Ухвала
від 09.07.2020 по справі 757/28659/20-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/28659/20-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 липня 2020 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в м. Києві клопотання старшого слідчого в ОВС ГСУ НП України ОСОБА_4 про проведення обшуку у кримінальному провадженні № 12020000000000364,-

ВСТАНОВИВ:

На розгляд слідчого судді надійшло вказане клопотання.

Обґрунтовуючи внесене клопотання, сторона кримінального провадження вказує, що Головним слідчим управлінням Національної поліції України проводиться досудове розслідування в кримінальному провадженні № 12020000000000364, внесеному до ЄРДР 09.04.2020 за підозрою ОСОБА_5 та ОСОБА_6 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що 06.05.2020 ОСОБА_5 , обіймаючи посаду ректора Харківського Національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва, перебуваючи у приміщенні власного службового кабінету за адресою: Харківська область, селище Докучаївське, учбове містечко Харківського Національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва, діючи умисно, за попередньою змовою з проректором цього навчального закладу ОСОБА_6 , з метою одержання неправомірної вигоди для третьої особи, усвідомлюючи зацікавленість ОСОБА_7 в отриманні в тимчасове користування приміщення зазначеного університету, висунув останньому вимогу про надання на користь третьої особи благодійної організації «Благодійний Фонд «Мій Агроуніверситет» (код ЄДРПОУ 41411917) неправомірної вигоди в сумі 300 000 грн. за передачу в тимчасове користування приміщення цього університету та вчинення у подальшому дії, в межах повноважень, направлених на оформлення документів для передачі оренду приміщення цього університету.

На виконання незаконних вимог ОСОБА_5 і ОСОБА_6 щодо надання неправомірної вигоди ОСОБА_7 вимушено погодився та 14.05.2020, діючи під контролем працівників правоохоронного органу перерахував на рахунок благодійної організації «Благодійний Фонд «Мій Агроуніверситет» (код ЄДРПОУ 41411917) № НОМЕР_1 , відкритий у ПАТ «КБ «Приватбанк», незаконну винагороду в сумі 300 000 грн., яка в двісті п`ятдесят і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян, тобто у великих розмірах.

Крім того, встановлено, що 01.03.2018 службові особи Харківського Національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва, зловживаючи своїм службовим становищем, діючи в інтересах третіх осіб, діючи всупереч інтересам служби, незаконно передали у безоплатне користування ТОВ «АДР-Сервіс» (код ЄДРПОУ 40029453) орні землі університету площею 1 180 га для ведення фінансово-господарської діяльності.

З метою маскування своєї злочинної діяльності службові особи університету уклали з користування ТОВ «АДР-Сервіс» договір № 5/18/Д про співпрацю в сфері науково-дослідних та господарських робіт. Фактично співпраця в сфері науково-дослідних та господарських робіт працівниками та студентами Харківського Національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва на переданих зазначеному товариству орних землях не здійснювалася, складені звіти на наукові роботи носили фіктивний характер.

Згідно наявних у слідства даних ТОВ «АДР Сервіс» фактично знаходиться за адресою: Харківська область, Харківський район, смт. Буди, вул. 8 Березня, 2-д.

З метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення у слідства виникла необхідність в проведенні обшуку приміщень, за місцем фактичного розташування ТОВ «АДР-Сервіс» (код ЄДРПОУ 40029453), за адресою: Харківська область, Харківський район, смт. Буди, вул. 8 Березня, 2-д.

Згідно інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, нежитлова будівля з прибудовами та нежиле приміщення за адресою: АДРЕСА_1 на праві приватної власності належать ОСОБА_8 .

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, посилаючись на викладені в ньому доводи, просив задовольнити.

Обшук, у відповідності зі ст. 234 КПК України, проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали, якими обґрунтовується внесене клопотання, надходжу до висновку про наявність підстав для часткового задоволення клопотання, оскільки слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що було вчинене кримінальне правопорушення, дані про яке містяться у витягу з ЄРДР, що відшукувані речі та документи мають значення для досудового розслідування та відомості, які в них містяться, можуть бути доказами під час судового розгляду, а також, можуть знаходитися у вказаному в клопотанні приміщенні.

Разом з цим, слідчий суддя не знаходить підстав для задоволення клопотання в частині відшукання та вилучення у вказаному приміщенні речей, предметів та документів, що використовувались та використовуються особами причетними до вищевказаного кримінального правопорушення у своїй злочинній діяльності, які можуть містити відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення, а також інших предметів та документів, які відповідають критеріям, визначеним ст. 98 КПК України, оскільки слідчим клопотання в цій частині не конкретизоване. У разі виявлення та вилучення такого майна, його відповідності критеріям, визначеним ст. 98 КПК України, на нього може бути накладено арешт в порядку, визначеному ст. 170 КПК України.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 108, 234, 235, 309 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити частково.

Надати дозвіл старшому слідчому в ОВС ГСУ НПУ ОСОБА_4 , слідчому слідчої групи ГСУ НП України ОСОБА_3 , слідчим групи слідчих у кримінальному провадженні № 12020000000000364 на проведення обшуку приміщень, за місцем фактичного розташування ТОВ «АДР-Сервіс» (код ЄДРПОУ 40029453), за адресою: Харківська область, Харківський район, смт. Буди, вул. 8 Березня, 2-д, які на праві приватної власності належать ОСОБА_8 , з метою відшукання та вилучення:

- договору про співпрацю від 01.03.2018 № 5/18/Д, укладеного з Харківським Національним аграрним університетом ім. В.В. Докучаєва, з усіма додатками і додатковими угодами, інших договорів, укладених з цим університетом;

- накладних, актів, звітів та інших документів, які відображають виконання умов сторонами за договором про співпрацю від 01.03.2018 № 5/18/Д, укладеним з Харківським Національним аграрним університетом ім. В.В. Докучаєва, а також за іншими договорами, укладеними з цим університетом;

- документів щодо перерахування коштів на рахунки Харківським Національним аграрним університетом ім. В.В. Докучаєва за договором про співпрацю від 01.03.2018 № 5/18/Д, а також за іншими договорами, укладеними з цим університетом;

- документів, підтверджуючих збір, транспортування, оприбуткування, подальшу реалізацію врожаю, зібраного на земельних ділянках Харківського Національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва в період 2018-2020 років;

- відомостей, а також документів, які свідчать про наявність та оренду сільськогосподарської техніки та іншої техніки, яка використовується для обробки орних земель;

- відомостей про працівників;

- електронних носіїв інформації, що містять зазначені відомості;

- статутних і реєстраційних документів, печаток юридичних осіб, не зареєстрованих за вказаною адресою;

- блокнотів, робочих зошитів, печаток та штампів інших суб`єктів господарської діяльності, які не зареєстровані за вказаною адресою, системних блоків комп`ютерів, моноблоків, ноутбуків, іншої комп`ютерної техніки, на яких готувалась указана вище документація, магнітних носіїв інформації, флеш-накопичувачів, мобільних терміналів, інших засобів зв`язку, на яких може зберігатись зазначена вище документація.

В іншій частині клопотання залишити без задоволення.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення09.07.2020
Оприлюднено09.02.2023
Номер документу90587014
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку у кримінальному провадженні № 12020000000000364

Судовий реєстр по справі —757/28659/20-к

Ухвала від 09.07.2020

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Шапутько С. В.

Ухвала від 09.07.2020

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Шапутько С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні