Рішення
від 11.08.2020 по справі 442/4372/20
ДРОГОБИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №442/4372/20

Провадження №2/442/1129/2020

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

11 серпня 2020 року Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області в складі головуючого судді - Хомика А.П., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Дрогобичі в порядку спрощеного позовного провадження без виклику ( повідомлення) осіб цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Українського державного підприємства по обслуговуванню іноземних та вітчизняних автотранспортних засобів Укрінтеравтосервіс , в особі філії Дрогобицький державний навчально-курсовий комбінат Українського державного підприємства по обслуговуванню іноземних та вітчизняних автотранспортних засобів Укрінтеравтосервіс про стягнення невиплаченої заробітної плати, -

в с т а н о в и в :

17.07.2020 позивач звернувся до суду з позовом до відповідача, в якому просить : стягнути з останнього на свою користь заборгованість по заробітній платі у розмірі 22558,89 грн.

В обґрунтування позову позивач вказує на те, що він з травня 2017 року працює у філії Дрогобицький державний навчально-курсовий комбінат Українського державного підприємства по обслуговуванню іноземних та вітчизняних автотранспортних засобів Укрінтеравтосервіс . На даний час він обіймає посаду інструктора навчання практичній їзді. Незважаючи на належне виконанню ним трудових обов`язків, відповідач не здійснив виплату належної заробітної плати.

Згідно довідки виданої відповідачем розмір нарахованої, проте невиплаченої йому заробітної плати за період з жовтня 2019 до моменту видачі довідки ( після утримання податків і обов`язкових платежів) становить 21558,89 грн.

Враховуючи наведене, відповідно до ч.8 ст. 178 та ч.5 ст. 279 ЦПК України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами.

У відповідності до вимог ч.2 ст.247 ЦПК України в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Розглянувши справу в порядку спрощеного провадження, без повідомлення сторін,суд, безпосередньо дослідивши докази, дійшов висновку, що позов слід задоволити.

ОСОБА_1 працює у філії Дрогобицький державний навчально-курсовий комбінат Українського державного підприємства по обслуговуванню іноземних та вітчизняних автотранспортних засобів Укрінтеравтосервіс на посаді інспектора з навчання практичній їзді з 05.05.2017 ( наказ №23-17) за основним місцем праці по даний час ( дані трудової книжки НОМЕР_1 , від 25.10.1976).

Загальна суму невиплаченого доходу ОСОБА_1 відповідачем станом на 16.07.2020, за період з жовтня 2019 по травень 2020 становить 21558,89 грн. ( сума вказана з врахуванням податків та обов`язкових платежів ) - ( довідка Українського державного підприємства по обслуговуванню іноземних та вітчизняних автотранспортних засобів Укрінтеравтосервіс , в особі філії Дрогобицький державний навчально-курсовий комбінат Українського державного підприємства по обслуговуванню іноземних та вітчизняних автотранспортних засобів Укрінтеравтосервіс від 16.07.2020 вих. №24/01-21/30).

Згідно ч. 1 ст. 94 КЗпП заробітна плата - це винагорода, обчислена, як правило, у грошовому виразі, яку власник або уповноважений ним орган виплачує працівникові за виконану ним роботу.

Відповідно до ст. 115 КЗпП України заробітна плата виплачується працівникам регулярно в робочі дні у строки, встановлені колективним договором або ненормативним актом роботодавця, погодженим з виборним органом первинної право спілкової організації чи іншим уповноваженим на представництво трудовим колективним органом ( а у разі відсутності таких органів представниками, обраними і уповноваженими трудовим колективом), але не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, що не перевищує шістнадцяти календарних днів та не пізніше семи днів після закінчення періоду, за який здійснюється виплата.

Враховуючи наведене, суд вважає, що позов є обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню, оскільки встановлено, що дійсно заробітна плата за спірний період позивачу не сплачувалась.

На підставі ст.141 ЦПК України, з відповідача на користь держави підлягає стягненню судовий збір у розмірі 840,80 грн.

Керуючись ст. ст. 259, 263-265, 268, 273 ЦПК України, суд -

у х в а л и в :

Позов задоволити.

Стягнути з Українського державного підприємства по обслуговуванню іноземних та вітчизняних автотранспортних засобів Укрінтеравтосервіс , в особі філії Дрогобицький державний навчально-курсовий комбінат Українського державного підприємства по обслуговуванню іноземних та вітчизняних автотранспортних засобів Укрінтеравтосервіс в користь ОСОБА_1 21558,89 грн. ( двадцять одну тисячу п`ятсот п`ятдесят вісім гривень 89 коп.) ( сума вказана з врахуванням податків та обов`язкових платежів).

Стягнути з Українського державного підприємства по обслуговуванню іноземних та вітчизняних автотранспортних засобів Укрінтеравтосервіс , в особі філії Дрогобицький державний навчально-курсовий комбінат Українського державного підприємства по обслуговуванню іноземних та вітчизняних автотранспортних засобів Укрінтеравтосервіс в дохід держави 840,80 грн. судового збору.

Згідно ст.273 ЦПК України рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови судом апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Рішення може бути оскаржене до Львівського апеляційного суду через Дрогобицький міськрайонний суду Львівської області суд шляхом подання апеляційної скарги протягом тридцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Повне найменування учасників справи:

Сторони:

Позивач: ОСОБА_1 , РНОКПП: НОМЕР_2 , адреса проживання: АДРЕСА_1 .

Відповідач: Українське державне підприємство по обслуговуванню іноземних та вітчизняних автотранспортних засобів Укрінтеравтосервіс в особі філії Дрогобицький державний навчально-курсовий комбінат Українського державного підприємства по обслуговуванню іноземних та вітчизняних автотранспортних засобів Укрінтеравтосервіс , код ЄДРПОУ: 38758070, адреса: вул. Жупна, 27, м. Дрогобич Львівської області.

Рішення складене 11.08.2020.

Суддя Хомик А.П.

СудДрогобицький міськрайонний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення11.08.2020
Оприлюднено13.08.2020
Номер документу90923250
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —442/4372/20

Постанова від 23.03.2021

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ванівський О. М.

Ухвала від 05.03.2021

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ванівський О. М.

Ухвала від 23.11.2020

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ванівський О. М.

Ухвала від 30.09.2020

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ванівський О. М.

Рішення від 11.08.2020

Цивільне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Хомик А. П.

Ухвала від 20.07.2020

Цивільне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Хомик А. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні