

Ухвала від 29.05.2020

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Новікова Інна Вячеславівна

Ухвала від 05.05.2020

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Новікова Інна Вячеславівна

Ухвала від 24.03.2020

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Новікова Інна Вячеславівна

Ухвала від 24.02.2020

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Новікова Інна Вячеславівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні