Ухвала
від 27.07.2020 по справі 525/928/20
ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 525/928/20

Номер провадження 2/525/312/2020

УХВАЛА

27 липня 2020 року с. Велика Багачка

Суддя Великобагачанського районного суду Полтавської області ЯчалоЮ.І., розглянувши позовну заяву за позовом ОСОБА_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 , номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 , до ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА "СТАХАНІВСЬКИЙ ЗАВОД ФРОСПЛАВІВ" , місцезнаходження юридичної особи: МІСТО КАДІЇВКА ЛУГАСНЬКОЇ ОБАСТІ, ідентифікаційний код юридичної особи 00186513, про припинення трудового договору, -

встановив :

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи від 27 липня 2020 року, справу передано на розгляд судді Ячало Ю.І.

Відповідно до ч. 1 ст. 4 ЦПК України, кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Зміст поданої позовної заяви не відповідає вимогам ст. 175 ЦПК України.

Всупереч вимозі п. 4 ч. 3 ст. 175 ЦПК України, зміст позовної заяви не містить посилання на відповідний спосіб захисту передбачений законом, або інший спосіб (способи) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону.

Згідно зі ст. 4 ЦПК України, здійснюючи правосуддя, суд захищає права, свободи та інтереси фізичних осіб, права та інтереси юридичних осіб, державні та суспільні інтереси у спосіб, визначений законами України.

Статтею 232 КЗпП України передбачено, що безпосередньо в районних, районних у місті, міських чи міськрайонних судах розглядаються трудові спори за заявами осіб, та визначено відповідний перелік, до якого не належить спосіб визначений позивачем по справі.

Таким чином, звернення особи до суду з позовом про припинення трудового договору не відповідає передбаченим законодавством про працю України способам захисту трудових прав та інтересів.

Крім того, спеціальним законом (ЗАКОН УКРАЇНИ "Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб") врегульовано порядок припинення трудового договору у разі, якщо підприємство знаходиться на непідконтрольній території України.

Жодних доказів того, що особи зверталася до відповідних органів, чи здійснювала відповідні дії щодо припинення трудового договору та отримання відповідного статусу безробітного до позовної заяви не додано.

При викладених обставинах згадану заяву слід залишити без руху.

Керуючись ст. 175, 185 ЦПК України, -

ухвалив:

Позовну заяву ОСОБА_1 від 27.07.2020 року залишити без руху, надавши позивачу строк для усунення виявлених недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення цієї ухвали.

Про викладене повідомити позивача, направивши йому для відому копію цієї ухвали та роз`яснити, що в разі не усунення виявлених недоліків у зазначений строк, його заява буде вважатися неподаною і підлягатиме поверненню разом з усіма додатками.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Ю.І. Ячало

Дата ухвалення рішення27.07.2020
Оприлюднено28.07.2020
Номер документу90608788
СудочинствоЦивільне
Сутьприпинення трудового договору

Судовий реєстр по справі —525/928/20

Рішення від 11.05.2021

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Ячало Ю. І.

Ухвала від 21.08.2020

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Ячало Ю. І.

Ухвала від 27.07.2020

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Ячало Ю. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні