Ухвала
від 28.07.2020 по справі 711/4803/20
ПРИДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Придніпровський районний суд м.Черкаси

Номер провадження 1-кс/711/1627/20

Справа № 711/4803/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 липня 2020 року м. Черкаси

Слідчий суддя Придніпровського районного суду міста Черкаси ОСОБА_1

за участі секретаря судового засідання ОСОБА_2

прокурора ОСОБА_3

слідчого ОСОБА_4

адвоката ОСОБА_5

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Черкаси клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Черкаській області ОСОБА_4 по матеріалах кримінального провадження №12020250000000196 від 30.06.2020 про тимчасове обмеження у користуванні спеціальним правом, -

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий СУ ГУНП в Черкаській області ОСОБА_4 звернувся до слідчого судді зі клопотання погодженим прокурором Черкаської місцевої прокуратури ОСОБА_3 , внесеним у кримінальному провадженні №12020250000000196 від 30.06.2020 про тимчасове обмеження підозрюваного ОСОБА_6 у користуванні спеціальним правом на здійснення підприємницької діяльність ФОП ОСОБА_6 - Код КВЕД 03.22 Прісноводне рибництво (аквакультура) (основний) та ПП «Інститут з питань іхтіології» код ЄДРПОУ: 36701986 код КВЕД 03.12. прісноводне рибальство, строком на два місяці.

Своє клопотання слідчий обґрунтовував тим, що СУ ГУНП в Черкаській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №12020250000000196 від 30.06.2020 за ознаками кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст. 249 КК України.

Так досудовим розслідуванням встановлено, що ОСОБА_6 , будучи одним із засновників та з 06.04.2015 директором і підписантом ПП «Інститут з питань іхтіології», ЄДРПОУ 36701986 (далі Підприємство) та відповідно наділений організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями, тобто будучи службовою особою в розумінні ч. 3 ст. 18 КК України, використовуючи своє службове становище директора Підприємства, основним видом діяльності якого є прісноводне рибальство, основні та оборотні активи Підприємства, в тому числі наявні знаряддя лову, складські приміщення для рибозаготівлі, а також виділені квоти на добування водних біоресурсів загальнодержавного значення у Кременчуцькому водосховищі, діючи умисно, з метою незаконного особистого збагачення, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх протиправних дій та передбачаючи настання суспільно небезпечних наслідків, вступив в злочинну змову із рядом фізичних осіб, а саме ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 та ОСОБА_11 і умисно порушуючи встановлену весняно-літню заборону на лов риби, інших водних біоресурсів у рибогосподарських водних об`єктах, протягом квітня-травня 2020 року організував незаконне зайняття рибним добувним промислом, а саме вилов водних біоресурсів шляхом непідзвітного рибальства, в розумінні ст. 1 Закону України «Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів» від 08.07.2011 (далі Закон) в Кременчуцькому водосховищі з метою подальшого збуту суб`єктам господарювання, які займаються рибопереробною діяльністю та іншим особам за наступних обставин.

Відповідно до наказу Управління Державного агентства рибного господарства у Черкаській області від 13.03.2020 №НОД-37/3 «Про встановлення весняно-літньої заборони на лов риби, інших водних біоресурсів у рибогосподарських водних об`єктах, розташованих в районі діяльності (контролю) Управління Державного агентства рибного господарства у Черкаській області у 2020 році» (далі Наказ), в 2020 році на внутрішніх рибогосподарських водних об`єктах Черкаської області та на Кременчуцькому водосховищі в межах Черкаської та Кіровоградської областей для промислового рибальства встановлені наступні терміни заборони на лов (добування) водних біоресурсів у весняно-літній період природного відтворення (нересту), а саме, на Кременчуцькому водосховищі з 17 березня по 09 червня 2020 року; у корінних водах з 17 березня по 20 травня 2020 року; у придатковій системі з 17 березня по 30 червня 2020 року. На період нересту риби в місцях, які оголошені нерестовищами, заборонено пересування всіх плавучих засобів, крім суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів. Вказаний Наказ являється загальнодоступним, обов`язковим для виконання всіма фізичними та юридичними особами та опублікований на Інтернет сайті Державного агентства рибного господарства у Черкаській області.

Таким чином, ОСОБА_6 , достовірно знаючи про дію весняно-літньої заборони на лов риби, інших водних біоресурсів, умисно порушуючи встановлені норми Закону та діючи всупереч вимогам Наказу, у заборонений період лову водних біоресурсів із використанням плавучих засобів в період з 14 квітня 2020 року по 16 травня 2020 року організував незаконну діяльність щодо незаконного зайняття рибним промислом, а саме водними біоресурсами рибою різних видів (лящ, плітка, судак тощо), шляхом її вилову за допомогою знарядь лову та плавучих суден, в промислових об`ємах у Кременчуцькому водосховищі в межах Черкаської області, а саме - в с. Леськи Черкаського району, урочища «Грицькова балка» та «Леськівська канава», залучивши в якості виконавців ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 та ОСОБА_11 , які усвідомлюючи суспільно небезпечні наслідки від їх дій, дали добровільну згоду на участь у вчиненні організованого ОСОБА_6 злочину по незаконному зайнятті рибним промислом, шляхом вилову водних біоресурсів, в промислових об`ємах у заборонений період.

ОСОБА_6 , реалізуючи свій злочинний умисел, направлений на незаконне зайняття рибним промислом, приблизно з 14 квітня 2020 року (більш точну дату в ході досудового розслідування встановити не представилось можливим), діючи з корисливих мотивів, маючи в наявності основні та оборотні засоби Підприємства та змогу ними розпоряджатися на свій розсуд, а саме: наявність орендованої земельної ділянки з кадастровим номером 7124984500:01:001:0129 з цільовим призначенням «землі водного фонду, для ведення водного господарства (розміщення рибоприймального пункту)» в селі Леськи Черкаського району Черкаської області, на якій розташовані нежитлові приміщення для використання в господарській діяльності Підприємства, облаштовані морозильним обладнанням та наявність знарядь для промислового рибальства сіток, ятерів тюлькових, тралів тюлькових, плавучих засобів, залучив за відповідну грошову винагороду ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 та ОСОБА_11 , розподіливши між ними певні ролі у вчиненні злочину.

Так, відповідно до розробленого ОСОБА_6 плану ОСОБА_7 був залучений в якості пособника вчинення незаконного зайняття рибним промислом, завданням якого було виконання дій по прийому, сортуванню, обліку, шляхом ведення «чорнових» записів та транспортування виловленої риби до покупців за вказівкою ОСОБА_6 , при цьому місцем прийому, сортування та зберігання виловленої риби, ОСОБА_6 було визначено складське приміщення, розташоване на зазначеній вище земельній ділянці в селі Леськи Черкаського району. ОСОБА_8 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 та ОСОБА_9 залучені в якості виконавців вчинення незаконного зайняття рибним промислом, завданням яких було виконання дій по безпосередньому вилову водних біоресурсів (риби) в період офіційної заборони із застосування власних знарядь лову та тих, які перебували у розпорядженні Підприємства та надані для цієї мети ОСОБА_6 , при цьому, місцем вилову риби ОСОБА_6 було визначено урочища «Грицькова балка»та «Леськівськаканава», в селі Леськи Черкаського району Черкаської області.

Кожен зі співучасників групи достовірно знав свою роль у вчиненні злочину, усвідомлював незаконність своїх дій та дій інших співвиконавців, бажав настання злочинних наслідків спричинення матеріальної шкоди державі та своїми діями сприяв їх настанню, тобто діяли з прямим умислом.

Крім того, вказана група осіб характеризувалася стабільністю та тривалістю злочинної діяльності з 14 квітня 2020 року по 16 травня 2020 року, домовленістю і готовністю до постійного вчинення злочину кожним із учасників групи та отримання матеріальних благ від такої діяльності, тобто діяли з єдиним корисливим мотивом.

Доводячи свій умисел, направлений на організацію незаконного зайняття рибним промислом до кінця, ОСОБА_6 визначив спосіб вилову риби в промислових об`ємах в офіційно заборонений період, шляхом надання вказівок ОСОБА_8 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 та ОСОБА_9 у сприятливі для рибальства дні виходити на воду для вилову водних біоресурсів із застосуванням сіток та плавучих засобів, складуючи в подальшому виловлену рибу у складському приміщенні в селі Леськи Черкаського району, яке належить Підприємству з метою її подальшої реалізації.

В період з 16.05.2020 по 28.05.2020 на підставі ухвали слідчого судді Придніпровського районного суду м. Черкаси, проведено обшук в ході якого виявлено свіжозаморожену рибу, виловлену в Кременчуцькому водосховищі, зразки якої 22.05.2020 направлені для проведення дослідження до Інституту рибного господарства НААН України (далі Інститут) та, згідно акту обстеження вилученої риби від 22.05.2020 вихідний № 283-05/20 від 26.05.2020, зразки риби виду плітка, окунь річковий виловлені в період листопад березень, сазан (короп) виловлений в період листопад травень, щука виловлена в період грудень березень.

Зразки рибивиду лящта судак - всі проаналізовані самиці (самці у виборці були відсутні) характеризувались гонадами на IV стадії зрілості, їх об`єм перевищував 1/2 об`єму порожнини тіла. Показники ГСІ та зовнішній вигляд яєчників відповідають закінченню періоду вітелогенезу та досягненню ооцитами дефінітивних розмірів, що дає підстави для оцінки періоду вилову не раніше першої декади квітня, тобто квітень-травень.

Всі досліджені особини, зокрема зрілі плідники коропових риб, не мали пошкоджень верхньої (потиличної) частини черепа, які є неодмінною ознакою вилучення гіпофізу.

Аналіз результатів обстеження та розтину дає об`єктивні підстави для твердження щодо вилову проаналізованих особин ляща та судака в період весняно літньої заборони на лов водних біоресурсів в Кременчуцькому водосховищі.

В ході вказаного обшуку виявлено та вилучено наступну кількість риби, виловленої в Кременчуцькому водосховищі, в період нерестової заборони, а саме, лящ в кількості 2872 шт. та судак в кількості 14 шт.

Згідно висновку експерта за результатами проведення судової інженерно-екологічної експертизи № 653/20-23 від 10.06.2020 встановлено: розмір шкоди, заподіяної внаслідок незаконного вилову риби в період квітень-травень 2020 в Кременчуцькому водосховищі, становить 495380 (чотириста дев`яносто п`ять тисяч триста вісімдесят) гривень 00 коп.

Шкода, завдана внаслідок незаконного вилову риби в період квітень-травень 2020 в Кременчуцькому водосховищі, згідно п. 12 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 10.12.2004 № 17 «Про судову практику у справах про злочини та інші правопорушення проти довкілля» являється істотною через вилов великої кількості риби в період нересту.

Крім того згідно листа Інституту № 204-04/20 від 06.04.2020 «Щодо особливостей оцінки істотності шкоди рибному господарству в нерестовий період», шкода вважається істотною, якщо вилов риби здійснено в нерестовий період не залежно від кількості виловленої риби.

Таким чином, ОСОБА_6 , діючи умисно, з корисливих мотивів, використовуючи основні засоби ПП «Інститут з питань Іхтіології», організував незаконну діяльність групи осіб, яка в період з 14 квітня 2020 року по 16 травня 2020 року, здійснювала незаконне зайняття рибним промислом у Кременчуцькому водосховищі в межах Черкаської області, та зберігання частини незаконно виловленої риби в приміщенні рибозаготівельного пункту в с. Леськи Черкаського району Черкаської області, що призвело до заподіяння істотної шкоди інтересам Держави в розмірі 495380 (чотириста дев`яносто п`ять тисяч триста вісімдесят) гривень 00 копійок.

Таким чином, встановлена достатність доказів для підозри ОСОБА_6 в організації незаконного зайняття рибним добувним промислом, що заподіяло істотну шкоду, вчинене за попередньою змовою групою осіб, тобто у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 249 КК України

Ухвалою слідчого судді Придніпровського районного суду м. Черкаси від 05.06.2020 справа № 711/3791/20 підозрюваному ОСОБА_6 обрано запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 31530,00 грн. та покладено на підозрюваного ОСОБА_6 строком на 2 місяці наступні процесуальні обов`язки

В рамках кримінального провадження № 12020250270000081 від 22.01.2020 за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 249 КК України повідомлено про підозру наступним особам:

- 29.05.2020 повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 27, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 249 КК України гр. ОСОБА_10 , ОСОБА_9 , та ОСОБА_11 ;

- 31.05.2020 ОСОБА_7 повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 249 КК України;

- 01.06.2020 ОСОБА_6 повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 249 КК України.

- 04.06.2020 ОСОБА_8 повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 27, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 249 КК України

Постановою прокурора від 30.06.2020 з матеріалів кримінального провадження № 12020250270000081від 22.01.2020за ознакамикримінального правопорушенняпередбаченого ч.3ст.191,ч.1ст.249КК Українив окремепровадження виділеноматеріали відноснопідозрюваних ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_10 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , та ОСОБА_11 за підозрою вказаних осіб у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 249 КК України, виділеному провадженню присвоєно номер №12020250000000196.

03.07.2020 ОСОБА_6 повідомлено про підозру у вчиненні кримінального проступку передбаченого ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 249 КК України.

Встановлено, що згідно витягу з ЄДРПОУ: 36701986 співзасновником та директором ПП «Інститут з питань іхтіології», юридична адреса: м. Черкаси, бульв. Шевченка, 299 оф. 23, являється ОСОБА_6 , крім того встановлено, що основним видом діяльності вказаного підприємства є прісноводне рибальство КВЕД 03.12. крім того іншими видами діяльності вказаного підприємства є: КВЕД 03.11, 03.21, 03.22, 46.38, 93.19, 71.12, 72.19, 74.90.

Також встановлено, що підозрюваний ОСОБА_6 зареєстрований, як фізична особа підприємець видами діяльності якого є: Код КВЕД 03.22 Прісноводне рибництво (аквакультура) (основний); Код КВЕД 10.20 Перероблення та консервування риби, ракоподібних і молюсків; Код КВЕД 46.33 Оптова торгівля молочними продуктами, яйцями, харчовими оліями та жирами; Код КВЕД 46.38 Оптова торгівля іншими продуктами харчування, у тому числі рибою, ракоподібними та молюсками; Код КВЕД 47.23 Роздрібна торгівля рибою, ракоподібними та молюсками в спеціалізованих магазинах; Код КВЕД 49.41 Вантажний автомобільний транспорт.

Враховуючи той факт, що кримінальний проступок у організації вчинення якого на даний час обґрунтовано підозрюється ОСОБА_6 , було вчинено з використанням основних засобів ПП «Інститут з питань іхтіології» на даний час є достатньо підстав вважати, що ОСОБА_6 використовуючи основні засоби вказаного товариства, яке має відповідні дозволи на промисловий вилов риби в Кременчуцькому водосховищі, шляхом залучення пособників може вчиняти нові кримінальні правопорушення пов`язані з незаконним виловом риби, а також приховування реальних об`ємів виловленої риби та привласнення грошових коштів отриманих від її реалізації.

В судовому засіданні слідчий та прокурор підтримали заявлене клопотання, посилаючись на те, що ОСОБА_6 обґрунтовано підозрюється у вчиненні зазначеного кримінального правопорушення, а оскільки він є керівником підприємства, то може за допомогою його засобів вчиняти нові кримінальні правопорушення. Тому з метою попередження вчинення підозрюваним нових кримінальних правопорушень необхідно встановити обмеження на зайняття вказаним видом діяльності як ОСОБА_6 так і підприємству.

Адвокат ОСОБА_5 , діючи як захисник підозрюваного ОСОБА_6 , заперечував щодо задоволення клопотання слідчого про обмеження у здійсненні певного виду діяльності посилаючись на те, що до клопотання не додано жодного належного доказу що доводить використання засобів інституту з питань Іхтіології для незаконного вилову біоресурсів. З моменту проведення обшуків, а це 2 місяці, ніяких обмежень та спроб обмежити діяльність слідством не вживалось. З 10.06.2020 року розпочався промисел риби. На підприємстві працює понад 40 осіб, в разі заборони здійснювати вилов біоресурсів всі працівники залишаться без роботи та засобів до існування. В клопотанні не вказано які саме ризики виникнуть та підстав для обрання саме такого обмеження. Досудове розслідування здійснюється по формі вчинення ОСОБА_6 проступку, що не передбачає позбавлення спеціального права. Слідством не виконується рішення щодо повернення коштів і сіток. Просив не обмежувати ні Інститут з питань іхтіології, ні ФОП ОСОБА_6 в здійсненні підприємницької діяльності на вилов біоресурсів, оскільки це здійснюється на підставі не ліцензії, а дозволу на вилов, що видається один раз на п`ять років.

Суд вислухавши слідчого, прокурора, захисника, вивчивши надані сторонами кримінального провадження матеріали приходить до наступних висновків.

Частиною 1 ст. 131 КПК України передбачено, - заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.

Заходами забезпечення кримінального провадження є тимчасове обмеження у користуванні спеціальним правом (п. 4 ч. 2 ст. 131 КПК України).

Органом досудового розслідування здійснюється здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №12020250000000196 від 30.06.2020 за ознаками кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст. 249 КК України.

Слідством встановлено, що ОСОБА_6 , діючи умисно, з корисливих мотивів, використовуючи основні засоби ПП «Інститут з питань Іхтіології», організував незаконну діяльність групи осіб, яка в період з 14 квітня 2020 року по 16 травня 2020 року, здійснювала незаконне зайняття рибним промислом у Кременчуцькому водосховищі в межах Черкаської області, та зберігання частини незаконно виловленої риби в приміщенні рибо заготівельного пункту в с. Леськи Черкаського району Черкаської області, що призвело до заподіяння істотної шкоди інтересам Держави в розмірі 495380 (чотириста дев`яносто п`ять тисяч триста вісімдесят) гривень 00 копійок.

Ухвалою слідчого судді Придніпровського районного суду м. Черкаси від 05.06.2020 справа № 711/3791/20 підозрюваному ОСОБА_6 обрано запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 31 530,00 грн. та покладено на підозрюваного ОСОБА_6 строком на 2 місяці наступні процесуальні обов`язки:

- прибувати за кожною вимогою до слідчого, прокурора і суду;

- не відлучатися за межі місця свого проживання без дозволу слідчого, прокурора або суду, залежно від стадії кримінального провадження;

- повідомляти слідчого, прокурора чи суд, залежно від стадії кримінального провадження, про зміну свого місця проживання.

- не спілкуватися без участі слідчого або прокурора з експертами, спеціалістами іншими підозрюваними та свідками, що набули указаного статусу у кримінальному провадженні.

В рамках кримінального провадження № 12020250270000081 від 22.01.2020 за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 249 КК України повідомлено про підозру наступним особам:

- 29.05.2020 повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 27, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 249 КК України гр. ОСОБА_10 , ОСОБА_9 , та ОСОБА_11 ;

- 31.05.2020 ОСОБА_7 повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 249 КК України;

- 01.06.2020 ОСОБА_6 повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 249 КК України.

- 04.06.2020 ОСОБА_8 повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 27, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 249 КК України

Постановою прокурора від 30.06.2020 з матеріалів кримінального провадження № 12020250270000081 від 22.01.2020 за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 249 КК України в окреме провадження виділено матеріали відносно підозрюваних ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_10 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , та ОСОБА_11 за підозрою вказаних осіб у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 249 КК України, виділеному провадженню присвоєно номер №12020250000000196.

03.07.2020 ОСОБА_6 повідомлено про підозру у вчиненні кримінального проступку передбаченого ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 249 КК України.

Причетність ОСОБА_6 до вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 249 КК України, підтверджується наступними доказами:

1.Листом Інституту рибного господарства від 26.05.20 №282-05/20;

2.Актом обстеження вилученої риби від 22.05.2020;

3.Висновком експерта №653/20-23 від 10.06.2020;

Судом встановлено, що згідно витягу з ЄДРПОУ: 36701986 співзасновником та директором ПП «Інститут з питань іхтіології», юридична адреса: м. Черкаси, бульв. Шевченка, 299 оф. 23, являється ОСОБА_6 , крім того основним видом діяльності вказаного підприємства є прісноводне рибальство КВЕД 03.12. крім того іншими видами діяльності вказаного підприємства є: КВЕД 03.11, 03.21, 03.22, 46.38, 93.19, 71.12, 72.19, 74.90.

Також підозрюваний ОСОБА_6 зареєстрований, як фізична особа підприємець видами діяльності якого є: Код КВЕД 03.22 Прісноводне рибництво (аквакультура) (основний); Код КВЕД 10.20 Перероблення та консервування риби, ракоподібних і молюсків; Код КВЕД 46.33 Оптова торгівля молочними продуктами, яйцями, харчовими оліями та жирами; Код КВЕД 46.38 Оптова торгівля іншими продуктами харчування, у тому числі рибою, ракоподібними та молюсками; Код КВЕД 47.23 Роздрібна торгівля рибою, ракоподібними та молюсками в спеціалізованих магазинах; Код КВЕД 49.41 Вантажний автомобільний транспорт.

Відповідно до Дозволу №65 на спеціальне використання водних біоресурсів у рибогосподарських водних об`єктах (їх частинах) від 29.06.2017 року виданого Черкасирибохорона Державного агентства рибного господарства, - суб`єкту господарювання Приватне підприємство «Інститут з питань іхтіології» надано дозвіл на промисловий вилов водних біоресурсів. Термін дії дозволу з 29.06.2017 року по 29.06.2022 року.

Слідчим та прокурором не надано доказів щодо існування ризиків, передбачених ст. 177 КПК України, ніж встановлених ухвалою Придніпровського районного суду м. Черкаси від 05.06.2020 року.

За таких обставин суд приходить до висновку, що ОСОБА_6 підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 249 КК України, однак на даний час його вина не доведена, у кримінальному провадженні тривають слідчі дії, при обранні запобіжного заходу ОСОБА_6 не встановлювалося обмеження у користуванніспеціальним правомна здійснення вилову рибу.

Крім того здійснюючи підприємницьку діяльність ОСОБА_6 є роботодавцем, як і ПП «Інститут з питань іхтіології», на якому працевлаштовані робітники. В разі обмеження підозрюваного ОСОБА_6 у користуванні спеціальним правом на здійснення підприємницької діяльності ФОП ОСОБА_6 - Код КВЕД 03.22 Прісноводне рибництво (аквакультура) (основний) та ПП «Інститут з питань іхтіології» код КВЕД 03.12. прісноводне рибальство, буде зупинено їхню роботу, що вплине на працевлаштування працівників та позбавить їх доходу.

Прокурором та слідчим на даний час не доведено існування обставин, які виправдовують необхідність застосування обмеження стосовно підозрюваного ОСОБА_6 у користуванні спеціальним правом на здійснення підприємницької діяльності ФОП ОСОБА_6 - Код КВЕД 03.22 Прісноводне рибництво (аквакультура) (основний) та ПП «Інститут з питань іхтіології» код ЄДРПОУ: 36701986 код КВЕД 03.12. прісноводне рибальство.

А тому, клопотання слідчого про тимчасове обмеження підозрюваного ОСОБА_6 у користуванні спеціальним правом на здійсненняпідприємницької діяльностіФОП ОСОБА_6 таПП «Інститутз питаньіхтіології» не підлягає до задоволення.

Керуючись ст. 3, 177, 178, 183, 193, 194, 196 199, 309, 372, 376 КПК України, -

УХВАЛИВ:

В задоволенні клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Черкаській області ОСОБА_4 про тимчасове обмеження підозрюваного ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ПП «Інститут з питань іхтіології» у користуванні спеціальним правом відмовити. Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Черкаського апеляційного суду протягом п`яти днів з дня її оголошення повного тексту ухвалу.

Повний текст ухвали виготовлено та проголошено 28.07.2020 року.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення28.07.2020
Оприлюднено09.02.2023
Номер документу90632444
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасове обмеження у користуванні спеціальним правом

Судовий реєстр по справі —711/4803/20

Ухвала від 28.07.2020

Кримінальне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Казидуб О. Г.

Ухвала від 28.07.2020

Кримінальне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Казидуб О. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні