Вирок
від 24.07.2020 по справі 158/1857/20
КІВЕРЦІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 158/1857/20

Провадження № 1-кп/0158/236/20

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

24 липня 2020 року Ківерцівський районний суд Волинської області

В складі головуючого судді - ОСОБА_1

секретаря - ОСОБА_2

розглянувши у спрощеному порядку без проведення судового розгляду в судовому засіданні за відсутності учасників судового розгляду обвинувальний акт та додані до нього матеріали у кримінальному провадженні, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12020030100000430 від 04 червня 2020 року про обвинувачення ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки с. Хопнів, Ківерцівського району Волинської області, зареєстрованої та проживаючої за адресою: АДРЕСА_1 , українка, громадянка України, з середньою-спеціальною освітою, розлучена, не працююча, раніше судима вироком Маневицького районного суду Волинської області від 11.10.2018 року за ч. 3 ст. 185 КК України до покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 (трьох) років, на основі ст. 75 КК України, звільнена від відбування покарання з іспитовим строком на 2 (два) роки

у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст. 164 КК України,

в с т а н о в и в :

ОСОБА_3 будучи засудженою вироком Маневицького районного суду Волинської області від 11.10.2018 року за ч. 3 ст. 185 КК України до покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 (трьох) років, на основі ст. 75 КК України, звільнена від відбування покарання з іспитовим строком на 2 (два) роки, на шлях виправлення та перевиховання не стала та вчинила новий кримінальний проступок, а саме будучи працездатною, злісно ухилялася від сплати встановлених рішенням Ківерцівського районного суду Волинської області від 19.07.2017 року коштів (аліментів) на утримання малолітньої дитини ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , внаслідок чого станом на 01.06.2020 року утворилась заборгованість в сумі 32768 (тридцять дві тисячі сімсот шістдесят вісім) грн. 10 коп., що сукупно становить суму виплат більше як за 3 (три) місяці.

Своїми умисними протиправними діями ОСОБА_3 скоїла кримінальний проступок, передбачений ч. 1 ст. 164 КК України, тобто злісне ухилення від сплати встановлених рішенням суду коштів на утримання дитини (аліментів).

Прокурор Ківерцівського відділу Маневицької місцевої прокуратури ОСОБА_5 звернувся до суду з клопотанням про розгляд кримінального проступку у спрощеному порядку без проведення судового розгляду в судовому засіданні.

Обвинуваченою ОСОБА_3 та її захисником ОСОБА_6 подано заяву, згідно якої ОСОБА_3 беззаперечно визнає свою винуватість у вчиненні інкримінованого їй кримінального проступку, ознайомлена з обмеженням права на апеляційне оскарження, не оспорює встановлені досудовим розслідуванням обставини і згодна на розгляд обвинувального акту у спрощеному порядку.

Потерпілим ОСОБА_7 подано заяву, згідно якої ОСОБА_7 не заперечує проти розгляду обвинувального акта у спрощеному порядку без проведення судового розгляду в судовому засіданні без його участі та участі підозрюваної ОСОБА_3 , ознайомлений із обмеженням права на апеляційне оскарження.

Відповідно до ч. 1 ст. 12 КК України визначено, що кримінальні правопорушення поділяються на кримінальні проступки і злочини.

Згідно із ч. 2 ст. 12 КК України визначено, що кримінальним проступком є передбачене цим Кодексом діяння (дія чи бездіяльність), за вчинення якого передбачене основне покарання у виді штрафу в розмірі не більше трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або інше покарання, не пов`язане з позбавленням волі.

Відповідно до положень ч. 2 ст. 12 КК України кримінальне правопорушення, у вчиненні якого обвинувачується ОСОБА_3 , є кримінальним проступком.

Згідно ч. 1 ст. 381 КПК України визначено, що суд розглядає обвинувальний акт щодо вчинення кримінального проступку без проведення судового розгляду в судовому засіданні за відсутності учасників судового провадження, якщо обвинувачений не оспорює встановлені під час дізнання обставини і згоден з розглядом обвинувального акта за його відсутності.

Вивчивши обвинувальний акт та додані до нього матеріали, суд вважає, що вина обвинуваченої ОСОБА_3 у вчиненні інкримінованого їй кримінального проступку повністю знайшла своє підтвердження та кваліфікує її дії за ч. 1 ст. 164 КК України, як злісне ухилення від сплати встановлених рішенням суду коштів на утримання дитини (аліментів).

При призначенні обвинуваченій ОСОБА_3 покарання суд враховує ступінь тяжкості скоєного, обставини, що пом`якшують та обтяжують покарання.

Обставини, які пом`якшують покарання ОСОБА_3 передбачені, ст. 66 КК України, щире каяття, активне сприяння розкриттю.

Обставин, які обтяжують покарання ОСОБА_3 передбачені, ст. 67 КК України, рецидив злочинів.

Враховуючи сукупність наведених обставин справи, та дотримуючись принципів законності, справедливості, індивідуалізації, а також достатності покарання для подальшого виправлення та попередження скоєння нових кримінальних правопорушень, ставлення обвинуваченого до вчиненого та враховуючи, що за приписами ст. 50 КК України покарання має на меті не тільки кару, а й виправлення засуджених, а також враховуючи, що даний злочин особа вчинила під час іспитового строку суд приходить до висновку про необхідність призначення ОСОБА_3 реального покарання у виді арешту строком на 3 (три) місяці з частковим приєднанням покаранням за вироком Маневицького районного суду Волинської області від 11.10.2018 року.

Відносно обвинуваченої ОСОБА_3 на досудовому розслідуванні запобіжний захід не обирався, клопотань про обрання запобіжного заходу не надходило.

Цивільний позов у кримінальному провадженні потерпілою особою чи прокурором заявлено не було. Даних про документально підтверджені процесуальні витрати сторонами кримінального провадження до суду не надано. Речові докази у кримінальному провадженні відсутні.

Керуючись ст.ст. 369-370, 373-374, 382, 394, 395 КПК України, суд ,-

у х в а л и в :

Визнати винною ОСОБА_3 у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст. 164 КК України, і призначити їй покарання у виді арешту, строком на 3 (три) місяці.

На підставі ч. 1 ст. 71 КК України ОСОБА_3 призначити покарання за сукупністю вироків, частково приєднавши до призначеного покарання невідбуте покарання за вироком Маневицького районного суду Волинської області від 11.10.2018 року, та призначити остаточне покарання з врахуванням п. а п. 1 с. 1 ст. 72 КК України у виді позбавлення волі строком на 3 (три) роки та 1 (один) місяць.

Строк відбуття покарання ОСОБА_3 рахувати з моменту фактичного затримання.

Вирок може бути оскаржений з підстав, передбачених ст. 394 КПК України, до Волинського апеляційного суду через Ківерцівський районний суд Волинської області шляхом подачі апеляції протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Суддя

Ківерцівського районного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення24.07.2020
Оприлюднено09.02.2023

Судовий реєстр по справі —158/1857/20

Вирок від 24.07.2020

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні