Ухвала
від 10.08.2020 по справі 613/862/20
БОГОДУХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №613/862/20 Провадження № 2/613/384/20

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

10 серпня 2020 року м. Богодухів

Суддя Богодухівського районного суду Харківської області Уварова Ю.В., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 , зареєстрованої за адресою: АДРЕСА_1 до Івано-Шийчинської сільської ради Богодухівського району Харківської області, за адресою: Харківська область, Богодухівський район, с. Івано-Шийчино, вул. Шкільна, буд. 1, код в ЄДРПОУ 04397052 , третя особа: Богодухівська державна нотаріальна контора Харківської області, за адресою: Харківська область, м. Богодухів, вул. Чернієнка, 7 про визначення додаткового строку для прийняття спадщини, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до Івано-Шийчинської сільської ради Богодухівського району Харківської області , третя особа: Богодухівська державна нотаріальна контора Харківської області, у якій просить визначити їй додатковий трьохмісячний строк для подання заяви про прийняття спадщини за законом після померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , до Богодухівської державної нотаріальної контори Харківської області.

Свої вимоги позивач мотивує тим, що ІНФОРМАЦІЯ_3 померла її мати ОСОБА_2 . Після її смерті відкрилась спадщина на все належне їй майно, у тому числі на земельну ділянку загальною площею 4,8012 га, розташовану на території Івано-Шийчинської сільської ради Богодухівського району Харківської області. ОСОБА_2 не залишила заповіту. Позивач зазначає, що через стан здоров`я вона не змогла вчасно звернутися до Богодухівської державної нотаріальної контори та постановою держаного нотаріуса від 04.08.2020 року їй відмовлено у видачі свідоцтва про право на спадщину після померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 , у зв`язку з пропуском строку для прийняття спадщини.

Позовна заява подана з додержанням вимог ст.ст. 175-177 ЦПК України, є підсудною та підвідомчою Богодухівському районному суду Харківської області. Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження - відсутні.

Визначено, що справа буде розглядатися за правилами загального позовного провадження.

Заяв чи клопотань, які розглядаються без виклику сторін суду не надходили.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 175-181, 187 ЦПК України, ч. 3 Розділу ХІІ Прикінцевих положень ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Івано-Шийчинської сільської ради Богодухівського району Харківської області, за адресою: Харківська область, третя особа: Богодухівська державна нотаріальна контора Харківської області, за адресою: Харківська область про визначення додаткового строку для прийняття спадщини прийняти до розгляду.

Відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Івано-Шийчинської сільської ради Богодухівського району Харківської області, за адресою: Харківська область, третя особа: Богодухівська державна нотаріальна контора Харківської області, за адресою: Харківська область про визначення додаткового строку для прийняття спадщини.

Розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження.

Призначити у справі підготовче засідання, яке відбудеться 02 вересня 2020 року о 09-30 год. в залі судових засідань Богодухівського районного суду Харківської області за адресою: Харківська область, м. Богодухів, пл. Незалежності, 17.

Направити відповідачу та третій особі копію позовної заяви з копіями доданих документів та запропонувати відповідачу подати у строк до 02 вересня 2020 року письмовий відзив на позов, який має відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Копія відзиву та додані до нього документи одночасно надсилаються учасникам судового процесу разом з надісланням відзиву до суду. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Встановити третій особі строк до 02 вересня 2020 року для подачі пояснень щодо позову або відзиву.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Інформація щодо розгляду справи може бути отримана учасниками судового процесу на офіційному веб. порталі: http://court.gov.ua/sud2004/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СУДДЯ

Дата ухвалення рішення10.08.2020
Оприлюднено11.08.2020
Номер документу90866923
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —613/862/20

Ухвала від 02.12.2020

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Уварова Ю. В.

Ухвала від 16.11.2020

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Уварова Ю. В.

Ухвала від 01.10.2020

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Уварова Ю. В.

Ухвала від 02.09.2020

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Уварова Ю. В.

Ухвала від 10.08.2020

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Уварова Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні