Ухвала
від 12.08.2020 по справі 904/3946/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49027

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

УХВАЛА

про відкриття провадження

у справі про банкрутство

12.08.2020м. ДніпроСправа № 904/3946/20

за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія"Юніос" , м. Київ

до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "Мілвекс Торг", м. Дніпро

про визнання банкрутом

Суддя Мартинюк С.В.

за участю секретаря судового засідання Кучма Т.В.

Представники:

Від заявника: Крутовських С.В. дов. від 10.08.2020 адвокат

Від боржника: не з`явився;

Арбітражний керуючий Карауш Ю.В.: не з`явився;

Арбітражний керуючий Опанасик В.В. з`явився;

Арбітражний керуючий Вітер Д.М.: не з`явився.

ВСТАНОВИВ:

22.07.2020 Товариство з обмеженою відповідальністю "Фінансова Компанія "Юніос" звернулось до Господарського суду Дніпропетровської області із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство, на підставі ст. 34 Кодексу України з процедур банкрутства.

Ухвалою господарського суду від 23.07.2020 заяву залишено без руху.

28.07.2020 до господарського суду надійшло клопотання про доручення документів до матеріалів справи.

31.07.2020 господарським судом здійснено запит на автоматичне визначення кандидатури арбітражного керуючого для призначення розпорядником майна.

Для виконання повноважень розпорядника майна у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Мілвекс Торг" (49038, м. Дніпро, вул. Князя Ярослава Мудрого, буд. 59 А; ідентифікаційний код юридичної особи 41208832) автоматизованою системою з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України визначено наступні кандидатури:

1. Карауш Юлія Володимирівна.

2. Опанасик Владислав Володимирович.

3. Вітер Діана Михайлівна.

Ухвалою Господарського суду Дніпропетровської області від 03.08.2020 прийнято заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова Компанія "Юніос" про відкриття провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Мілвекс Торг" до розгляду. Підготовче засідання суду призначено на 12.08.2020.

04.08.2020 до господарського суду надійшла згода на участь у справі від арбітражного керуючого Опанасик В.В.

04.08.2020 до господарського суду надійшла заява про участь у справі від арбітражного керуючого Карауш Ю.В.

06.08.2020 до господарського суду надійшла заява про участь у справі від арбітражного керуючого Вербицького О.В.

07.08.2020 до господарського суду надійшла заява про участь у справі від арбітражного керуючого Сиволобова М.М.

07.08.2020 до господарського суду надійшла заява про участь у справі від арбітражного керуючого Потапало Н.І.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши в судовому засіданні представника кредитора, господарський суд прийшов до висновку про розгляд заяви за наявними в матеріалах справи документами та встановив такі обставини.

30.05.2018 року між ТОВ Фінансова Компанія Юніос (код ЄДРПОУ 39945134) в особі директора Приходько А.Р., що діє на підставі Статуту (далі - Кредитодавець) та ТОВ Ломфілд (код ЄДРПОУ 41208832, Нова назва ТОВ Мілвекс Торг ) в особі директора Лагодіна Д.А, що діє на підставі Статуту (далі - Позичальник) був укладений договір № 3-18/05/к про надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту.

Згідно п. 1.1. Договору Кредитодавець зобов`язується передати у власність Позичальнику фінансовий кредит у сумі 50 000 000 (п`ятдесят мільйонів) грн. 00 коп., на засадах строковості, зворотності, цільового характеру використання, платності та забезпеченості, а Позичальник зобов`язується повернути Кредит та сплатити проценти за користування Кредитом на умовах, визначених цим Договором.

Згідно із п. 2.1. укладення с цього Договору сума Кредиту використовується для поповнення обігових коштів та здійснення фінансово - господарської діяльності.

Кредит надається строком на 365 фактичних днів, початком якого є 30 травня 2018 р., а закінченням 29 травня 2019 р. (п.2.1. договору).

Пунктом 2.4. Договору передбачено, що 2.1 кредит надається Позичальнику за заявою Позичальника шляхом безготівкового перерахування суми Кредиту на рахунок, вказаний Позичальником у заяві. Ненадання позичальником реквізитів свого рахунку в банку (надання реквізитів з помилками), чи ухвалення іншим способом від отримання кредиту, а також невиконання Позичальником зобов`язання щодо забезпечення Кредиту, передбаченого цим Договором (якщо зобов`язання забезпечується заставою та/або порукою), звільняє Кредитодавця від відповідальності за порушення зобов`язання, передбаченого п. 2.2. цього Договору.

Кредитодавець перерахував суму Кредиту на рахунок Позичальника на суму 49 076 000 (сорок дев`ять мільйонів сімдесят шість тисяч) грн. 00 коп., що підтверджується платіжними дорученнями АТ Мегабанк , які містяться в матеріалах справи.

В свою чергу, Позичальником частково повернуто суму Кредиту в сумі 21 440 000,00 грн., що підтверджується банківськими виписками АТ Мегабанк , які містяться в матеріалах справи.

Таким чином товариство з обмеженою відповідальністю "Мілвекс Торг" має перед Товариством з обмеженою відповідальністю "Фінансова Компанія "Юніос" не виконане основне зобов`язання за Договором в розмірі 27 636 000,00грн.

Згідно абз.1 ст.1 Кодексу України з процедур банкрутства, боржник - юридична особа або фізична особа, у тому числі фізична особа - підприємець, неспроможна виконати свої грошові зобов`язання, строк виконання яких настав.

Відповідно до вимог ст.1 Кодексу України з процедур банкрутства склад і розмір грошових зобов`язань, у тому числі розмір заборгованості за передані товари, виконані роботи і надані послуги, сума кредитів з урахуванням відсотків, які зобов`язаний сплатити боржник, визначаються на день подання до господарського суду заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство, якщо інше не встановлено цим Кодексом. При поданні заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство розмір грошових зобов`язань визначається на день подання до господарського суду такої заяви.

З врахуванням вище викладеного, безспірні вимоги ініціюючого кредитора Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова Компанія "Юніос" до боржника складають 27 636 000,00грн.

Відповідно до статті 1 Кодексу України з процедур банкрутства банкрутством є визнана господарським судом неспроможність боржника відновити свою платоспроможність за допомогою процедури санації та реструктуризації і погасити встановлені у порядку, визначеному цим Кодексом, грошові вимоги кредиторів інакше, ніж через застосування ліквідаційної процедури; боржник - юридична особа або фізична особа, у тому числі фізична особа - підприємець, неспроможна виконати свої грошові зобов`язання, строк виконання яких настав.

Положеннями частини 2 статті 39 Кодексу України з процедур банкрутства перевірка обґрунтованості вимог заявника, а також з`ясування наявності підстав для відкриття провадження у справі про банкрутство здійснюються господарським судом у підготовчому засіданні, яке проводиться в порядку, передбаченому цим Кодексом. Неявка у підготовче засідання сторін та представника державного органу з питань банкрутства, а також відсутність відзиву боржника не перешкоджають проведенню засідання. У підготовчому засіданні господарський суд розглядає подані документи, заслуховує пояснення сторін, оцінює обґрунтованість заперечень боржника, вирішує інші питання, пов`язані з розглядом справи.

З метою виявлення кредиторів та осіб, які виявили бажання взяти участь у санації боржника, на офіційному веб-порталі судової влади України не пізніше наступного дня з дня постановлення ухвали суду про відкриття провадження у справі господарський суд оприлюднює повідомлення про відкриття провадження у справі боржника (офіційне оприлюднення). За змістом частини 13 статті 39 Кодексу України з процедур банкрутства процедура розпорядження майном вводиться господарським судом на строк, визначений частиною другою статті 44 цього Кодексу, одночасно з постановленням ухвали про відкриття провадження у справі.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку щодо відсутності підстав для відмови у відкритті провадження у справі про банкрутство, в той час як докази, надані заявником в обґрунтування вимог, викладених в заяві, свідчать про наявність ознак неплатоспроможності боржника, що є підставою для відкриття провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Мілвекс Торг" (49038, м. Дніпро, вул. Князя Ярослава Мудрого, б. 59А, ідентифікаційний код 41208832) згідно ст. 39 Кодексу України з процедур банкрутства, у зв`язку з чим господарським судом вводиться мораторій на задоволення вимог кредиторів, процедура розпорядження майном боржника та встановлюється порядок подальших дії учасників справи про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Мілвекс Торг" (49038, м. Дніпро, вул. Князя Ярослава Мудрого, б. 59А, ідентифікаційний код 41208832) за відповідною ухвалою суду.

Наявні підстави для визнання грошових вимог Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова Компанія "Юніос" до боржника, які складають 27 636 000,00грн.

Разом з тим, з огляду на введення судом процедури розпорядження майном боржника, існує необхідність у визначенні арбітражного керуючого, на якого покладаються обов`язки розпорядника майна боржника у справі №904/3946/20 про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Мілвекс Торг" (49038, м. Дніпро, вул. Князя Ярослава Мудрого, б. 59А, ідентифікаційний код 41208832).

В зв`язку з тим, що матеріали справи містять згоду арбітражного керуючого Карауш Юлії Вікторівни (свідоцтво №1051 від 11.07.2013), кандидатуру якого визначено автоматизованою системою першою із числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України, суд, з урахуванням приписів ч.2 ст. 28 Кодексу України з процедур банкрутства, задовольняє заяву арбітражного керуючого Карауш Юлії Вікторівни на участь у справі №904/3946/20 про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Мілвекс Торг" (49038, м. Дніпро, вул. Князя Ярослава Мудрого, б. 59А, ідентифікаційний код 41208832).

Керуючись ст.ст.234, 235 Господарського процесуального кодексу України, ст.ст. 28, 36, 39, 41, 44 Кодексу України з процедур банкрутства, господарський суд,

УХВАЛИВ:

1. Відкрити провадження у справі №904/3946/20 за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова Компанія "Юніос" (03164, м. Київ, вул. Підлісна, б. 1, оф.8, ідентифікаційний код 39945134) про визнання банкрутом товариства з обмеженою відповідальністю "Мілвекс Торг" (49038, м. Дніпро, вул. Князя Ярослава Мудрого, б. 59А, ідентифікаційний код 41208832).

Визнати грошові вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова Компанія "Юніос" на суму 27 636 000,00грн. та 21 020,00 грн. судового збору.

2. Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів (зупинення виконання боржником грошових зобов`язань і зобов`язань щодо сплати податків і зборів (обов`язкових платежів), строк виконання яких настав до дня введення мораторію, і припинення заходів, спрямованих на забезпечення виконання цих зобов`язань та зобов`язань щодо сплати податків і зборів (обов`язкових платежів), застосованих до дня введення мораторію) згідно ст.41 Кодексу України з процедур банкрутства.

3. З метою виявлення кредиторів та осіб, які виявили бажання взяти участь у санації боржника, на офіційному веб-порталі судової влади України не пізніше наступного дня з дня постановлення ухвали суду про відкриття провадження у справі оприлюднити повідомлення про відкриття провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Мілвекс Торг" (49038, м. Дніпро, вул. Князя Ярослава Мудрого, б. 59А, ідентифікаційний код 41208832).

4. Ввести процедуру розпорядження майном боржника строком на сто сімдесят календарних днів до 29.01.2021.

5. Призначити розпорядником майна боржника - товариства з обмеженою відповідальністю "Мілвекс Торг" (49038, м. Дніпро, вул. Князя Ярослава Мудрого, б. 59А, ідентифікаційний код 41208832) арбітражного керуючого Карауш Юлію Вікторівну (84555, м. Маріуполь, пр. Миру, 85, а/с/ 136), яка діє на підставі свідоцтва про право здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) №1051 від 11.07.2013.

6. Встановити розмір грошової винагороди розпоряднику майна Карауш Юлії Вікторівні у розмірі середньомісячної заробітної плати керівника боржника товариства з обмеженою відповідальністю "Мілвекс Торг" за останніх 12 місяців його роботи до відкриття провадження у справі, але не менше трьох розмірів мінімальної заробітної плати за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень.

Сплата основної винагороди арбітражного керуючого за виконання ним повноважень розпорядника майна здійснюється за рахунок коштів, авансованих заявником (кредитором або боржником) на депозитний рахунок господарського суду, який розглядає справу, до моменту подання заяви про відновлення відкриття провадження у справі.

У разі якщо процедура триває після закінчення авансованих заявником коштів, основна винагорода арбітражного керуючого сплачується за рахунок коштів, одержаних боржником - юридичною особою у результаті господарської діяльності, або коштів, одержаних від продажу майна боржника, яке не перебуває в заставі.

7. Вжити заходи щодо забезпечення вимог кредиторів шляхом заборони товариству з обмеженою відповідальністю "Мілвекс Торг" та учасникам товариства з обмеженою відповідальністю "Мілвекс Торг" приймати рішення щодо ліквідації, реорганізації боржника, а також відчужувати основні засоби та предмети застави товариства з обмеженою відповідальністю "Мілвекс Торг".

8. Зобов`язати розпорядника майна Карауш Юлію Вікторівну надати господарському суду відомості про результати розгляду вимог кредиторів, письмовий звіт про надіслання всім кредиторам боржника повідомлення про результати розгляду грошових вимог в порядку ч.3 ст. 44 Кодексу України з процедур банкрутства, скласти реєстр вимог кредиторів в строк до 24.09.2020.

9. Призначити попереднє засідання суду на 05.10.2020 о 10:30 год.

Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Дніпропетровської області в каб. № 1-309 за адресою: вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49027.

Розпоряднику майна повідомити суди (загальні, господарські та адміністративні), які розглядають позовні вимоги конкурсних кредиторів, про опублікування оголошення про порушення справи про банкрутство боржника.

Зобов`язати розпорядника майна повідомити всіх сторін, в тому числі кредиторів які заявили свої кредиторські вимоги до господарського суду, про день та час призначення господарським судом попереднього засідання.

Зобов`язати розпорядника майна не рідше одного разу на місяць надавати господарському суду (комітету кредиторів) звіт про свою діяльність з моменту призначення господарським судом.

Зобов`язати розпорядника майна підготувати та надати в межах строку процедури розпорядження майном господарському суду аналіз фінансово - господарської діяльності, інвестиційного становища боржника та його становища на ринках разом з документами, що підтверджують відповідну інформацію.

Зобов`язати боржника надати розпоряднику майна необхідні документи на його вимогу для підготовки аналізу фінансово - господарської діяльності, інвестиційного становища боржника та його становища на ринках.

Зобов`язати розпорядника майна в строк до 24.09.2020 провести інвентаризацію майна боржника та надати інвентаризаційні відомості господарському суду в 10-ти денний строк після закінчення інвентаризації.

Зобов`язати боржника надати розпоряднику майна всі необхідні документи та представити майно для проведення інвентаризації на вимогу розпорядника майна.

Згідно ст. 78 Податкового кодексу України копію ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство слід направити до органу державної податкової служби за місцезнаходження боржника для розгляду питання щодо проведення позапланової перевірки своєчасності, достовірності, повноти нарахування та сплати податків та зборів (обов`язкових платежів) та вжиття заходів, передбачених чинним законодавством. Матеріали за результатами перевірки направити суду для долучення до справи про банкрутство.

Ухвала набирає законної сили з моменту її постановлення - 12.08.2020.

Копію ухвали надіслати: розпоряднику майна Карауш Юлії Вікторівні, ініціюючому кредитору; боржнику; Центральному відділу державної виконавчої служби міста Дніпра Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області, Департаменту адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпровської міської ради, Кіровський районний суд м. Дніпропетровська, Дніпропетровському окружному адміністративний суду , Центральній державній податковій інспекції Правобережного управління Головного управління ДПС у Дніпропетровській області, Дніпропетровському окружному адміністративному суду, Кіровському районному суду м. Дніпропетровська .

Ухвала може бути оскаржена в порядку, передбаченому статтями 256, 257 Господарського процесуального кодексу України, з урахуванням підпункту 17.5 пункту 17 Розділу XI Перехідних положень ГПК України, до Центрального апеляційного господарського суду через Господарський суд Дніпропетровської області шляхом подачі апеляційної скарги протягом 10 днів з дня набрання ухвалою законної сили.

Інформацію про дату та час розгляду справи можна отримати за електронною адресою суду: http://dp.arbitr.gov.ua/sud5005/spisok/csz\.

Суддя С.В. Мартинюк

Дата ухвалення рішення12.08.2020
Оприлюднено13.08.2020
Номер документу90908461
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —904/3946/20

Ухвала від 29.03.2021

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мартинюк Сергій Віталійович

Ухвала від 11.03.2021

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мартинюк Сергій Віталійович

Постанова від 21.12.2020

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мартинюк Сергій Віталійович

Ухвала від 03.12.2020

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мартинюк Сергій Віталійович

Ухвала від 25.11.2020

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мартинюк Сергій Віталійович

Ухвала від 20.11.2020

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мартинюк Сергій Віталійович

Ухвала від 20.11.2020

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мартинюк Сергій Віталійович

Ухвала від 12.10.2020

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мартинюк Сергій Віталійович

Ухвала від 05.10.2020

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мартинюк Сергій Віталійович

Ухвала від 05.10.2020

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мартинюк Сергій Віталійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні