Рішення
від 21.07.2020 по справі 468/544/20-ц
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 468/544/20-ц

2-о/468/27/20

БАШТАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД

56101 Миколаївська область м. Баштанка вул. Полтавська 43

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21.07.2020 року Баштанський районний суд Миколаївської області в складі: головуючого - судді Янчук С.В., за участі секретаря Хижняк К.А., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Баштанка цивільну справу за заявою ОСОБА_1 до відділу Держгеокадастру Баштанського району Миколаївської області про встановлення факту належності правовстановлюючого документу,

ВСТАНОВИВ:

Заявник звернулася до суду із заявою про встановлення факту належності правовстановлюючого документу. На обґрунтування вимог в заяві зазначила, що заявником по справі 24 травня 2004 року було отримано державний акт на право власності на земельну ділянку серії МК № 086715, який зареєстровано в Книзі записів реєстрації державних актів на право власності на землю та на право постійного користування землею, договорів оренди землі за № 01:04:006:00043 на земельну ділянку площею 5.33 га, що розташована в межах території Баштанської міської ради Баштанського району Миколаївської області, цільове використання якої - для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, кадастровий номер 4820610000:05:000:0052.

Державний акт було видано на підставі розпорядження Баштанської районної державної адміністрації від 14.01.204 року за № 10-р. В правовстановлюючому документі по -батькові вказано ОСОБА_1 - на російській мові. На думку заявника, при виписані її даних було допущено помилку. При отриманні державного акту вона не звернула на це увагу, і лише при зверненні до органів державної реєстрації їй було вказано на невірні дані, які не збігаються з паспортними даними.

Заявник має намір передати належну їй земельну ділянку в оренду, але їй було роз`яснено, що органи державної реєстрації, а в послідуючому інші державні органи будуть вказувати на існуючі розбіжності в написанні по-батькові в правовстановлюючому документі та в паспорті, тому вона звернулася до органу, який видавав в 2004 році державний акт на земельну ділянку - Відділу у Баштанському районі Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області для внесення виправлень у державний акт на право власності на земельну ділянку. На письмовий запит працівниками зацікавленої особи було надано письмову відповідь про неможливість на сьогодні знести зміни до державного акту шляхом виправлення. В зв`язку з цим вона не може отримати державний акт з виправленнями даних у відповідно до паспорту.

Від заявника надійшла заява про розгляд справи у її відсутність, заяву підтримує та розгляд справи просить проводити у її відсутність.

Представник заінтересованої особи в судове засідання не з`явився, про розгляд справи повідомлений вчасно та належним чином, будь-яких заяв до суду не надано.

Дослідивши письмові докази ( копію державного акту на право приватної власності на землю серії І-МК №086715, копію витягу з Державного земельного кадастру від 02.09.2019р., відповідь та довідку відділу Держгеокадастру Баштанського району від 18.02.2020р.) суд приходить до висновку про наявність достатніх підстав для задоволення заяви.

Згідно пункту 6 частини першої статті 315 ЦПК України суд розглядає справи про встановлення факту належності правовстановлюючих документів особі, прізвище, ім`я, по батькові, що зазначені в документі, не збігаються з ім`ям, по батькові цієї особи, зазначеним у свідоцтві про народження або в паспорті.

Відповідно до пункту 12 постанови Пленуму Верховного Суду України, від 31.03.1995 № 5 Про судову практику в справах про встановлення фактів, що мають юридичне значення при розгляді справи про встановлення відповідно до статті 351 ЦПК факту належності правовстановлюючих документів особі, прізвище, ім`я, по батькові, місце і час народження якої, зазначені в документі, не збігаються з ім`ям, по батькові, прізвищем, місцем і часом народження цієї особи, вказаними у свідоцтві про народження або в паспорті, у тому числі, факту належності правовстановлюючого документа, в якому допущені помилки у прізвищі, імені, по батькові або замість імені чи по батькові зазначені ініціали суд повинен запропонувати заявникові подати докази про те, що правовстановлюючий документ належить йому і що організація, яка видала документ, не має можливості внести до нього відповідні виправлення.

Враховуючи, що встановлення належності правовстановлюючого документу має для ОСОБА_1 важливе юридичне значення, оскільки наддасть можливість підтвердити право власності та можливість реалізації правомочностей власника майна у повному обсязі, а досліджені судом докази вказують на наявність описки в по-батькові заявника, зазначеному в державному акті, виправлення яких в досудовому порядку не можливе, суд приходить до висновку про обґрунтованість заяви та її задоволення шляхом встановлення належності заявнику правовстановлюючого документу.

Керуючись статтями 259, 263-265, 315, 317, 319 ЦПК України,

В И Р І Ш И В :

Заяву - задовольнити.

Встановити факт належності ОСОБА_1 правовстановлюючого документа, а саме державного акту на право власності на земельні ділянку серії МК в„– 086715 виданого на імя ОСОБА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_2 ,як такого, що належить ОСОБА_1 .

Апеляційна скарга на рішення суду може бути подана до Миколаївського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

СУДДЯ:

СудБаштанський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення21.07.2020
Оприлюднено24.07.2020
Номер документу90558482
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —468/544/20-ц

Рішення від 21.07.2020

Цивільне

Баштанський районний суд Миколаївської області

Янчук С. В.

Ухвала від 05.05.2020

Цивільне

Баштанський районний суд Миколаївської області

Янчук С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні