Рішення
від 20.07.2020 по справі 409/1112/20
БІЛОКУРАКИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №409/1112/20

Пров.№2-о/409/189/20

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

20 липня 2020 року смт Білокуракине

Білокуракинський районний суд Луганської області у складі:

головуючого судді: О.Ю.Максименко

за участю секретаря судових засідань: А.М.Малик

за участю заявниці: О.І Свергун

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду смт Білокуракине цивільну справу за заявою ОСОБА_1 про встановлення факту родинних відносин, -

В с т а н о в и в :

Заявниця звернулася до Білокуракинського районного суду Луганської області з заявою про встановлення факту, що має юридичне значення, а саме встановлення факту родинних відносин з її матір`ю - ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

В обґрунтування своїх вимог заявниця вказала, що ІНФОРМАЦІЯ_2 її мати - ОСОБА_2 . Після смерті матері заявниця звернулася до нотаріальної контори з заявою про прийняття спадщини. Проте при огляді документів було виявлено, що в свідоцтві про народження заявниці, виписаному російською мовою, прізвище заявниці та її матері зазначено " ОСОБА_3 ", проте в свідоцтві про шлюб прізвище матері заявниці зазначено російською мовою " ОСОБА_3 " та у свідоцтві про смерть прізвище матері заявниці зазначено українською мовою " ОСОБА_4 ". Різне написання дошлюбного прізвища заявниці та прізвища її матері унеможливлює встановлення родинних відносин між заявницею та його матір`ю, що і спонукало її звернутися до суду.

В судовому засіданні заявниця надала пояснення, аналогічні викладеним в заяві, просила суд задовольнити заяву в повному обсязі.

Представник заінтересованої особи - Просторівської сільської ради Білокуракинського району Луганської області в судове засідання не з`явився, про дату, час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином, причин неявки суду не повідомив, заяви про розгляд справи без його участі до суду не надходило.

Суд, вислухавши пояснення заявника, допитавши свідків ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , вивчивши матеріали справи, дослідивши докази кожен окремо та в їх сукупності, вважає, що заява підлягає задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено, що згідно свідоцтва про смерть серії НОМЕР_1 ОСОБА_2 померла ІНФОРМАЦІЯ_1 (а.с.4).

Відповідно до свідоцтва про народження серія НОМЕР_2 , оригінал якого видано російською мовою, батьками " ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 " є " ОСОБА_8 " та " ОСОБА_9 " (а.с.5).

Відповідно до свідоцтва про шлюб серії НОМЕР_3 , виданого російською мовою, " ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 " зареєструвала шлюб з " ОСОБА_10 ", та змінила прізвище на " ОСОБА_11 " (а.с.6).

Допитана в судовому засіданні свідок ОСОБА_5 пояснила суду, що вона є сусідкою заявниці, знає сім`ю заявниці тридцять років та підтвердила, що ОСОБА_1 дійсно є рідною донькою померлої ОСОБА_12 ..

Допитана в судовому засіданні свідок ОСОБА_6 пояснила суду, що заявниця є дружиною її брата, знає сім`ю заявниці та підтвердила, що ОСОБА_1 дійсно є рідною донькою померлої ОСОБА_12 ..

Суд визнає достовірність показань, даних свідками, оскільки вони добре знають заявницю та її сім`ю і їх показання не протирічать іншим доказам по справі.

Враховуючи викладене, суд вважає, що доводи ОСОБА_1 знайшли своє підтвердження в ході судового розгляду та слід задовольнити вимоги її заяви про встановлення факту родинних відносин.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.49, 77-81, 263-265, 268, 315, 354-355, 430 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

Вимоги ОСОБА_1 задовольнити в повному обсязі.

Визнати встановленим факт, що ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , є дочкою ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_5 .

Рішення може бути оскаржене до Луганського апеляційного суду через Білокуракинський районний суд Луганської області на підставі п.15.5 ч.1 Розділу XIII "Перехідні положення" ЦПК України шляхом подачі апеляційної скарги протягом 30 днів з дня складення повного судового рішення.

Заявник: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , паспорт серії НОМЕР_4 , виданий Білокуракинським РВ УМВС України в Луганській області 13.02.2004 р., зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 .

Заінтересована особа - Просторівська сільська рада Білокуракинського району Луганської області, код ЄДРПОУ 04336004, місцезнаходження: с. Просторе Білокуракинського району Луганської області.

Суддя Білокуракинського

районного суду Луганської області О.Ю. Максименко

Повне судове рішення складено 24.07.2020 року.

Дата ухвалення рішення20.07.2020
Оприлюднено27.07.2020
Номер документу90576036
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —409/1112/20

Рішення від 20.07.2020

Цивільне

Білокуракинський районний суд Луганської області

Максименко О. Ю.

Рішення від 20.07.2020

Цивільне

Білокуракинський районний суд Луганської області

Максименко О. Ю.

Ухвала від 22.06.2020

Цивільне

Білокуракинський районний суд Луганської області

Максименко О. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні