Ухвала
від 28.07.2020 по справі 904/2027/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49027

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

УХВАЛА

за підсумками попереднього

судового засідання у справі про банкрутство

28.07.2020м. ДніпроСправа № 904/2027/20

Суддя господарського суду Дніпропетровської області Владимиренко І.В. розглянувши матеріали справи

за заявою Державного підприємства "Національний центр Олександра Довженка" (03040, м. Київ, вул. Васильківська, 1, код ЄДРПОУ 22928085)

до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "Консалтингова компанія "Комплексні рішення" (49000, м. Дніпро, вул. Панікахи, буд.20, код ЄДРПОУ 37625828)

про визнання банкрутом

Представники:

від кредитора представник Крісак М.В. ордер АЕ №1030308 від 24.07.20р.

від боржника представник не з`явився

розпорядник майна Ткаченко Д.В. посв. № 1057 від 04.07.13р.

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду Дніпропетровської області від 26.05.2020 відкрито провадження у справі № 904/2027/20 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Консалтингова компанія "Комплексні рішення" (49000, м. Дніпро, вул. Панікахи, буд.20, код ЄДРПОУ 37625828), визнані грошові вимоги Державного підприємства "Національний центр Олександра Довженка" в загальній сумі 3 122 744,88 грн. (4 черга задоволення); судовий збір - 21 020,00 грн. (1 черга задоволення), введено мораторій на задоволення вимог кредиторів відповідно до вимог ст. 41 Кодексу України з процедур банкрутства, введено процедуру розпорядження майном боржника строком на сто сімдесят календарних днів. Розпорядником майна ТОВ "Консалтингова компанія "Комплексні рішення" призначено арбітражного керуючого Ткаченко Дениса Володимировича (свідоцтво № 1057 від 04.07.13р., адреса офісу: 49107, м. Дніпро, пр. Гагаріна, 74, офіс 208).

26.05.2020 на офіційному Веб-сайті Вищого господарського суду України оприлюднено повідомлення № 64841 про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Консалтингова компанія "Комплексні рішення" (49000, м. Дніпро, вул. Панікахи, буд.20, код ЄДРПОУ 37625828) для заявлення кредиторами грошових вимог до боржника.

28.07.2020 до господарського суду від розпорядника майна електронною поштою надійшло клопотання № 01-34/02-79 від 27.07.2020р. про продовження розпоряднику майна ТОВ "Консалтингова компанія "Комплексні рішення" - арбітражному керуючому Ткаченко Д.В. строку на підготовку та надання господарському суду аналізу фінансово-господарської діяльності, інвестиційного становища боржника та його становища на ринках разом з документами, що підтверджують відповідну інформацію та про продовження розпоряднику майна ТОВ "Консалтингова компанія "Комплексні рішення" - арбітражному керуючому Ткаченко Д.В. строку на проведення інвентаризації майна боржника та надання інвентаризаційних відомостей господарському суду до проведення перших зборів кредиторів. Судом клопотання прийнято до розгляду.

В судовому засіданні оголошено вступну та резолютивну частину ухвали.

Розглянувши в судовому засіданні 28.07.20р. матеріали справи, реєстр вимог кредиторів, заслухавши представника кредитора та розпорядника майна, господарський суд встановив наступне.

Згідно зі ст.45 Кодексу України з процедур банкрутства конкурсні кредитори за вимогами, які виникли до дня відкриття провадження у справі про банкрутство, зобов`язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують, протягом 30 днів з дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство.

Кредитор, за заявою якого відкрито провадження у справі, має право заявити додаткові грошові вимоги до боржника у межах строку, встановленого частиною першою цієї статті.

Відлік строку на заявлення грошових вимог кредиторів до боржника починається з дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство.

За ч. 5 ст. 45 Кодексу України з процедур банкрутства, розпорядник майна не пізніше ніж на 10 день з дня закінчення встановленого частиною першою цієї статті строку з урахуванням результатів розгляду вимог кредиторів боржником повністю або частково визнає їх або відхиляє з обґрунтуванням підстав визнання чи відхилення, про що письмово повідомляє заявників і господарський суд, а також подає до суду письмовий звіт про надіслані всім кредиторам боржника повідомлення про результати розгляду грошових вимог та їх отримання кредиторами разом з копіями повідомлень про вручення поштового відправлення та описів вкладення у поштове відправлення або інших документів, що підтверджують надсилання повідомлення кредиторам.

За результатами розгляду вимог кредиторів господарський суд постановляє ухвалу, в якій зазначаються: розмір та перелік усіх визнаних судом вимог кредиторів, що вносяться розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів; розмір та перелік не визнаних судом вимог кредиторів; дата проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів; дата підсумкового засідання суду.

Розпорядник майна за результатами попереднього засідання вносить до реєстру вимог кредиторів відомості про кожного кредитора, розмір його вимог за грошовими зобов`язаннями, наявність права вирішального голосу в представницьких органах кредиторів, черговість задоволення кожної вимоги.

Ухвала попереднього засідання є підставою для визначення кількості голосів, які належать кожному конкурсному кредитору під час прийняття рішення на зборах (комітеті) кредиторів. Для визначення кількості голосів для участі у представницьких органах кредиторів зі складу вимог конкурсних кредиторів виключається неустойка (штраф, пеня).

Після оприлюднення повідомлення про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Консалтингова компанія "Комплексні рішення" (49000, м. Дніпро, вул. Панікахи, буд.20, код ЄДРПОУ 37625828) до господарського суду Дніпропетровської області не надходило жодних заяв до Товариства з обмеженою відповідальністю "Консалтингова компанія "Комплексні рішення" про визнання грошових вимог.

Як вбачається з реєстру вимог кредиторів, вимоги ініціюючого кредитора - Державного підприємства "Національний центр Олександра Довженка" були включені розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів на суму 3 122 744,88 грн. (4 черга задоволення); судовий збір - 21 020,00 грн. (1 черга задоволення).

З урахуванням вищевикладеного, господарський суд вирішив завершити попереднє судове засідання, за результатами якого внести до реєстру вимоги кредиторів у наступній черговості:

1.Державне підприємство "Національний центр Олександра Довженка" в сумі 3 122 744,88 грн. (4 черга задоволення); судовий збір - 21 020,00 грн. (1 черга задоволення).

Зобов`язати розпорядника майна арбітражного керуючого Ткаченко Д.В., у 10-ти денний строк після проведення попереднього засідання відповідно до ст. 48 Кодексу України з процедур банкрутства повідомити кредиторів згідно з реєстром вимог кредиторів про місце і час проведення зборів кредиторів та організувати їх проведення.

Встановити дату проведення зборів кредиторів: 18.08.2020р. Рішення зборів кредиторів та комітету кредиторів направити господарському суду до початку підсумкового засідання.

Підсумкове засідання суду, на якому буде вирішено питання про санацію боржника, чи про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи закриття провадження у справі про банкрутство призначити на 23.09.2020р. о 11:00 год.

Господарським судом також розглянуто клопотання розпорядника майна № 01-34/02-79 від 27.07.2020р. про продовження розпоряднику майна ТОВ "Консалтингова компанія "Комплексні рішення" - арбітражному керуючому Ткаченко Д.В. строку на підготовку та надання господарському суду аналізу фінансово-господарської діяльності, інвестиційного становища боржника та його становища на ринках разом з документами, що підтверджують відповідну інформацію та про продовження розпоряднику майна ТОВ "Консалтингова компанія "Комплексні рішення" - арбітражному керуючому Ткаченко Д.В. строку на проведення інвентаризації майна боржника та надання інвентаризаційних відомостей господарському суду до проведення перших зборів кредиторів та встановлено наступне.

В обґрунтування поданого клопотання розпорядник майна зазначив наступне, ухвалою господарського суду Дніпропетровської області від 26.05.2020р. справа №904/2027/20 зобов`язано розпорядника майна Ткаченко Д.В. в строк до 28.07.2020р. підготувати та надати господарському суду аналіз фінансово господарської діяльності, інвестиційного становища боржника та його становища на ринках разом з документами, що підтверджують відповідну інформацію; провести інвентаризацію майна боржника та надати інвентаризаційні відомості господарському суду.

Розпорядником майна 05.06.2020 року на адресу керівника та засновникам боржника були направлені вимоги - повідомлення щодо надання розпоряднику майна в найкоротші терміни документів, необхідних для підготовки аналізу фінансово-господарської діяльності, інвестиційного становища боржника, його становища на ринках та документи, які необхідні для виявлення (за наявності) ознак фіктивного банкрутства, доведення до банкрутства, приховування стійкої фінансової неспроможності, незаконних дій у разі банкрутства; щодо надання Розпоряднику майна всіх необхідних документів та представити майно для проведення інвентаризації.

Але, на теперішній час направлені розпорядником майна вимоги-повідомлення на адресу керівника та засновників боржника залишились без відповіді, виконати вимоги ухвали господарського суду Дніпропетровської області від 26.05.2020 року в частині підготовки та надання до суду в строк до 28.07.2020 року аналізу фінансово господарської діяльності, інвестиційного становища боржника та його становища на ринках разом з документами, що підтверджують відповідну інформацію та провести інвентаризацію майна боржника та надати інвентаризаційні відомості в суд, не представляється можливим.

Крім того, розпорядник зазначив, що Постановою Кабінетів Міністрів України від 22 липня 2020 року № 641 Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-СоV-2 було прийнято рішення продовжити карантин до 31 серпня 2020р.

Відповідно до ст.113 Господарського процесуального кодексу України, строки, в межах яких вчиняються процесуальні дії, встановлюються законом, а якщо такі строки законом не визначені, - встановлюються судом.

Згідно ст.114 Господарського процесуального кодексу України, суд має встановлювати розумні строки для вчинення процесуальних дій. Строк є розумним, якщо він передбачає час, достатній, з урахуванням обставин справи, для вчинення процесуальної дії, та відповідає завданню господарського судочинства.

Відповідно до ст.118 Господарського процесуального кодексу України, право на вчинення процесуальних дій втрачається із закінченням встановленого законом або призначеного судом строку. Заяви, скарги і документи, подані після закінчення процесуальних строків, залишаються без розгляду, крім випадків, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до ст.119 Господарського процесуального кодексу України, суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення. Встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду. Якщо інше не встановлено законом, заява про поновлення процесуального строку, встановленого законом, розглядається судом, у якому належить вчинити процесуальну дію, стосовно якої пропущено строк, а заява про продовження процесуального строку, встановленого судом, - судом, який встановив строк, без повідомлення учасників справи. Одночасно із поданням заяви про поновлення процесуального строку має бути вчинена процесуальна дія (подані заява, скарга, документи тощо), стосовно якої пропущено строк. Пропуск строку, встановленого законом або судом учаснику справи для подання доказів, інших матеріалів чи вчинення певних дій, не звільняє такого учасника від обов`язку вчинити відповідну процесуальну дію. Про поновлення або продовження процесуального строку суд постановляє ухвалу. Про відмову у поновленні або продовженні процесуального строку суд постановляє ухвалу, яка не пізніше наступного дня з дня її постановлення надсилається особі, яка звернулася із відповідною заявою. Ухвалу про відмову у поновленні або продовженні процесуального строку може бути оскаржено у порядку, встановленому цим Кодексом.

З урахуванням вищевикладеного, а також враховуючи ситуацію, яка склалася в країні у зв`язку із продовженням дії карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-СоV-2, розпорядник майна просить суд продовжити продовження розпоряднику майна ТОВ "Консалтингова компанія "Комплексні рішення" - арбітражному керуючому Ткаченко Д.В. строк на підготовку та надання господарському суду аналізу фінансово-господарської діяльності, інвестиційного становища боржника та його становища на ринках разом з документами, що підтверджують відповідну інформацію та продовжити розпоряднику майна ТОВ "Консалтингова компанія "Комплексні рішення" - арбітражному керуючому Ткаченко Д.В. строк на проведення інвентаризації майна боржника та надання інвентаризаційних відомостей господарському суду до проведення перших зборів кредиторів.

Присутній в судовому засіданні представник кредитора не заперечував проти поданого до суду розпорядником майна клопотання.

Враховуючи вищенаведене, для повного та всебічного розгляду справи, господарський суд вирішив клопотання розпорядника майна № 01-34/02-79 від 27.07.2020р. про продовження розпоряднику майна ТОВ "Консалтингова компанія "Комплексні рішення" - арбітражному керуючому Ткаченко Д.В. строку на підготовку та надання господарському суду аналізу фінансово-господарської діяльності, інвестиційного становища боржника та його становища на ринках разом з документами, що підтверджують відповідну інформацію та про продовження розпоряднику майна ТОВ "Консалтингова компанія "Комплексні рішення" - арбітражному керуючому Ткаченко Д.В. строку на проведення інвентаризації майна боржника та надання інвентаризаційних відомостей господарському суду до проведення перших зборів кредиторів задовольнити.

Продовжити розпоряднику майна ТОВ "Консалтингова компанія "Комплексні рішення" - арбітражному керуючому Ткаченко Д.В. строк на підготовку та надання господарському суду аналізу фінансово-господарської діяльності, інвестиційного становища боржника та його становища на ринках та проведення інвентаризації майна боржника у справі № 904/2027/20 про банкрутство ТОВ "Консалтингова компанія "Комплексні рішення" до проведення перших зборів кредиторів до 18.08.2020р.

Зобов`язати розпорядника майна в строк до 18.08.2020р. підготувати та надати господарському суду аналіз фінансово - господарської діяльності, інвестиційного становища боржника та його становища на ринках разом з документами, що підтверджують відповідну інформацію та інвентаризацію майна боржника та надати інвентаризаційні відомості господарському суду.

Керуючись ст.ст.45, 46, 47, 48 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. ст. 119, 121, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

Завершити попереднє судове засідання, за результатами якого внести до реєстру вимоги кредиторів у наступній черговості:

1.Державне підприємство "Національний центр Олександра Довженка" в сумі 3 122 744,88 грн. (4 черга задоволення); судовий збір - 21 020,00 грн. (1 черга задоволення).

Зобов`язати розпорядника майна арбітражного керуючого Ткаченко Д.В., у 10-ти денний строк після проведення попереднього засідання відповідно до ст. 48 Кодексу України з процедур банкрутства повідомити кредиторів згідно з реєстром вимог кредиторів про місце і час проведення зборів кредиторів та організувати їх проведення.

Встановити дату проведення зборів кредиторів: 18.08.2020р. Рішення зборів кредиторів та комітету кредиторів направити господарському суду до початку підсумкового засідання.

Підсумкове засідання суду, на якому буде вирішено питання про санацію боржника, чи про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи закриття провадження у справі про банкрутство призначити на 23.09.2020р. о 11:00 год.

Клопотання розпорядника майна № 01-34/02-79 від 27.07.2020р. про продовження розпоряднику майна ТОВ "Консалтингова компанія "Комплексні рішення" - арбітражному керуючому Ткаченко Д.В. строку на підготовку та надання господарському суду аналізу фінансово-господарської діяльності, інвестиційного становища боржника та його становища на ринках разом з документами, що підтверджують відповідну інформацію та про продовження розпоряднику майна ТОВ "Консалтингова компанія "Комплексні рішення" - арбітражному керуючому Ткаченко Д.В. строку на проведення інвентаризації майна боржника та надання інвентаризаційних відомостей господарському суду до проведення перших зборів кредиторів задовольнити.

Продовжити розпоряднику майна ТОВ "Консалтингова компанія "Комплексні рішення" - арбітражному керуючому Ткаченко Д.В. строк на підготовку та надання господарському суду аналізу фінансово-господарської діяльності, інвестиційного становища боржника та його становища на ринках та проведення інвентаризації майна боржника у справі № 904/2027/20 про банкрутство ТОВ "Консалтингова компанія "Комплексні рішення" до проведення перших зборів кредиторів до 18.08.2020р.

Зобов`язати розпорядника майна в строк до 18.08.2020р. підготувати та надати господарському суду аналіз фінансово - господарської діяльності, інвестиційного становища боржника та його становища на ринках разом з документами, що підтверджують відповідну інформацію та інвентаризацію майна боржника та надати інвентаризаційні відомості господарському суду.

Явку в судове засідання учасників провадження у справі про банкрутство визнати обов`язковою.

Ухвала набирає законної сили з 29.07.2020 та може бути оскаржена до Центрального апеляційного господарського суду через Господарський суд Дніпропетровської області шляхом подачі апеляційної скарги протягом 10 днів з дня набрання ухвалою законної сили.

Ухвала підписана - 29.07.2020р.

Копію ухвали надіслати: кредитору, боржнику, розпоряднику майна.

Суддя І.В. Владимиренко

Дата ухвалення рішення28.07.2020
Оприлюднено30.07.2020
Номер документу90644008
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —904/2027/20

Ухвала від 06.10.2021

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 31.08.2021

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 26.07.2021

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 26.07.2021

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 21.04.2021

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 01.04.2021

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 16.02.2021

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 27.01.2021

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 27.01.2021

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 16.12.2020

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні