Ухвала
від 21.04.2010 по справі 2-1102-1/10
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

2-1102-1/2010

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 квітня 2010 р оку Печерський районний су д м. Києва в складі:

головуючого - судді Кафідо вої О.В.,

при секретарі - Нечаєв ій Ю.Ю.,

розглянувши у відкритому п опердньому судовому засідан ні в м. Києві цивільну справу з а позовом Української ко оперативно-державної корпор ації по агропромисловому буд івництву «Украгропромбуд» до ОСОБА_2 , Національної академії аграрних наук Ук раїни , 3-тя особа Комунальне п ідприємство «Київське місь ке бюро технічної інвентариз ації та реєстрації права вла сності на об»єкти нерухомого майна про зобов»язання вчин ити певні дії ,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернув ся до суду з позовом до відпо відачів та просив постанови ти рішення, яким зобов' язат и відповідача ОСОБА_2 вик онувати умови договору про н адання послуг від 01.10.2009 року, та витребувати у відповідача Національної академії агр арних наук України будинок п о вул. Суворова, 9 у м. Києві (літ ера «А, А'») площею 4 887, 60 кв. м., звіл ьнити зазначений будинок від майна та співробітників.

Представник позивача в ос обі керівника Малогулко П.П ., відповідач ОСОБА_2 та п редставник відповідача На ціональної академії аграр них наук України - Рекун А .І. звернулися до суду із сп ільною заявою про визнання т а затвердження між ними миро вої угоди, просять закрити пр овадження в справі .

Представник третьої особи в засідання не з' явився, до с уду надіслав листа в якому пр осив розглядати справу без у часті останнього та винести рішення відповідно до вимог чинного законодавства.

Згідно ч.3 ст. 130 ЦПК України дл я врегулювання спору до судо вого розгляду суд З»ясовує п озиції сторін , можливість ук ладання мирової угоди , відпо відно до ч.4 цієї статті у разі укладання мирової угоди зас тосовуються правила ст.ст. 174,175 ЦПК України.

Відповідно до ст. 175 ЦПК Украї ни, мирова угода укладається сторонами з метою врегулюва ння спору на основі взаємних поступок і може стосуватися лише прав та обов'язків сторі н та предмета позову. Сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зроби вши спільну заяву. Якщо миров у угоду або повідомлення про неї викладено в адресованій суду письмовій заяві сторін , ця заява приєднується до спр ави. До ухвалення судового рі шення у зв'язку з укладенням с торонами мирової угоди суд р оз'яснює сторонам наслідки т акого рішення, перевіряє, чи н е обмежений представник стор они, який висловив намір вчин ити ці дії, у повноваженнях на їх вчинення.

Судом встановлено, що миров а угода, укладена між Украї нською кооперативно-держа вною корпорацією по агропром исловому будівництву «Украг ропромбуд», ОСОБА_2 та На ціональною академією агра рних наук України за формою т а змістом відповідає вимогам ст. 175 ЦПК України, не суперечит ь вимогам чинного законодавс тва України, представники ст орін, що підписали мирову уго ду, мають відповідні повнова ження, мирова угода стосуєть ся лише прав і обов' язків ст орін щодо предмету позову, в п роцесі укладення мирової уго ди та виконання її умов не пор ушуються права будь-яких інш их осіб.

Відповідно до ч. 4 ст. 175 ЦПК Укр аїни, у разі укладення сторон ами мирової угоди суд постан овляє ухвалу про закриття пр овадження у справі.

За таких обставин, суд вважа є за необхідне визнати миров у угоду у справі укладену між Українською кооператив но-державною корпорацією по агропромисловому будівницт ву «Украгропромбуд», ОСОБА _2 та Національною акаде мією аграрних наук України, т а закрити провадження у спра ві.

Враховуючи вищевикладене, керуючись ст.ст.130,174,175,209,210 ЦПК Укр аїни, суд,-

УХВАЛИВ:

Спільну заяву Україн ської кооперативно-держав ної корпорації по агропромис ловому будівництву «Украгро промбуд», ОСОБА_2 та Наці ональної академії аграрни х наук України про визнання м ирової угоди у справі за позо вом Української коопера тивно-державної корпорації п о агропромисловому будівниц тву «Украгропромбуд» до О СОБА_2 , Національної ака демії аграрних наук України, 3-тя особа Комунальне підпри ємство «Київське міське бюр о технічної інвентаризації т а реєстрації права власності на об»єкти нерухомого майна про зобов»язання вчинити пе вні дії - задовольнити.

Затвердити мирову угоду між Украї нською кооперативно-держа вною корпорацією по агропром исловому будівництву «Украг ропромбуд», ОСОБА_2 та На ціональною академією агра рних наук України , згід но якої:

Позивач Українська коо перативно-державна корпорац ія по агропромисловому будів ництву «Украгропромбуд» , відповідач ОСОБА_2 та Н аціональна академія аграр них наук України , сторони по с праві ,з метою примирення,кор истуючись правами, наданими ЦПК України, приступають до виконання умов Мирової угоди, а саме:

Національна акаде мія аграрних наук України визнає та не заперечує про ти того, що Українська коо перативно-державна корпорац ія по агропромисловому будів ництву «Украгропромбуд» є вл асником будинку по вул. Сувор ова, 9 (літера «А, А'») площею 4 887, 60 к в.м у м. Києві. З моменту набран ня чинності Мировою угод ою, Національна академ ія аграрних наук України :

0.1. визнає позовні вимо ги;

0.2. бере на себе обов»язо к не перешкоджати позивачу у здійсненні його права власн ості на будинок по вул. Суворо ва, 9 (літера «А, А'») площею 4 887, 60 кв .м у м. Києві.

0.3. бере на себе обов' яз ок не перешкоджати Позивачев і у володінні, користування т а розпорядженні будинком по вул. Суворова, 9 (літера «А, А'») п лощею 4 887, 60 кв.м у м. Києві;.

0.4. бере на себе обов' язок звільнити всі приміщенн я, розташовані у будинку по ву л. Суворова, 9 у м. Києві від нале жного йому майна та співробі тників;

0.5. не перешкоджатиме В ідповідачеві 1 у здійсненні й ого обов' язків за цією Мир овою угодою.

1. ОСОБА_2 зобов' язує ться виконати умови Договору надання послуг від 1 жовтня 200 9 року, а саме, за умови виконан ня Національною акаде мією аграрних наук України п. 2.5. цієї Мирової угоди :

1.1. дослідити технічний стан будинку загальною площ ею 4 887, 60 кв. м. по вул. Суворова, 9, (л ітера А) у м. Києві на предмет м ожливості наступного його ви користання та необхідності п роведення поточного чи капіт ального ремонту, на умовах ви значених даним договором;

1.2. організувати та пров ести повну інвентаризацію ма йна, що залишиться в будинку з агальною площею 4 887, 60 кв. м. по ву л. Суворова, 9, (літера А) у м. Києв і після звільнення його пред ставниками Української академії аграрних наук;

1.3. визначити перелік ор ганізацій, обслуговуючих буд инок загальною площею 4 887, 60 кв. м. по вул. Суворова, 9, (літера А) у м. Києві та підписати від імен і Української кооперати вно-державної корпорації по агропромисловому будівницт ву «Украгропромбуд», код ЄДР ПОУ 00031762, м. Київ, вул. П. Лумумби, 4/6 відповідні договори із зазн аченими організаціями;

1.4. вчинити всі необхідн і дії (в межах його повноважен ь) для реєстрації в Комунальн ому підприємстві «Київське м іське бюро технічної інвента ризації та реєстрації права власності на об' єкти нерухо мого майна» право власності Української кооперативн о-державної корпорації по аг ропромисловому будівництву «Украгропромбуд», (код ЄДРПО У 00031762, м. Київ, вул. П. Лумумби, 4/6) на будинок загальною площею 4 887, 60 кв. м. по вул. Суворова, 9, (літер а А) у м. Києві.

1.5. підписати від імені Української кооперативн о-державної корпорації по аг ропромисловому будівництву «Украгропромбуд», (код ЄДРПО У 00031762, м. Київ, вул. П. Лумумби, 4/6) ак т приймання передавання буди нку загальною площею 4 887, 60 кв. м . по вул. Суворова, 9, (літера А) у м . Києві.

2. Позивач, за умови реєс трації за ним права власност і на будинок по вул. Суворова, 9 (літера «А, А'») площею 4 887, 60 кв.м у м. Києві та з метою розміщення працівників Відповідача, зо бов' язується забезпечити п роведення капітального ремо нту приміщень (надалі іменує ться «Ремонт»), адміністрати вної будівлі (трьохповерхова будівля з підвальним поверх ом, загальною площею 2 423, 00 кв. м., закінченими зовнішніми буді вельними роботами, несучі ко нструкції перебувають у нале жному технічному стані, Адм іністративна будівля є при датною для виконання внутріш ніх ремонтних робіт, знаходи ться за адресою: м. Київ, вул. Ва сильківська, 37 («Адміністра тивна будівля), перебуває у повному господарському віда нні Відповідача, за свій кошт та в наступному порядку: прот ягом 90 (дев' яноста) робочих д нів з моменту набрання чинно сті даною Мировою угодою та за умови реєстрації права власності на будинок по вули ці Суворова, 9 (літера «А, А'») пл ощею 4 887, 60 кв.м. у місті Києві за Позивачем, останній зобов' я заний обрати генерального пі дрядника, після чого підписа ти з ним договір підряду за я ким генеральний підрядник за рахунок Позивача буде прово дити капітальний ремонт Ад міністративної будівлі (на далі - Договір підряду).

2.1. Національна акаде мія аграрних наук України зо бов' язується:

• забезпечити готовн ість Адміністративної б удівлі до здійснення Ремонту та передати її згідно акту пр иймання-передавання Позивач у, зокрема ;

• забезпечити звільн ення Адміністративної б удівлі та приміщень, що підля гають ремонту від осіб, що їх з аймають (співробітників, оре ндарів, користувачів, власни ків, тощо.)

• отримати всі необхі дні дозволи від компетентних державних та муніципальних органів, необхідних для здій снення Ремонту;

• забезпечити доступ осіб, що будуть здійснювати Р емонт, до Адміністративної будівлі для здійснення під готовчих робіт та ремонту;

• передати Позивачев і дозвіл власника Адмініст ративної будівлі на здійсн ення ремонтних робіт

2.2. Національна акаде мія аграрних наук України га рантує, що він має право уклад ати договір на здійснення Ре монту в Адміністративній будівлі.

2.3. Неготовність Адм іністративної будівлі до п роведення Ремонту та/або нев иконання Національна ак адемія аграрних наук України умов п. 4.1 та/або гарантій, нада них у п. 4.2. Мирової угоди, та/або зупинення Ремонту через дії державних органів тягне за с обою відкладення строків вик онання зобов' язань Позивач а за цією Мировою угодою, однак не зупиняє перебігу ст років, встановлених для вико нання своїх обов' язків На ціональною академією агра рних наук України , і не звільн яє його від обов' язку викон ати умови цієї Мирової уг оди.

2.4. У разі настання умов, викладених у п. 4.3. цієї Миров ої угоди та/або неможливост і здійснення Ремонту з причи н, що не залежать від Позивача , (зокрема непідготовленості відповідачів Адміністрат ивної будівлі, перешкоджан ня проведенню ремонту у будь -який спосіб, вибуття Адмін істративної будівлі з під к онтролю Відповідача, виявлен ня невідповідності Адміні стративної будівлі характ еристикам, зазначеним у перш ому абзаці п. 4 цієї Мирової угоди, відмови відповідача в ід проведення Ремонту, тощо), П озивач вважається таким, що п овністю виконав свої зобов' язання за цією мировою угодо ю, з моменту направлення відп овідного письмового повідом лення з зазначенням причин В ідповідачеві.

2.5. Адміністративна б удівля після закінчення ремо нту має відповідати таким ум овам:

• Стан приміщення має відповідати меті використан ня - а саме розміщенню праці вників та підрозділів Відпов ідача.

• У приміщеннях має бу ти наявне тепло-, водо-, електр о- постачання, каналізація, ве нтиляція відповідно до встан овлених нормативів.

• Мають бути дотриман і санітарні, протипожежні, бу дівельні, екологічні норми т а правила.

• У приміщеннях має бу ти встановлено вікна, двері, в иконано столярні, малярні, са нтехнічні роботи, у відповід них місцях встановлено елект ротехнічне (розетки, вмикачі ) та сантехнічне обладнання.

2.6. Договір підряду має п ередбачати такі істотні умов и:

• найменування сторі н;

• предмет договору (об сяги і види робіт, передбачен і проектом);

• права та обов' язки сторін;

• строки початку і зав ершення будівельних робіт;

• вартість і порядок ф інансування будівництва об' єкта (робіт);

• порядок матеріальн о-технічного, проектного та і ншого забезпечення робіт;

• підстави та умови зм іни і розірвання договору.

3. Позивач вважається т аким, що виконав свої зобов' язання щодо забезпечення вик онання Ремонту з моменту зав ершення виконання ремонтних робіт, а саме з моменту підпис ання Позивачем акту прийманн я-передачі виконаних робіт з а Договором підряду та надіс лання відповідного письмово го повідомлення із копією А кту , а також у випадку встан овленому п. 4.4. Мирової угоди.

4. Національна акаде мія аграрних наук України зо бов' язується повністю звіл ьнити приміщення будинку по вул. Суворова, 9 (літера «А, А'») п лощею 4 887, 60 кв.м. у м. Києві від сп івробітників , майна та підпи сати Акт приймання-перед ачі Позивачеві будинку по ву л. Суворова, 9 (літера «А, А'») пло щею 4 887, 60 кв.м. у м. Києві у строк, щ о не перевищує одного місяця з моменту виконання Позивач ем своїх зобов' язань щодо з дійснення Ремонту, який визн ачений в п. 6 Мирової угоди .

5. Відповідач ОСОБА_2 зобов' язується виконати с вої обов' язки протягом міся ця з моменту виконання Укра їнською академією аграрни х наук обов' язку, передбаче ного у п. 7 цієї Мирової уго ди.

6. Позивач, за умови вико нання відповідачем ОСОБА_2 всіх обов' язків, встанов лених цією Мировою угодо ю, зобов' язується передати відповідачу ОСОБА_2 у безо платне користування частину приміщеннь підвалу будинку по вул. Суворова, 9 (літера «А, А' ») у м. Києв, площею до 500 кв.м. з ук ладенням відповідного догов ору.

7. З моменту настання вс іх умов, передбачених Миров ою угодою та за умови викон ання умов цієї Мирової уг оди відповідачами , Позивач:

7.1. Відмовляється від вс іх позовних вимог

7.2. Втрачає право на повт орне звернення до суду зі спо ру між тими ж сторонами, про то й же предмет і з тих же підстав ;

8. Сторони не мають взає мних претензій щодо відшкоду вання державного мита та буд ь-яких інших судових витрат п о справі.

9. Мирова угода набирає чинності з моменту настання всіх умов, передбачених Ми ровою угодою.

10. Сторони забезпечуют ь, що ні в процесі укладення Мирової угоди, ні в процесі виконання її умов не були, не будуть порушені права будь-я ких третіх осіб, в тому числі д ержави.

11. Покласти на Комуналь не підприємство «Київське мі ське бюро технічної інвентар изації та реєстрації прав вл асності на об' єкти нерухомо го майна» (код ЄДРПОУ 03359836, адрес а: 01601, м. Київ, вул. Трьохсвятител ьська, 4-В) обов' язок (зобов' язати) зареєструвати за Укр аїнською кооперативно-дер жавною корпорацією по агропр омисловому будівництву «Укр агропромбуд» (код ЄДРПОУ 00031762, а дреса: 01042, м. Київ, вул. П. Лумумби , 4/6) право власності на будинок , розташований за адресою: м. К иїв, вул. Суворова, 9 (літери А, А '), загальною площею 4 887, 60 кв. м.

Провадження у справі за п озовом Української кооп еративно-державної корпорац ії по агропромисловому будів ництву «Украгропромбуд» до ОСОБА_2 та Національної академії аграрних наук Укр аїни - закрити.

Ухвалу може бути пред' я влено до виконання протягом трьох років.

Ухвала може бути оскарж ена до Апеляційного суду м. К иєва через Печерський райо нний суд м. Києва .

Заява про апеляці йне оскарження ухвали суду м оже бути подано протягом 5 дні в з дня проголошення ухвали.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається про тягом 10 днів після подання зая ви про апеляційне оскарження .

СУДДЯ:

Дата ухвалення рішення21.04.2010
Оприлюднено20.07.2010
Номер документу9090172
СудочинствоЦивільне
Сутьзобов»язання вчин ити певні дії

Судовий реєстр по справі —2-1102-1/10

Ухвала від 06.10.2010

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Кафідова Олена Василівна

Ухвала від 21.04.2010

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Кафідова Олена Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні