Ухвала
від 06.08.2020 по справі 712/4779/20
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Справа № 712/4779/20

Провадження № 2/712/1578/20

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

06 серпня 2020 року Соснівський районний суд м. Черкаси в складі:

головуючого судді - Пироженко В.Д.

при секретарі - Жук О.М.

за участі адвоката Бойко М.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Черкаси цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , АТ "СК" ІНГО" про відшкодування шкоди,

В С Т А Н О В И В:

Позивач ОСОБА_1 звернулася до суду з позовною заявою до ОСОБА_2 , АТ "СК" ІНГО" про відшкодування шкоди .

Ухвалою судді від 18.06.2020 року зазначена справа прийнята до провадження в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Ухвалою Соснівського районного суду м. Черкаси від 15.07.2020 року задоволено клопотання представника відповідача ПрАТ АСК ІНГО УКРАЇНА , та ухвалено розглядати справу в режиму відеоконференції.

Справу призначено до розгляду на 06.08.2020 року о 14-00 год., однак, по технічним причинам встановити зв`язок із Шевченківським районним судом м. Києва не виявилось можливим.

Представник відповідача ПрАТ АСК ІНГО УКРАЇНА скерував до суду клопотання про перехід розгляду справи із спрощеного провадження в загальне, постільки наданий позивачем висновок № 518 від 27.12.2019 року по визначенню вартості матеріального збитку, завданого власнику автомобіля Шевроле д/н НОМЕР_1 та наданий відповідачем у додатку до відзиву Звіт ТОВ СЗУ Україна № 1165 від 28.10.2019 року, яким встановлено вартість матеріального збиткує взаємосуперечливими, та не містять підпису про те, що експерти попереджені (обізнані) про відповідальність за відомо неправдивий висновок.

Адвокат позивача в судовому засіданні заперечував проти задоволення заявленого клопотання.

Відповідач ОСОБА_2 в судове засідання не з?явився, причини неявки суду не відомі, про час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином.

Заслухавши адвоката позивача, дослідивши матеріали справи, приходить до наступного.

Відповідно до ч. 4 ст. 19 ЦПК України, спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ, що виникають з трудових відносин, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Відповідно до ч.1 ст.274 ЦПК України у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються справи:1) малозначні справи; 2) що виникають з трудових відносин. Для цілей цього Кодексу малознаними справами є: 1) справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімум для працездатних осіб; 2) справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує 250 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Відповідно до ч. 2 ст. 274 ЦПК України, у порядку спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка інша справа, віднесена до юрисдикції суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

Відповідно до ч.3 ст.274 ЦПК України при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1) ціну позову;2) значення справи для сторін;3) обраний позивачем спосіб захисту; 4) категорію та складність справи;5) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо;6) кількість сторін та інших учасників справи;7) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 8) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

З огляду на предмет позову дана справа віднесена до категорії справ, які підлягають розгляду за правилами спрощеного позовного провадження.

Проте, з урахуванням клопотання викладеного відповідачем АТ "СК" ІНГО", суд вважає що дана справа підлягає розгляду в порядку загального позовного провадження.

Таким чином, справа має бути розглянута в порядку загального позовного провадження з проведення підготовчого судового засідання.

Відповідно до ст. 212 ЦПК України , учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що в зв`язку з тим, що по технічним причинам встановити зв`язок із Шевченківським районним судом м. Києва не виявилось можливим , тому слухання даної справи необхідно відкласти. Доручити Північному апеляційному господарському судузабезпечити проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

Керуючись ст.ст. 19, 189-200, 212, 258-261, 274 -279, 353 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В:

Цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , АТ "СК" ІНГО" про відшкодування шкодирозглянути в порядку загального позовного провадження та призначити по справі підготовче судове засідання на 26.08.2020 року на 09-00 год. та провести його в режимі відео конференції.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Доручити забезпечення проведення відеоконференції Північному апеляційному господарському суду (адреса: м. Київ, вул. Шолуденка, 1А).

Про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції повідомити учасників справи, та зобов`язатипредставник АТ "СК "ІНГО " з`явитися у Північний апеляційний господарський судм. Києва .

Відповідно до ч. 8 ст. 212 ЦПК України копію ухвали про участь особи в судовому засіданні в режимі відео конференції направити негайно до Північного апеляційного господарського та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

В судове засідання викликати сторони.

Копію ухвали направити сторонам по справі.

Учасники справи мають право отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мереже Інтернет за адресою: http://court.gov.ua/fair/sud2316/ .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Соснівського

районного суду м. Черкаси В.Д. Пироженко

Дата ухвалення рішення06.08.2020
Оприлюднено10.08.2020
Номер документу90848897
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування шкоди

Судовий реєстр по справі —712/4779/20

Рішення від 07.05.2021

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Пироженко (В.Д.) В. Д.

Рішення від 06.05.2021

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Пироженко (В.Д.) В. Д.

Ухвала від 21.04.2021

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Пироженко (В.Д.) В. Д.

Ухвала від 12.04.2021

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Пироженко (В.Д.) В. Д.

Ухвала від 18.03.2021

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Пироженко (В.Д.) В. Д.

Ухвала від 22.02.2021

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Пироженко (В.Д.) В. Д.

Ухвала від 18.11.2020

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Пироженко (В.Д.) В. Д.

Ухвала від 06.11.2020

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Пироженко (В.Д.) В. Д.

Ухвала від 26.08.2020

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Пироженко (В.Д.) В. Д.

Ухвала від 06.08.2020

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Пироженко (В.Д.) В. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні