Ухвала
від 04.08.2020 по справі 902/1151/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ


У Х В А Л А

04 серпня 2020 р. Справа № 902/1151/15

Господарський суд Вінницької області у складі: головуючий суддя Тісецький С.С., секретар судового засідання Поцалюк Н.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали у справі

за заявою : Публічного акціонерного товариства "Альфа-Банк"

до : Товариства з обмеженою відповідальністю "Глоінвест"

про визнання банкрутом

за участю:

арбітражний керуючий (ліквідатор) Болховітін В.М.

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Господарського суду Вінницької області перебуває справа за заявою Публічного акціонерного товариства "Альфа-Банк" про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Глоінвест".

Ухвалою суду від 17.09.2015 року порушено провадження у справі про банкрутство ТОВ "Глоінвест", введено процедуру розпорядження майном боржника

Постановою суду від 18.01.2017 року визнано боржника - ТОВ "Глоінвест" банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру та призначено ліквідатором боржника арбітражного керуючого Болховітіна В.М.

Ухвалою суду від 10.07.2019 року продовжено строк ліквідаційної процедури банкрута та повноважень ліквідатора Болховітіна В.М. у справі до 09.09.2020 року та призначено справу до розгляду. Також, даною ухвалою призначено до розгляду заяву ГУ ДПС у Хмельницькій області № 48 від 01.07.2020 року про визнання грошових вимог до боржника - на 04.08.2020 року.

17.07.2020 року до суду від арбітражного керуючого Болховітіна В.М. надійшов відзив № 02-23/379 від 17.07.2020 року на кредиторську заяву, в якому ліквідатор визнає грошові вимоги до боржника в повному обсязі.

В судове засідання на визначену дату з`явився арбітражний керуючий. Заявник, учасники справи в судове засідання не з`явились.

В ході розгляду справи арбітражний керуючий визнав кредиторські вимоги ГУ ДПС у Хмельницькій області до банкрута в повному обсязі з віднесенням їх до шостої черги реєстру вимог кредиторів; також зазначив про визнання вимог в сумі 4 204,00 грн. судового збору за подання кредиторської заяви з віднесенням їх до першої черги реєстру вимог кредиторів.

Суд, розглянувши заяву Головного управління ДПС у Хмельницькій області про визнання поточних кредиторських вимог, дослідивши письмові докази, наявні в матеріалах справи, заслухавши ліквідатора боржника та представника кредитора, встановив наступне.

Як вбачається зі змісту заяви, доданих до неї документів та наявних матеріалів справи, ухвалою від 17.09.2015 року порушено провадження у справі про банкрутство ТОВ "Глоінвест".

З метою виявлення усіх кредиторів та осіб, які виявили бажання взяти участь у санації боржника, 18.09.2015 року здійснено офіційне оприлюднення оголошення про порушення справи про банкрутство ТОВ "Глоінвест" на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет.

Постановою від 18.01.2017 року ТОВ "Глоінвест" визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру.

Станом на 27.05.2020 року за ТОВ "Глоінвест" рахується заборгованість (податковий борг) перед кредитором по платежу: орендна плата з юридичних осіб на загальну суму 238 482,77 грн. у вигляді пені згідно ст. 129 ПК України.

При цьому, як вбачається з відомостей інтегрованої картки платника податку, зазначена вище заборгованість виникла за період з 01.06.2014 року по 17.09.2015 року, тобто до відкриття провадження у даній справі про банкрутство.

Наведені обставини підтверджуються відповідними письмовими доказами, доданими до кредиторської заяви.

З врахуванням встановлених обставин, суд дійшов таких висновків.

Відповідно до ч. 1, ч. 3 ст. 3 ГПК України, судочинство в господарських судах здійснюється відповідно до Конституції України, цього Кодексу, Закону України "Про міжнародне приватне право", Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", а також міжнародних договорів, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України. Судочинство у господарських судах здійснюється відповідно до закону, чинного на час вчинення окремої процесуальної дії, розгляду і вирішення справи.

Згідно ч. 6 ст. 12 ГПК України, господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку, передбаченому цим Кодексом для позовного провадження, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

21.10.2019 року введено в дію Кодекс України з процедур банкрутства.

Відповідно до п. 2 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу, з дня введення в дію цього Кодексу визнано таким, що втратив чинність, зокрема, Закон України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

За змістом ч. 3 ст. 13 ГПК України, кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених законом.

В силу ч. 1, ч. 2 ст. 73 ГПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: 1) письмовими, речовими і електронними доказами; 2) висновками експертів; 3) показаннями свідків.

Згідно ч. 1 ст. 74 ГПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень.

Відповідно до ч. 1 ст. 76 ГПК України, належними є докази, на підставі яких можна встановити обставини, які входять в предмет доказування. Суд не бере до розгляду докази, які не стосуються предмета доказування.

За змістом ст. 86 ГПК України, суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному, об`єктивному та безпосередньому дослідженні наявних у справі доказів. Жодні докази не мають для суду заздалегідь встановленої сили. Суд оцінює належність, допустимість, достовірність кожного доказу окремо, а також вірогідність і взаємний зв`язок доказів у їх сукупності. Суд надає оцінку як зібраним у справі доказам в цілому, так і кожному доказу (групі однотипних доказів), який міститься у справі, мотивує відхилення або врахування кожного доказу (групи доказів).

За змістом ст. 1 КУ з процедур банкрутства, кредитор - юридична або фізична особа, а також контролюючий орган, уповноважений відповідно до Податкового кодексу України здійснювати заходи щодо забезпечення погашення податкового боргу та недоїмки зі сплати єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування у межах своїх повноважень, та інші державні органи, які мають вимоги щодо грошових зобов`язань до боржника; поточні кредитори - кредитори за вимогами до боржника, що виникли після відкриття провадження у справі про банкрутство.

Згідно ч.ч. 1,4 ст. 45 КУ з процедур банкрутства, конкурсні кредитори за вимогами, що виникли до дня відкриття провадження у справі про банкрутство, зобов`язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують, протягом 30 днів з дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство. Відлік строку на заявлення грошових вимог кредиторів до боржника починається з дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство.

Для кредиторів, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, усі дії, вчинені у судовому процесі, є обов`язковими так само, як вони є обов`язковими для кредиторів, вимоги яких були заявлені протягом встановленого строку. Вимоги кредиторів, заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, задовольняються в порядку черговості, встановленої цим Кодексом.

Як зазначено вище, 18.09.2015 року було здійснено офіційне оприлюднення оголошення про порушення справи про банкрутство ТОВ "Глоінвест" на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет. При цьому, кредиторські вимоги Головного управління ДПС у Хмельницькій області до боржника у розмірі 238 482,77 грн. виникли до порушення провадження у даній справі, однак заявлені до боржника із пропуском визначеного законом строку.

З огляду на викладене, кредиторські вимоги Головного управління ДПС у Хмельницькій області до боржника у розмірі 238 482,77 грн. підтвердженні належними письмовими доказами та підлягають визнанню із віднесенням до шостої черги задоволення відповідно до положень ч. 4 ст. 45, ст. 64 КУ з процедур банкрутства.

Крім того, визнанню підлягають вимоги в розмірі 4204,00 грн. - судового збору за подання заяви про визнання кредитором.

Керуючись ст.ст. 1, 2, 9 (ч. 4), 45, 60, 64 КУ з процедур банкрутства, ст.ст. 2, 3, 13, 18, 42, 73, 74, 76-79, 86, 232, 234, 235, 236 Господарського процесуального кодексу України, суд -

У Х В А Л И В :

1. Задоволити заяву Головного управління ДПС у Хмельницькій області № 48 від 01.07.2020 року про визнання грошових вимог до боржника у справі № 902/1151/15, повністю.

2. Визнати грошові вимоги Головного управління ДПС у Хмельницькій області (вул.Пилипчука, 17, м. Хмельницький, 29000; код ЄДРПОУ 39492190) до Товариства з обмеженою відповідальністю "Глоінвест" (вул. Некрасова, 25, офіс 214, м. Вінниця, 21007; код ЄДРПОУ 33811024) в розмірі 238 482,77 грн. - шоста черга задоволення; а також 4 204,00 грн. - судового збору за подання заяви про визнання кредитором - перша черга задоволення.

3. Арбітражному керуючому (ліквідатору) Болховітіну В.М. внести відповідні кредиторські вимоги до реєстру вимог кредиторів боржника.

4. Копію ухвали направити згідно переліку рекомендованим листом; та на електронні адреси: ПАТ "Альфа-Банк" - ccd@alfabank.kiev.ua; арбітражному керуючому (ліквідатору ТОВ "Глоінвест") Болховітіну В.М. - Vitaliy.Bolhovitin@gmail.com; 2521804530@mail.gov.ua; Хмельницькій міській раді - inform@khm.gov.ua; АТ "Українська залізниця" в особі регіональної філії "Південно-Західна залізниця" АТ "Українська залізниця" - uz@uz.gov.ua, pres@sw.uz.gov.ua; ГУ ДПС у Хмельницькій області - km.official@tax.gov.ua; ГУ ДПС у Вінницькій області - vin.official@tax.gov.ua; ТОВ "УМБ Фінанс" - info@umb-finance.com.ua.

Згідно ч. 4 ст. 9 Кодексу України з процедур банкрутства, ухвали та постанова про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури, прийняті господарським судом у справі про банкрутство, набирають законної сили з моменту їх прийняття, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Ухвала може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції в порядку та строки, встановлені статтями 254-256, підпункту 17.5 Перехідних положень Господарського процесуального кодексу України.

Суддя Тісецький С.С.

Віддрук. прим.:

1 - до справи;

2 - ПАТ "Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд "Златобуд", 01025, м. Київ, вул. Велика Житомирська, буд. 6/11, кімн. 307;

3 - ПАТ "Мостобуд", 01033, м. Київ, вул. Паньківська, 5

Дата ухвалення рішення04.08.2020
Оприлюднено10.08.2020

Судовий реєстр по справі —902/1151/15

Ухвала від 09.11.2020

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Ухвала від 06.11.2020

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Ухвала від 02.11.2020

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Ухвала від 22.10.2020

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Ухвала від 09.09.2020

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Ухвала від 09.09.2020

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Ухвала від 09.09.2020

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Ухвала від 09.09.2020

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Ухвала від 04.08.2020

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Ухвала від 22.07.2020

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні