Ухвала
від 23.07.2020 по справі 757/31099/20-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/31099/20-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 липня 2020 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , сторони кримінального провадження слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання слідчого третього відділу Управління з розслідування кримінальних правопорушень, вчинених службовими особами, Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку,

В С Т А Н О В И В :

23.07.2020 року в провадження слідчого судді надійшло клопотання слідчого третього відділу Управління з розслідування кримінальних правопорушень, вчинених службовими особами, Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань ОСОБА_3 погоджене прокурором відділу Офісу Генерального прокурора ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку у кабінеті начальника митного посту "Кучурган" Одеської митниці ДМС начальника відділу митного оформлення № 1 ОСОБА_5 , який знаходиться адмінбудівлі митного посту "Кучурган" Одеської митниці ДМС розташованої за адресою: Одеська область, Розділянський район, с. Курган, вулиця Одеська, без номера, що відповідно до відомостей з Єдиного Державного реєстру речових прав на нерухоме майно на праві власності зареєстровано за Кучурганською сільською радою Роздільнянського району Одеської області (код ЄДРПОУ: 04380407).

Обґрунтовуючи подане клопотання сторона кримінального провадження зазначає, що Головним слідчим управлінням Державного бюро розслідувань здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42020000000000036 від 13.01.2020 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

Відповідно до матеріалів кримінального провадження, начальник митного поста «Кучурган» Одеської митниці Держмитслужби начальник митного відділу митного оформлення № 1 ОСОБА_5 , використовуючи своє службове становище та владні повноваження, зловживаючи ними, приблизно в грудні місяці 2019 року організував злочинну діяльність, суть якої полягала у створенні за його вказівками підлеглими працівниками (інспекторами) митного посту штучних перешкод при митному оформленні транспортних засобів, у разі відмови від надання неправомірної вигоди, шляхом проведення додаткових митних заходів з метою подальшого вимагання та отримання неправомірної вигоди.

Відповідно до інформації Управління стратегічних розслідувань в Одеській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України, ОСОБА_5 працює на посаді начальника митного поста «Кучурган» Одеської митниці Держмитслужби начальник митного відділу митного оформлення № 1 за адресою: Одеська область, Роздільнянський район, с. Кучурган, вул. Одеська, б/н.

За отриманими даними, у вказаному приміщенні можуть зберігатись грошові кошти, отримані у якості неправомірної вигоди, мобільні телефони, інші засоби зв`язку та сім картки; записники, зошити, журнали, банківські картки, оптичні (магнітні) чи паперові носії інформації, що містять відомості про вчинений злочин, а також інші предмети та документи, що зберегли на собі сліди вчинення кримінального правопорушення.

Згідно відомостей з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, об`єкт нерухомості, розташований за адресою: АДРЕСА_1 зареєстровано на праві власності за Кучурганською сільською радою Роздільнянського району Одеської області (код ЄДРПОУ: 04380407).

Враховуючи викладене, 16.07.2020 слідчим слідчої групи слідчим другого відділу Управління з розслідування кримінальних правопорушень, вчинених службовими особами, Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань ОСОБА_6 , на підставі ч. 3 ст. 233 КПК України та згідно постанови слідчого про проникнення до житла чи іншого володіння особи до постановлення ухвали слідчого судді від 16.07.2020, проведено обшук у кабінеті начальника митного посту "Кучурган" Одеської митниці ДМС начальника відділу митного оформлення № 1 ОСОБА_5 , який знаходиться адмінбудівлі митного посту "Кучурган" Одеської митниці ДМС розташованої за адресою: Одеська область, Розділянський район, с. Курган, вулиця Одеська, без номера, у ході якого вилучено блокнот з рукописними записами коричневого кольору із чорновими записами, довідку № 206/19А від 14.08.2019, блокнот на чорній спіралі з чорновими записами, копію паспорту та ідентифікаційного коду ОСОБА_5 на 3 арк., аркуш А4 з чорновими записами, що стосуються митних формальностей з автомобілями на 2 арк. та 1 арк. із надрукованим списком НД, митну декларацію (роздруківку) UA 500300/2020/004292 на 1 арк. та роздруківку інформації із баз даних виготовлені під час обшуку на 8 арк.

Постановою слідчого від 17.07.2020 вказані речі і документи визнано речовими доказами.

Крім того, 16.07.2020 ОСОБА_5 затримано в порядку ст. 208 КПК України за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

На підставі викладеного, виникла необхідність у наданні дозволу на проведення обшуку у кабінеті начальника митного посту "Кучурган" Одеської митниці ДМС начальника відділу митного оформлення № 1 ОСОБА_5 , який знаходиться адмінбудівлі митного посту "Кучурган" Одеської митниці ДМС розташованої за адресою: Одеська область, Розділянський район, с. Курган, вулиця Одеська, без номера.

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримав.

Обшук, у відповідності з ст. 234 КПК України проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення сторони кримінального провадження, дослідивши в нарадчій кімнаті матеріали клопотання, дійшов висновку про наявність підстав для часткового задоволення клопотання, оскільки слідчим не доведено, що копії паспорту та ідентифікаційного коду ОСОБА_5 на 3 арк., є речовим доказом у даному кримінальному провадженні, для відшукання якого необхідно надати дозвіл на обшук.

На підставі викладеного та керуючись ст. 107, 234, 235, 309 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити частково.

Надати дозвіл слідчому другого відділу Управління з розслідування кримінальних правопорушень, вчинених службовими особами, Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань ОСОБА_6 на проведення обшуку у кабінеті начальника митного посту "Кучурган" Одеської митниці ДМС начальника відділу митного оформлення № 1 ОСОБА_5 , який знаходиться адмінбудівлі митного посту "Кучурган" Одеської митниці ДМС розташованої за адресою: Одеська область, Розділянський район, с. Курган, вулиця Одеська, без номера, що відповідно до відомостей з Єдиного Державного реєстру речових прав на нерухоме майно на праві власності зареєстровано за Кучурганською сільською радою Роздільнянського району Одеської області (код ЄДРПОУ: 04380407), з метою виявлення та вилучення:

- блокноту з рукописними записами коричневого кольору із чорновими записами;

- довідки № 206/19А від 14.08.2019, блокнот на чорній спіралі з чорновими записами;

- аркушу А4 з чорновими записами, що стосуються митних формальностей з автомобілями на 2 арк. та 1 арк. із надрукованим списком НД;

- митної декларації (роздруківки) UA 500300/2020/004292 на 1 арк.;

- роздруківки інформації із баз даних виготовлені під час обшуку на 8 арк.

В задоволенні іншої частини клопотання відмовити.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 знаходиться в матеріалах судового провадження №757/31099/20-к.

Примірник 2 наданий слідчому ОСОБА_3

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення23.07.2020
Оприлюднено09.02.2023
Номер документу90795894
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/31099/20-к

Ухвала від 23.07.2020

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Смик С. І.

Ухвала від 23.07.2020

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Смик С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні