Рішення
від 10.08.2020 по справі 910/6118/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

м. Київ

10.08.2020Справа № 910/6118/20 За позовом Товариства з обмеженою відповідальністю з іноземними інвестиціями ДОКА Україна Т.О.В.

до Товариства з обмеженою відповідальністю Будівельна компанія СТРОЙКОМ

про витребування майна

Суддя Я.А.Карабань

Без виклику представників сторін (судове засідання не проводилось).

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Товариство з обмеженою відповідальністю з іноземними інвестиціями ДОКА Україна Т.О.В. (надалі - позивач) звернулося до Господарського суду міста Києва з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю Будівельна компанія СТРОЙКОМ (надалі - відповідач) про витребування майна в кількості 234 одиниці вартістю 206 921, 08 грн.

Позовні вимоги, з посиланням на ст.525, 526, 610, 629, 762 ЦК України, обґрунтовані неналежним виконання відповідачем своїх обов`язків за договором оренди майна (оперативна оренда) №17.46 від 18.10.2017, в частині своєчасного повернення майна.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 06.05.2020 прийнято позовну заяву до розгляду, відкрито провадження в справі № 910/6118/20, розгляд справи постановлено здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін (без проведення судового засідання).

02.06.2020 від представника позивача надійшло клопотання про долучення документів до матеріалів справи, а саме виписки банку про рух коштів між позивачем та відповідачем за період з 18.10.2017 по 12.08.2019.

Відповідно до ч. 2 ст. 252 Господарського процесуального кодексу України, розгляд справи по суті в порядку спрощеного провадження починається з відкриття першого судового засідання або через тридцять днів з дня відкриття провадження в справі, якщо судове засідання не проводиться.

Відповідно до ч. 2 ст. 178 Господарського процесуального кодексу України в разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Відповідач у строк, встановлений ч. 1 ст. 251 Господарського процесуального кодексу України, не подав до суду відзиву на позов, тобто не скористався наданими йому процесуальними правами, передбаченим ст. 178 Господарського процесуального кодексу України.

Про розгляд даної справи відповідач був повідомлений ухвалою суду від 06.05.2020, яка отримана останнім 12.05.2020, що підтверджується рекомендованим повідомленням про вручення поштового відправлення № 0105471790253.

З урахуванням викладеного, суд дійшов висновку, що відповідач був належним чином повідомлений про розгляд справи.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України "Про запобігання поширенню на території України коронавірусу "COVID - 19" від 11.03.2020 №211 на усій території України установлено карантин з 12 березня 2020 року.

За приписами пункту 4 розділу X "Прикінцеві положення" ГПК України, в редакції від 02.04.2020, із змінами внесеними Законом України Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв`язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) № 540-IX від 30.03.2020, під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), строки, визначені статтями 46, 157, 195, 229, 256, 260, 288, 295, 306, 321, 341, 346, 349, а також інші процесуальні строки щодо зміни предмета або підстави позову, збільшення або зменшення розміру позовних вимог, апеляційного оскарження, залишення апеляційної скарги без руху, повернення апеляційної скарги, подання заяви про скасування судового наказу, розгляду справи по суті, строки, на які зупиняється провадження, подання заяви про перегляд судових рішень за нововиявленими або виключними обставинами, звернення зі скаргою, оскарження рішення третейського суду, судового розгляду справи, касаційного оскарження, подання відзиву продовжуються на строк дії такого карантину.

Разом з тим, 17.07.2020 набрав чинності Закон України Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо перебігу процесуальних строків під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) , яким пункт 4 розділу X Прикінцеві положення Господарського процесуального кодексу України викладено в такій редакції: 4. Під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), суд за заявою учасників справи та осіб, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, інтереси та (або) обов`язки (у разі наявності у них права на вчинення відповідних процесуальних дій, передбачених цим Кодексом), поновлює процесуальні строки, встановлені нормами цього Кодексу, якщо визнає причини їх пропуску поважними і такими, що зумовлені обмеженнями, впровадженими у зв`язку з карантином. Суд може поновити відповідний строк як до, так і після його закінчення. Суд за заявою особи продовжує процесуальний строк, встановлений судом, якщо неможливість вчинення відповідної процесуальної дії у визначений строк зумовлена обмеженнями, впровадженими у зв`язку з карантином .

Пунктом 2 Перехідних положень даного Закону встановлено, що процесуальні строки, які були продовжені відповідно до пункту 4 розділу Х Прикінцеві положення Господарського процесуального кодексу України в редакції Закону України Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв`язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) № 540-IX від 30 березня 2020 року, закінчуються через 20 днів після набрання чинності цим Законом. Протягом цього 20-денного строку учасники справи та особи, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, інтереси та (або) обов`язки (у разі наявності у них права на вчинення відповідних процесуальних дій, передбачених цими кодексами), мають право на продовження процесуальних строків з підстав, встановлених цим Законом.

Отже, процесуальні строки, що були продовжені на час дії карантину, закінчилися 06.08.2020.

Враховуючи вищевикладені норми ГПК України щодо процесуальних строків, беручи до уваги відсутність будь-яких клопотань сторін, у яких останні заперечували проти розгляду даної справи по суті, а також зважаючи на наявність в матеріалах справи всіх документів та доказів, необхідних для повного, всебічного та об`єктивного її розгляду і вирішення цього спору, суд дійшов висновку про можливість вирішення по суті наведеної справи, призначеної до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення/виклику представників сторін (без проведення судового засідання), за наявними в ній матеріалами.

Згідно із частиною 4 статті 240 Господарського процесуального кодексу України в разі розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи суд підписує рішення без його проголошення.

Розглянувши надані документи та матеріали, з`ясувавши обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, об`єктивно оцінивши в сукупності докази, які мають значення для розгляду справи та вирішення спору по суті, суд

ВСТАНОВИВ:

18.10.2017 між позивачем (надалі - орендодавець) та відповідачем (надалі - орендар) укладено договір оренди майна (оперативна оренда) №17.46 (надалі - договір), відповідно до п. 1.1. якого орендодавець передає, а орендар приймає в тимчасове користування та за плату будівельну опалубку (надалі - майно ), асортимент, ціна та кількість якої визначені в специфікаціях (додатки до договору), що є невід`ємними частинами цього договору. Орендар зобов`язується прийняти зазначене майно та своєчасно здійснювати оплату орендних платежів.

Згідно п. 2.1. договору строк орендних правовідносин встановлюється з моменту фактичної передачі майна або його частини орендарю і діє до моменту повернення орендарем майна у повному обсязі. Для цілей частини 1 цього пункту, моментом фактичної передачі майна сторони будуть розуміти відвантаження майна або його частини орендарю з оформленням необхідної товаророзпорядчої документації (накладна або акт прийому-передачі).

Як передбачено п. 2.2. договору, в порядку ст. 764 Цивільного кодексу України закінчення встановленого п. 10.1. договору строку його дії, у випадку неповернення майна з орендованого користування, не звільняє орендаря від обов`язку сплати орендних платежів у повному обсязі за фактичний строк перебування майна у орендаря.

За умовами п.п. 2.4., 2.5. договору майно передається орендарю в орендне користування не менш, ніж на 1 (один) календарний місяць. Сторони дійшли згоди, що надання послуг з тимчасового платного орендного користування майном підтверджується фактичним терміном (строком) знаходження майна у орендаря.

Згідно п. 3.1. договору загальний розмір платежів за тимчасове користування майном (орендна плата) розраховується за фактичний строк перебування майна в оренді, але в будь-якому разі не менше, ніж за 1 (один) календарний місяць (п. 2.4. договору) та становить, згідно додатку 1 до договору, суму в розмірі 100 626, 92 грн, у тому числі ПДВ: 16 771, 15 грн на місяць.

Орендна плата (п.п.3.1., 3.2.) щомісяця перераховується орендарем на поточний рахунок орендодавця з урахуванням фактичної кількості майна, що перебуває в орендному користуванні орендаря, до 20-го числа кожного місяця, наступного за поточним місяцем орендних правовідносин. При цьому, орендар зобов`язується сплатити орендодавцю шляхом передоплати орендну плату в розмірі, передбаченому п.3.1. договору та в додаткових специфікаціях, за перший місяць орендних правовідносин, протягом 3-х (трьох) банківських днів з моменту підписання цього договору, або додаткових специфікацій до нього (п.3.6. договору).

У відповідності до п. 3.7. договору у випадку зростання на момент нарахування орендної плати, тобто на останній день кожного поточного місяця орендних правовідносин, банківського курсу для безготівкових операцій з купівлі ЄВРО для юридичних осіб по відношенню до національної валюти України (гривні), що встановлюється обслуговуючим банком орендодавця, відносно до курсу, який діяв на момент підписання цього договору, розмір орендної плати підлягає збільшенню та розраховується за наступною формулою: А = (В/С)*D, де А розмір орендної плати, що підлягає сплаті з урахуванням коригування, В курс ЄВРО на момент нарахування орендної плати, С курс ЄВРО на момент підписання цього договору, D орендна плата за поточний місяць користування майном без урахування збільшення курсу ЄВРО, що розрахована з урахуванням курсу ЄВРО встановленого на момент укладення даного договору. Станом на 18.10.2017 курс для операцій з купівлі 1 ЄВРО для юридичних осіб в ПАТ "Райффайзен Банк Аваль" становить 31, 60 грн, що підтверджується офіційною довідкою (інформацією), наданою обслуговуючим банком орендодавця.

У випадку прострочення перерахування місячної орендної плати більш, ніж на два місяці поспіль, орендодавець має право в односторонньому порядку збільшити розмір орендної плати на 10% від розміру місячної орендної плати, починаючи з 1-го числа календарного місяця, в якому виникла заборгованість, до останнього дня календарного місяця, в якому заборгованість буде погашена в повному обсязі (п.3.8. договору)

Порушення орендарем умов та строків оплати згідно пункту 3.6. договору більш, ніж на тридцять календарних днів дає право орендодавцю вимагати повернення та вилучення у орендаря майна (п. 3.9. договору).

Як передбачено пунктами 3.11., 3.12. договору, щомісяця, протягом строку знаходження майна в тимчасовому платному орендному користуванні у орендаря за цим договором, орендодавець складає та направляє орендарю два примірники належним чином ним завіреного акту наданих послуг по оренді майна. Орендар не пізніше наступного робочого дня з моменту отримання від орендодавця двох примірників акту наданих послуг по оренді майна зобов`язаний підписати їх, завірити своєю основною печаткою та повернути орендодавцю один примірник акту наданих послуг по оренді майна. У випадку, якщо акт наданих послуг по оренді майна не буде підписано та повернуто орендодавцю у встановлений п. 3.11. даного договору строк, акт наданих послуг вважається підписаним та прийнятим орендарем.

Відповідно до п. 4.1. договору орендодавець здійснює безпосереднє відвантаження майна орендарю зі свого складу, що знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Лебединська, 9, а орендар власними силами та за власний рахунок здійснює переміщення майна в повному обсязі або в певній частині згідно власних виробничих потреб та комерційних цілей на будівельний майданчик, який знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Паньківська, 20/82 (Житловий комплекс).

Документом, що засвідчує факт та обсяг передачі майна орендарю є відповідна накладна або акт прийому-передачі, що підписується представниками обох сторін та вручається орендодавцем орендарю в момент фактичного відвантаження майна у повному обсязі або в окремій його частині. Підпис уповноваженої особи орендаря в товаророзпорядчих документах є необхідним і одночасно достатнім підтвердженням орендаря щодо: згоди на отримання від орендодавця майна в зазначених асортименті та кількості; підтвердження факту прийому від орендодавця майна по кількості та якості (п. 4.6 договору).

Згідно п. 5.10. договору у випадку прострочення орендарем строку повернення майна з орендного користування, орендна плата нараховується пропорційно частині майна, що залишилась у фактичному тимчасовому користуванні орендаря або орендодавцем застосовуються санкції згідно ст. 785 Цивільного кодексу України (неустойка у вигляді подвійної орендної плати за весь час прострочення).

Договір набирає чинності з моменту його підписання сторонами і діє до 31 грудня 2018 року, але в будь-якому разі до повного виконання ними взятих на себе зобов`язань (п. 10.1. договору).

Позивачем відповідно до вимог п.4.1. договору було передано відповідачу згідно накладних на переміщення від 30.11.2017 №№ 1116, 1117, від 04.12.2017 №№ 1127, 1128, від 26.12.2017 №№ 1211, 1209, 1208 та актів прийому передачі від 20.11.2017 №№ 1063, 1064, від 26.12.2017 № 1210, від 07.03.2018 №№ 239, 240, 242 майно в кількості 693 одиниці (а.с.15-27).

Відповідачем було повернено позивачу майно в кількості 459 одиниць згідно накладних на переміщення (повернення) від 06.04.2018 за №344, від 13.09.2018 за № 1058, від 12.10.2018 за №№1285, 1301, 1307, 1308, від 03.07.2019 за № 846, від 11.02.2020 за № 327, 305 (а.с. 28-36).

Таким чином, відповідачем не повернено позивачу 234 одиниці майна (693 - 459), а саме:

№ п/партикулнайменування опалубки (товару)кількість, шт. 1 189955000 Doka балка Н20 есо Р 5, 90 м 1 2 581376000Скоба такелажна Xclimb 60 6,5 т 5 3 3 581384000Запобіжний ланцюг 18 см 40 4 581385000Шарнір настилу 80 5 581442000Універсальний переставний конус 20, 0 18 6 581444000Конусний гвинт В 7 см 43 7 581448000Універсальний ключ для конусів 15, 0/20, 0 2 8 682002000Різьбовий хомут 48 мм 50 8 26 2 9 682014000Каркасна трубка 48, 3 мм 1, 00 м 2 10 682022000Каркасна трубка 48, 3 мм 4, 50 м 4

Оскільки вказане орендоване майно позивачу повернено не було, останній звернувся до суду з даним позовом.

Дослідивши наявні матеріали справи, оцінюючи надані докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об`єктивному розгляді всіх обставин справи в їх сукупності, суд дійшов висновку про задоволення позовних вимог, з наступних підстав.

Згідно зі статтею 11 Цивільного кодексу України цивільні права та обов`язки виникають із дій осіб, що передбачені актами цивільного законодавства, а також із дій осіб, що не передбачені цими актами, але за аналогією породжують цивільні права та обов`язки; підставами виникнення цивільних прав та обов`язків, зокрема, є договори та інші правочини.

Договором є домовленість двох або більше сторін, спрямована на встановлення, зміну або припинення цивільних прав та обов`язків.

Укладений між сторонами договір за своєю природою є договором оренди.

Відповідно до частини 1 статті 759 Цивільного кодексу України за договором найму (оренди) наймодавець передає або зобов`язується передати наймачеві майно у користування за плату на певний строк.

Аналогічні положення закріплені у частині 1 статті 283 Господарського кодексу України, відповідно до змісту якої за договором оренди одна сторона (орендодавець) передає другій стороні (орендареві) за плату на певний строк у користування майно для здійснення господарської діяльності.

Частинами 1, 2 та 5 статті 762 Цивільного кодексу України передбачено, що за користування майном з наймача справляється плата, розмір якої встановлюється договором найму. Плата за користування майном може вноситися за вибором сторін у грошовій або натуральній формі. Форма плати за користування майном встановлюється договором найму. Плата за користування майном вноситься щомісячно, якщо інше не встановлено договором.

Згідно з приписами частини 1 статті 286 Господарського кодексу України орендна плата - це фіксований платіж, який орендар сплачує орендодавцю незалежно від наслідків своєї господарської діяльності.

Строки внесення орендної плати визначаються в договорі (ч. 4 ст. 286 Господарського кодексу України).

Відповідно до статті 599 Цивільного кодексу України зобов`язання припиняється виконанням, проведеним належним чином.

Згідно зі статті 193 Господарського кодексу України суб`єкти господарювання та інші учасники господарських відносин повинні виконувати господарські зобов`язання належним чином відповідно до закону, інших правових актів, договору, а за відсутності конкретних вимог щодо виконання зобов`язання - відповідно до вимог, що у певних випадках ставляться.

Кожна сторона повинна вжити всіх заходів, необхідних для належного виконання нею зобов`язання, враховуючи інтереси другої сторони та забезпечення загальногосподарського інтересу.

Відповідно до ч.7 ст. 193 Господарського кодексу України, не допускається одностороння відмова від виконання зобов`язань, крім випадків, передбачених законом, а також відмова від виконання або відстрочка з мотиву, що зобов`язання другої сторони за іншим договором не було виконано належним чином.

Судом встановлено, що договір оренди майна (оперативна оренда) №17.46 від 18.10.2017 припинив свою дію відповідно до п. 10.1. договору - 31.12.2018.

Відповідно до статті 631 Цивільного кодексу України строком договору є час, протягом якого сторони можуть здійснити свої права і виконати свої обов`язки відповідно до договору.

Частиною 4 ст. 631 Цивільного кодексу України встановлено, що закінчення строку договору не звільняє сторони від відповідальності за його порушення, яке мало місце під час дії договору.

Відповідно до частини 1 статті 785 Цивільного кодексу України у разі припинення договору найму, наймач зобов`язаний негайно повернути наймодавцеві річ у стані, в якому вона була одержана, з урахуванням нормального зносу, або у стані, який було обумовлено в договорі.

Таким чином, як статтею 785 Цивільного кодексу України, так і умовами укладеного між сторонами договору передбачено право наймодавця вимагати повернення речі, у разі припинення договору найму.

З урахуванням викладеного вище, оскільки матеріали справи не містять доказів повернення відповідачем спірного майна позивачу в кількості 234 одиниці, що було передано йому за договором оренди, суд дійшов висновку про наявність правових підстав для задоволення позовних вимог про зобов`язання відповідача повернути зазначене майно.

Відповідно до ч. 1 ст. 74 Господарського процесуального кодексу України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень.

Приписами ст. ст. 76-79 Господарського процесуального кодексу України визначено, що належними є докази, на підставі яких можна встановити обставини, які входять в предмет доказування. Обставини, які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватися іншими засобами доказування. Достовірними є докази, створені (отримані) за відсутності впливу, спрямованого на формування хибного уявлення про обставини справи, які мають значення для справи. Наявність обставин, на яку сторона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, вважається доведеною, якщо докази, надані на підтвердження, такої обставини, є більш вірогідними, ніж докази, надані на її спростування.

В порядку, передбаченому ст. 86 ГПК України, суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному, об`єктивному та безпосередньому дослідженні наявних у справі доказів. Жодні докази не мають для суду заздалегідь встановленої сили. Суд оцінює належність, допустимість, достовірність кожного доказу окремо, а також вірогідність і взаємний зв`язок доказів у їх сукупності. Суд надає оцінку як зібраним у справі доказам в цілому, так і кожному доказу (групі однотипних доказів), який міститься у справі, мотивує відхилення або врахування кожного доказу (групи доказів).

З огляду на вищенаведені норми, враховуючи доведення позивачем своїх позовних вимог, а відповідачем не представлення суду більш вірогідних доказів, ніж ті, які надані позивачем, суд прийшов до висновку про задоволення позовних вимог та повернення майна в кількості 234 одиниці.

Судові витрати позивача по сплаті судового збору відповідно до положень ст. 129 Господарського процесуального кодексу України покладаються на відповідача.

Керуючись ст.ст. 73, 74, 76-79, 86, 129, 232, 233, 237, 238, 240 Господарського процесуального кодексу України, суд

ВИРІШИВ:

Позов задовольнити в повному обсязі.

Зобов`язати Товариство з обмеженою відповідальністю Будівельна компанія СТРОЙКОМ (03028, місто Київ, вулиця Велика Китаївська, будинок 10 А, ідентифікаційний код 39984477) повернути Товариству з обмеженою відповідальністю з іноземними інвестиціями ДОКА Україна Т.О.В. (04210, місто Київ, проспект Героїв Сталінграда, будинок 20-А, ідентифікаційний код 30530955) майно, отримане за договором оренди майна №17.46 від 18.10.2017 в кількості 234 одиниць, а саме:

№ п/партикулнайменування опалубки (товару)кількість, шт. 1 189955000 Doka балка Н20 есо Р 5, 90 м 1 1 622, 66 грн 2 581376000Скоба такелажна Xclimb 60 6,5 т 5 8 171, 75 грн 3 4 903, 05 грн 3 581384000Запобіжний ланцюг 18 см 40 2 325, 60 грн 4 581385000Шарнір настилу 80 99 956, 80 грн 5 581442000Універсальний переставний конус 20, 0 18 13 537, 44 грн 6 581444000Конусний гвинт В 7 см 43 15 789, 17 грн 7 581448000Універсальний ключ для конусів 15, 0/20, 0 2 6 721, 10 грн 8 682002000Різьбовий хомут 48 мм 50 8 2 462, 24 грн 26 8 002, 28 грн 2 615, 56 грн 9 682014000Каркасна трубка 48, 3 мм 1, 00 м 2 832, 34 грн 10 682022000Каркасна трубка 48, 3 мм 4, 50 м 4 7 494, 24 грн Разом 234 172 434, 23 грн Сума ПДВ 34 486, 85 Всього з ПДВ 206 921, 08 грн Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю Будівельна компанія СТРОЙКОМ (03028, місто Київ, вулиця Велика Китаївська, будинок 10 А, ідентифікаційний код 39984477) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю з іноземними інвестиціями ДОКА УКРАЇНА Т.О.В. (04210, місто Київ, проспект Героїв Сталінграда, будинок 20-А, ідентифікаційний код 30530955) 3 103 (три тисячі сто три) грн 85 коп. судового збору.

Видати наказ.

Рішення набирає законної сили відповідно до ст. 241 ГПК України та може бути оскаржено у порядку і строк, встановлені ст.ст. 254, 256, 257 ГПК України.

Повний текст складено та підписано 10.08.2020.

Суддя Я.А.Карабань

Дата ухвалення рішення10.08.2020
Оприлюднено11.08.2020
Номер документу90854696
СудочинствоГосподарське
Сутьвитребування майна

Судовий реєстр по справі —910/6118/20

Рішення від 10.08.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Карабань Я.А.

Ухвала від 06.05.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Карабань Я.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні