Ухвала
від 10.08.2020 по справі 1-403/11
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Ленінський районний суд м.Полтави

Справа № 1-403/11

Провадження № 1-в/553/281/2020

У Х В А Л А

Іменем України

10.08.2020 року м. Полтава

Ленінський районний суд м. Полтави в складі:

головуючого судді - ОСОБА_1

при секретарі - ОСОБА_2 ,

за участю прокурора - ОСОБА_3 ,

лікаря-психіатра - ОСОБА_4 ,

захисника адвоката - ОСОБА_5 ,

особи, щодо якої вирішується

питання щодо застосування

примсових заходів медичного

характеру - ОСОБА_6 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Полтаві спільну заяву головного лікаря та лікаря-психіатра Відокремленого підрозділу Обласної консультативної психоневрологічної поліклініки зі стаціонаром № 1 Комунального підприємства "Обласний заклад з надання психіатричної допомоги Полтавської обласної ради" про продовження примусових заходів медичного характеру у виді надання амбулаторної психіатричної допомоги:

ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки м. Полтави, громадянки України, проживає за адресою: АДРЕСА_1 ,

В С Т А Н О В И В :

До суду надійшла спільна заява головного лікаря та лікаря-психіатра КП "Полтавський обласний психоневрологічний диспансер" про продовження примусових заходів медичного характеру у виді амбулаторної примусової психіатричної допомоги відносно ОСОБА_6 . В обґрунтування заяви посилаються на те, що ОСОБА_6 перебуває під спостереженням у відокремленому підрозділі-обласна консультативна психоневрологічна поліклініка зі стаціонаром № 1 з 2016 року з діагнозом: Рекурентний депресивний розлад. Неодноразово лікувалась в КП "Полтавська обласна психіатрична лікарня ім. О.Ф. Мальцева" Полтавської обласної ради, остання госпіталізація з 17.12.2019 року по 15.02.2019 року. Під час лікування у пацієнта в психічному стані домінують порушення настрою, тривожність, хвороблива фіксація на стані свого здоров`я, апатія, слабкість, розлади сну та апетиту. Зазначений стан класифікується як тяжкий психічний розлад. Самостійно відвідує у відокремленому підрозділі обласна консультативна психоневрологічна поліклініка зі стаціонаром № 1 не регулярно, ліки приймає нерегулярно. В разі не надання ОСОБА_6 амбулаторної психіатричної примусової допомоги, психічний стан хворої погіршиться, що завдасть значної шкоди її здоров`ю та може негативно вплинути на оточуючих.

При вирішенні заяви суд враховує наступне.

Ухвалою Апеляційного суду Полтавської області від 28 грудня 2015 року ОСОБА_6 призначені примусові заходи медичного характеру у виді госпіталізації до психіатричного закладу зі звичайним наглядом, в зв`язку з вчиненням суспільно-небезпечного діяння, передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України.

Згідно зухвалою Київського районного суду м. Полтава від 10.03.2016 року відмінено застосування ОСОБА_6 заходів медичного характеру у виді лікування у відділенні зі звичайним наглядом та призначено надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

Рішенням Київського районного суду м. Полтави від 21.12.2018 року продовжено амбулаторну психіатричну допомогу в примусовому порядку терміном до 6 місяців.

Ухвалами Ленінського районного суду м. Полтави від 10.06.2019 року та від 23.12.2019 року надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку продовжувалось.

ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , перебуває на обліку в Відокремленому підрозділі Обласній консультативній психоневрологічній поліклініці зі стаціонаром № 1 КП "Обласний заклад з надання психіатричної допомоги Полтавської обласної ради" з 2016 року з діагнозом: Рекурентний депресивний розлад. Неодноразово лікувалась в КП "Полтавська обласна психіатрична лікарня ім. О.Ф. Мальцева" Полтавської обласної ради, остання госпіталізація з 17.12.2019 року по 15.02.2019 року.

Відповідно до висновку комісії лікарів-психіатрів щодо особи, до якої застосовані примусові заходи медичного характеру ОСОБА_6 від 06.05.2020 року, остання страждає на рекурентний депресивний, помірно депресивний період без соматичних симптомів. Тривожно-іпохондричний тип ВКХ, недостатній рівень АДО. Регресивна форма. Потребує продовження надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

В судовому засіданні лікар-психіатр ОСОБА_4 просив заяву задовольнити, продовжити ОСОБА_6 амбулаторну психіатричну допомогу в примусовому порядку, з викладених в заяві підстав.

Прокурор заяву підтримав, просив задовольнити.

ОСОБА_6 та її захисник не заперечували проти задоволення заяви.

Відповідно до ч. 5 ст. 12 Закону України "Про психіатричну допомогу" у разі необхідності продовження надання особі амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку понад 6 місяців лікар-психіатр повинен надіслати до суду за місцем проживання особи письмову заяву про продовження надання особі амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку. До письмової заяви додається висновок комісії лікарів-психіатрів, який містить обґрунтування про необхідність продовження надання особі такої допомоги. В подальшому продовження надання особі амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку проводиться кожного разу на строк, який не може перевищувати 6 місяців

Згідно ч.1,2ст.95КК України,продовження,зміна абоприпинення застосуванняпримусових заходівмедичного характеруздійснюється судомза заявоюпредставника закладуз наданняпсихіатричної допомоги(лікаря-психіатра),який надаєособі психіатричнудопомогу.До заявидодається висновоккомісії лікарів-психіатрів,що обґрунтовуєнеобхідність продовження,зміни абоприпинення застосуваннятаких примусовихзаходів. Особи, до яких застосовані примусові заходи медичного характеру, підлягають огляду комісією лікарів-психіатрів не рідше одного разу на 6 місяців для вирішення питання про наявність підстав для звернення до суду із заявою про припинення або про зміну застосування такого заходу. У разі відсутності підстав для припинення або зміни застосування примусового заходу медичного характеру представник закладу з надання психіатричної допомоги (лікар-психіатр), який надає особі таку психіатричну допомогу, направляє до суду заяву, до якої додається висновок комісії лікарів-психіатрів, який містить обґрунтування про необхідність продовження застосування примусового заходу медичного характеру. У разі необхідності продовження застосування примусового заходу медичного характеру понад 6 місяців представник закладу з надання психіатричної допомоги (лікар-психіатр), який надає особі таку психіатричну допомогу, повинен направити до суду за місцем знаходження закладу з надання психіатричної допомоги заяву про продовження застосування примусового заходу. До заяви додається висновок комісії лікарів-психіатрів, який містить обґрунтування про необхідність продовження надання особі такої психіатричної допомоги. В подальшому продовження застосовування примусового заходу медичного характеру проводиться кожного разу на строк, який не може перевищувати 6 місяців.

Згідно ч. 1 ст. 514 КПК України, продовження, зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється на підставі ухвали суду, в межах територіальної юрисдикції якого застосовується цей захід чи відбувається лікування.

За таких обставин суд приходить до висновку, що заява підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. 95 КК України, ст.ст. 12, 19 Закону України "Про психіатричну допомогу", ст.ст. 370, 373, 514 КПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

Заяву Відокремленого підрозділу Обласної консультативної психоневрологічної поліклініки зі стаціонаром № 1 Комунального підприємства "Обласний заклад з надання психіатричної допомоги Полтавської обласної ради" про продовження амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку ОСОБА_7 - задовольнити.

Продовжити ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , на шість місяців застосування примусових заходів медичного характеру у виді амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

На ухвалу може бути подана апеляція до Полтавського апеляційного суду через Ленінський районний суд м. Полтави протягом семи днів з дня її проголошення.

Суддя Ленінського районного суду м. ПолтавиОСОБА_1

Дата ухвалення рішення10.08.2020
Оприлюднено09.02.2023
Номер документу90863316
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях інші

Судовий реєстр по справі —1-403/11

Ухвала від 13.08.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Ухвала від 04.08.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Ухвала від 17.03.2021

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Полтави

Новак Ю. Д.

Ухвала від 17.03.2021

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Полтави

Новак Ю. Д.

Ухвала від 18.01.2021

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Полтави

Новак Ю. Д.

Ухвала від 10.08.2020

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Полтави

Парахіна Є. В.

Ухвала від 10.08.2020

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Полтави

Парахіна Є. В.

Ухвала від 22.07.2020

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Полтави

Парахіна Є. В.

Ухвала від 22.06.2020

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Полтави

Тимчук Р. І.

Ухвала від 09.06.2020

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Полтави

Тимчук Р. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні