Рішення
від 29.07.2020 по справі 388/576/20
ДОЛИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 388/576/20

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29.07.2020 року Долинський районний суд Кіровоградської області

у складі: головуючого - судді Баранського Д.М.,

за участю секретаря Поліщук Т.І.,

розглянув у відкритому судовому засіданні, у приміщенні суду в м. Долинській цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Суходільська сільська рада Долинського району Кіровоградської області, відділ у Долинському районі Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області, Фермерське господарство Відродження В про встановлення факту, що має юридичне значення, а саме встановлення факту належності правовстановлюючого документа особі, ім`я та по батькові якої, що зазначене в документах, не збігається з ім`ям та по батькові цієї особи, зазначеним у паспорті, -

ВСТАНОВИВ:

У червні 2020 року ОСОБА_1 звернулась до суду з цією заявою, посилаючись на те, що є власником земельної ділянки.

Звернувшись до відділу у Долинському районі Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області для отримання витягу з Державного земельного кадастру про земельну ділянку для укладення правочину щодо неї, було повідомлено, що у правовстановлюючому документі про землю є описка.

За вищезазначеного, згідно зі ст. 24 Закону України Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно заявниці було відмовлено в реєстрації права.

У зв`язку із цим виникла потреба у зверненні до суду з цією заявою. Виправити допущені описки тепер неможливо.

У судовому засіданні ОСОБА_1 заяву підтримала за обставин зазначених у ній, попросила заяву задовольнити.

Представник заінтересованої особи Суходільської сільської ради Долинського району Кіровоградської області у судове засідання не з`явився, повідомлявся про місце та час розгляду справи, про причину неявки не повідомив.

Представник заінтересованої особи відділу у Долинському районі Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області у судове засідання не з`явився, повідомлявся про місце та час розгляду справи, про причину неявки не повідомив, однак надіслав пояснення щодо заяви.

Представник заінтересованої особи Фермерського господарства Відродження В у судове засідання не з`явився, повідомлявся про місце та час розгляду справи, однак надіслав до суду заяву про розгляд справи за його відсутності, заяву підтримує.

Суд, заслухавши пояснення заявниці, дослідивши матеріали справи, оцінивши докази в їх сукупності, дійшов до висновку про задоволення заяви з таких підстав.

Відповідно до ч. 1, п. 5 ч. 2 ст. 293 ЦПК України окреме провадження - це вид непозовного цивільного судочинства, в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав, свобод та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав. Суд розглядає в порядку окремого провадження справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення.

Пунктом 6 ч. 1 ст. 315 ЦПК України передбачено, що суд розглядає справи про встановлення факту належності правовстановлюючих документів особі, прізвище, ім`я, по батькові, місце і час народження якої, що зазначені в документі, не збігаються з ім`ям, по батькові, прізвищем, місцем і часом народження цієї особи, зазначеним у свідоцтві про народження або в паспорті.

Заявниця ОСОБА_1 звернулась до суду із заявою про встановлення факту, що має юридичне значення, а саме встановлення факту належності правовстановлюючого документа особі, ім`я та по батькові якої, що зазначені в документі, не збігаються з ім`ям та по батькові цієї особи, зазначеним у паспорті.

Метою встановлення факту є реалізація заявницею права власника землі внести відомості про власника до Державного реєстру прав власності на нерухоме майно.

З матеріалів справи вбачається, що 19 серпня 1999 року Суходільською сільською радою Долинського району Кіровоградської області на ім`я ОСОБА_1 видано державний акт на право приватної власності на землю серії КР № 3521987800:02:00:157, згідно з яким вона є власником земельної ділянки площею 7,77 га, що знаходиться на території Суходільської сільської ради Долинського району Кіровоградської області, призначеної для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Доказами належності ОСОБА_1 вищезазначеного правовстановлюючого документа є довідка Суходільської сільської ради Долинського району Кіровоградської області № 29 від 20 січня 2020 року, згідно з якою заявниця проживає за адресою: АДРЕСА_1 та за земельно-кадастровою книгою сільської ради їй видано державний акт серії КР № 3521987800:02:157 на земельну ділянку площею 7,77 га, номер реєстраційної картки платника податків: НОМЕР_1 ; письмові пояснення відділу у Долинському районі Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області № 279/111-20 від 15 липня 2020 року та зміст державного акта на право приватної власності на землю, що виданий 19 серпня 1999 року. Зміст цих документів дає підстави суду вважати про належність правовстановлюючого документа заявниці.

З огляду на вищевказане, ця заява ОСОБА_1 про встановлення факту, що має юридичне значення, а саме встановлення факту належності правовстановлюючого документа особі, ім`я та по батькові якої, що зазначене в документах, не збігається з ім`ям та по батькові цієї особи, зазначеним у паспорті, є обґрунтованою та підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 4, 12, 13, 19, 42, 76, 83, 95, 258, 259, 263-265, 268, 293, 319, 354 ЦПК України, -

ВИРІШИВ:

Задовольнити заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Суходільська сільська рада Долинського району Кіровоградської області, відділ у Долинському районі Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області, Фермерське господарство Відродження В про встановлення факту, що має юридичне значення, а саме встановлення факту належності правовстановлюючого документа особі, ім`я та по батькові якої, що зазначене в документах, не збігається з ім`ям та по батькові цієї особи, зазначеним у паспорті.

Встановити факт належності ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 (ідентифікаційний номер: НОМЕР_1 ) державного акта на право приватної власності на землю серії КР № 3521987800:02:00:157, виданого 19 серпня 1999 року на ім`я ОСОБА_1 на підставі рішення сесії Суходільської сільської ради Долинського району Кіровоградської області від 15 липня 1999 року № 40, зареєстрованого у Книзі записів державних актів на право власності на землю за № 146.

Апеляційна скарга подається до Кропивницького апеляційного суду протягом тридцяти днів. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Повний текст рішення складений 30 липня 2020 року.

Суддя Долинського районного суду Д. М. Баранський

СудДолинський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення29.07.2020
Оприлюднено31.07.2020
Номер документу90678449
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —388/576/20

Рішення від 29.07.2020

Цивільне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Баранський Д. М.

Рішення від 29.07.2020

Цивільне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Баранський Д. М.

Ухвала від 09.06.2020

Цивільне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Баранський Д. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні