Ухвала
від 06.08.2020 по справі 694/582/20
ЧЕРКАСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ЧЕРКАСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Номер провадження 22-ц/821/1429/20 Справа № 694/582/20 Звенигородський районний суд Черкаської області

УХВАЛА

про повернення апеляційної скарги

06 серпня 2020 р.

м. Черкаси

Черкаський апеляційний суд у складі судді Сіренка Ю.В., розглянувши заяву ОСОБА_1 про повернення апеляційної скарги на рішення Звенигородського районного суду Черкаської області від 16 червня 2020 року у справі за позовом ОСОБА_1 до Фермерського господарства Мартинюка Василя Михайловича, третя особа - Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю МТС-МОРАЛ про розірвання договору суборенди землі та витребування земельної ділянки з чужого незаконного володіння,-

в с т а н о в и в:

Рішенням Звенигородського районного суду Черкаської області від 16 червня 2020 року у задоволенні позову ОСОБА_1 до ФГ Мартинюка Василя Михайловича про розірвання договору суборенди землі та витребування земельної ділянки з чужого незаконного володіння, відмовлено.

Не погоджуючись із вказаним рішенням суду, 15 липня 2020 року ОСОБА_1 подала апеляційну скаргу до суду першої інстанції.

30 липня 2020 року на адресу апеляційного суду надійшла заява ОСОБА_1 про відкликання апеляційної скарги на рішення Звенигородського районного суду Черкаської області від 16 червня 2020 року у вказаній справі. Крім того, у заяві про відкликання апеляційної скарги ОСОБА_1 просила повернути їй сплачений судовий збір.

4 серпня 2020 року до суду апеляційної інстанції надійшли матеріали даної цивільної справи з апеляційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Звенигородського районного суду Черкаської області від 16 червня 2020 року.

Відповідно до п. 2 ч. 5 ст. 357 ЦПК України апеляційна скарга не приймається до розгляду і повертається судом апеляційної інстанції, якщо до постановлення ухвали про відкриття апеляційного провадження особа, яка подала скаргу, подала заяву про її відкликання.

Враховуючи викладене, вважаю за доцільне задовольнити заяву ОСОБА_1 в частині відкликання апеляційної скарги та повернути її скаржнику.

Також, у своїй заяві ОСОБА_1 ставила питання про повернення їй сплаченого судового збору, проте вважаю, що в цій частині заяви вимоги не підлягають до задоволення, оскільки в матеріалах справи відсутні докази його сплати. Крім того, в апеляційній скарзі ОСОБА_1 ставить питання про звільнення її від сплати судового збору при поданні апеляційної скарги на підставі п. 9 ч.1. ст. 5 ЗУ Про судовий збір на підтвердження чого надає копію довідки до акта огляду медико - соціальною експертною комісією серія 12ААА № 881380 із зазначенням групи інвалідності - І (перша група).

Відповідно до частини 4 пункту 3 статті 356 ЦПК України, до апеляційної скарги додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, які підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Відповідно до ст. 81 ЦПК України кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Докази подаються сторонами та іншими учасниками справи. Доказування не може ґрунтуватися на припущеннях.

В матеріалах справи відсутні належні та допустимі докази сплати судового збору скаржником при поданні апеляційної скарги.

Враховуючи наведене, оскільки до відкриття апеляційного провадження ОСОБА_1 подала заяву про відкликання апеляційної скарги на рішення Звенигородського районного суду Черкаської області від 16 червня 2020 року, колегія суддів вважає, що заяву в цій частині слід задовольнити та повернути апеляційну скаргу скаржнику, а в частині вимог про повернення судового збору слід відмовити з вищевказаних підстав.

Керуючись статтею 357 ЦПК України, апеляційний суд, -

у х в а л и в :

Заяву ОСОБА_1 задовольнити частково.

Апеляційну скаргу ОСОБА_1 на рішення Звенигородського районного суду Черкаської області від 16 червня 2020 року у справі за позовом ОСОБА_1 до Фермерського господарства Мартинюка Василя Михайловича, третя особа - Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю МТС-МОРАЛ про розірвання договору суборенди землі та витребування земельної ділянки з чужого незаконного володіння, повернути скаржнику, у зв`язку з поданням заяви про відкликання апеляційної скарги.

В частині вимог заяви про повернення судового збору відмовити.

Копію ухвали направити учасникам справи, а скаржнику разом з апеляційною скаргою та доданими до неї матеріалами.

Ухвала може бути оскаржена в касаційному порядку до суду касаційної інстанції протягом тридцяти днів.

Суддя Ю.В. Сіренко

СудЧеркаський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення06.08.2020
Оприлюднено07.08.2020
Номер документу90820734
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —694/582/20

Ухвала від 06.08.2020

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Сіренко Ю. В.

Рішення від 16.06.2020

Цивільне

Звенигородський районний суд Черкаської області

Сакун Д. І.

Ухвала від 14.05.2020

Цивільне

Звенигородський районний суд Черкаської області

Сакун Д. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні