Ухвала
від 03.08.2020 по справі 640/11328/20
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

03 серпня 2020 року м. Київ № 640/11328/20

Окружний адміністративний суд м. Києва у складі судді Кармазіна О.А., розглянувши заяву відповідача у справі

за позовомТовариства з обмеженою відповідальністю ДАРТБУДУКРАЇНА до Головного управління ДПС у м. Києві третя особа Товариство з обмеженою відповідальністю Максофт Груп про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення,- В С Т А Н О В И В:

Товариство з обмеженою відповідальністю ДАРТБУДУКРАЇНА (02095, м. Київ, вул. Урлівська, 3, кв. 32, код ЄДР: 41200519) звернулося до Окружного адміністративного суду м. Києва з позовом до Головного управління ДПС у м. Києві (04116, м. Київ, вул. Шолуденка, 33/19, код ЄДР: 43141267), в якому просить суд визнати протиправним та скасувати податкове повідомлення-рішення від 11.03.2020 № 0007670504 на суму 38049,00 грн.

Ухвалою від 03.06.2020 позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі. Вирішено розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження без виклику учасників справи. Залучено третю особу (контрагента позивача) в якого витребувано: всі документів, які стосуються заявлених позивачем позовних вимог, а також всі наявні первинні документи по господарських взаємовідносинах з ТОВ ДАРТБУДУКРАЇНА на підтвердження фактичних наданих послуг екскаватора, самоскида, катка дорожнього та щодо розробки котловану з вивозом ґрунту на будівельному майданчику; докази перебування на балансі у ТОВ Максофт Груп вказаної вище техніки, у т.ч. - докази наявності працівників відповідної кваліфікації, тощо.

Між тим, 06.07.2020 канцелярією суду зареєстровано заяву відповідача, в якій він просить:

виключити з числа доказів первинні документи, які мають ознаки підроблення оскільки складені невстановленими особами від ТОВ МАКСОФТ ГРУП

викликати в судове засідання в якості свідка ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) з метою з`ясування обставин виконання спірних договірних відносин та підтвердження факту не ведення фінансово-господарської діяльності від імені контрагентів позивача.

В обґрунтування заявленого клопотання відповідач посилається на лист від оперативного управління, на довідку по кримінальному провадженню, протокол допиту свідка від 06.12.2018 ОСОБА_1 .

Вирішуючи заявлене клопотання, суд виходить з наступного.

Відповідно до ч. 2 ст. 77 КАС України в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб`єкта владних повноважень обов`язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача. У таких справах суб`єкт владних повноважень не може посилатися на докази, які не були покладені в основу оскаржуваного рішення, за винятком випадків, коли він доведе, що ним було вжито всіх можливих заходів для їх отримання до прийняття оскаржуваного рішення, але вони не були отримані з незалежних від нього причин.

З наведеного вбачається, що оцінка рішення суб`єкта владних повноважень здійснюється виходячи з тих обставин та підстав, які були покладені в основу оскаржуваного рішення та відповідач не може посилатися на інші докази, які не були покладені в основу оскаржуваного рішення, що має місце у даному випадку із заявленим клопотанням про виклик свідка, що по своїй суті є клопотанням про отримання нових доказів, які не були покладені в основу оскаржуваних рішень.

Таким чином, докази в обґрунтування непричетності керівника товариства - контрагента позивача до діяльності цього товариств (рішення суду про визнання недійсними договорів, вироки суду у кримінальній справі тощо), якщо на це міститься посилання в акті перевірки, має подати до суду саме відповідач.

Крім того, відповідно до ч. 1 ст. 91 КАС України показаннями свідка є повідомлення про відомі йому обставини, які мають значення для справи.

У заяві про виклик свідка зазначаються його ім`я, місце проживання (перебування) або місце роботи, обставини , які він може підтвердити (ч. 2 ст. 91 КАСУ).

Між тим, клопотання заявника не містить визначення номеру будинку проживання особи, яку відповідач заявив у своєму клопотанні як свідка та не містить деталізації - які саме конкретні обставини може повідомити вказана особа та не доведено, що вони мають значення для справи.

Враховуючи вищевикладене у задоволенні клопотання в цій частині слід відмовити враховуючи необґрунтованість клопотання.

Щодо виключення певних доказів у справі - відповідачем взагалі жодним чином не обґрунтовано клопотання у даній частині, а відтак не може бути задоволено.

Крім іншого, позивач посилається на положення ч. 3 ст. 180 КАС України (щодо проведення підготовчого засідання), яке в силу ч. 3 ст. 262 КАС України в рамках спрощеного позовного провадження не проводиться.

Питання ж належності та допустимості доказів буде вирішено судом під час розгляду справи по суті та дослідження доказів. При цьому, суд звертає увагу, що в силу положень п/п. 20.1.17. ПК України контролюючі органи мають право залучати у разі потреби, зокрема, фахівців, експертів, а не перекладати на суд функції з організації доказової бази для відповідача, які (докази на підтвердження правомірності свого рішення) мали б бути наявні у відповідача на час прийняття оскаржуваних рішень.

Відтак, клопотання є безпідставним та необґрунтованим та відсутні підстави для його задоволення.

Керуючись вимогами 77, 91, 241, 243, 248, 250 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

У Х В А Л И В:

Клопотання Головного управління ДПС у м. Києві (без дати; вх. від 06.07.2020) - залишити без задоволення.

Копію даної ухвали направити учасникам справи.

Відповідно до ч. 2 ст. 256 КАС України ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею. Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.А. Кармазін

Дата ухвалення рішення03.08.2020
Оприлюднено04.08.2020
Номер документу90725779
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення

Судовий реєстр по справі —640/11328/20

Ухвала від 03.08.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кармазін О.А.

Ухвала від 03.06.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кармазін О.А.

Ухвала від 27.05.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кармазін О.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні