Ухвала
від 23.07.2020 по справі 761/49151/19
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/49151/19

Провадження № 2/761/3647/2020

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 липня 2020 року Шевченківський районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді - Фролової І.В.,

секретаря судового засідання - Мехеди А.В.,

за участі:

позивача - ОСОБА_1 ,

представників позивача - ОСОБА_2 , ОСОБА_3 ,

представника співвідповідача - ОСОБА_4

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві в приміщенні суду клопотання представника позивача - ОСОБА_2 про тимчасове вилучення доказів для дослідження судом у справі за позовом ОСОБА_1 до Приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Змисловської Тетяни Василівни, ОСОБА_5 , треті особи - ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , , Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Гречана Руслана Тарасівна про визнання заповіту недійсним., -

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду із вказаним позовом.

В судовому засіданні 23 липня 2020 року представником позивача було заявлено клопотання про тимчасове вилучення доказів для дослідження судом.

Представник співвідповідача заперечувала проти задоволення даного клопотання.

Суд, заслухавши пояснення представника позивача, думку представника співвідповідача, вивчивши матеріали поданого клопотання, вважає, що воно є таким, що підлягає задоволенню.

За змістом положень ст. 146 ЦПК України у разі неподання письмових, речових чи електронних доказів, що витребувані судом, без поважних причин або без повідомлення причин їх неподання суд може постановити ухвалу про тимчасове вилучення цих доказів державним виконавцем для дослідження судом.

Відповідно до ч. 2 ст. 146 ЦПК України в ухвалі про тимчасове вилучення доказів для дослідження судом зазначаються:

1) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) особи, в якої знаходиться доказ, його місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштові індекси, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України, номери засобів зв`язку та адреси електронної пошти, за наявності;

2) назва або опис письмового, речового чи електронного доказу;

3) підстави проведення його тимчасового вилучення;

4) кому доручається вилучення.

Також ч. 3 ст. 146 передбачено, що ухвала про тимчасове вилучення доказів для дослідження судом є виконавчим документом, підлягає негайному виконанню та має відповідати вимогам до виконавчого документа, встановленим законом.

Виходячи з того, що ухвалою Шевченківського районного суду м. Києва від 28 грудня 2019 року було витребувано у приватного нотаріуса Змимсловської Т.В.: заповіт (оригінал для огляду та копію для долучення до матеріалів справи), складений Ярошенком П .О. 26.04.2019 р.; всі наявні матеріали вчинення такої нотаріальної дії (посвідчення заповіту).

28 травня 2020 року у підготовчому судовому засіданні було задоволено клопотання представника позивача щодо повторного витребування вищевказаних документів, але станом на 23 липня 2020 року, судом документи отримано не було.

Відповідно до ч.ч. 8, 9 ст. 84 ЦПК України У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також, за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

За таких обставин, дослідивши матеріали справи та враховуючи її обставини, характер правовідносин, предмет та підстави позову, суд приходить до висновку,про доцільність застосування до відповідача - приватного нотаріуса Змисловської Т.В. заходу процесуального примусу у вигляді тимчасового вилучення доказів для дослідження судом, а тому клопотання представника позивача підлягає задоволенню.

Враховуючи викладене та керуючись ст. 146 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Клопотання представника позивача - ОСОБА_2 про тимчасове вилучення доказів для дослідження судом - задовольнити.

Тимчасово вилучити у приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Змисловської Тетяни Василівни ( АДРЕСА_1 ; моб. тел. НОМЕР_1 ; e-mail: ІНФОРМАЦІЯ_1) оригінал для огляду та копію для долучення до матеріалів справи заповіту (або його дублікату), складеного ОСОБА_10 (РНОКПП НОМЕР_2 ) 26.04.2019 року та який перебуває в неї на зберіганні згідно витягу зі Спадкового реєстру (заповіти/спадкові договори), а також всі наявні матеріали вчинення такої нотаріальної дії (посвідчення заповіту).

Копію ухвали направити до Шевченківського районного відділу державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) для виконання.

Ухвала про тимчасове вилучення доказів для дослідження судом виконується негайно в порядку, встановленому для виконання судових рішень.

Строк пред`явлення ухвали до виконання протягом трьох років.

Ухвалу може бути оскаржено до Київського апеляційного суду міста Києва протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення, шляхом подання апеляційної скарги через Шевченківський районний суд м. Києва. У разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя:

Дата ухвалення рішення23.07.2020
Оприлюднено27.07.2020

Судовий реєстр по справі —761/49151/19

Постанова від 20.07.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Антоненко Наталія Олександрівна

Ухвала від 13.07.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Антоненко Наталія Олександрівна

Ухвала від 09.02.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Антоненко Наталія Олександрівна

Постанова від 21.12.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Приходько Костянтин Петрович

Ухвала від 01.11.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Приходько Костянтин Петрович

Ухвала від 27.10.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Олійник Василь Іванович

Ухвала від 20.09.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Олійник Василь Іванович

Ухвала від 08.09.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Олійник Василь Іванович

Рішення від 08.07.2021

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Фролова І. В.

Рішення від 08.07.2021

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Фролова І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні