Ухвала
від 28.07.2020 по справі 904/3939/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49027

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

28.07.2020м. ДніпроСправа № 904/3939/20

Суддя Ярошенко В.І. , розглянувши матеріали

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Марбель Ассет", м. Одеса

до Фізичної особи-підприємця Пуріної Марини Вікторівни, м. Кривий Ріг, Дніпропетровська область

про стягнення заборгованості за договором суборенди невідокремленої частини нежитлової будівлі

ВСТАНОВИЛА:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Марбель Ассет" звернулось до Господарського суду Дніпропетровської області з позовом до Фізичної особи-підприємця Пуріної Марини Вікторівни про стягнення заборгованості за договором суборенди № 01/01/19/ВД/ПУР від 01.01.2019 у розмірі 11 590, 12 грн, з яких: 11 072, 71 грн - сума основного боргу, 323, 46 грн - пеня, 98, 05 грн - 3 % річних, 95, 90 грн - інфляційні втрати.

Позовна заява підлягає залишенню без руху з наступних підстав.

Відповідно до пункту 1 частини 1 статті 164 Господарського процесуального кодексу України, до позовної заяви додаються документи, які підтверджують відправлення іншим учасникам справи копії позовної заяви і доданих до неї документів.

Положеннями статті 172 Господарського процесуального кодексу України визначено, що позивач, особа, яка звертається з позовом в інтересах іншої особи, зобов`язані до подання позовної заяви надіслати учасникам справи її копії та копії доданих до неї документів листом з описом вкладення.

Як вбачається з матеріалів позовної заяви, позивачем не надано до суду належних доказів надсилання копії позовної заяви та доданих до неї документів на адресу відповідача.

Так, позивачем до позовної заяви додано поштові описи вкладення про відправлення на адресу відповідача: Фізичної особи-підприємця Пуріної Марини Вікторівни позовної заяви з додатками на 50 аркушах.

Зі змісту поштових описів вкладення, що позивач додав до позову, неможливо встановити, які саме документи були надіслані на адреси відповідачів.

Відповідно до частини 2 статті 162 Господарського процесуального кодексу України позовна заява повинна містити повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), вказівку на статус фізичної особи - підприємця (для фізичних осіб - підприємців); відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти.

З титульної сторінки вбачається, що позивачем не вказано ідентифікаційний код та/або реєстраційний номер облікової картки платника податків Фізичної особи-підприємця Пуріної Марини Вікторівни, що унеможливлює встановлення судом статусу фізичної особи-підприємця та перевірку її місця реєстрації з даних Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Відповідно до ч. 1 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

З урахуванням положень статей 174, 242 Господарського процесуального кодексу України, суд вважає за необхідне надати позивачу можливість усунути недоліки позовної заяви в строк - не пізніше 10 днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Способом усунення недоліків є подання до суду описів вкладення у цінні листи про відправлення на адреси відповідача копій позовної заяви та додатків до неї з поіменним переліком предметів та зазначення у позовній заяві ідентифікаційного коду та/або реєстраційного номеру облікової картки платника податків Фізичної особи-підприємця Пуріної Марини Вікторівни.

Враховуючи викладене, керуючись статтями 174, 234 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Марбель Ассет" залишити без руху.

Запропонувати Товариству з обмеженою відповідальністю "Марбель Ассет" протягом 10 днів з дня вручення цієї ухвали усунути недоліки позовної заяви, а саме надати до суду:

- докази надсилання на адреси відповідача позову з додатками (поштовий опис вкладення з поіменним переліком предметів);

- подання відомостей щодо ідентифікаційного коду та/або реєстраційного номеру облікової картки платника податків Фізичної особи-підприємця Пуріної Марини Вікторівни.

Роз`яснити Товариству з обмеженою відповідальністю "Марбель Ассет", що у разі неусунення недоліків позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулась із позовною заявою.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню.

Суддя В.І. Ярошенко

Дата ухвалення рішення28.07.2020
Оприлюднено29.07.2020

Судовий реєстр по справі —904/3939/20

Ухвала від 26.02.2021

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ярошенко Вікторія Ігорівна

Ухвала від 28.12.2020

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ярошенко Вікторія Ігорівна

Ухвала від 31.08.2020

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ярошенко Вікторія Ігорівна

Ухвала від 27.08.2020

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ярошенко Вікторія Ігорівна

Ухвала від 28.07.2020

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ярошенко Вікторія Ігорівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні