Ухвала
від 11.08.2020 по справі 193/878/20
СОФІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ 

ЄУН193/878/20

Провадження №1-кс/193/196/20

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

У Х В А Л А

11 серпня 2020 року смт.Софіївка

Слідчий суддяСофіївського районногосуду Дніпропетровської області ОСОБА_1 ,при секретарі ОСОБА_2 ,з участю прокурора ОСОБА_3 , слідчого ОСОБА_4 розглянувши клопотання старшого слідчого Софіївського відділення поліції Жовтоводського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області капітана поліції ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку у кримінальному провадженні № 12020040580000214 від 04.08.2020 року, за ознаками злочину передбаченого п.2 ч.2 ст. 115 КК України,-

В С Т А Н О В И В:

11 серпня 2020 року до Софіївського районного суду звернувсястарший слідчий Софіївського відділення поліції Жовтоводського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області капітан поліції ОСОБА_4 з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку у кримінальному провадженні №12020040580000214 від 04.08.2020 року, за ознаками злочину передбаченого п.2 ч.2 ст. 115 КК України, обґрунтовуючи клопотання тим, що 04.08.2020 о 18:30 годині на березі водоймища між с. Вишневе та с. Новохортиця Софіївського району Дніпропетровської області, на відстані близько 150 м від автодороги Дніпро-Миколаїв виявлено малолітнього ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , без ознак життя, який проживав за адресою: АДРЕСА_1 , вихованця НРЦ № 1 м. Дніпро.

Дане повідомлення зареєстровано до ЄО Софіївського ВП за № 2469 від 08.08.2020 року та відкрито кримінальне провадження № № 12020040580000214 від 04.08.2020 за ознаками злочину передбаченого п.2 ч.2 ст. 115 КК України.

Виїздом СОГ Софіївського ВП на місце пригоди, в ході огляду трупа малолітнього ОСОБА_5 будь-яких тілесних ушкоджень не виявлено. Для встановлення причини смерті тіло померлого направлено до Апостолівського бюро СМЕ.

На місці події встановлено, що в період часу з 04.08.2020 до 09.08.2020 БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ "МІЖНАРОДНИЙ БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД "МАКСИМУМ" (адреса: 49080, Дніпропетровська обл., місто Дніпро, Амур-Нижньодніпровський район, вулиця Шолохова, будинок 29, квартира 367, Код ЄДРПОУ40308880) на чолі з директором ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ( АДРЕСА_2 ) планувала проведення спортивно-розважальних заходів та заходів щодо відпочинку з дітьми, які перебувають в тяжких умовах проживання (є членами неблагополучних сімей, які перебувають на обліках в державних установах) волонтерами. Група дітей складала 39 осіб, різного віку з 6-ти до 18-ти років, з них 25 дітей з неблагополучних сімей та 15 дітей, які відпочивали з батьками із числа волонтерів (17 осіб).

Зі слів волонтерів малолітній ОСОБА_5 був неслухняною дитиною та незважаючи на заборони старших осіб пішов до водойми та сидів на березі. Одна з дітей, дівчинка 10 років перебувала у водоймі та виявила відсутність ОСОБА_5 на березі, повідомивши про це волонтерів. Під час пошуків тіло ОСОБА_5 було виявлено на відстані 3 метри від берега на поверхні води обличчям до води. Волонтерка здійснила комплекс невідкладних медичних заходів та викликала ШМД, працівники якої після реанімаційних заходів діагностували смерть.

Проведеним оглядом місця події було виявлено 19 рукописних заяв батьків з числа дітей, які знаходилися на відпочинку, а також загальний зошит на 21 аркушах з нотатками Благодійна Організація " ІНФОРМАЦІЯ_3 ".

Таким чином, за наявності підстав вважати, що вище зазначене майно має значення речового доказу по кримінальному провадженні, останнє 04.08.2020 року було тимчасово вилучено в ході проведення огляду на яке ухвалою Софіївського районного суду від 05.08.2020 року накладено арешт.

Згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань встановлено, що благодійна організація «Міжнародний благодійний фонд Максимум», ідентифікаційний код юридичної особи 40308880, знаходиться за адресою: м. Дніпро вул. Шолохова, 29/367, яка являється адресою фактичного місця проживання голови вказаного фонду ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Таким чином, для досягнення повноти досудового розслідування та на виконання завдань кримінального законодавства України щодо швидкого, повного та неупередженого розслідування кримінальних проваджень виникла необхідність у проведенні обшуку за місцем проживання ОСОБА_6 в АДРЕСА_2 , для відшукання правоустановчих документів БО «Максимум», а також інших речей та документів, що сприятимуть встановленню істини по кримінальному провадженню та мають відношення до нього, оскільки отримати відомості, що можуть мати суттєве значення для розслідування кримінального правопорушення в інший спосіб неможливо.

Зважаючи на викладене, є достатні підстави вважати, що за місцем власного проживання, яке співпадає з адресою реєстрації юридичної особи БО «Максимум» ОСОБА_6 зберігає документи, які мають відношення до вказаної юридичної особи та до події, яка сталася 04.08.2020 року на водоймищі між с. Вищневе та Новохортиця Софіївського району Дніпропетровської області та які мають значення речового доказу по даному кримінальному провадженні.

В судовому засіданні прокурор та слідчий підтримали клопотання, просять задовольнити.

Розглянувши матеріали кримінального провадження, заслухавши думку слідчого та прокурора, слідчий суддя приходить до висновку про необхідність задоволення даного клопотання за наступних підстав:

У клопотанні слідчий вказав на необхідність проведення обшуку за місцем мешкання ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2

в АДРЕСА_2 для відшукання правоустановчих документів Благодійна організація "Міжнародний Благодійний фонд "Максимум", рукописних заяв (розписок) батьків малолітніх дітей, які перебували на відпочинку на водоймищі між с. Вищневе та Новохортиця Софіївського району Дніпропетровської області, наказів (розпоряджень) стосовно поїздки для проведення культурно-масових заходів, а також інших документів, які мають відношення до Благодійної організації "Міжнародний Благодійний фонд "Максимум", та до події нещасного випадку, який мав місце 04.08.2020 року на водоймищі між с. Вищневе та Новохортиця Софіївського району Дніпропетровської області.

Згідно ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді місцевого загального суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться орган досудового розслідування. У разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про:1) найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер;2) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання;3) правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність;4) підстави для обшуку;5) житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку;6) особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться;7) індивідуальні або родові ознаки речей, документів, іншого майна або осіб, яких планується відшукати, а також їхній зв`язок із вчиненим кримінальним правопорушенням;8) обґрунтування того, що доступ до речей, документів або відомостей, які можуть у них міститися, неможливо отримати органом досудового розслідування у добровільному порядку шляхом витребування речей, документів, відомостей відповідно до частини другої статті 93 цього Кодексу, або за допомогою інших слідчих дій, передбачених цим Кодексом, а доступ до осіб, яких планується відшукати, - за допомогою інших слідчих дій, передбачених цим Кодексом. Зазначена вимога не поширюється на випадки проведення обшуку з метою відшукання знаряддя кримінального правопорушення, предметів і документів, вилучених з обігу.

Відповідно до ст. 235 КПК України ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз. Ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи повинна відповідати загальним вимогам до судових рішень, передбачених цим Кодексом.

Згідно ч. 5 ст. 236 КПК України обшук на підставі ухвали слідчого судді повинен проводитися в обсязі, необхідному для досягнення мети обшуку.

Суд вважає за необхідне надати дозвіл на обшук за місцем мешкання ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 в АДРЕСА_2 для відшукання правоустановчих документів Благодійна організація "Міжнародний Благодійний фонд "Максимум", рукописних заяв (розписок) батьків малолітніх дітей, які перебували на відпочинку на водоймищі між с. Вищневе та Новохортиця Софіївського району Дніпропетровської області, наказів (розпоряджень) стосовно поїздки для проведення культурно-масових заходів, а також інших документів, які мають відношення до Благодійної організації "Міжнародний Благодійний фонд "Максимум", та до події нещасного випадку, який мав місце 04.08.2020 року на водоймищі між с. Вищневе та Новохортиця Софіївського району Дніпропетровської області.

Згідно ч. 4 ст.223 КПК України проведення слідчих (розшукових) дій у нічний час (з 22 до 6 години) не допускається, за винятком невідкладних випадків, коли затримка в їх проведенні може призвести до втрати слідів кримінального правопорушення чи втечі підозрюваного.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 223, 234236, 369-372 КПК України,-

У Х В А Л И В:

Клопотання старшого слідчого Софіївського відділення поліції Жовтоводського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області капітана поліції ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку у кримінальному провадженні № 12020040580000214 від 04.08.2020 року, за ознаками злочину передбаченого п.2 ч.2 ст. 115 КК України - задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку за місцем мешкання ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 в АДРЕСА_2 для відшукання правоустановчих документів Благодійна організація "Міжнародний Благодійний фонд "Максимум", рукописних заяв (розписок) батьків малолітніх дітей, які перебували на відпочинку на водоймищі між с. Вищневе та Новохортиця Софіївського району Дніпропетровської області, наказів (розпоряджень) стосовно поїздки для проведення культурно-масових заходів, а також інших документів, які мають відношення до Благодійної організації "Міжнародний Благодійний фонд "Максимум", та до події нещасного випадку, який мав місце 04.08.2020 року на водоймищі між с. Вищневе та Новохортиця Софіївського району Дніпропетровської області.

Проведення обшуку доручити старшому слідчому Софіївського ВП капітану поліції ОСОБА_4 , слідчому Софіївського ВП капітану поліції ОСОБА_7 , старшому слідчому Софіївського ВП майору поліції ОСОБА_8 , слідчому Софіївського ВП капітану поліції ОСОБА_9 , слідчому Софіївського ВП старшому лейтенанту поліції ОСОБА_10 ; оперативне супроводження т.в.о. начальника СКП Софіївського ВП старшому лейтенанту поліції ОСОБА_11 , старшому оперуповноваженому Софіївського ВП старшому лейтенанту поліції ОСОБА_12 , оперуповноваженому Софіївського ВП майору поліції ОСОБА_13 , оперуповноваженому Софіївського ВП старшому лейтенанту поліції ОСОБА_14 , оперуповноваженому Софіївського ВП лейтенанту поліції ОСОБА_15 .

Строк дії ухвали один місяць, тобто до11 вересня 2020 року включно.

Ухвала слідчого судді про дозвіл на огляд житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Ухвала згідно ст. 309 КПК України оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення11.08.2020
Оприлюднено09.02.2023
Номер документу90944467
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку у кримінальному провадженні № 12020040580000214 від 04.08.2020 року, за ознаками злочину передбаченого п.2 ч.2 ст. 115 КК України

Судовий реєстр по справі —193/878/20

Ухвала від 11.08.2020

Кримінальне

Софіївський районний суд Дніпропетровської області

Шумська О. В.

Ухвала від 11.08.2020

Кримінальне

Софіївський районний суд Дніпропетровської області

Шумська О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні