Постанова
від 23.07.2020 по справі 916/3255/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


ПОСТАНОВА

про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури

"23" липня 2020 р.м. Одеса Справа № 916/3255/19

Господарський суд Одеської області у складі судді Найфлейш В.Д.

при секретарі судового засідання Касьяновій А.В.

Розглядаючи у відкритому судовому засіданні справу №916/3255/19

За заявою Державного підприємства „Білгород-Дністровський морський торговельний порт" (67701, м. Білгород-Дністровський, вул. Шабська, 81, код ЄДРПОУ 01125689)

до боржника Приватного підприємства „Рівер-Транс" (67700, м. Білгород-Дністровський, вул. Шабська, 81, код ЄДРПОУ 37784419)

про визнання банкрутом

За участю представників сторін:

від ДП "Білгород-Дністровський морський торговельний порт" - не з`явився,

Арбітражний керуючий - Рабан М.Т., посвідчення

ВСТАНОВИВ:

04.11.2019р. Державне підприємство „Білгород-Дністровський морський торговельний порт" звернулось до Господарського суду Одеської області із заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство Приватного підприємства „Рівер-Транс".

Ухвалою суду від 27.11.2019р. заяву Державного підприємства „Білгород-Дністровський морський торговельний порт" (67701, м. Білгород-Дністровський, вул. Шабська, 81, код ЄДРПОУ 01125689) до божника Приватного підприємства „Рівер-Транс" (67700, м. Білгород-Дністровський, вул. Шабська, 81, код ЄДРПОУ 37784419) про визнання банкрутом прийнято до розгляду.

Ухвалою Господарського суду Одеської області від 17.12.2019р. відкрито провадження у справі про банкрутство Приватного підприємства „Рівер-Транс" (67700, м. Білгород-Дністровський, вул. Шабська, 81, код ЄДРПОУ 37784419), визнано вимоги Державного підприємства „Білгород-Дністровський морський торговельний порт" (67701, м. Білгород-Дністровський, вул. Шабська, 81, код ЄДРПОУ 01125689) до Приватного підприємства „Рівер-Транс" (67700, м. Білгород-Дністровський, вул. Шабська, 81, код ЄДРПОУ 37784419) на суму 2 942 202,39 грн., введено процедуру розпорядження майном, розпорядником майна призначено арбітражного керуючого Ракіну Аллу Анатоліївну (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 729 від 29.04.2013р.).

Ухвалою попереднього засідання Господарського суду Одеської області від 28.01.2020р. зазначено розмір та перелік усіх визнаних судом вимог кредиторів, що вносяться розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів, а саме: Державне підприємство „Білгород-Дністровський морський торговельний порт" (67701, м. Білгород-Дністровський, вул. Шабська, 81, код ЄДРПОУ 01125689) - 2942202,39 грн. (основний борг - 4 черга), 56767грн. (судові витрати - 1 черга).

Постановою Південно-західного апеляційного господарського суду від 27.02.2020р. ухвалу Господарського суду Одеської області від 17.12.2019 у справі в частині призначення розпорядником майна боржника Приватного підприємства „Рівер-Транс" арбітражного керуючого Ракіної Алли Анатоліївни скасовано, призначено розпорядником майна боржника Приватного підприємства „Рівер-Транс" арбітражного керуючого Рабана Микиту Тарасовича.

Ухвалою суду від 16.06.2020р. продовжено строк процедури розпорядження майном на 30 днів.

Ухвалою Господарського суду Одеської області від 14.07.2020р. в задоволенні клопотання ДП "Білгород-Дністровський морський торговельний порт" про продовження строку процедури розпорядження майном - відмовлено, підсумкове засідання призначено на "23" липня 2020 р. о 15:15, зобов`язано розпорядника майна надати протокол засідання зборів кредиторів з пропозиціями щодо подальшого розгляду справи (санація, ліквідація).

23.07.2020р. від розпорядника майна боржника надійшов протокол зборів кредиторів №22/07 від 22.07.2020р., на яких прийнято рішення звернутись до Господарського суду Одеської області з клопотанням про припинення процедури розпорядження майном, визнання боржника банкрутом і переходу до процедури ліквідації, ліквідатором ПП Рівер-Транс вирішено призначити арбітражного керуючого Рабана Микиту Тарасовича.

Представники сторін повідомлені про час та дату судового засідання належним чином. Відзивів на клопотання про визнання боржника банкрутом до суду не надано.

16.07.2020р. в судовому засіданні проголошено вступну та резолютивну частини постанови.

Розглянувши матеріали справи та вислухавши представників сторін, суд встановив:

Згідно Інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо суб`єкта від 09.12.2019р. ПП Рівер-Транс не є власником зареєстрованого за собою рухомого та нерухомого майна, а також майна, яке знаходиться у заставі.

Відповідо до довідок Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції в Одеській області, Регіонального сервісного центру МВС в Одеській області, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, Головного управління Держгеокадастру в Одеській області, рухоме/нерухоме майно, транспортні засоби, тощо за боржником не зареєстровано.

Згідно акту №1 від 16.01.2020р. розпорядником майна встановлено, що за адресою: Одеська область, м. Білгород-Дністровський, вул. Шабська, 81 - місцем реєстрації боржника знаходиться ДП Білгород-Дністровський морський торговельний порт , ПП Рівер-Транс та його майно або співробітників розпорядником майна не виявлено.

Відповідно до аналізу фінансово-господарської діяльності ПП Рівер-Транс встановлено, що підприємство має поточну неплатоспроможність, присутні ознаки надкритичної неплатоспроможності, ознаки фіктивного банкрутства, доведення до банкрутства не виявлені, структура балансу незадовільна. Враховуючи, що підприємство на кінець 2018р. має ознаки як поточної, так і надкритичної неплатоспроможності, та у теперішній час не отримує прибутку, то такий фінансовий стан свідчить що підприємство є потенційним банкрутом, коли задоволення вимог кредиторів можливе не інакше, як через застосування ліквідаційної процедури.

Відповідно до інвентаризаційних описів від 08.05.2020р. основних засобів, товарно-матеріальних цінностей, нематеріальних активів, грошових коштів, цінних паперів, бланків суворої звітності, дебіторської заборгованості, тощо не виявлено.

Клопотань від інвесторів стосовно участі у санації боржника до суду та розпоряднику майна не надходило.

Скарг на дії арбітражного керуючого не надходило.

22.07.2020р. відбулись збори кредиторів ПП Рівер-Транс , на яких прийнято рішення про звернення до суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури, призначення ліквідатором ПП Рівер-Транс арбітражного керуючого Рабана М.Т.

Відповідно до п. 4 ч. 5 ст. 48 Кодексу України з процедур банкрутства, до компетенції зборів кредиторів належить прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про введення наступної процедури у справі про банкрутство.

Згідно п. 3 ч. 3 ст. 49 Кодексу України з процедур банкрутства, у підсумковому засіданні господарський суд ухвалює постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Відповідно до ст. 58 Кодексу України з процедур банкрутства, у випадках, передбачених цим Кодексом, господарський суд у судовому засіданні за участю сторін ухвалює постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру. Суд визначає строк, протягом якого ліквідатор зобов`язаний здійснити ліквідацію боржника. Цей строк не може перевищувати 12 місяців. Неявка у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про час і місце такого засідання, не перешкоджає провадженню у справі.

Згідно ч. 2 ст. 59 Кодексу України з процедур банкрутства, протягом 15 днів з дня призначення ліквідатора відповідні посадові особи банкрута зобов`язані передати бухгалтерську та іншу документацію, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута ліквідатору. У разі ухилення від виконання зазначених обов`язків відповідні посадові особи банкрута несуть відповідальність відповідно до закону. Ліквідатор має право замовити виготовлення дублікатів печатки та штампів у разі їх втрати.

Відповідно до ч. 3 ст. 59 Кодексу України з процедур банкрутства, з метою виявлення кредиторів з вимогами за зобов`язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, господарський суд здійснює офіційне оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури на офіційному веб-порталі судової влади України.

Приймаючи до уваги протокол зборів кредиторів про звернення до господарського суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом та наявність в матеріалах справи доказів, що свідчать про виявлення кредиторської заборгованості та недостатності майнових активів для її задоволення та відсутність доказів погашення заборгованості боржником, а також відсутність підстав для введення процедури санації, суд вважає за необхідне визнати ПП Рівер-Транс банкрутом та відкрити відносно нього ліквідаційну процедуру.

При цьому, суд припиняє повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном та з метою виявлення кредиторів з вимогами за зобов`язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, здійснює офіційне оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури на офіційному веб-порталі судової влади України.

Відповідно до ч. 1 ст. 60 Кодексу України з процедур банкрутства у постанові про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури господарський суд призначає ліквідатора банкрута з урахуванням вимог, установлених цим Кодексом, з числа арбітражних керуючих, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України.

За приписами п. 2 ч.1 ст. 28 Кодексу України з процедур банкрутства, арбітражний керуючий для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією, у разі відсторонення розпорядника майна або керуючого реструктуризацією, визначеного Єдиною судовою інформаційно-телекомунікаційною системою, від виконання повноважень, керуючий санацією, керуючий реалізацією та ліквідатор призначаються господарським судом за клопотанням комітету кредиторів.

Приймаючи до уваги те, що на зборах кредиторів, що відбулось 22.07.2020р. для призначення ліквідатором ПП Рівер-Транс обрано кандидатуру арбітражного керуючого Рабана М.Т., а також те, що кандидатура арбітражного керуючого Рабана М.Т. відповідає вимогам, встановленим Кодексом України з процедур банкрутства, не є заінтересованою особою стосовно боржника, суд призначає ліквідатором ПП Рівер-Транс арбітражного керуючого рабана М.Т.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 28,30,48,58,59,60 Кодексу України з процедур банкрутства, суд

П О С Т А Н О В И В:

1. Визнати банкрутом Приватне підприємство „Рівер-Транс" (67700, м. Білгород-Дністровський, вул. Шабська, 81, код ЄДРПОУ 37784419) .

2. Відкрити ліквідаційну процедуру Приватного підприємства „Рівер-Транс" (67700, м. Білгород-Дністровський, вул. Шабська, 81, код ЄДРПОУ 37784419) строком на дванадцять місяців передбачену ст.ст. 58-60 Кодексу України з процедур банкрутства.

3 . Припинити процедуру розпорядження майном Приватного підприємства „Рівер-Транс" (67700, м. Білгород-Дністровський, вул. Шабська, 81, код ЄДРПОУ 37784419) та повноваження розпорядника майна боржника арбітражного керуючого Рабана М.Т.

4. Призначити ліквідатором Приватного підприємства „Рівер-Транс" (67700, м. Білгород-Дністровський, вул. Шабська, 81, код ЄДРПОУ 37784419) арбітражного керуючого Рабана Микиту Тарасовича.

5. З метою виявлення кредиторів з вимогами за зобов`язаннями боржника, визнаного банкрутом, здійснити офіційне оприлюднення повідомлення про визнання Приватного підприємства „Рівер-Транс" (67700, м. Білгород-Дністровський, вул. Шабська, 81, код ЄДРПОУ 37784419) банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури на офіційному веб-порталі судової влади України.

6. Скасувати арешт, накладений на майно Приватного підприємства „Рівер-Транс" (67700, м. Білгород-Дністровський, вул. Шабська, 81, код ЄДРПОУ 37784419) визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

7 . Зобов`язати посадових осіб Приватного підприємства „Рівер-Транс" (67700, м. Білгород-Дністровський, вул. Шабська, 81, код ЄДРПОУ 37784419) протягом п`ятнадцяти днів передати бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута ліквідатору. У разі ухилення від виконання зазначених обов`язків відповідні посадові особи банкрута несуть відповідальність відповідно до законів України.

8 . Зобов`язати ліквідатора банкрута після завершення усіх розрахунків із кредиторами подати до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс банкрута на затвердження.

9. Розгляд справи про банкрутство призначити на „03" вересня 2020р. о 14:45 год.

Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду (м. Одеса, пр. Шевченка, 29, зал № 2 (перший поверх), тел. (0482) 307-990).

10 . Зобов`язати ліквідатора надати: звіт про проведену роботу з підтверджуючими документами, ліквідаційний баланс банкрута.

11 . Копію ухвали надіслати: Управлінню державної реєстрації юридичного департаменту Одеської міської ради (65009, м. Одеса, вул. Черняховського, 6) , Державному підприємству „Білгород-Дністровський морський торговельний порт" (67701, м. Білгород-Дністровський, вул. Шабська, 81), Приватному підприємству „Рівер-Транс" (67700, м. Білгород-Дністровський, вул. Шабська, 81).

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://od.arbitr.gov.ua

Постанова набрала законної сили негайно після її проголошення згідно ст. 235 ГПК України та може бути оскаржена в апеляційному порядку до Південно-західного апеляційного господарського суду через Господарський суд Одеської області шляхом подачі апеляційної скарги протягом 20 днів згідно ст. 256 ГПК України.

Повний текст складено 03 серпня 2020 р.

Суддя

Дата ухвалення рішення23.07.2020
Оприлюднено05.08.2020

Судовий реєстр по справі —916/3255/19

Ухвала від 22.08.2022

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 11.08.2022

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 16.05.2022

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 16.05.2022

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 27.03.2022

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 14.02.2022

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 25.01.2022

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 14.12.2021

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 16.11.2021

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 19.10.2021

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні