Ухвала
від 27.04.2020 по справі 554/3498/20
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 27.04.2020 Справа № 554/3498/20

Справа №554/3498/2020

Провадження №2/554/1379/2020

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

27 квітня 2020 року м. Полтава

Суддя Октябрського районного суду м.Полтави Блажко І.О., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до приватного акціонерного товариства АСК Інго Україна , приватного підприємства Полтаваінвестсервіс , третя особа ОСОБА_2 про відшкодування завданої майнової та моральної шкоди , -

в с т а н о в и в :

Позивач ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до ПрАТ АСК Інго Україна , ПП Полтаваінвестсервіс про відшкодування завданої майнової та моральної шкоди.

Разом з позовною заявою до суду надійшло клопотання ОСОБА_1 про витребування доказів. В якому прохав: задовольнити клопотання про витребування доказів шляхом винесення ухвали про витребування відповідних доказів : правовстановлюючих документів на автомобіль МАЗ днз НОМЕР_1 з причепом (договір купівлі-продажу, договір оренди); наказ про прийом на роботу в якості водія ОСОБА_2 та наказ про звільнення; страховий поліс № НОМЕР_2 , що посвідчує договір страхування цивільно-правової відповідальності між ПП Полтаваінвестсервіс та ПрАТ АСК Інго Україна від 20 квітня 2019 року.

Вирішуючи питання про відкриття провадження у справі суд встановив, що позов поданий і оформлений у порядку, встановленому ст. 175 ЦПК України, справа підсудна Октябрському районному суду м.Полтави, підстав для відмови у відкритті провадження по справі, повернення позову чи залишення його без розгляду немає.

Відповідно до ч.1 ст.84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Справа підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження.

Дослідивши заяву приходжу до висновку про задоволення клопотання про витребування доказів.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст.84, 187, 274, 277, 278 ЦПК України ,-

у х в а л и в :

Відкрити провадження в справі №№554/3498/2020, 2/554/1379/2020 за позовом ОСОБА_1 до приватного акціонерного товариства АСК Інго Україна , приватного підприємства Полтаваінвестсервіс , третя особа ОСОБА_2 про відшкодування завданої майнової та моральної шкоди.

Витребувати в строк до 27 травня 2020 року від приватного підприємства Полтаваінвестсервіс належним чином завірені копії : правовстановлюючих документів на автомобіль МАЗ днз НОМЕР_1 з причепом (договір купівлі-продажу, договір оренди); наказ про прийом на роботу в якості водія ОСОБА_2 ; наказ про звільнення водія ОСОБА_2 ; страховий поліс № НОМЕР_2 , що посвідчує договір страхування цивільно-правової відповідальності між приватним підприємством Полтаваінвестсервіс та приватним акціонерним товариством АСК Інго Україна від 20 квітня 2019 року.

Попередити посадових осіб приватного підприємства Полтаваінвестсервіс , що у разі неможливості подати доказ, який вимагає суд взагалі або у встановлені судом строки, вони зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали. За неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі і з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати суду докази.

Розгляд справи проводити в порядку спрощеного позовного провадження.

Відповідачі мають право подати відзив протягом 15 днів із дня вручення ухвали, копію відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинні надіслати (надати) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду,попередивши, що у разі їх ненадання у встановлений судом строк без поважних причин, суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Позивач має право подати до суду відповідь на відзивпротягом 15 днів із дня отримання останнього, копію відповіді на відзив та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинен надіслати (надати) одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду, попередивши, що у разі їх ненадання у встановлений судом строк без поважних причин, суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Відповідачі мають право подати до суду заперечення на відповідь на відзивпротягом 15 днів із дня отримання останнього, копію заперечень на відповідь на відзив іншим учасникам справи повинні надіслати (надати) одночасно з надісланням (наданням) заперечень на відповідь на відзив до суду, попередивши, що у разі їх ненадання у встановлений судом строк без поважних причин, суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Третя особа має право подати пояснення щодо позовупротягом 15 днів із дня отримання останнього, копію пояснень та доданих до них документів іншим учасникам справи повинна надіслати (надати) одночасно з надісланням (наданням) пояснення до суду, а щодо відзиву - протягом 10 днів із дня його отримання, попередивши, що у разі їх ненадання у встановлений судом строк без поважних причин, суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Відповіді учасників справи повинні бути надіслані (надані) одночасно з надісланням (наданням) відповіді до суду, попередивши, що у разі їх ненадання у встановлений судом строк без поважних причин, суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Призначити справу до судового розгляду в Октябрському районному суді м.Полтави за адресою - м.Полтава, вул.Навроцького, 5, кабінет №19 на 10.00 годин на 27 травня 2020 року, викликати в судове засідання учасників процесу.

Учасники справи можуть отримати інформацію по даній справі на офіційному вебпорталі судової влади України за веб-адресоюhttp://court.gov.ua/sud1622/з зазначенням індивідуального номеру провадження.

Ухвала набирає чинності з моменту підписання її суддею 27 квітня 2020 року.

Суддя І.О. Блажко

Дата ухвалення рішення27.04.2020
Оприлюднено31.07.2020
Номер документу90691426
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування завданої майнової та моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —554/3498/20

Рішення від 30.06.2021

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Рішення від 30.06.2021

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 28.05.2021

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 21.05.2021

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 11.05.2021

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 25.02.2021

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 09.12.2020

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 11.11.2020

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 19.10.2020

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 28.08.2020

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні