Рішення
від 05.08.2020 по справі 350/1588/19
РОЖНЯТІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 350/1588/19

Номер провадження 2/350/58/2020

Д О Д А Т К О В Е Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

05 серпня 2020 року селище Рожнятів

Рожнятівський районний суд Івано-Франківської області

у складі: головуючої судді Калиній Г.В.

з участю секретаря судового засідання Юречко Т.Б.

розглянувши у відкритому судовому засіданні питання про постановлення додаткового рішення по справі за позовом ОСОБА_1 до Берлогівської сільської ради, ОСОБА_2 , третя особа без самостійних вимог: орган опіки і піклування Рожнятівської РДА в особі Служби у справах дітей Рожнятівської РДА про визнання недійсними та скасування рішень виконкому Берлогівської сілської ради та ордера на право отримання житлового приміщення, та зустрічним позовом Берлогівської сілської ради до ОСОБА_1 , треті особи: ОСОБА_2 та Орган опіки і піклування Рожнятівської РДА, про визнання осіб такими, що втратили право на користування житлом, в частині розподілу судових витрат,

В С Т А Н О В И В :

29 липня 2020 року Рожнятівським районним судом розглянута цивільна справа за позовом позовом ОСОБА_1 до Берлогівської сільської ради, ОСОБА_2 , третя особа без самостійних вимог: орган опіки і піклування Рожнятівської РДА в особі Служби у справах дітей Рожнятівської РДА про визнання недійсними та скасування рішень виконкому Берлогівської сілської ради та ордера на право отримання житлового приміщення, та зустрічним позовом Берлогівської сілської ради до ОСОБА_1 , треті особи: ОСОБА_2 та Орган опіки і піклування Рожнятівської РДА, про визнання осіб такими, що втратили право на користування житлом.

При ухваленні даного рішення суд не вирішив питання про судові витрати та виніс його в окреме судове засідання.

У судове засідання сторони не з`явилися, розрахунку судових витрат, які вважають за необхідне відшкодувати суду не надали.

За таких обставин суд вважає за можливе питання про постановлення додаткового рішення про розподіл судових витрат розглянути за їх відсутності.

Вивчивши матеріали справи суд приходить до висновку що по справі слід ухвалити додаткове рішення, яким розподілити між учасниками справи судові витрати, виходячи з наступного.

Відповідно до змісту ст.270 ЦПК України суд, що ухвалив рішення, може за заявою учасників справи чи з власної ініціативи ухвалити додаткове рішення, в тому числі, якщо судом не вирішено питання про судові витрати.

Рішенням Рожнятівського районного суду 29 липня 2020 року у задоволенні позову ОСОБА_1 до Берлогівської сільської ради, ОСОБА_2 , третя особа без самостійних вимог: орган опіки і піклування Рожнятівської РДА в особі Служби у справах дітей Рожнятівської РДА про визнання недійсними та скасування рішень виконкому Берлогівської сілської ради та ордера на право отримання житлового приміщення, та зустрічного позову Берлогівської сілської ради до ОСОБА_1 , треті особи: ОСОБА_2 та Орган опіки і піклування Рожнятівської РДА, про визнання осіб такими, що втратили право на користування житлом відмовлено.

Відповідно до ч. 1 ст. 141 ЦПК України судовий збір покладається на сторони пропорційно розміру задоволених позовних вимог, а відповідно до змісту ч. 2 цієї ж норми інші судові витрати, пов`язані з розглядом справи покладаються на відповідача у разі задоволення позову.

Позивачка понесла документально підтверджені судові витрати у виді судового збору та витрати на оплату послуг адвоката, які не підлягають до відшкодування з відповідачів у зв`язку із відмовою у задоволенні позовних вимог.

Відповідач ОСОБА_2 також поніс судові витрати у виді оплати послуг адвоката, однак розрахунку таких суду не подав, тому з урахуванням положень ч. 8 ст. 141 ЦПК України такі витрати судом на його користь не стягуються.

Берлогівською сільською радою заявлялася позовна вимога про визнання позивачки ОСОБА_1 такою, що втратила право на житло, у задоволенні якого повністю відмовлено. Розмір судового збору за звернення до суду з даною позовною вимогою відповідно до Закону України Про судовий збір становить 2102 гривні. Дана позовна вимога судовим збором не оплачувалася. Отже з позивача в доход держави слід стягнути неоплачений судовий збір.

Керуючись статтями 141, 270 ЦПК України, суд,

У Х В А Л И В :

Стягнути з Берлогівської сільської ради, яка знаходиться у с. Берлоги Рожнятіваського району Івано-Франківської області по вул. Грушевського 35, ЄДРПОУ 04355131 в доход держави 2102 гривні несплаченого судового збору.

Рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку безпосередньо до Івано-Франківського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його постановлення.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя Г.В. Калиній

Дата ухвалення рішення05.08.2020
Оприлюднено10.08.2020
Номер документу90834418
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання осіб такими, що втратили право на користування житлом, в частині розподілу судових витрат

Судовий реєстр по справі —350/1588/19

Ухвала від 31.05.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Гулейков Ігор Юрійович

Ухвала від 15.04.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Гулейков Ігор Юрійович

Ухвала від 02.03.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Гулейков Ігор Юрійович

Постанова від 12.01.2021

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Василишин Л. В.

Постанова від 12.01.2021

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Василишин Л. В.

Ухвала від 14.12.2020

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Василишин Л. В.

Ухвала від 14.12.2020

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Василишин Л. В.

Ухвала від 14.12.2020

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Василишин Л. В.

Ухвала від 26.10.2020

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Василишин Л. В.

Ухвала від 19.10.2020

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Василишин Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні