Ухвала
від 20.07.2020 по справі 369/2551/19
КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 369/2551/19

Провадження №2/369/67/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20.07.2020 м. Київ

Києво-Святошинський районний суд Київської області в складі:

головуючого судді - Дубас Т.В.,

при секретарі - Мазурик Д.С.,

за участю представника позивача Татунець В.В ОСОБА_1

представника відповідача ПАТ «КИЇВСТАР» - Дубко Р.В.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Києві заяву представника відповідача ТОВ «КИЇВСТАР» - Дубко Р.В. про залучення третьої особи по цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до ТОВ Будівельно монтажна компанія «Софіївська» , ПАТ «Київстар» про визнання договору недійсним, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Києво-Святошинського районного суду Київської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_2 до ТОВ Будівельно монтажна компанія «Софіївська» , ПАТ «Київстар» про визнання договору недійсним.

В судовому засіданні представником відповідача ПАТ «КИЇВСТАР» - Дубко Р.В., подано заяву про залучення до участі в справі третьої особи - ОСББ «Лесі19» .

Клопотання мотивоване тим, що рішення може вплинути на права та /або обов`язки ОСББ «Лесі 19» (код ЄДРПОУ: 43528059, вул. Л.Українки, 19, с.Софіївська Борщагівка, Києво-Святошинський р-н, Київська обл. 08138) щодо ПАТ «Київстар» , які виникли у ОСББ «Лесі19» на підставі оспорюваного правочину у даній справі - Договору про встановлення сервітуту №UA 5962 від 28.08.2018.

Так, відповідно до Додаткової угоди №2 від 30.03.2020 до Договору про встановлення сервітуту №UA 5962 від 28.08.2018 здійснено заміну сторони оспорюваного правочину у даній справі, а саме зміну особи управителя.

В судовому засіданні представник позивача не заперечував проти задоволення заяви.

Представник представника відповідача ПАТ «КИЇВСТАР» - Дубко Р.В. в судовому засіданні підтримала заяву, просила суд її задовольнити.

Вислухавши думку сторін по справі, перевіривши матеріали справи, суд дійшов наступного висновку.

Відповідно до ст. 2 ЦПК України завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави. Суд та учасники судового процесу зобов`язані керуватися завданням цивільного судочинства, яке превалює над будь-якими іншими міркуваннями в судовому процесі.

Статтею 53 ЦПК України визначено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Суд, дослідивши матеріали справи, беручи до уваги предмет спору та зміст заявлених вимог, враховуючи вимоги положень ст. 53 ЦПК України, вважає, що до участі у справі у якості третіх осіб, на стороні відповідачі необхідно залучити ОСББ «Лесі19» , оскільки рішення у справі може вплинути на його права та обов`язки.

Керуючись ст. 53, 258, 260 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Поновити процесуальний строк для подачі заяви про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Заяву представника відповідача ПАТ «КИЇВСТАР» - Дубко Р.В. про залучення третьої особи по цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до ТОВ Будівельно монтажна компанія «Софіївська» , ПАТ «Київстар» про визнання договору недійсним - задовольнити.

Залучити до участі у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_2 до ТОВ Будівельно монтажна компанія «Софіївська» , ПАТ «Київстар» про визнання договору недійсним, в якості третьої особи, ОСББ «Лесі19» .

Третій особі для надання суду пояснень щодо позову або відзиву та доказів встановити строк протягом п`ятнадцяти днів з дня одержання копії цієї ухвали, попередивши, що у разі їх ненадання у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Третій особі направити копію ухвали, позовну заяву для відома та дачі пояснень по справі.

Підготовче засідання продовжити та відкласти на 21 серпня 2020 року на 15 год. 00 хв., про що повідомити учасників справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Дубас Т.В.

Дата ухвалення рішення20.07.2020
Оприлюднено29.07.2020
Номер документу90624492
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —369/2551/19

Ухвала від 21.08.2020

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Дубас Т. В.

Рішення від 25.09.2020

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Дубас Т. В.

Ухвала від 20.07.2020

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Дубас Т. В.

Ухвала від 31.10.2019

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Дубас Т. В.

Ухвала від 25.03.2019

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Дубас Т. В.

Ухвала від 01.03.2019

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Дубас Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні