Ухвала
від 05.08.2020 по справі 358/894/20
БОГУСЛАВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

гСправа № 358/894/20 Провадження № 1-кс/358/274/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про дозвіл на обшук іншого володіння особи

05 серпня 2020 року м. Богуслав

Слідчий суддя Богуславського районного суду Київської області ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , за участю слідчого СВ Богуславського відділення поліції Миронівського відділу поліції ГУ Національної поліції в Київській області ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання слідчого СВ Богуславського відділення поліції Миронівського відділу поліції ГУ Національної поліції в Київській області, старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 у кримінальному провадженні за №12020110090000270 від 03.07.2020 року, за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 241 КК України, погоджене з прокурором у кримінальному провадженні - начальником Богуславського відділу Кагарлицької місцевої прокуратури ОСОБА_4 , про проведення обшуку іншого володіння особи, -

В С Т А Н О В И В:

05 серпня 2020 року слідчий у кримінальному провадженні слідчий СВ Богуславського ВП Миронівського ВП ГУНП в Київській області, старший лейтенант поліції ОСОБА_3 , звернулась до суду з клопотанням у кримінальному провадженні №12020110090000270 від 03.07.2020 року, за ознаками злочину передбаченого ч. 1 ст. 241 КК України, в якому просить надати дозвіл на проведення обшуку території, а також всіх будівель та споруд, що розташовані за адресою: АДРЕСА_1 , з метою відшукання та вилучення речей та оригіналів документів, які мають доказове значення за матеріалами кримінального провадження а саме: відібрання зразків води, ґрунту, повітря для подальшого проведення відповідних досліджень з метою встановлення концентрації хімічних речовин та встановлення шумового навантаження, а також з метою вилучення документів на провадження господарської діяльності юридичним особами за вказаною адресою із залучення представників Державної екологічної інспекції столичного округу, ГУ Держпродспоживслужби у Київській області, ГУ ДСНС у Київській області.

На обґрунтування клопотання слідчий зазначила, що у провадженні слідчого відділу Богуславського ВП Миронівського ВП ГУ Національної поліції в Київській області перебувають матеріали досудового розслідування, відомості про яке винесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12020110090000270 від 03.07.2020 року, за ознаками злочину передбаченого ч. 1 ст. 241 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що 03.07.2020 року до Богуславського відділення поліції Миронівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області надійшла письмова заява від громадянки ОСОБА_5 , жительки АДРЕСА_2 про те, що по АДРЕСА_1 працюють два текстильних підприємства ТОВ «Тактик ПРО» та ТОВ «ГЛОБАЛ СПЕЦТЕКС», викиди яких забруднюють атмосферне повітря.

Окрім цього, ОСОБА_5 у вказаній заяві також зазначає, що 01.07.2020 року представників Державної екологічної інспекції Столичного округу не допустили до проведення позапланової перевірки діяльності юридичної особи, що розташована за адресою: АДРЕСА_1 .

Під час досудового розслідування на адресу Богуславської міської ради в порядку ст. 93 КПК України було надіслано запит щодо надання належним чином завіреної копії договору оренди (купівлі-продажу) земельної ділянки та будівлі, що розташована за адресою: Київська область, м. Богуслав, вул. Шевченка, 85 дійсного станом на дату надання відповіді на даний запит. У відповідь на який, на адресу Богуславського ВП з Богуславської міської ради із супровідним листом від 28.07.2020 року було надіслано копію договору оренди земельної ділянки № 00036 та Додаткову угоду про внесення змін до Договору оренди земельної ділянки № 00036 від 27.01.2006 року. Згідно Договору оренди земельної ділянки № 00036 від 27.01.2006 року Богуславська міська рада (орендодавець) та ТОВ «НВП «Темп-3000» (орендар), склали цей договір про таке: орендодавець - Богуславська міська рада, відповідно до рішення Богуславської міської ради четвертого кликання № 246-25-ІУ від 11.10.2005 року надає, а орендар - ТОВ «НВП - 3000», приймає в строкове, платне володіння і користування земельну ділянку, що знаходиться на території Богуславської міської ради в місті Богу славі Київської області по вул. Шевченка, 85. В оренду передається земельна ділянка загальною площею 1,3484 га. На земельній ділянці знаходиться майновий комплекс нежитлових будівель і споруд. Земельна ділянка передається в оренду разом з об`єктами нерухомого, майна, які на ній знаходяться. Згідно п. 15 договору оренди земельна ділянка передається в оренду для виробничих потреб під існуючий майновий комплекс нежитлових будівель і споруд по виробництву бавовняної пряжі для текстильної промисловості в місті Богу славі по вул. Шевченка, 85. Згідно п. 27 Договору орендарю забороняється передавати в суборенду земельну ділянку без письмової згоди орендодавця. Згідно п. 31 орендар зобов`язаний використовувати земельну ділянку відповідно до мети, визначеної у пункті 15 і 16 цього договору, дотримуючись при цьому вимог чинного земельного і екологічного законодавства, державних і місцевих стандартів, норм і правил щодо використання землі.

Згідно з випискою з рішення «Про передачу земельних ділянок в оренду» вилучити із земель запису міста Богуслав земельну ділянку загальною площею 1,3484 га, в тому числі забудованих земель 1,3484 га. Передати вищезазначену земельну ділянку загальною площею 1,3484 га забудованих земель в оренду строком на 25 років, юридичні особі ТОВ «НВП «Темп-3000» для виробничих потреб під існуючий майновий комплекс -нежилих будівель і споруд по виробництву бавовняної пряжі для текстильної промисловості по вул. Шевченка, 85 в межах м.Богуслава Київської області.

Окрім цього в ході досудового розслідування під час моніторингу сайту публічних закупівель «Прозоро» встановлено, що згідно договору комерційної концесії від 03.02.2020 року, укладеного між ТОВ «НВП «Темп-3000» (правоволоділець) та ТОВ «Тактик ПРО» (користувач) правоволоділець надає користувачу за плату на строк дії договору право використання у підприємницькій діяльності користувача комплекс приналежних прав правоволодільця.

Згідно дилерського договору від 03.02.2020 року, укладеного між ТОВ «НВП «Темп-3000» (виробник) та ТОВ «Тактик ПРО» (дилер) дилер реалізує в рамках договору продукцію виробника, що відповідає його технічній документації, за ціною та під контролем виробника. Згідно листа Державної екологічної інспекції Столичного округу встановлено, що 01.07.2020 року державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища здійснено виїзд з метою проведення позапланових заходів нагляду (контролю) ТОВ «ГЛОБАЛ СПЕЦТЕКС» та ТОВ «ТАКТИК ПРО» за адресою: Київська область, м. Богуслав, вул. Шевченка, 85 шляхом проведення перевірки на предмет дотримання вимог природоохоронного законодавства. В результаті виїзду директором з виробництва ТОВ «Глобал Спецтекс» відмовлено у проведенні позапланового заходу нагляду (контролю) про що складений відповідний Акт від 01.07.2020 року № 161 та притягнуто директора з виробництва ТОВ «ГЛОБАЛ СПЕЦТЕКС» ОСОБА_6 до адміністративної відповідальності за статтею 188-5 КуПАП. Окрім того, директором з виробництва ТОВ «ГЛОБАЛ СПЕЦТЕКС» надано довідку відповідно до якої за адресою: вул. Шевченка, 85, м.Богуслав єдиним орендарем майнового комплексу у ПП «Обрій» є ТОВ «ГЛОБАЛ СПЕЦТЕКС».

Згідно листа Богуславської РДА від 27.07.2020 встановлено, що за адресою: 09700, Київська область, Богуславський район, місто Богуслав, вулиця Шевченка, 85 зареєстровані наступні юридичні особи: ТОВ «Захисні технології України» та ТОВ «Лабораторія випробовувань та досліджень «ГІТ».

Окрім цього, вході досудового розслідування встановлено, що у період часу з 21 серпня 2019 року по 30 серпня 2019 року працівниками Державної екологічної інспекції Столичного округу проведено позапланову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства ТОВ «НВП «Темп-3000» за результатом якої суб`єкту господарювання надано припис від 30.08.2019 року, а також відносно посадових осіб ТОВ «НВП «Темп-3000» винесено постанову про накладення адміністративного стягнення.

Окрім цього відповідно до листа Департаменту екології та природних ресурсів Київської обласної державної адміністрації ТОВ «ГЛОБАЛ СПЕЦТЕКС» та ТОВ «ТАКТИК ПРО» за адресою: вул. Шевченка, 85, м. Богуслав, Київська область, не видавався дозвіл на викиди забруднюючих речовин у атмосферне повітря.

Відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно власником комплексу нежитлових споруд, що розташовані за адресою: вул. Шевченка, 85, м.Богуслав Київська область.

Тому, для повного та об`єктивного розслідування даного кримінального правопорушенню, з метою виявлення та фіксації відомостей, які мають значення для досудового розслідування, з метою встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення, відшукання знарядь кримінального правопорушення та встановлення осіб, які його вчинили та з метою забезпечення схоронності доказів, виникла нагальна необхідність в проведенні обшуку території, а також всіх будівель та споруд, що розташовані за адресою: вул.Шевченка, 85, м. Богуслав, Київська область, власником якого є ПП «Обрій».

В судовому засіданні слідчий ОСОБА_3 клопотання про проведення обшуку підтримала, посилаючись на вищевказані факти.

Вирішуючи клопотання слідчого про дозвіл на обшук житла та іншого володіння особи, слідчий суддя враховує наступне.

Згідно зі ст.13 КПК України, не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим судовим рішенням, крім випадків, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до ч. 1 ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті.

Відповідно до ч.ч. 1, 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді місцевого загального суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться орган досудового розслідування.

Під час судового розгляду клопотання слідчим згідно положень ч. 5 ст. 234 КПК України доведено наявність достатніх підстав вважати, що: було вчинено кримінальне правопорушення; відшукувані речі мають значення для досудового розслідування; відшукувані речі можуть бути доказами під час судового розгляду; відшукувані речі знаходяться за адресою: Київська область, м. Богуслав, вул. Шевченка, 85, де здійснюють свою діяльність ТОВ «НВП «Темп-3000», ТОВ «ГЛОБАЛ СПЕЦТЕКС» та ТОВ «ТАКТИК ПРО».

Зокрема, на підтвердження вказаних фактів, були дослідженні наступні документи: витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12020110090000270 від 03.07.2020 року за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 241 КК України, з якого вбачається, що до ЄРДР внесені відомості про те, що по вул. Шевченка, 85 у м. Богуслав, Київської області працюють два текстильних підприємства ТОВ «Тактик ПРО» та ТОВ «ГЛОБАЛ СПЕЦТЕКС», викиди яких забруднюють атмосферне повітря, за що передбачена кримінальна відповідальність.

Із копії договору оренди земельної ділянки № 00036 від 27.01.2006 року вбачається, що Богуславська міська рада (орендодавець) та ТОВ «НВП «Темп-3000» (орендар), склали цей договір про таке: орендодавець, Богуславська міська рада, відповідно до рішення Богуславської міської ради четвертого кликання № 246-25-ІУ від 11.10.2005 року надає, а орендар, ТОВ «НВП - 3000», приймає в строкове, платне володіння і користування земельну ділянку, що знаходиться на території Богуславської міської ради в місті Богуславі Київської області по вул. Шевченка, 85.

Відповідно договору комерційної концесії від 03.02.2020 року, укладеного між ТОВ «НВП «Темп-3000» (правоволоділець) та ТОВ «Тактик ПРО» (користувач) правоволоділець надає користувачу за плату на строк дії договору право використання у підприємницькій діяльності користувача комплекс приналежних прав правоволодільця.

Згідно дилерського договору від 03.02.2020 року, укладеного між ТОВ «НВП «Темп-3000» (виробник) та ТОВ «Тактик ПРО» (дилер) дилер реалізує в рамках договору продукцію виробника, що відповідає його технічній документації, за ціною та під контролем виробника.

Згідно листа Державної екологічної інспекції Столичного округу встановлено, що 01.07.2020 року директором з виробництва ТОВ «ГЛОБАЛ СПЕЦТЕКС» відмовлено у проведенні позапланового заходу нагляду (контролю) про що складений відповідний Акт від 01.07.2020 року № 161 та притягнуто директора з виробництва ТОВ «ГЛОБАЛ СПЕЦТЕКС» ОСОБА_6 до адміністративної відповідальності за статтею 188-5 КуПАП.

Відповідно довідки виданої директором з виробництва ТОВ «ГЛОБАЛ СПЕЦТЕКС», за адресою: вул. Шевченка, 85, м. Богуслав, Київська область, єдиним орендарем майнового комплексу у ПП «Обрій» є ТОВ «ГЛОБАЛ СПЕЦТЕКС».

Згідно листа Богуславської РДА від 27.07.2020 року встановлено, що за адресою: Київська область, Богуславський район, м. Богуслав, вулиця Шевченка, 85 зареєстровані наступні юридичні особи: ТОВ «Захисні технології України» та ТОВ «Лабораторія випробовувань та досліджень «ГІТ».

Відповідно до листа Департаменту екології та природних ресурсів Київської обласної державної адміністрації ТОВ «ГЛОБАЛ СПЕЦТЕКС» та ТОВ «ТАКТИК ПРО» за адресою: вул.Шевченка, 85, не видавався дозвіл на викиди забруднюючих речовин у атмосферне повітря.

Згідно інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно від 23.07.2015 року власником комплексу нежитлових споруд, що розташовані за адресою вул. Шевченка, 85, м.Богусла, Київська область - є ПП «Обрій».

Також слідчим доведено, що за встановлених обставин в органу досудового розслідування є всі підставив вважати, що суб`єкти господарювання, що провадять діяльність за адресою вул. Шевченка, 85, м. Богуслав Київської області працюють незаконно без будь-яких дозвільних документів, а тому для проведення повного всебічного досудового розслідування є всі законні підстави на проведення обшуку, що є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей, які мають значення для досудового розслідування.

Беручи до уваги вищенаведене та враховуючи, що для повного та об`єктивного розслідування даного кримінального правопорушення, з метою доведення факту причетності винних осіб і обставин вчинення ними кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.241 КК України, виникає необхідність в проведенні обшуку, а тому дане клопотання підлягає задоволенню.

Термін дії ухвали слід визначити строком до одного місяця з дня її постановлення.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 233, 234, 235 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого СВ Богуславського відділення поліції Миронівського відділу поліції ГУ Національної поліції в Київській області, старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 про проведення обшуку - задовольнити.

Надати дозвіл слідчим з числа групи слідчих у кримінальному провадженні а саме: начальнику СВ Богуславського ВП Миронівського ВП ГУНП в Київській області ОСОБА_7 , та/або слідчому СВ Богуславського ВП Миронівського ВП ГУНП в Київській області ОСОБА_8 , та/або слідчому СВ Богуславського ВП Миронівського ВП ГУНП в Київській області ОСОБА_3 , та/або старшому слідчому СВ Богуславського ВП Миронівського ВП ГУНП в Київській області ОСОБА_9 , на проведення обшуку території, а також всіх будівель та споруд, що розташовані за адресою: вул. Шевченка, 85, м. Богуслав, Київська область, де суб`єкти господарювання, такі як ТОВ «НВП «Темп-З000», ТОВ «ГЛОБАЛ СПЕЦТЕКС» та ТОВ «ТАКТИК ПРО» провадять свою діяльність, з метою встановлення концентрації хімічних речовин та встановлення шумового навантаження, а також з метою вилучення документів на провадження господарської діяльності юридичним особами за вказаною адресою із залучення представників Державної екологічної інспекції столичного округу, ГУ Держпродспоживслужби у Київській області, ГУ ДСНС у Київській області.

Ухвала повинна бути виконана в строк до 05 вересня 2020 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення05.08.2020
Оприлюднено13.02.2023
Номер документу90784480
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —358/894/20

Ухвала від 14.08.2020

Кримінальне

Богуславський районний суд Київської області

Кіхтенко С. О.

Ухвала від 14.08.2020

Кримінальне

Богуславський районний суд Київської області

Кіхтенко С. О.

Ухвала від 05.08.2020

Кримінальне

Богуславський районний суд Київської області

Кіхтенко С. О.

Ухвала від 05.08.2020

Кримінальне

Богуславський районний суд Київської області

Кіхтенко С. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні