Постанова
від 22.12.2008 по справі 2-а-4326/2008
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2-а-4326/2008

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 гр удня 2008 року м. Чернігів

Чернігівський окружний а дміністративний суд в складі:

головуючого судді Соломко І.І. ,

при секретарі Маруфенко О.С

з участю представника поз ивача Шуміліної Ю.В.

розглянувши у відкритому су довому засіданні в приміщенні суду справу за адміністративним позовом Державної податкової інспекції у Корюківському районі Чернігівської о бласті до товариства з обмеженою відповідальністю «Агро-Десна» про стя гнення податкового боргу , -

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова інспекц ія у Корюківському районі Чернігівської області звернулась до суду з ад міністративним позовом до товариства з обмеженою відповідальністю «Аг ро-Десна» про стягнення податкового боргу по податку на прибуток , в розмірі 510 , 00 грн. Позовні вимоги мотивує тим , що відповідно до п.3.ч.1 ст. 9 Закону України «Про систему оподаткування» від 25.06.1991 року № 1251 - XI 1 платник податків з обов»язаний сплачувати належні суми податків і зборів (обов»язкових пл атежів) у встановлені законодавством терміни. Платник податку , згідно ст. 11 Закону України «Пр о систему оподаткування» несе відповідальність за правильність обчисл ення , своєчасність сплати пода тків та додержання законів про оподаткування. Відповідно до Закону Укра їни "Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджета ми та державними цільовими фондами" узгоджена сума податкового зобов'яз ання , не сплачена платником под атків у визначені законом строки , визнається сумою податкового боргу. Відповідач нес воєчасно і не в повному обсязі сплачує податки до бюджету тому йому нара ховані штрафні санкції в розмірі 510 , 00 грн.

В судовому засіданні представник позивача вимоги п ідтримала і просила їх задовольнити в повному обсязі , посилаючись на обставини викл адені в позовній заяві.

Відповідач в судове засідання не з»явився , про дату , час та місце розгляду справи повідомлений належним чино м.

Розглянувши подані сторонами документи і матеріал и , заслухавши пояснення предст авника позивача , усебічно і пов но з'ясувавши всі фактичні обставини , на яких грунтується позов , об'єктивно оцінивши докази , які мають юриди чне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті , суд вважає , що позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Агро-Дес на» (код ЄДРПОУ 32643177) зареєстровано як суб» єкт підприємницької діяльності-юридичну особу в Корюківській районній державній адміністрації Чернігівської області 01.04.2004 року та взятий на податковий облік в ДП1 у Корюківськ ому районі Чернігівської області 15.04.2004 ро ку , що підтверджується довідко ю з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприєм ців , довідкою відділу статисти ки у Корюківському районі Чернігівської області та довідкою податково ї інспекції про взяття на облік платника податків.

Відповідно до абзацу 1 п.п.17.1.1. п.17.1 ст. 17 Закону України «Про порядок погашення зобов»язань платників податків перед бюджетними та державними цільови ми фондами» (зі змінами та доповненнями) за порушення вимог п.п.4.1.4. п.4.1 ст. 4 вищевказаного закону , а саме платник податків , що не подає податкову декларац ію у строки , визначені законода вством , сплачує штраф у розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за кожне таке неп одання або її затримку.

Відповідачем за 2007 р ік , 1 квартал 2008 року та 1 півріччя 2008 року податкова звітність по податку на прибуток до п одаткового органу не подавалась , у зв»язку з чим до відповідача були застосовані штра фні санкції в розмірі 510 грн.

Згідно п.п.5.2.1 п.5.1. ст. 5 Закону України «Про погашення зобов»язань платник ів податків перед бюджетними та державними цільовими фондами» від 21.12.2000 р. № 2181-111 податкове зобов»язання платника податків , нараховане контролюючим органом відповідно до пунк тів 4.2 та 4.3 статті 4 цього Закону , вважається узгодженим у де нь отримання платником податків податкового повідомлення , за винятком випадків , визначених підпунктом 5.2.2 цього пункту.

Згідно першої податкової вимоги від 04 червня 2008 року № 1/21 та другої податкової вимоги від 23.07.2008 року №2/25. Зазначені податкові вимоги були направлені відпові дачу рекомендованою кореспонденцією. Про неможливість вручення податк ової вимоги складені акти від 20 .06.2008 року та від 04.08.2008 року. Загальна сума податкового б оргу за погодженим податковим зобов'язанням , станом на 13.10.2008 року , становить 510 , 00 грн.

Станом на час звернення МДПІ до суду загальна сума п одаткової заборгованості зі сплати штрафних санкцій по податку на приб уток становить 510 , 00 грн.

У відповідності до п.п.5.2.1 п.5.2 ст. 5 Закону України „Про порядок погашення зобов'язань п латників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами" под аткове зобов'язання вважається узгодженим у день отримання платником п одатків повідомлення , окрім ви падку коли платник податків вважає , що контролюючий орган невірно визначив податкове з обов'язання та на протязі десяти днів звертається до такого органу зі ск аргою про перегляд відповідного рішення.

Як вбачається з матеріалів справи , пояснень позивача , податкові вимоги , відповідачем в межах подальшо ї процедури апеляційного оскарження чи в суд овому порядку не оскаржені , таким чином податко ве зобов»язання є узгоджени м.

У відповідності до п. 1.3 ст. 1 Закону України "Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами " , податковий борг (недоїмка) - це податкове зобов'язання (з урахуванням штрафних санкцій за їх наявності) , самостійно узгоджене платником податків або узгод жене в адміністративному чи судовому порядку , але не сплачене у встановлений строк , а також пеня , нарахована на суму такого пода ткового зобов'язання.

Враховуючи вищевикладене , позовні вимоги Державної податкової інспекції до т овариства з обмеженою відповідальністю «Агро-Десна» є обґрунтованими та підлягають задоволенню , а за боргованість зі сплати штрафних санкцій по податку на прибуток , стягненню з відповідача.

На підставі викладеного , керуючись ст. ст. 9 , 122 , 158-163 , 167 Кодексу адміністративного судочинства України , суд -

ПОСТАНОВИВ:

Позовні вимоги Державної по даткової інспекції у Корюківському районі Чернігівської області до то вариства з обмеженою відповідальністю «Агро-Десна» , задовольнити.

Стягнути з товариства з обмеженою відповідальніст ю «Агро-Десна»(код ЄДРПОУ 32643177) штрафних санкцій в розмірі 510(п»ятсот десять) грн. 00 коп. податкового боргу по податку на прибуток до Державного бюджету Корюківського району Чернігівської області на р/р 31112009700235 , код 22824026 , МФО 853592.

Постанова відповідно до ч. 1 ст. 254 КАС України набирає законної сили після закінчення строку для подання заяви про апеляційне оскарження , встановленого цим Кодексом , якщо таку заяву не було подано.

Постанова може бути оскаржена до Київського апеляц ійного адміністративного суду протягом десяти днів з дня її складання в повному обсязі , особою , яка оскаржує постанову , за правилами , встановленими ст. ст. 185-187 КАС України , шляхом подання через суд першо ї інстанції заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга на поста нову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після пода ння заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження , якщо скарга подається у строк , встановлений для подання заяв и про апеляційне оскарження.

СудЧернігівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення22.12.2008
Оприлюднено28.04.2010
Номер документу9060026
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-4326/2008

Постанова від 22.12.2008

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Соломко І.І.

Постанова від 22.12.2008

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Соломко І.І.

Ухвала від 31.07.2008

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Єресько Л.О.

Постанова від 07.05.2008

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Мельник-Томенко Ж.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні