Ухвала
від 10.08.2020 по справі 200/6208/20-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про повернення позовної заяви

10 серпня 2020 р. Справа №200/6208/20-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Молочна І. С. перевіривши матеріали позовної заяви Маріупольського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області до Товариства з обмеженою відповідальністю Донецькшахтометробуд про стягнення заборгованості у розмірі 34522,44 гривень,

встановив:

01.07.2020 Маріупольське об`єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області звернулось до суду з адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю Донецькшахтометробуд про стягнення на користь Маріупольського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області з Товариства з обмеженою відповідальністю Донецькшахтометробуд (код ЄДРПОУ 32116830) суму заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених за Списком № 2 за період з січня 2020 року по травень 2020 року у сумі 34522,44 гривень.

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 02 липня 2020 року позовну заяву залишено без руху, позивачу надано строк для усунення недоліків позовної заяви 5 днів з дня отримання копії ухвали про залишення позовної заяви без руху. Ухвала отримана адресатом 08 липня 2020 року.

У зв`язку з запровадженням загальнонаціонального карантину, зазначений строк обчислювався з урахуванням виключень, передбачених пунктом 3 Розділу VI Прикінцеві положення Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) (в редакції Закону України від 30 березня 2020 року № 540-IX Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв`язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) ).

Відповідно до Закону України від 18.06.2020 №731-ІХ Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України щодо перебігу процесуальних строків під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України для запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) до пункту 3 Розділу VI Прикінцеві положення КАС України внесені зміни: під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), суд за заявою учасників справи та осіб, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, інтереси та (або) обов`язки (у разі наявності у них права на вчинення відповідних процесуальних дій, передбачених цим Кодексом), поновлює процесуальні строки, встановлені нормами цього Кодексу, якщо визнає причини їх пропуску поважними і такими, що зумовлені обмеженнями, впровадженими у зв`язку з карантином. Суд може поновити відповідний строк як до, так і після його закінчення.

Станом на 10 серпня 2020 року на виконання вказаної ухвали документи до суду не надходили, її вимоги позивачем не виконано.

Отже, позивачем не усунуто недоліки позовної заяви.

Відповідно до пункту 1 частини 4 статті 169 КАС України позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху, у встановлений судом строк.

Суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи без розгляду не пізніше п`яти днів з дня її надходження або з дня закінчення строку на усунення недоліків.

Про повернення позовної заяви суд постановляє ухвалу. Копія ухвали про залишення позовної заяви без руху або про повернення позовної заяви надсилається особі, яка подала позовну заяву, не пізніше наступного дня після її постановлення (частини 5, 6 статті 169 КАС України).

Повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

З огляду на те, що у встановлений строк недоліки позовної заяви не усунуто, така позовна заява підлягає поверненню позивачу.

Керуючись статтями 169, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

ухвалив:

Позовну заяву Маріупольського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області до Товариства з обмеженою відповідальністю Донецькшахтометробуд про стягнення заборгованості у розмірі 34522,44 гривень - повернути позивачу.

Роз`яснити позивачу, що повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Першого апеляційного адміністративного суду через Донецький окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя І.С. Молочна

Дата ухвалення рішення10.08.2020
Оприлюднено12.08.2020
Номер документу90859549
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості у розмірі 34522,44 гривень

Судовий реєстр по справі —200/6208/20-а

Ухвала від 10.08.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Молочна І.С.

Ухвала від 02.07.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Молочна І.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні