Ухвала
від 30.07.2020 по справі 910/8097/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua УХВАЛА

м. Київ

30.07.2020Справа № 910/8097/20 Господарський суд міста Києва у складі судді Турчина С.О. за участю секретаря судового засідання Шкорупеєва А.Д., розглянувши матеріали господарської справи

за позовом Державного підприємства "Підприємство із забезпечення нафтопродуктами"

до Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів

про визнання підписаними актів приймання-передачі майна та визнання факту передачі майна

за участю представників:

від позивача: не з`явився

від відповідача: Мартьола Д.С.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Державне підприємство "Підприємство із забезпечення нафтопродуктами" звернулось до Господарського суду міста Києва з позовом до Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, у якому просить суд:

визнати підписаними акти приймання-передачі активів №1, №2, №3 від 04.03.2020 між Державним підприємством "Підприємство із забезпечення нафтопродуктами" та Національним агентством України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, у редакції, яка додана до позовної заяви;

визнати факт передачі від Державного підприємства "Підприємство із забезпечення нафтопродуктами" до Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів об`єктів рухомого та нерухомого майна за актами приймання-передачі активів №1, №2, №3 від 04.03.2020.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 17.06.2020 дану позовну заяву залишено без руху.

23.06.2020 через відділ діловодства суду від позивача надійшла заява про усунення недоліків позовної заяви.

Господарський суд міста Києва ухвалою від 01.07.2020 прийняв позовну заяву до розгляду, відкрив провадження у справі, розгляд справи постановив здійснювати за правилами загального позовного провадження, підготовче засідання призначив на 30.07.2020.

29.07.2020 через канцелярію суду від Товариства з обмеженою відповідальністю "НАФТА-ТРАНСШИПМЕНТ" надійшла заява про вступ у справу на стороні відповідача.

30.07.2020 через канцелярію суду від відповідача надійшов відзив на позов.

У судове засідання 30.07.2020 з`явився представник відповідача, представник позивача не з`явився.

Присутній у судовому засіданні представник відповідача зазначив, що через канцелярію суду подано відзив на позов, просив суд поновити строк на подачу відзиву та прийняти його до розгляду.

У судовому засіданні суд, керуючись ст. 119 ГПК України, п.4 розділу Х "Прикінцеві положення" ГПК України, поновив відповідачу строк на подачу відзиву на позов та долучив до матеріалів справи відзив Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Також у судовому засіданні 30.07.2020 суд, розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "НАФТА-ТРАНСШИПМЕНТ" про вступ у справу на стороні відповідача, дійшов висновку про задоволення вказаної заяви та залучення до участі у справі ТОВ "НАФТА-ТРАНСШИПМЕНТ" як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

У відповідності до ч.2 ст.50 Господарського процесуального кодексу України якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі (ч. 4 ст. 50 ГПК України).

Позовні вимоги про визнання підписаними актів приймання-передачі майна та визнання факту передачі майна Державне підприємство "Підприємство із забезпечення нафтопродуктами" обґрунтовує тим, що відповідач у порушення вимог ухвали Одеського апеляційного суду від 24.10.2019 у справі №520/9403/19 та ухвали слідчого судді Київського районного суду м. Одеси від 10.09.2019 у справі №520/7624/18 ухиляється від прийняття на зберігання та в управління Херсонського нафтоперевалочного комплексу, який складається з нафтогавані, за адресою: м. Херсон, вул. Нафтогавань, б/н та нафтобази за адресою: м. Херсон, вул. Чайковського, 236, на який накладений арешт ухвалами Печерського районного суду м. Києва 16.04.2014 та рухомого майна Херсонського нафтоперевалочного комплексу, на яке накладено арешт ухвалою слідчого судді Приморського районного суду м. Одеси від 15.12.2014 по справі № 522/24132/14-к.

Заява про вступ у справу мотивована тим, що на даний час власником нерухомого майна Херсонського нафтоперевалочного комплексу є ТОВ "НАФТА-ТРАНСШИПМЕНТ".

Згідно із доданих ТОВ "НАФТА-ТРАНСШИПМЕНТ" до заяви свідоцтва про придбання нерухомого майна з прилюдних торгів від 5 грудня 2019 року, зареєстрованим у реєстрі за № 1707, витягу з державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності № 191627926 від 5 грудня 2019 року, інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно № 218233756 від 29 липня 2020 року, свідоцтва про придбання нерухомого майна з прилюдних торгів від 5 грудня 2019 року, зареєстрованим у реєстрі за № 1708, витягу з державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності № 191646398 від 5 грудня 2019 року, інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно №218234977 від 29.07.2020 майно Херсонського нафтоперевалочного комплексу належить на праві власності ТОВ "НАФТА-ТРАНСШИПМЕНТ" (попереднє найменування ТОВ "ВАРУНА-ВЕСТ").

З урахуванням наведеного, керуючись ст.50 Господарського процесуального кодексу України, з огляду на те, що майно Херсонського нафтоперевалочного комплексу, яке за доводами позивача підлягає передачі від ДП "Підприємство із забезпечення нафтопродуктами" до Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, належить на праві власності ТОВ "НАФТА-ТРАНСШИПМЕНТ" (попереднє найменування ТОВ "ВАРУНА-ВЕСТ"), враховуючи підстави позову, суд дійшов висновку, що прийняте рішення у даній справі може вплинути на права та обов`язки ТОВ "НАФТА-ТРАНСШИПМЕНТ".

З огляду на наведене, суд вважає за необхідне залучити Товариство з обмеженою відповідальністю "НАФТА-ТРАНСШИПМЕНТ" (попереднє найменування ТОВ "ВАРУНА-ВЕСТ") до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог, щодо предмета спору, на стороні відповідача.

Відповідно до ст.172 Господарського процесуального кодексу України, позивач, особа, яка звертається з позовом в інтересах іншої особи, зобов`язані до подання позовної заяви надіслати учасникам справи її копії та копії доданих до неї документів листом з описом вкладення. Такий самий обов`язок покладається на позивача у разі залучення судом до участі у справі іншого відповідача, заміни неналежного відповідача, залучення або вступу у справу третьої особи.

З огляду на викладене, суд зобов`язує позивача направити на адресу залученої третьої особи копію позовної заяви з доданими до неї документами. Докази направлення надати до суду.

Згідно п. 2 ч. 2 ст. 183 Господарського процесуального кодексу України, суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача.

З урахуванням обставин справи, приймаючи до уваги неявку позивача та необхідність повідомлення залученої третьої особи про розгляд справи, суд вирішив за необхідне відкласти підготовче засідання.

Відповідно до ч.3 ст.177 ГПК України, підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Керуючись приписами ч.3 ст.177 ГПК України, суд дійшов висновку про продовження підготовчого провадження у справі №910/8097/20 на 30 днів.

Керуючись ст. 50, 177, 182, 183, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Залучити до участі у справі третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю "НАФТА-ТРАНСШИПМЕНТ" (попереднє найменування Товариство з обмеженою відповідальністю "ВАРУНА-ВЕСТ") (79067, Львівська обл., місто Львів, ВУЛИЦЯ БОГДАНІВСЬКА, будинок 15-А, ідентифікаційний код 36997462).

2. Зобов`язати позивача надіслати третій особі копію позовної заяви з доданими до неї документами. Належні докази відправлення копії позовної заяви та доданих до неї документів в оригіналах надати суду.

3. Зобов`язати відповідача направити залученій третій особі копію відзиву з додатками та заперечень на відповідь на відзив з додатками не пізніше двох днів з дня вручення копії даної ухвали, а докази такого направлення надати суду.

4. Третій особі у строк протягом п`яти днів з дня отримання копії позовної заяви та (або) відзиву подати суду: письмові пояснення щодо позову/відзиву з викладенням своїх аргументів і міркувань на підтримку або заперечення проти позову/відзиву та відповідні докази; докази направлення пояснень з доданими до них документами на адреси всіх учасників справи. Пояснення щодо позову та щодо відзиву надати з урахуванням вимог ст. 168 ГПК України.

5. Продовжити підготовче провадження у справі №910/8097/20 на 30 днів.

6. Відкласти підготовче засідання у справі № 910/8097/20 10.09.20 о 14:45 год. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 44- В (корпус "Б"), зал № 8 .

7. Сторонам виконати вимоги ухвали суду від 01.07.2020 про відкриття провадження у справі.

8. Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Дата підписання ухвали: 31.07.2020.

Суддя С.О. Турчин

Дата ухвалення рішення30.07.2020
Оприлюднено03.08.2020
Номер документу90695530
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання підписаними актів приймання-передачі майна та визнання факту передачі майна

Судовий реєстр по справі —910/8097/20

Рішення від 03.11.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Турчин С.О.

Ухвала від 06.10.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Турчин С.О.

Ухвала від 10.09.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Турчин С.О.

Ухвала від 30.07.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Турчин С.О.

Ухвала від 01.07.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Турчин С.О.

Ухвала від 17.06.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Турчин С.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні