Ухвала
від 30.06.2020 по справі 761/36860/19
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/36860/19

Провадження № 2/761/2280/2020

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30 червня 2020 року Шевченківський районний суд міста Києва у складі:

головуючого судді Пономаренко Н.В.

за участю секретаря Гриб Д.В.

позивача ОСОБА_1

представника позивача ОСОБА_2

відповідача ОСОБА_3

представника відповідача ОСОБА_4

розглянувши в підготовчому судовому засіданні в залі суду в місті Києві клопотання представника позивача про витребування доказів по справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , третя особа: Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Легкобит Станіслав Олександрович про встановлення факту родинних відносин та визнання заповіту недійсним, -

встановив:

в провадженні суду перебуває вказана справа, відповідно до позовних вимог якої позивач просить встановити факт родинних відносин, а саме, що ОСОБА_5 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 являлась двоюрідною сестрою ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_2 ; визнат недійсним заповіт від 17.02.2019, складений ОСОБА_5

Під час проведення судового засідання судом на обговорення поставлено заявлене представником позивача повторне клопотання про витребування доказів із ТОВ Медичний центр Добробут-Поліклініка : медичну картку ОСОБА_5 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_3 та всю наявну медичну документацію, пов`язану із її госпіталізацією.

В судовому засіданні позивач та її представник підтримали вказане клопотання, а відповідач повідомив, що спадкодавець померла у Київській міській клінічній лікарні №9, а тому в судовому засіданні представник позивача уточнив вказане клопотання і просив витребувати медичну документацію також із Київської міської клінічної лікарні №9.

Відповідно до частини 1 статті 4 ЦПК України кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваний прав, свобод чи законних інтересів.

Відповідно до ст. 12 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін. Сторони та інші особи, які беруть участь у справі, мають рівні права щодо подання доказів, їх дослідження та доведення перед судом їх переконливості. Кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Суд, зберігаючи об`єктивність та неупередженість: роз`яснює учасникам судового процесу їхні процесуальні права та обов`язки, наслідки вчинення або не вчинення процесуальних дій і сприяє здійсненню їхніх прав у випадках, встановлених цим Кодексом.

Норми ст. 76 ЦПК України передбачають, що доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: письмовими, речовими і електронними доказами; висновками експертів; показаннями свідків.

Згідно ст. 84 ЦПК України, учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У клопотанні повинно бути зазначено: який доказ витребовується; обставини, які можуть підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

Таким чином, враховуючи, що позивачем на підставі вимог ч.2 ст.203 та ч.1 ст.215 ЦК України оспорюється дійсність заповіту, складеного ОСОБА_5 , суд вважає, що клопотання про витребування доказів підлягає задоволенню, а тому наявні правові підстави для витребування медичної документації за наслідками звернення за медичною допомогою та госпіталізації в лютому 2019 року гр. ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , адреса проживання на час звернення: АДРЕСА_1 .

Таким чином, враховуючи предмет і підстави позову, суд приходить до висновку про необхідність задоволення клопотання.

На підставі викладеного, керуючись вимогами ст. ст.4, 76-84, 258-260, 393, 394 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в :

клопотання представника позивача про витребування доказів по справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , третя особа: Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Легкобит Станіслав Олександрович про встановлення факту родинних відносин та визнання заповіту недійсним - задовольнити.

Витребувати у ТОВ Медичний центр Добробут-Поліклініка ЄДРПОУ 38806862 (02041, м. Київ, вул. Мішуги, 12 ) медичну картку та всю наявну медичну документацію за наслідками звернення за медичною допомогою та госпіталізації в лютому 2019 року гр. ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , адреса проживання на час звернення: АДРЕСА_1 .

Витребувати у Комунальному некомерційному підприємстві "КИЇВСЬКА МІСЬКА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ №9" Виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) (04112, м.Київ, вул. Ризька, 1) медичну картку та всю наявну медичну документацію за наслідками звернення за медичною допомогою та госпіталізації в лютому 2019 року гр. ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , адреса проживання на час звернення: АДРЕСА_1 .

За минуванням потреби витребувана медична документація буде повернута.

Роз`яснити, що в разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин, судом, у відповідності до ст.148 ЦПК України, може бути вирішено питання про стягнення з відповідних осіб штрафу в дохід державного бюджету.

У відповідності до вимог ст. 353 ЦПК України ухвала оскарженню не підлягає, але заперечення на неї включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя :

Дата ухвалення рішення30.06.2020
Оприлюднено04.08.2020

Судовий реєстр по справі —761/36860/19

Ухвала від 23.02.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Пономаренко Н. В.

Ухвала від 23.02.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Пономаренко Н. В.

Ухвала від 12.12.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Пономаренко Н. В.

Ухвала від 04.12.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Пономаренко Н. В.

Ухвала від 04.12.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Пономаренко Н. В.

Ухвала від 08.05.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Пономаренко Н. В.

Ухвала від 24.03.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Пономаренко Н. В.

Ухвала від 16.12.2021

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Пономаренко Н. В.

Постанова від 03.03.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Гаращенко Дмитро Русланович

Ухвала від 10.02.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Гаращенко Дмитро Русланович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні