Ухвала
від 29.07.2020 по справі 161/11935/20
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/11935/20

Провадження № 1-кс/161/5681/20

ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

29 липня 2020 року м. Луцьк

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області ОСОБА_1 ,

при секретарі судового засідання: ОСОБА_2

за участі:

прокурора ОСОБА_3

слідчого ОСОБА_4 ,

розглянувши клопотання слідчого СВ Луцького ВП ГУНП у Волинській області ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В:

На адресу слідчого судді Луцького міськрайонного суду Волинської області надійшло клопотання слідчого СВ Луцького ВП ГУНП у Волинській області ОСОБА_4 , пог7оджене прокурором Луцької місцевої прокуратури ОСОБА_3 , про надання дозволу на проведення обшуку

Клопотання мотивоване тим, що слідчим відділом Луцького відділу поліції Головного управління Національної поліції у Волинській області проводиться досудове розслідування по кримінальному провадженні, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12020030010000547 від 12 лютого 2020 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 303 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 12.02.2020 року близько 01 год. 09 хв. надійшла заява до Луцького ВП ГУНП у Волинській області від ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка повідомила, що у закладі «Юнона», що по вул. Лесі Українки, 7, невстановлені особи надають інтимні послуги.

В ході проведення досудового розслідування надійшов рапорт т.в.о. начальника ВБЗПТЛ ГУНП у Волинській області ОСОБА_6 , відповідно до якого фактичним власником та організатором бізнесу, пов`язаного із наданням послуг під виглядом еротичного масажу у салоні еротичного масажу «Ego Studio», що знаходиться в м. Луцьк по вул. Лесі Українки, 7 (приміщення салону краси «Юнона»), являється ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , житель АДРЕСА_1 , використовує номери абонентських терміналів НОМЕР_1 , НОМЕР_2 . Зазначений громадянин організував діяльність таких салонів еротичного масажу в ряді міст України, зокрема у містах Дніпро, Одесі, Києві, Львові, гірськолижному курорті Буковель та Луцьку. У деяких містах зазначені заклади функціонують, починаючи з 2010 року. Суть роботи вказаних салонів полягає у тому, що у цих салонах працюють дівчата-масажистки модельної зовнішності із високою заробітною платою, які завуальовано, під приводом здійснення еротичного масажу, за додаткову оплату надають сексуальні послуги, проте лише постійним «перевіреним» клієнтам. Діяльність салонів еротичного масажу, зокрема і салону«Ego Studio», що знаходиться в м. Луцьку побудована таким чином, що дівчата-масажистки, а також адміністратор працюють вахтовим методом, тобто приїжджають до Луцька з інших міст України та працюють цілодобово близько 7-10 діб, після чого переїжджають працювати в інший салон уже наступного міста. Під час так званої «вахтової зміни», дівчата увесь час знаходяться у приміщенні масажного ІНФОРМАЦІЯ_3 », що знаходиться в м. Луцьку по вул. Лесі Українки, 7. Окрім цього, свої послуги масажистки надають, використовуючи псевдоніми, тобто вигадані імена. Власні номери телефонів вони нікому не надають. При замовлені еротичного масажу, клієнт спілкується лише із адміністратором закладу за номерами телефонів НОМЕР_3 та НОМЕР_4 . Під час зміни адміністраторів, номери абонентських телефонів не змінюються.

На даний час діяльність салону еротичного масажу « ІНФОРМАЦІЯ_4 », що знаходиться в АДРЕСА_2 побудована таким чином, що унеможливлює встановлення приналежності номерів абонентських терміналів НОМЕР_3 та НОМЕР_4 , які використовують адміністратори салону, а також анкетні дані адміністраторів та персоналу, який надає сексуальні послуги.

12.02.2020 року телерадіокомпанія «Аверс» провела власне розслідування, в ході якого журналісти здійснили відеозйомку в приміщені салону еротичного масажу «Caramel», а також провели інтерв`ю з чоловіками клієнтами вказаного салону, під час якого останні розповіли про те, що дівчата масажистки здійснюють масаж геніталій чоловікам, при цьому доводять їх до еякуляції. Вказаний відеоматеріал ТРК «Аверс» знаходиться у вільному доступі на сайтах різних інтернет видань, зокрема на відеохостингу «Youtube».

Враховуючи вищевикладене, з метою виявлення фактичних даних причетності невстановлених на даний час осіб до вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 303 КК України, вважаю за необхідне провести обшук за адресою місцезнаходження салону еротичного масажу «Ego Studio», що знаходиться в м. Луцьку по вул. Лесі Українки, 7 (приміщення салону краси «Юнона»), а саме на першому поверсі та підвальному приміщенні вказаної будівлі, власником якого згідно з витягу відомостей з державного реєстру прав на нерухоме майно є ОСОБА_8 .

Відповідно до протоколу огляду веб сайту «https://massage-lutsk.com» салону еротичного масажу « ІНФОРМАЦІЯ_4 », що знаходиться в м. Луцьку по вул. Лесі Українки, 7 (приміщення салону краси « ІНФОРМАЦІЯ_5 ») на даний момент працює, та відповідно до оперативної інформації ОСОБА_7 та ОСОБА_9 втягують невстановлених на даний час осіб у заняття проституцією.

В ході допиту свідка клієнта масажного салону « ІНФОРМАЦІЯ_4 », стало відомо, що вказаний заклад працює цілодобово, а дівчата масажисти під час сеансу еротичного масажу доводять чоловіків до еяколяції.

Враховуючи той факт, що в салоні еротичного масажу « ІНФОРМАЦІЯ_4 », що знаходиться в м. Луцьку по вул. Лесі Українки, 7 (приміщення салону краси «Юнона») може зберігатися відеоапаратура, комп`ютерна техніку, документація пов`язана із незаконною діяльністю, мобільні телефони якими користуються працівники даного закладу та на яких може зберігатися інформація пов`язана із наданням послуг інтимного характеру. Також є достатні підстави вважати, що у вказаному вище приміщенні можуть зберігатися засоби та предмети, якими невідомі особи жіночої статі надають інтимні послуги клієнтам, а тому є необхідність звернутись до Луцького міськрайонного суду Волинської області із клопотанням про проведення обшуку за адресою місцезнаходження салону еротичного масажу « ІНФОРМАЦІЯ_4 », що знаходиться в м. Луцьку по вул. Лесі Українки, 7 (приміщення салону краси «Юнона»), а саме на першому поверсі та підвального приміщення вказаного салону.

В судовому засіданні слідчий ОСОБА_4 клопотання підтримав, просив його задовольнити. Крім того, слідчий пояснив, що ухвалою слідчого судді Луцького міськрайонного суду Волинської області від 14.02.2020 року вже надавався дозвіл на обшук вказаного приміщення в расках кримінального провадження № 12020030010000547. Проте, провести обшук не виявилося можливим, оскільки двері приміщення салону краси « ІНФОРМАЦІЯ_5 » виявилися зачиненими. Докази того, що вищевказана ухвала слідчого судді від 14.02.2020 року про надання дозволу на обшук, не виконана надати не може.

Прокурор ОСОБА_3 в судовому засіданні клопотання підтримала, просила його задовольнити. На питання слідчого судді чи була реалізована ухвала слідчого судді від 14 лютого 2020 року, зокрема чи проводився обшук та які його результати відповісти не змогла. Так само прокурор не змогла пояснити слідчому судді причину повторного звернення з тим самим клопотанням.

Заслухавши пояснення слідчого та прокурора, які клопотання підтримали, дослідивши письмові матеріали клопотання, слідчий суддя дійшов висновку, що його у його задоволенні слід відмовити, з наступних підстав.

Частиною першою статті 234 КПК України визначено, що обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Як слідує з даних автоматизованої системи документообігу Луцького міськрайонного суду Волинської області, слідчим суддею ОСОБА_1 в межах даного кримінального провадження 14 лютого 2020 року вже розглядалося аналогічне клопотання слідчого про проведення обшуку у тому самому приміщенні (справа № 161/2418/20, провадження № 1-кс/161/1167/20).

За результатом розгляду цього клопотання надано слідчому слідчого відділу Луцького відділу поліції Головного управління Національної поліції у Волинській області лейтенанту поліції ОСОБА_4 , слідчим групи слідчих, дозвіл на проведення обшуку у салоні еротичного масажу «Caramel», що знаходиться в м. Луцьку по вул. Лесі Українки, 7 (приміщення салону краси «Юнона») (Фірма «ЮНОНА» у формі Товариства з обмеженою відповідальністю, код ЕДРПОУ 13366211), яке належить на праві власності ОСОБА_10 , а саме на першому поверсі та підвальному приміщенні вказаної будівлі, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання відеоапаратури, комп`ютерної техніки, документації пов`язаної із незаконною діяльністю, мобільних телефонів якими користуються працівники даного закладу та на яких може зберігатися інформація пов`язана із наданням послуг інтимного характеру, засобів та предметів, якими невідомі особи жіночої статі надають інтимні послуги клієнтам, які мають значення для забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду.

Будь-яких доказів невиконання цієї ухвали суду, матеріали клопотання не містять.

Слідчий суддя зауважує, що чинний КПК України не містить обмежень для слідчого повторно звертатися з клопотанням про проведення обшуку, однак, на переконання слідчого судді, для надання нового дозволу на проведення такої слідчої дії, яка призводить до суттєвого обмеження прав та законних інтересів осіб, у якої вона проводиться, слідчому судді необхідно детально перевірити обставини виконання чи невиконання попередньої ухвали суду, зокрема переконатися, чи була вона виконана.

У разі невиконання попередньої ухвали слідчого судді, слідчий повинен навести у своєму клопотанні причини та умови, що завадили виконати попередню ухвалу суду, однак він цього не зробив.

Зважаючи на вищевикладене, оскільки в матеріалах клопотання відсутні будь-які відомості про виконання попередньої ухвали слідчого судді про обшук, а надання повторного дозволу на обшук, якщо він вже проводився, може призвести до невиправданого втручання у права та законні інтереси осіб, у яких проводиться обшук, слідчий суддя дійшов висновку, що у задоволенні клопотання слідчого слід відмовити.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 234, 235, 372, 376 КПК України, слідчий суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

У задоволенні клопотання слідчого СВЛуцького ВПГУНП у Волинськійобласті ОСОБА_4 ,про надання дозволу на проведення обшуку у кримінальному провадженні, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12020030010000547 від 12 лютого 2020 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.302 КК України відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подано під час підготовчого провадження у суді.

Повний текст ухвали складений 30.07.2020 року.

Слідчий суддя Луцького міськрайонного

суду Волинської області ОСОБА_1

СудЛуцький міськрайонний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення29.07.2020
Оприлюднено09.02.2023
Номер документу90674726
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —161/11935/20

Ухвала від 29.07.2020

Кримінальне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Рудська С. М.

Ухвала від 29.07.2020

Кримінальне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Рудська С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні