Рішення
від 07.08.2020 по справі 552/3004/20
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

Київський районний суд м. Полтави

Справа № 552/3004/20

Р І Ш Е Н Н Я

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07.08.2020 Київський районний суд м. Полтави в складі:

головуючого судді Яковенко Н.Л.,

секретаря судового засідання Кондра Ю.Ю.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні м. Полтаві в приміщенні суду в залі судових засідань цивільну справу за заявою ОСОБА_1 про встановлення факту родинних відносин, заінтересована особа - Друга полтавська державна нотаріальна контора, Державний архів Полтавської області, Шевченківський районний у мсті Полтаві відділ державної реєстрації актів цивільного стану Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми), -

В С Т А Н О В И В :

Заявник ОСОБА_1 30.06.2020 звернувся в Київський районний суд м. Полтави з заявою про встановлення факту родинних відносин.

Заява обґрунтована тим, що заявник ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , (прізвище в свідоцтві про смерть зазначено ОСОБА_3 ), який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , є рідними братами. Заявник є спадкоємцем майна померлого, але у зв`язку з відсутністю актового запису про народження ОСОБА_2 виникла необхідність у встановленні факту родинних відносин.

Просив суд встановити факт родинних відносин, а саме - факт того, що ОСОБА_1 є братом ОСОБА_2 .

Ухвалою Київського районного суду м. Полтави від 1 липня 2020 року відкрито провадження у справі за заявою ОСОБА_1 та призначено судове засідання з розгляду справи по суті.

Заявник ОСОБА_1 в поданій до суду заяві зазначив, що свої вимоги повністю підтримує, просить розглянути справу без його участі.

Заінтересовані особи в судове засідання своїх представників не направили, будучи повідомлені про дату, час та місце розгляду, подали до суду письмові заяви, в яких просили суд розглядати справу без їх участі.

Суд, дослідивши зібрані по справі докази, приходить до висновку, що заява є обґрунтованою та підлягає задоволенню з таких підстав.

Судом встановлено, що заявник згідно паспорта громадянина України є ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженець м. Полтава, який у встановленому законом порядку зареєстрував своє постійне місце проживання за адресою АДРЕСА_1 .

Також встановлено, що ІНФОРМАЦІЯ_3 помер ОСОБА_2 , актовий запис про смерть № 1628 від 27 травня 1999 року.

За життя ОСОБА_2 прийняв спадщину, яка відкрилася після померлої ІНФОРМАЦІЯ_4 ОСОБА_4 (а.с. 24, 25).

За даними Державного реєстру актів цивільного стану про державну реєстрацію народження відсутній актовий запис про народження ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_5 (а.с. 7).

Відповідно до ст. 315 ЦПК України в судовому порядку можуть бути встановлені також інші факти, від яких залежить виникнення, зміна або припинення особистих чи майнових прав фізичних осіб, якщо законом не визначено іншого порядку їх встановлення.

Відсутність актового запису про народження ОСОБА_5 (в свідоцтві про смерть прізвище зазначено як ОСОБА_2 , а також наявність різниці в написанні прізвищ померлого та заявника впливає на обсяг прав ОСОБА_1 .

Факт того, що ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_3 у віці 75 років, є рідним братом заявника ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_2 , підтверджується зібраними в справі доказами.

Факт родинних відносин між ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_3 , та ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , має для заявника юридичне значення, іншим шляхом зазначений факт встановити неможливо.

Тому суд вважає за необхідне встановити факт того, що ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_3 , є рідним братом ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Керуючись ст.ст. 264, 265, 294, 319 ЦПК України, суд, -

В И Р І Ш И В :

Заяву ОСОБА_1 про встановлення факту родинних відносин задовольнити.

Встановити факт родинних відносин, а саме - факт того, що ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_3 у віці 75 років, є рідним братом ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Апеляційна скарга на рішення суду подається до Полтавського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Учасники справи:

Заявник ОСОБА_1 , місце проживання АДРЕСА_2 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 .

Заінтересована особа Друга полтавська державна нотаріальна контора, місцезнаходження 36020, м. Полтава, вул. Гоголя, 11.

Заінтересована особа Державний архів Полтавської області, місцезнаходження 36011, місто Полтава, вул. Пушкіна, 18/24, код ЄДРПОУ 03494528.

Заінтересована особа Шевченківський районний у мсті Полтаві відділ державної реєстрації актів цивільного стану Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми), місцезнаходження 36020, м. Полтава, вул. Соборності, 8, код ЄДРПОУ 40455272.

Повне судове рішення складено 7 серпня 2020 року.

Головуючий суддя Н.Л.Яковенко

Дата ухвалення рішення07.08.2020
Оприлюднено10.08.2020
Номер документу90840904
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту родинних відносин, заінтересована особа - Друга полтавська державна нотаріальна контора, Державний архів Полтавської області, Шевченківський районний у мсті Полтаві відділ державної реєстрації актів цивільного стану Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми

Судовий реєстр по справі —552/3004/20

Рішення від 07.08.2020

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Яковенко Н. Л.

Ухвала від 01.07.2020

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Яковенко Н. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні