Ухвала
від 29.07.2020 по справі 575/282/20
ВЕЛИКОПИСАРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 575/282/20

Провадження № 2/575/98/20

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

29 липня 2020 р. смт. Велика Писарівка

Великописарівський районний суд Сумської області

в складі: судді В`юник Н.Г.

за участю секретаря Кузьменко А.А.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в смт.Велика Писарівка цивільну справу за позовом Фермерського господарства Мірт , представник позивача: Адвокатське об`єднання Експерт груп в особі голови Дерези Микити Едуардовича до ОСОБА_1 , Фермерського господарства Мірт-агро про визнання угоди про дострокове розірвання договору оренди земельної ділянки недійсною та визнання недійсним договору оренди землі,

у с т а н о в и в:

Позивач звернувся до суду з даним позовом.

Представник позивача ОСОБА_2 у підготовче судове засідання не з`явився, але до суду надійшла його письмова заява, в якій позовні вимоги підтримує та просить провести підготовче судове засідання без участі позивача та його представника.

Крім того, від нього надійшла заява про виклик та допит в якості свідка по справі засновника ФГ Мірт - ОСОБА_3 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , для підтвердження обставин, що засновник ФГ Мірт не надав згоду на укладання спірних правочинів.

Відповідач ОСОБА_1 та його представник ОСОБА_4 у підготовче судове засідання не з`явилися, але до суду від представника відповідача надійшла його письмова заява, в якій просить провести підготовче судове засідання без їх участі.

Крім того, від представника відповідача ОСОБА_1 - ОСОБА_4 до суду надійшов відзив на позовну заяву, в якому просив у задоволенні позову відмовити та на виконання ухвали суду надав витребувані документи.

Представник відповідача ФГ Мірт-агро - КорольовІ.М. у підготовче судове засідання не з`явився, але до суду від нього надійшла письмова заява, в якій просить провести підготовче судове засідання без його участі. Крім того, до суду надійшов відзив на позовну заяву, в якому просив у задоволенні позову відмовити та на виконання ухвали суду надав витребувані документи.

Відповідно до ч.2 ст.247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень ЦПК України розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Оскільки розгляд справи відбувався за відсутності всіх учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Спір між сторонами не врегульовано.

У підготовчому провадженні було визначено: предмет спору та характер спірних правовідносин, позовні вимоги та склад учасників судового процесу; обставини справи, які підлягають встановленню; порядок розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Ознайомившись з матеріалами справи, суд вважає, що є підстави для закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

До закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті процесуальних дій більше вчиняти не потрібно, тому справа може бути призначена до судового розгляду по суті.

Крім того, заява представника позивача про виклик та допит свідка підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст.43, 91, 182, 189,196-198, 200, 247, 258-261 ЦПК України, суд, -

п о с т а н о в и в :

Закрити підготовче провадження у справі за позовом Фермерського господарства Мірт , представник позивача: Адвокатське об`єднання Експерт груп в особі голови Дерези Микити Едуардовича до ОСОБА_1 , Фермерського господарства Мірт-агро про визнання угоди про дострокове розірвання договору оренди земельної ділянки недійсною та визнання недійсним договору оренди землі.

Призначити справу до судового розгляду по суті на 14 вересня 2020 року об 11 годині 00 хвилинв залі судових засідань №1 Великописарівського районного суду Сумської області за адресою: смт.Велика Писарівка, вул.Ярослава Мудрого, б.12 Великописарівського району Сумської області , про що повідомити учасників справи.

Заяву представника позивача ОСОБА_2 про виклик та допит свідка - задовольнити.

На підставі ст.91 ЦПК України у судове засідання, призначене на вказану вище дату, у якості свідка викликати ОСОБА_3 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 .

Роз`яснити свідку, що він зобов`язаний з`явитися до суду за викликом у визначений час і дати правдиві показання про відомі йому обставини, а також, відповідно до приписів ч.4 ст.91 ЦПК України, суд попереджає про кримінальну відповідальність, передбачену ст.ст.384, 385 КК України за завідомо неправдиве показання чи за відмову від давання показань на вимогу суду.

Копію даної ухвали надіслати учасникам справи та свідку.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://vp.su.court.gov.ua/sud1803.

Ухвала оскарженню не підлягає, однак заперечення на неї можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Суддя Н.Г. В`юник

СудВеликописарівський районний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення29.07.2020
Оприлюднено31.07.2020
Номер документу90688858
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —575/282/20

Ухвала від 12.11.2020

Цивільне

Великописарівський районний суд Сумської області

В'юник Н. Г.

Ухвала від 29.07.2020

Цивільне

Великописарівський районний суд Сумської області

В'юник Н. Г.

Ухвала від 23.04.2020

Цивільне

Великописарівський районний суд Сумської області

В'юник Н. Г.

Ухвала від 26.03.2020

Цивільне

Великописарівський районний суд Сумської області

В'юник Н. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні