Ухвала
від 29.07.2020 по справі 942/933/20
НОВОПСКОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Дата документу 29.07.2020

ЄУ № 942/933/20

Провадження №2-о/942/180/20

У Х В А Л А

про відкриття провадження та призначення до судового розгляду

29 липня 2020 року смт. Новопсков

Луганської області

Новопсковський районний суд Луганської області у складі головуючого судді Стеценко О.С., одержавши матеріали цивільної справи за заявою ОСОБА_1 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , про встановлення факту родинних відносин, заінтересована особа -Пісківська сільська рада Новопсковського району Луганської області, яка знаходиться за адресою: вул. Центральна, 26 А, с. Піски Новопсковського району Луганської області,

ВСТАНОВИВ:

Заявник звернулася до суду з заявою, в якій просить встановити факт того, що ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , є рідною матір`ю ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Заява подана із додержанням вимог, викладених у ст. 318 ЦПК України, оплачена судовим збором, підсудна Новопсковському районному суду Луганської області, підстави для залишення заяви без руху, підстави для повернення заяви, передбачені ч. 2, ч.4 ст. 185 ЦПК України, або підстави для відмови у відкритті провадження у справі, передбачені ч.4 ст. 315 ЦПК України, не встановлені.

Представником заявника подано клопотання про виклик свідків, яке обґрунтовано тим, що вони зможуть підтвердити обставини, на які заявник посилається, а також клопотання про витребування доказів в приватного нотаріуса Новопсковського районного нотаріального округу Чернявської І.В.

Згідно п.7 ч.2 ст. 187 ЦПК України суд вирішує клопотання представника заявника про допит свідків та витребування доказів.

Відповідно до ст. 91 ЦПК України суд вважає за необхідне задовольнити клопотання представника заявника та викликати в судове засідання свідків ОСОБА_4 та ОСОБА_5 з метою дачі показань з приводу обставин, на які посилається заявник як на підставу свої вимог.

На підставі ст. 84, ч. 2 ст. 294 ЦПК України суд вважає за необхідне задовольнити клопотання представника заявника та витребувати в приватного нотаріуса Новопсковського районного нотаріального округу Чернявської І.В. спадкову справу, заведену після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_3 , та спадкову справу заведену після смерті ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Відповідно до ч. 6 ст. 95 ЦПК України якщо подано копію (електронну копію) письмового доказу, суд за клопотанням учасника справи або з власної ініціативи може витребувати у відповідної особи оригінал письмового доказу. Якщо оригінал письмового доказу не подано, а учасник справи або суд ставить під сумнів відповідність поданої копії (електронної копії) оригіналу, такий доказ не береться судом до уваги.

Оскільки заявником до заяви додано копії письмових доказів, суд відповідно до ч. 6 ст. 95 ЦПК України вважає за необхідне витребувати у заявника оригінали доданих до заяви документів, документи, які підтверджують родинні відносини заявника з ОСОБА_3 , та заповіт ОСОБА_3 , яким він заповів житловий будинок заявнику.

З метою з`ясування всіх обставин справи та оцінки їх в сукупності, забезпечення права сторін на справедливий і неупереджений розгляд справи, а також для надання заявником особистих пояснень з приводу обставин справи, суд вважає за необхідне визнати явку заявника в судове засідання обов`язковою.

У відповідності до п. 3 ч. 2 ст. 43 ЦПК України учасники справи зобов`язані з`являтися в судове засідання, якщо їх явка визнана судом обов`язковою.

Керуючись ст. ст. 187, 295-297, 315-316, 318, ст. 352, п.8 ч.1 ст. 353 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Відкрити провадження у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , про встановлення факту родинних відносин, заінтересована особа -Пісківська сільська рада Новопсковського району Луганської області, яка знаходиться за адресою: вул. Центральна, 26 А, с. Піски Новопсковського району Луганської області.

Призначити справу до судового розгляду в порядку окремого провадження на 27 серпня 2020 року о 10 год. 00 хв. у залі судових засідань Новопсковського районного суду, про що повідомити осіб, які беруть участь у справі.

Викликати в судове засідання свідків:

- ОСОБА_4 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

- ОСОБА_5 , який проживає за адресою: АДРЕСА_2 .

Попередити свідків ОСОБА_4 та ОСОБА_5 про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду, передбачену ст. ст. 384-385 КК України.

Витребувати в приватного нотаріуса Новопсковського районного нотаріального округу Чернявської І.В. спадкову справу, заведену після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_3 , та спадкову справу, заведену після смерті ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Витребувати у заявника ОСОБА_1 оригінали доданих до заяви документів, документи, які підтверджують родинні відносини заявника з ОСОБА_3 , та заповіт ОСОБА_3 , яким він заповів житловий будинок заявнику.

Роз`яснити, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені Цивільним процесуальним кодексом України.

Витребувані докази необхідно направити на адресу Новопсковського районного суду Луганської області (вул. Українська, 28, смт. Новопсков Луганської області, 92303) в строк до 27 серпня 2020 року.

Визнати явку заявника ОСОБА_1 обов`язковою в судове засідання у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 про встановлення факту родинних відносин, заінтересована особа -Пісківська сільська рада Новопсковського району Луганської області для дачі особистих пояснень.

Копію ухвали про відкриття провадження та призначення справи до судового розгляду надіслати особам, які беруть участь у справі, свідкам. Одночасно з копією ухвали про відкриття провадження та призначення справи до судового розгляду надіслати заінтересованій особі копію заяви з копіями доданих до неї документів.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі Судова влада України за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/sud1219/.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя: О.С. Стеценко

СудНовопсковський районний суд Луганської області
Дата ухвалення рішення29.07.2020
Оприлюднено30.07.2020
Номер документу90653637
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —942/933/20

Рішення від 03.09.2020

Цивільне

Новопсковський районний суд Луганської області

Стеценко О. С.

Рішення від 27.08.2020

Цивільне

Новопсковський районний суд Луганської області

Стеценко О. С.

Ухвала від 29.07.2020

Цивільне

Новопсковський районний суд Луганської області

Стеценко О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні