Ухвала
від 11.08.2020 по справі 127/16788/20
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 127/16788/20

Провадження 1-кс/127/7428/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 серпня 2020 року м. Вінниця

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області ОСОБА_1 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі Вінницького міського суду Вінницької області клопотання начальника другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Вінницькій області полковника податкової міліції ОСОБА_2 , про тимчасовий доступ до документів ДП НДВТА « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код за ЄДРПОУ НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_1 ), за відсутності фіксації судового розгляду технічними засобами, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий ОСОБА_2 звернулася до суду з клопотанням, яке погоджено з прокурором про тимчасовий доступ до документів.

Клопотання мотивовано тим, що у слідчого в провадженні знаходяться матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32018020000000043 від 05.05.2018, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України, у зв`язку із чим у органу досудового розслідування постала необхідність у отриманні дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів.

Під час судового розгляду, з матеріалів клопотання встановлено, що відповідно до рішення ІНФОРМАЦІЯ_3 від 17 жовтня 2016 року № 176 сільською радою збільшено видатки спеціального фонду на суму 300000 грн. на реконструкцію покрівлі житлового будинку по АДРЕСА_2 , яку нібито здійснено суб`єктом господарської діяльності з ознаками фіктивності ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_4 . Таким чином директор ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_4 ОСОБА_3 та службові особи ІНФОРМАЦІЯ_3 розтратили бюджетні кошти в сумі 300000 грн.

Під час здійснення досудового розслідування встановлено, що технічний нагляд по об`єкту Реконструкція покрівлі житлового будинку по АДРЕСА_2 здійснювало Дочірнє підприємство науково-дослідна виробничо-технічна агенція ІНФОРМАЦІЯ_1 товариства з обмеженою відповідальністю ІНФОРМАЦІЯ_2 (код за ЄДРПОУ НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_1 ).

Також встановлено, що під час виконання робіт по реконструкції покрівлі житлового будинку по АДРЕСА_2 складались акти прихованих робіт.

Під час здійснення подальшого досудового розслідування виникла необхідність в ознайомленні, здійсненні виїмки та приєднанні до матеріалів кримінального провадження оригіналів документів ДП НДВТА ІНФОРМАЦІЯ_1 ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_2 , а саме: угоди про здійснення технічного нагляду по об`єкту Реконструкція покрівлі житлового будинку по АДРЕСА_2 , та документів щодо оплати за технічний нагляд, наказів про призначення відповідальним інженером з технічного нагляду по вказаному об`єкту; актів прихованих робіт по реконструкції покрівлі житлового будинку по АДРЕСА_2 , які складались в процесі виконання реконструкції по вказаному об`єкту.

З метою вжиття заходів щодо швидкого, повного та неупередженого дослідження всіх обставин кримінального правопорушення, надання їм належної правової оцінки та прийняття законних процесуальних рішень в передбачені кримінальним процесуальним законодавством строки, а також у зв`язку з необхідністю призначення судово-почеркознавчої експертизи, виникла необхідність у здійсненні тимчасового доступу до оригіналів документів щодо здійснення технічного нагляду по вищевказаному об`єкту та їх вилучення, які перебувають в ДП НДВТА ІНФОРМАЦІЯ_1 ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_2 та знаходяться за адресою: АДРЕСА_1 , керуючись ст. 40, ст. 131, ст. 132, ст. ст. 159-164 КПК України, слідчий просила слідчого суддю клопотання задовольнити.

В судове засідання слідчий не з`явилася, завчасно подала заяву про розгляд клопотання у її відсутність.

Дослідивши матеріали клопотання, оцінивши докази в їх сукупності, слідчий суддя дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч. 4 ст. 107 КПК України фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду питань слідчим суддею, крім вирішення питання про проведення негласних слідчих (розшукових) дій, та в суді під час судового провадження є обов`язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Враховуючи наведене, судовий розгляд клопотання здійснювався за відсутності фіксації судового процесу технічними засобами.

Згідно ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до електронних інформаційних систем або їх частин, мобільних терміналів систем зв`язку здійснюється шляхом зняття копії інформації, що міститься в таких електронних інформаційних системах або їх частинах, мобільних терміналах систем зв`язку, без їх вилучення.

Згідно ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної юридичної особи, самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з якими подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Матеріалами кримінального провадження та клопотанням слідчого підтверджено факт того, що документи про доступ до яких клопоче останній перебувають в ДП НДВТА « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код за ЄДРПОУ НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_1 ).

Крім того, під час розгляду клопотання знайшло своє підтвердження те, що документи, про вилучення яких клопоче слідчий, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Враховуючите,що вказаніобставини єдоведеними матеріаламикримінального провадження,оскільки сукупністьінших заходів,застосованих слідчимпідтверджує неможливостіотримання вказанихвідомостей іншимиспособами,а вподальшому відомості,що містятьсяв документахможуть бутивикористані якдокази укримінальному провадженні,з метоюпроведення експертиз,тому слідчийсуддя дійшоввисновку,що данеклопотання слідзадовольнити.

Враховуючи викладене, керуючись ст. 159, 162, 163, 164, 165 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання начальника другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Вінницькій області полковника податкової міліції ОСОБА_2 задовольнити.

Надати дозвіл начальнику другого відділу РКП СУ ГУ ДФС у Вінницькій області ОСОБА_2 та/або заступнику начальника першого відділу РКП СУ ГУ ДФС у Вінницькій області ОСОБА_4 , старшим слідчим з ОВС СУ ГУ ДФС у Вінницькій області ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 на тимчасовий доступ, виїмку оригіналів документів ДП НДВТА « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код за ЄДРПОУ НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_1 ), а саме: угоди про здійснення технічного нагляду по об`єкту Реконструкція покрівлі житлового будинку по АДРЕСА_2 , документи щодо оплати за технічний нагляд, накази про призначення відповідальним інженером з технічного нагляду по вказаному об`єкту; актів прихованих робіт по реконструкції покрівлі житлового будинку по АДРЕСА_2 , які складались в процесі виконання реконструкції по вказаному об`єкту.

Ухвала слідчого судді діє протягом одного місяця з дня її постановлення.

У разі невиконання даної ухвали суду, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, суд має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала слідчого судді є остаточною та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

СудВінницький міський суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення11.08.2020
Оприлюднено04.06.2024
Номер документу90913546
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —127/16788/20

Ухвала від 11.08.2020

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Ковбаса Ю. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні