Рішення
від 07.08.2020 по справі 402/520/20
УЛЬЯНОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №402/520/20

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"07" серпня 2020 р. Ульяновський районний суд Кіровоградської області в складі:

головуючого судді -Ясінського Л.Ю.

секретаря судового засідання: Кашнікова І.А.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку окремого провадження цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа - Благовіщенське об`єднане управління Пенсійного фонду України Кіровоградської області про встановлення факту родинних відносин,

В С Т А Н О В И В:

03 липня 2020 року ОСОБА_1 звернулася до суду із заявою, в якій просить встановити факт родинних відносин між нею та її доньками ОСОБА_2 та ОСОБА_3 .

В обґрунтування заявлених вимог зазначила, що вона ОСОБА_1 , як особа яка досягла пенсійного віку звернулась до Благовіщенського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Кіровоградської області з заявою про призначення пенсії. При перевірці представленими нею документів, працівником Благовіщенського об`єднаного управління ПФУ Кіровоградської області було виявлено розбіжності в свідоцтвах її доньок а саме: в графах мати записана по прізвищу ОСОБА_4 " однак по всіх інших документах значиться, як " ОСОБА_1 ". Єдиним способом захисту порушених прав є звернення до суду з даною заявою про встановлення факту родинних відносин.

Заявник у судове засідання не з`явилася, подала заяву про розгляд справи у її відсутності, заявлені вимоги підтримує у повному обсязі.

Представник заінтересованої особи до суду не з`явився, подав заяву про розгляд справи за його відсутності, проти задоволення заявлених вимог не заперечує.

Суд, вивчивши матеріали справи, вважає, що заява підлягає задоволенню з слідуючих підстав.

Згідно з п.1 ч.1 ст.315 ЦПК України суд розглядає справи про встановлення факту родинних відносин між фізичними особами.

Судом встановлено, що особу заявниці ОСОБА_1 встановлено на підставі паспорта громадянина України ( а.с.3 - 4). Довідку про присвоєння ідентифікаційного коду ( а.с. 4) та трудову книжку колгоспника №965 видано на ім`я ОСОБА_5 ( а.с.7).

ОСОБА_1 являється матір`ю ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , згідно свідоцтва про народження ( а.с.5) та матір`ю ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ( а.с.6).

Факт родинних відносин між ОСОБА_1 та її доньками підтверджується свідченнями свідків : ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , жителів села Сабатинівка Благовіщенського району Кіровоградської області ( а.с.8-10).

Враховуючи вищевикладене, а також що встановлення факту родинних відносин про який просить заявник, породжує юридичні наслідки, а саме його підтвердження необхідне йому для оформлення пенсії за віком, чинним законодавством не передбачено іншого порядку його встановлення і встановлення зазначеного факту не пов`язується з наступним вирішенням спору про право, суд вважає за необхідне дану заяву задовольнити.

Суд, враховуючи майновий стан заявника , приймаючи до уваги її заяву (а.с. 12-13), вважає за необхідне звільнити її від сплати судового збору на підставі ч. 3 ст. 136 ЦПК України.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 141, 263-265, 268, 315 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Заяву задовольнити.

Встановити факт родинних відносин, а саме, що ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 являється матір`ю ОСОБА_7 ІНФОРМАЦІЯ_4 та ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_5 .

Звільнити ОСОБА_1 від сплати судового збору.

Рішення може бути оскаржене до Кропивницького апеляційного суду протягом тридцяти днів з моменту проголошення. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом тридцяти днів з дня отримання копії цього рішення.

Учасники справи:

заявник - ОСОБА_1 , інд. код НОМЕР_1 , проживає в с.Сабатинівка Благовіщенського району Кіровоградської області;

заінтересована особа - Благовіщенське об`єднане управління Пенсійного фонду України Кіровоградської області, код ЄДРПОУ 40382283, місцезнаходження: 26400 Кіровоградська область місто Благовіщенське вулиця Ореста Гуменюка 7.

Суддя Л.Ю.Ясінський

Дата ухвалення рішення07.08.2020
Оприлюднено10.08.2020
Номер документу90839788
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту родинних відносин

Судовий реєстр по справі —402/520/20

Рішення від 07.08.2020

Цивільне

Ульяновський районний суд Кіровоградської області

Ясінський Л. Ю.

Ухвала від 07.07.2020

Цивільне

Ульяновський районний суд Кіровоградської області

Ясінський Л. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні