Ухвала
від 29.07.2020 по справі 191/2208/20
СИНЕЛЬНИКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 191/2208/20

Провадження № 1-кс/191/462/20

У Х В А Л А

іменем України

29 липня 2020 року м. Синельникове

Слідчий суддя Синельниківського міськрайонного суду Дніпропетровської області ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого СВ Синельниківського ВП ГУНП в Дніпропетровської області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , погоджене прокурором Синельниківської місцевої прокуратури ОСОБА_4 про надання тимчасового доступу до речей і документів, також перевіривши надані матеріали клопотання, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження № 12020040390000680 від 18.05.2020 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.146 КК України, у рамках якого було подано клопотання, та дослідивши докази по даному матеріалу, -

В С Т А Н О В И В:

В обґрунтування свого клопотання слідчий посилається на те, що до Синельниківського ВП ГУНП надійшла ухвала слідчого судді Синельниківського міськрайонного суду Дніпропетровської області про зобов`язання Синельниківського ВП внести відомості до ЄРДР, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 146 КК України в зв`язку з тим, що ОСОБА_5 10.04.2020 було незаконно позбавлено волі невідомими особами неподалік с.Надеждине та с. Гірки в Синельниківському районі.

18.05.2020 за даним фактом СВ Синельниківського ВП зареєстровано кримінальне провадження № 12020040390000680 за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2ст.146 КК України.

В ході проведення досудового розслідування по вказаному кримінальному провадженні встановлено, що невстановлені особи, які незаконно позбавили волі ОСОБА_5 пересувалися на автомобілях:

1. DAEWOO з реєстраційним номером НОМЕР_1 .

2. RENAULT LOGAN з реєстраційним номером НОМЕР_2 .

На підставі вищевикладеного для встановлення власника автомобіля, який можливо є причетним до вчинення вказаного кримінального правопорушення необхідно отримати тимчасовий доступ до інформації про право власності та користування на автомобілі: DAEWOO з реєстраційним номером НОМЕР_1 та RENAULT LOGAN з реєстраційним номером НОМЕР_2 з обов`язковим зазначенням власників вказаних транспортних засобів, а також місця їх проживання та наявність матеріалів про адміністративні правопорушення осіб, які пересувалися на вказаних транспортних засобах, яка перебуває у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , який знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що документи, які містять інформацію, про право власності та користування на автомобілі: DAEWOO з реєстраційним номером НОМЕР_1 та RENAULT LOGAN з реєстраційним номером НОМЕР_2 з обов`язковим зазначенням власників вказаних транспортних засобів, а також місця їх проживання та наявність матеріалів про адміністративні правопорушення осіб, які пересувалися на вказаних транспортних засобах, яка перебуває у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , який знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , мають суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні.

Суд, розглянувши клопотання та дослідивши додані до нього документи, з урахуванням думки прокурора, який в судове засідання не з`явився, але надав клопотання, згідно якого підтримав клопотання слідчого та просив провести судове засідання без його участі, встановив наступне.

Статтею 160 КПК України передбачено, що сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Клопотання слідчого, яке надійшло до суду 28.07.2020 року, відповідає вимогам КПК України.

Згідно з ч.5, 6 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1)перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2)самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3)не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Суд вважає, що слідчим доведено, що було вчинено кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст. 146 КК України, документи перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , який знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні - можуть сприяти розкриттю кримінального правопорушення та встановленню осіб, причетних до його скоєння.

Вилучення документів необхідне для досягнення мети отримання доступу до документів.

За таких обставин суд дійшов висновку, що клопотання слідчого обґрунтовано, та підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 159-164,166 КПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого СВ Синельниківського ВП ГУНП в Дніпропетровської області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , погоджене прокурором Синельниківської місцевої прокуратури ОСОБА_4 про надання тимчасового доступу до речей і документів - задовольнити.

Надати тимчасовий доступ групі слідчих та оперуповноважених Синельниківського відділу поліції в складі: старшого слідчого СВ капітана поліції ОСОБА_6 , слідчого СВ лейтенанта поліції ОСОБА_3 , слідчого СВ старшого лейтенанта поліції ОСОБА_7 , оперуповноваженому СКП старшому лейтенанту поліції ОСОБА_8 , оперуповноваженому СКП капітану поліції ОСОБА_9 , оперуповноваженому СКП капітану поліції ОСОБА_10 , на здійснення виїмки документів, які містять інформацію, про право власності та користування на автомобілі: DAEWOO з реєстраційним номером НОМЕР_1 та RENAULT LOGAN з реєстраційним номером НОМЕР_2 з обов`язковим зазначенням власників вказаних транспортних засобів, а також місця їх проживання та наявність матеріалів про адміністративні правопорушення осіб, які пересувалися на вказаних транспортних засобах, яка перебуває у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , який знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

Строк дії ухвали - один місяць з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя: ОСОБА_1

СудСинельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення29.07.2020
Оприлюднено04.06.2024
Номер документу90806461
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —191/2208/20

Ухвала від 29.07.2020

Кримінальне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Твердохліб А. В.

Ухвала від 29.07.2020

Кримінальне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Твердохліб А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні