Ухвала
від 03.08.2020 по справі 202/4458/20
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/4458/20

Провадження № 1-кс/202/5567/2020

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

03 серпня 2020 року м. Дніпро

Слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання прокурора Дніпропетровської місцевої прокуратури № 1 Дніпропетровської області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В :

До суду надійшло зазначене клопотання про надання дозволу на проведення обшуку.

З клопотання убачається, що в провадженні СВ Індустріального ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області знаходяться матеріали кримінального провадження № 42020042630000155 від 24.04.2020 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

В ході проведення досудового розслідування встановлено, що 05.03.2018 року між філією ЦТС «Ліски» та ТОВ «Вікінг» було укладено договір про надання послуг №81-юі, відповідно до якого зазначена комерційна структура зобов`язувалась за завданням філії ЦТС «Ліски» надавати послуги з виконання навантажувально-розвантажувальних робіт автонавантажувальною технікою та навантажниками, а також виконання супутних робіт (зняття засобів ідентифікації, підготовка транспортних засобів до митного контролю, пломбування транспортних засобів запірно-пломбувальними пристроями) під час здійснення митного контролю та митного огляду вантажів, що переміщуються через зони митного контролю в автотранспортних засобах, залізничних вагонах та контейнерах на території відділення філії на загальну суму 1 928 000 грн.

Договір був укладений за результатами проведеної процедури публічних закупівель, під час якої ТОВ «Вікінг» надало відомості щодо наявної орендованої техніки та персоналу. Так, ТОВ «Вікінг» згідно з договором, укладеним з ТОВ ВКФ «Вітлюс», орендує засіб малої механізації, а саме візок гідравлічний марки Smart, моделі SD 2000, вантажопід`ємкістю 2000 кг та автонавантажувач марки «TOYOTA», вантажопід`ємкістю 1 500 кг.

Разом з цим проведений аналіз фінансової звітності свідчить про те, що ТОВ «Вікінг» у період дії договору реальних фінансово-господарських відносин, пов`язаної з орендою техніки зі сторонніми суб`єктами не мало.

Фактично всі роботи, які були передбачені договором №81-юі від 05.03.2018 року, проводились філією ЦТС «Ліски» самостійно, а вказаний протиправний механізм використовувався посадовими особами філії ЦТС «Ліски» та ТОВ «Вікінг» для списання грошових коштів з державного підприємства та їх подальшого привласнення.

Під час досудового розслідування встановлено осіб, які можуть бути причетними до протиправних схем з розтрати державних коштів.

Так, від імені Дніпровського відділення філії «Центр транспортного сервісу «Ліски» договір підписувався керівником ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженцем м. Дніпропетровська, зареєстрованого за проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , паспорт серії НОМЕР_2 .

Від імені ТОВ «Вікінг» договір підписувався ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженцем м. Константинівки Донецької області, проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 , РНОКПП НОМЕР_3 паспорт серії НОМЕР_4 .

Крім того, за допомогою ІС ДП «НАІС» встановлено, що трьох-поверхова адміністративна будівля Дніпровського відділення філії «Центр транспортного сервісу «Ліски», в якій знаходиться документація та речі, які мають значення для досудового розслідування, розташована за адресою: м. Дніпро, вул. Бориса Кротова, буд. 3.

Також шляхом відправлення запиту до КП «Дніпровське міжміське бюро технічної інвентаризації» Дніпровської міської ради встановлено, що за адресою реєстрації ТОВ «Вікінг» (м. Дніпро, вул. Гоголя, буд. 13, кв. 2) знаходиться квартира, яка належить громадянину України ОСОБА_6 , який не має жодного відношення до вищезазначеної компанії.

Таким чином, в органу досудового розслідування є підстави вважати, що посадові особи від імені Дніпровського відділення філії «Центр транспортного сервісу «Ліски» за попередньою змовою з службовими особами ТОВ «Вікінг» укладали фіктивні договори для списання грошових коштів з державного підприємства та їх подальшого привласнення.

З метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, підтвердження або спростування причетності службових осіб до зазначеного злочину, а також проведення повного всебічного та об`єктивного досудового розслідування, в органу досудового розслідування виникла необхідність у проведенні обшуку за фактичним місцем розташування адміністративної будівлі Дніпровського відділення філії «Центр транспортного сервісу «Ліски», що розташована за адресою: м. Дніпро, вул. Бориса Кротова, буд. 3.

Крім того, є необхідність у проведенні огляду місця події, а саме майданчиків, на яких проводяться навантажувально-розвантажувальні роботи автонавантажувальною технікою та навантажниками, а також виконуються супутні роботи (зняття засобів ідентифікації, підготовка транспортних засобів до митного контролю, пломбування транспортних засобів запірно-пломбувальними пристроями) під час здійснення митного контролю та митного огляду вантажів, що переміщуються через зони митного контролю в автотранспортних засобах, залізничних вагонах та контейнерах на території відділення філії ЦТС «Ліски», з метою виявлення техніки, що належить ТОВ «Вікінг». Також є необхідність у проведенні огляду навантажувально-розвантажувальної техніки, яка знаходиться на території філії ЦТС «Ліски», для порівняння з технікою, якою надавалися послуги з навантажувально-розвантажувальних робіт відповідно до договору №81-юі від 05.03.2018 року, та технікою, яка зображена на відеозаписах з камер відеоспостереження, які розташовані на території філії ЦТС «Ліски». Під час огляду місця події з`явиться додаткова можливість встановити та допитати свідків, які могли бути очевидцями надання робіт працівниками ТОВ «Вікінг» у період дії договору №81-юі від 05.03.2018 року.

Проведення вказаних слідчих дій та доступ до зазначених документів має суттєве значення для досудового розслідування, оскільки може підтвердити або спростувати причетність посадових осіб філії ЦТС «Ліски» (код ЄДРПОУ 40081373) до вчиненого злочину. Відеозаписи з камер відеоспостереження нададуть інформацію чи перебувала техніка ТОВ «Вікінг», а саме візок гідравлічний марки Smart, моделі SD 2000, вантажопід`ємкістю 2000 кг та автонавантажувач марки TOYOTA, вантажопід`ємкістю 1 500 кг на території ЦТС «Ліски», та чи виконувало ТОВ «Вікінг» послуги, що передбачені договором №81-юі від 05.03.2018 року, в період дії вказаного договору. Журнали, в яких фіксується в`їзд-виїзд на територію філії ЦТС «Ліски» можуть містити інформацію про працівників ТОВ «Вікінг», які відповідно договору №81-юі від 05.03.2018 року перебували на території філії ЦТС «Ліски» та надавали послуги з навантажувально-розвантажувальних робіт відповідно до договору №81-юі від 05.03.2018 року.

Документи, які містять інформацію про працівників з відповідною кваліфікацією, які мають доступ до роботи на навантажувально-розвантажувальній техніці на території філії ЦТС «Ліски», та документи, які містять інформацію про сторонніх осіб (які не працевлаштовані на філії ЦТС «Ліски»), перебувають на території на підставі цивільно-правових угод та можуть надавати послуги з навантажувально-розвантажувальних робіт можуть спростувати або підтвердити, що працівники ТОВ «Вікінг» перебували та території філії ЦТС «Ліски» у період дії договору №81-юі від 05.03.2018 року.

Документи щодо навантажувально-розвантажувальної техніки, яка знаходиться на території філії ЦТС «Ліски», нададуть можливість встановити, яка техніка належить філії ЦТС «Ліски» та яка техніка належить іншим суб`єктам господарювання, з метою подальшого огляду такої техніки, для порівняння з технікою, яка надавала послуги з навантажувально-розвантажувальних робіт згідно договору №81-юі від 05.03.2018 року.

Показання свідків можуть підтвердити або спростувати перебування працівників ТОВ «Вікінг» та території філії ЦТС «Ліски» у період дії договору №81-юі від 05.03.2018 року.

Зазначені документи можуть бути розташовані за адресою: м. Дніпро, вул. Бориса Кротова, буд. 3, де фактично знаходиться приміщення Дніпровського відділення філії «Центр транспортного сервісу «Ліски»(код ЄДРПОУ 40081373).

Проведення огляду місця події, а саме майданчиків, на яких проводяться навантажувально-розвантажувальні роботи автонавантажувальною технікою та навантажниками, а також виконуються супутні роботи (зняття засобів ідентифікації, підготовка транспортних засобів до митного контролю, пломбування транспортних засобів запірно-пломбувальними пристроями) під час здійснення митного контролю та митного огляду вантажів, що переміщуються через зони митного контролю в автотранспортних засобах, залізничних вагонах та контейнерах на території відділення філії ЦТС «Ліски», а також є проведенні огляду навантажувально-розвантажувальної техніки, яка знаходиться на території філії ЦТС «Ліски» можливе лише на території за адресою: м. Дніпро, вул. Бориса Кротова, буд. 3, де фактично знаходиться приміщення Дніпровського відділення філії «Центр транспортного сервісу «Ліски».

Як вбачається з інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна, нерухоме майно, що розташоване за адресою: м. Дніпро, вул. Кротова Бориса, буд. 3, що розташоване на земельній ділянці з кадастровим номером: 1210100000:02:137:0024, на праві державної власності належить ПАТ «Українська Залізниця», код ЄДРПОУ «40075815».

У зв`язку з викладеним, прокурор просив надати дозвіл на проведення обшуку за адресою: м. Дніпро, вул. Бориса Кротова, буд. 3, де фактично розташоване Дніпровське відділення філії «Центр транспортного сервісу «Ліски» (код ЄДРПОУ 40081373), що розташоване на земельній ділянці з кадастровим номером: 1210100000:02:137:0024, з вилученням речей та документів, котрі мають значення для досудового розслідування, а саме: договорів, додаткових угод, заяв, довіреностей, платіжних доручень, касових ордерів, висновків про оцінку майна, тендерної документації, відеозаписів з камер відеоспостереження, що розташовані на території філії ЦТС «Ліски», журналів, в яких фіксується в`їзд-виїзд на територію філії ЦТС «Ліски» а саме: працівниками підприємства та/або іншими особами та/або спеціалізованою технікою та/або транспортними засобами, документів, які містять інформацію про працівників з відповідною кваліфікацією, які мають доступ до роботи на навантажувально-розвантажувальній техніці на території філії ЦТС «Ліски», документів, які містять інформацію про сторонніх осіб (які не працевлаштовані на філії ЦТС «Ліски»), перебувають на території на підставі цивільно-правових угод, та можуть надавати послуги з навантажувально-розвантажувальних робіт, документів щодо навантажувально-розвантажувальної техніки, яка знаходиться на території філії ЦТС «Ліски», та іншої документації, що стосується договору про надання послуг №81-юі;інших документів, що стосуються взаємовідносин між філією ЦТС «Ліски» (код ЄДРПОУ 40081373) та ТОВ «Вікінг» (код ЄДРПОУ 31573256) та можуть мати значення для досудового розслідування, інших речей та документів, які будуть сприяти швидкому, повному і неупередженому розслідуванню у кримінальному провадженні, і самостійно чи в сукупності з іншими доказами матимуть суттєве значення для встановлення всіх обставин вчинення даного злочину.

Прокурор в судовому засіданні клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Вислухавши прокурора, дослідивши клопотання із доданими до нього матеріалами, матеріали кримінального провадження, приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Встановлено, що у провадженні СВ Індустріального ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області знаходяться матеріали кримінального провадження № 42020042630000155 від 24.04.2020 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Згідно з ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до вимог пунктів 4, 5, 7 ч. 3 ст. 234 КПК України, за правилами якої слідчий суддя розглядає клопотання про проведення обшуку, клопотання про проведення обшуку повинно містити крім інших відомості про: підстави для обшуку; житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

Відповідно до вимог п. 6 ч. 2 ст. 235 КПК України ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук (огляд) житла чи іншого володіння особи повинна містити відомості про речі, документи або осіб, для виявлення яких проводиться обшук (огляд).

Задовольняючи клопотання, слідчий суддя виходить з того, що матеріалами, доданими до нього, було підтверджено, що було вчинене зазначене у клопотанні кримінальне правопорушення, а також, що в приміщенні за адресою: м. Дніпро, вул. Бориса Кротова, буд. 3, де фактично розташоване Дніпровське відділення філії «Центр транспортного сервісу «Ліски» (код ЄДРПОУ 40081373), розташоване на земельній ділянці з кадастровим номером: 1210100000:02:137:0024, що на праві державної власності належить ПАТ «Українська Залізниця», код ЄДРПОУ «40075815», можуть знаходитися зазначені в клопотанні речі та документи, що мають значення для досудового розслідування та можуть бути доказами у кримінальному провадженні.

Відповідно до вимог частини 5 статті 237 КПК України при проведенні обшуку дозволяється вилучення лише речей і предметів, які мають значення для кримінального провадження, та речей, вилучених з обігу.

Керуючись ст. ст. 233-235, 309 КПК України, слідчий суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання прокурора Дніпропетровської місцевої прокуратури № 1 Дніпропетровської області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку задовольнити.

Надати слідчому СВ Індустріального відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області ОСОБА_7 , іншим слідчим, які входять до складу групи слідчих у кримінальному провадженні № 42020042630000155 від 24.04.2020 року, прокурору Дніпропетровської місцевої прокуратури № 1 Дніпропетровської області ОСОБА_8 , іншим прокурорам, які входять до складу групи прокурорів у кримінальному провадженні № 42020042630000155 від 24.04.2020 року, дозвіл на проведення обшуку за адресою: м. Дніпро, вул. Бориса Кротова, буд. 3, де фактично розташоване Дніпровське відділення філії «Центр транспортного сервісу «Ліски» (код ЄДРПОУ 40081373), що розташоване на земельній ділянці з кадастровим номером: 1210100000:02:137:0024, з вилученням речей та документів, котрі мають значення для досудового розслідування, а саме: договорів, додаткових угод, заяв, довіреностей, платіжних доручень, касових ордерів, висновків про оцінку майна, тендерної документації, відеозаписів з камер відеоспостереження, що розташовані на території філії ЦТС «Ліски», журналів, в яких фіксується в`їзд-виїзд на територію філії ЦТС «Ліски», а саме: працівниками підприємства та/або іншими особами, та/або спеціалізованою технікою, та/або транспортними засобами, документів, які містять інформацію про працівників з відповідною кваліфікацією, які мають доступ до роботи на навантажувально-розвантажувальній техніці на території філії ЦТС «Ліски», документів, які містять інформацію про сторонніх осіб (які не працевлаштовані на філії ЦТС «Ліски») перебувають на території на підставі цивільно-правових угод та можуть надавати послуги з навантажувально-розвантажувальних робіт, документів щодо навантажувально-розвантажувальної техніки, яка знаходиться на території філії ЦТС «Ліски» та іншої документації, що стосується договору про надання послуг №81-юі; інших документів, що стосуються взаємовідносин між філією ЦТС «Ліски» (код ЄДРПОУ 40081373) та ТОВ «Вікінг» (код ЄДРПОУ 31573256).

Строк дії ухвали до 02 вересня 2020 року включно.

Ухвала надає право на проведення обшуку за адресою: м. Дніпро, вул. Бориса Кротова, буд. 3, лише один раз.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення03.08.2020
Оприлюднено09.02.2023
Номер документу90805747
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —202/4458/20

Ухвала від 03.08.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 03.08.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 27.07.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 27.07.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 27.07.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 27.07.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 24.07.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 24.07.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні