Постанова
від 23.07.2020 по справі 243/5668/20
СЛОВ'ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 3/243/2766/2020

Справа № 243/5668/20

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 липня 2020 року м. Слов`янськ

Суддя Слов`янського міськрайонного суду Донецької області Ільяшевич О. В. розглянувши матеріали, які надійшли зі батальйону патрульної поліції в містах Краматорськ та Слов`янськ УПП в Донецькій області Департаменту патрульної поліції

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Слов`янськ Донецької області, працює ПП Пасажир - водій, зареєстроване у встановленому законом місце проживання та фактичне місце проживання: АДРЕСА_1 ,

за вчинення адміністративного правопорушення передбаченого ст. 44-3 КУпАП, -

ВСТАНОВИЛА:

26 червня 2020 року о 06 год. 30 хв., біля будинку 58 по вул. Сучасній м. Слов`янська Донецької області, водій ОСОБА_1 здійснив приміське перевезення пасажирів за регулярним маршрутом № 23 сполученням Миколаївка-Слов`янськ на транспортному засобі ПАЗ 32054, номерний знак НОМЕР_1 у кількості 31 пасажира, що перевищує кількість місць за сидіння, як передбачено технічним паспортом транспортного засобу і становить 20 місць за сидіння пасажирів, за що передбачена адміністративна відповідальність встановлена ст. 44-3 КУпАП..

Права особи, яка притягується до адміністративної відповідальності, передбачені ст. 268 КУпАП України, та положення статті 63 Конституції України ОСОБА_1 роз`яснені та зрозумілі, заяв чи клопотань від нього не надійшло.

При розгляді адміністративної справи в суді ОСОБА_1 в судовому засіданні повідомив, що свою провину у скоєнні адміністративного проступку визнав, у вчиненому розкаявся. Зазначив, що до маршрутного транспорту, яким він здійснював перевезення пасажирів, увійшла багатодітна сім`я, що стало причиною виявлення більшої кількості людей у салоні. Вони відмовилися виходити, а він не мав часу з ними сперечатися, оскільки він повинен був дотриматися розкладу руху маршрутного таксі.

Винність ОСОБА_1 у скоєнні адміністративного правопорушення підтверджується також:

даними протоколу про адміністративне правопорушення серія ГП № 125544 від 26 червня 2020 року складеного уповноваженою посадовою особою у встановленому законом порядку, згідно із яким 26 червня 2020 року о 06 год. 30 хв., біля будинку 58 по вул. Сучасній м. Слов`янська Донецької області, водій ОСОБА_1 здійснив приміське перевезення пасажирів за регулярним маршрутом № 23 сполученням Миколаївка-Слов`янськ на транспортному засобі ПАЗ 32054, номерний знак НОМЕР_1 у кількості 31 пасажира, що перевищує кількість місць за сидіння, як передбачено технічним паспортом транспортного засобу і становить 20 місць за сидіння пасажирів. Від підпису в протоколі про адміністративне правопорушення ОСОБА_1 відмовився в присутності двох свідків ОСОБА_2 та ОСОБА_3 (а.с. 3);

доданими до протоколу про адміністративне правопорушення письмовими поясненнями свідків ОСОБА_4 , та ОСОБА_5 , в яких зазначено, що 26 червня 2020 року в автобусі сполученням Миколаївка-Слов`янськ знаходились 20 пасажирів, які знаходились на сидіннях та 11 пасажирів стояли.

доданими до протоколу про адміністративне правопорушення письмовими поясненнями свідків ОСОБА_2 та ОСОБА_6 , в яких зазначено, що ОСОБА_1 в їх присутності відмовився від підпису у протоколі про адміністративне правопорушення складеного відносно нього;

доданим до протоколу про адміністративне правопорушення посвідченням водія серії ЯНА №376991, де зазначено, що ОСОБА_1 має право на керування транспортними засобами категорії A, B, C, D, E;

доданим до протоколу про адміністративне правопорушення cвідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу серії: НОМЕР_1 , марки: ПАЗ НОМЕР_2 , тип: автобус пасажирський, 2008 року випуску, який зареєстрований на організацію ТОВ ТОР-АВТО ;

доданою до протоколу про адміністративне правопорушення ліцензією Міністерства транспорту та зв`язку України Серії АВ №545522, в якій зазначені вид господарської діяльності, дозволений вид роботи, найменування юридичної особи: ПП Пасажир , ідентифікаційний код: 32036195, дата видачі ліцензії 13 липня 2010 року № 27Л, строк дії необмежений.

Судом оглянуто фото транспортного засобу з реєстраційним номером АН4805ЕН № 23 сполученням Миколаївка-Слов`янськ та салон автобусу в якому знаходяться люди на сидіннях а також стоячи.

За приписами ст.44-3КУпАП адміністративна відповідальність настає за порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України "Про захист населення від інфекційних хвороб", іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами.

Відповідно до ст. 22 КУпАП, при малозначності вчиненого адміністративного правопорушення орган (посадова особа), уповноважений вирішувати справу, може звільнити порушника від адміністративної відповідальності і обмежитись усним зауваженням.

Оцінивши наведені докази в їх сукупності, суд приходить до переконання про наявність в діях ОСОБА_1 адміністративного правопорушення передбаченого ст. 44-3 КУпАП, яке полягає в порушенні правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України "Про захист населення від інфекційних хвороб", іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами, та доведеність його вини, однак враховуючи обставини вчиненого, особупорушника, який раніше до адмінвідповідальності не притягувався, ту обставину, що будь-яких негативних наслідків не настало, а також те, що ОСОБА_1 повністю усвідомив всю серйозність своїх дій/бездіяльності , ставлення до вчиненого, суд приходить до висновку про можливість в даному випадку звільнити ОСОБА_1 від адміністративної відповідальності, передбаченої ст. 44-3 КУпАП у зв`язку із малозначністю вчиненого, обмежившись усним зауваженням.

Судовий збір у провадженні по справі про адміністративне правопорушення не підлягає стягненню відповідно до положень ст. 40-1 КУпАП, оскільки судом порушника звільнено від адміністративної відповідальності .

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 22, 173, 279-284 Кодексу України про адміністративні правопорушення, -

ПОСТАНОВИЛА:

ОСОБА_1 звільнити від адміністративної відповідальності, передбаченої ст. 44-3 КУпАП, у зв`язку із малозначністю вчиненого правопорушення та оголосити їй за ст.22 КУпАП усне зауваження.

Справу про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 за вчинення адміністративного правопорушення передбаченого ст. 44-3 КУпАП, - провадженням закрити.

Скаргу на постанову по справі про адміністративне правопорушення може бути подано протягом десяти днів з дня винесення постанови. Апеляційна скарга подається до Апеляційного суду Донецької області через Слов`янський міськрайонний суд.

Суддя Слов`янського

міськрайонного суду О. В. Ільяшевич

Дата ухвалення рішення23.07.2020
Оприлюднено27.07.2020
Номер документу90571993
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —243/5668/20

Постанова від 23.07.2020

Адмінправопорушення

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Ільяшевич О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні