Ухвала
від 27.07.2020 по справі 902/972/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Пирогова, 29, м. Вінниця, 21018, тел./факс (0432)55-80-00, (0432)55-80-06 E-mail: inbox@vn.arbitr.gov.ua


УХВАЛА

"27" липня 2020 р. Cправа № 902/972/19

Суддя Господарського суду Вінницької області Колбасов Ф.Ф., розглянувши матеріали справи

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "ЖК-ГАРАНТ" (вул. Хмельницьке шосе, буд. 13, офіс 315, м. Вінниця, 21036)

до відділу освіти, культури, молоді та спорту Оратівської селищної ради (вул. Паркова, буд. 14, смт. Оратів, Оратівський район, Вінницька область, 22600)

до Товариства з обмеженою відповідальністю "ВІНБУД-СЕРВІС" (вул. Хмельницьке шосе, буд. 53, м. Вінниця, 21036)

про визнання протиправним та скасування рішення, визнання недійсним договору, зобов`язання до вчинення дій, -

ВСТАНОВИВ:

Господарським судом Вінницької області розглянуто справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "ЖК-ГАРАНТ" (далі - Товариство з обмеженою відповідальністю "ЖК-ГАРАНТ," ТОВ "ЖК-ГАРАНТ") до Відділу освіти, культури, молоді та спорту Оратівської селищної ради (відповідач з наступними позовними вимогами:

- визнати протиправним та скасувати рішення тендерного комітету Відділу освіти, культури, молоді та спорту Оратівської селищної ради про відхилення пропозиції Товариства з обмеженою відповідальністю "ЖК-ГАРАНТ" в закупівлі на здійснення капітального ремонту загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів (початкова школа) смт. Оратів із впровадженням енергозберігаючих технологій по вул. Паркова, 18, смт. Оратів, Оратівського району Вінницької області (джерело фінансування закупівлі кошти державного та місцевого бюджетів) оформлене протоколом № 35 від 11.09.2019;

- визнати недійсним договір № 140 від 04.10.2019, укладений між Відділом освіти, культури, молоді та спорту Оратівської селищної ради та Товариством з обмеженою відповідальністю "ВІНБУД-СЕРВІС" про закупівлю робіт з капітального ремонту загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів (початкова школа) смт. Оратів із впровадженням енергозберігаючих технологій по вул. Паркова, 18, смт. Оратів, Оратівського району Вінницької області (джерело фінансування закупівлі кошти державного та місцевого бюджетів);

- зобов`язати Відділ освіти, культури, молоді та спорту Оратівської селищної ради прийняти рішення про визнання Товариства з обмеженою відповідальністю "ЖК-ГАРАНТ" переможцем в закупівлі на здійснення капітального ремонту загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів (початкова школа) смт. Оратів із впровадженням енергозберігаючих технологій по вул. Паркова, 18, смт. Оратів, Оратівського району Вінницької області (джерело фінансування закупівлі кошти державного та місцевого бюджетів).

16.07.2020 у справі прийнято рішення, яким позов задоволено частково.

22.07.2020 до Господарського суду Вінницької області надійшла заява представника Товариства з обмеженою відповідальністю "ЖК-ГАРАНТ" адвоката Шкрабалюк Ю.В. щодо розподілу понесених Товариством з обмеженою відповідальністю "ЖК-ГАРАНТ" витрат на професійну правничу допомогу. Заявник просить стягнути з Відділу освіти, культури, молоді та спорту Оратівської селищної ради на користь Товариства з обмеженою відповідальністю "ЖК-ГАРАНТ" 15000,00 грн витрат на професійну правничу допомогу.

Згідно зі ст. 221 ГПК України, якщо сторона з поважних причин не може до закінчення судових дебатів у справі подати докази, що підтверджують розмір понесених нею судових витрат, суд за заявою такої сторони, поданою до закінчення судових дебатів у справі, може вирішити питання про судові витрати після ухвалення рішення по суті позовних вимог.

Для вирішення питання про судові витрати суд призначає судове засідання, яке проводиться не пізніше п`ятнадцяти днів з дня ухвалення рішення по суті позовних вимог.

Відповідно до ст. 244 ГПК України, суд, що ухвалив рішення, може за заявою учасників справи чи з власної ініціативи ухвалити додаткове рішення, якщо: судом не вирішено питання про судові витрати.

Суд наголошує, що згідно з ст. 126 Господарського процесуального кодексу України витрати, пов`язані з правничою допомогою адвоката, несуть сторони, крім випадків надання правничої допомоги за рахунок держави.

За результатами розгляду справи витрати на професійну правничу допомогу адвоката підлягають розподілу між сторонами разом із іншими судовими витратами.

Для цілей розподілу судових витрат:

1) розмір витрат на професійну правничу допомогу адвоката, в тому числі гонорару адвоката за представництво в суді та іншу професійну правничу допомогу, пов`язану зі справою, включаючи підготовку до її розгляду, збір доказів тощо, а також вартість послуг помічника адвоката, визначається згідно з умовами договору про надання правничої допомоги та на підставі відповідних доказів щодо обсягу наданих послуг і виконаних робіт та їх вартості, що сплачена або підлягає сплаті відповідною стороною або третьою особою;

2) розмір суми, що підлягає сплаті в порядку компенсації витрат адвоката, необхідних для надання правничої допомоги, встановлюється згідно з умовами договору про надання правничої допомоги на підставі відповідних доказів, які підтверджують здійснення відповідних витрат.

Для визначення розміру витрат на професійну правничу допомогу з метою розподілу судових витрат учасник справи подає детальний опис робіт (наданих послуг), виконаних адвокатом, та здійснених ним витрат, необхідних для надання правничої допомоги.

Розмір витрат на оплату послуг адвоката має бути співмірним із:

1) складністю справи та виконаних адвокатом робіт (наданих послуг);

2) часом, витраченим адвокатом на виконання відповідних робіт (надання послуг);

3) обсягом наданих адвокатом послуг та виконаних робіт;

4) ціною позову та (або) значенням справи для сторони, в тому числі впливом вирішення справи на репутацію сторони або публічним інтересом до справи.

У разі недотримання вимог частини четвертої цієї статті суд може, за клопотанням іншої сторони, зменшити розмір витрат на професійну правничу допомогу адвоката, які підлягають розподілу між сторонами.

Обов`язок доведення неспівмірності витрат покладається на сторону, яка заявляє клопотання про зменшення витрат на оплату правничої допомоги адвоката, які підлягають розподілу між сторонами.

Частиною 8 ст.129 ГПК України передбачено, що розмір судових витрат, які сторона сплатила або має сплатити у зв`язку з розглядом справи, встановлюється судом на підставі поданих сторонами доказів (договорів, рахунків тощо).

Такі докази подаються до закінчення судових дебатів у справі або протягом п`яти днів після ухвалення рішення суду, за умови, що до закінчення судових дебатів у справі сторона зробила про це відповідну заяву.

У разі необхідності суд може викликати сторони або інших учасників справи в судове засідання. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, не перешкоджає розгляду заяви.

З метою забезпечення прав учасників справи на обґрунтування власних правових позиції з приводу розподілу судових витрат та надання заявником необхідних для розгляду заяви доказів, суд вважає за необхідне визначити дату засідання з приводу розподілу судових витрат по справі на 30.07.2020 о 12:00 год.

Керуючись ст.ст. 226, 233, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд -

У Х В А Л И В:

1. Призначити судове засідання для вирішення питання про розподіл судових витрат у справі № 902/972/19 на 30.07.2020 о 10:00 год. у приміщенні Господарського суду Вінницької області за адресою: вул. Пирогова, 29, м. Вінниця, 21018, зал №8, 4-й поверх.

2. Викликати представників сторін в судове засідання для дачі пояснень щодо заяви.

3. Представнику Товариства з обмеженою відповідальністю "ЖК-ГАРАНТ" адвоката Шкрабалюк Ю.В. надати суду в строк до 29.07.2020 докази на підтвердження розміру судових витрат, які сторона сплатила за правничу допомогу (рахунки тощо), детальний опис робіт (наданих послуг), виконаних адвокатом, та здійснених ним витрат, необхідних для надання правничої допомоги; докази фактичної сплати позивачем витрат на професіійну правничу допомогу (платіжні доручення, витанції, ордер тощо) на суму 15000,00 грн.

4. Встановити сторонам строк для надання доказів щодо понесених судових витрат, заперечень щодо їх розміру та вчинення інших процесуальних дій до 29.07.2020.

5. Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://vn.arbitr.gov.ua/sud5003/.

6. Примірник ухвали надіслати сторонам засобами електронного зв`язку за наступними адресами: позивачу: zkgarant@gmail.com, відповідачу: or-vokms@ukr.net та співвідповідачу: vinbudservis@gmail.com.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею - 27.07.2020.

Суддя Колбасов Ф.Ф.

СудГосподарський суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення27.07.2020
Оприлюднено28.07.2020
Номер документу90593225
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —902/972/19

Ухвала від 03.11.2020

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Колбасов Ф.Ф.

Ухвала від 15.10.2020

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Колбасов Ф.Ф.

Ухвала від 24.09.2020

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Колбасов Ф.Ф.

Судовий наказ від 18.08.2020

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Яремчук Ю.О.

Ухвала від 30.07.2020

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Колбасов Ф.Ф.

Ухвала від 27.07.2020

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Колбасов Ф.Ф.

Рішення від 16.07.2020

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Колбасов Ф.Ф.

Ухвала від 28.05.2020

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Колбасов Ф.Ф.

Ухвала від 30.04.2020

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Колбасов Ф.Ф.

Ухвала від 07.04.2020

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Колбасов Ф.Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні