Ухвала
від 02.08.2007 по справі 3/143-1968
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

3/143-1968

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"02" серпня 2007 р.Справа № 3/143-1968

УХВАЛА

Господарський суд Тернопільської області

у складі   судді Турецького І.М.             

Розглянув матеріали справи

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю „Юридична фірма „Кудінов і партнери” (код ЄДРПОУ 31383941) м. Тернопіль вул. Майдан Волі,4.

          до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю „Воскресіння” (код ЄДРПОУ 22603118) с. Ангелівка Тернопільського району Тернопільської області.

          Суть справи: До господарського суду Тернопільської області поступила позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю „Юридична фірма „Кудінов і партнери”, м. Тернопіль вул. Майдан Волі,4 до Товариства з обмеженою відповідальністю „Воскресіння” (код ЄДРПОУ 22603118) с. Ангелівка Тернопільського району Тернопільської області, в якій позивач просить визнати за Товариством з обмеженою відповідальністю „Юридична фірма „Кудінов і партнери” м. Тернопіль вул. Майдан Волі,4 право власності на 25 відсотків статутного фонду товариства з обмеженою відповідальністю „Воскресіння”  с. Ангелівка Тернопільського району Тернопільської області.

Відповідач своїм конституційним правом на захист скористався ,надав суду  відзив на позов, в якому проти позову заперечує, посилаючись на те, що  позов заявлений безпідставно, а тому просить в позові відмовити.

     В розпочатому судовому засіданні представникам сторін роз'яснено їх права передбачені ст..20,22.81-1 ГПК України

     Розглянувши клопотання позивача та матеріали справи, господарський суд Тернопільської області встановив наступне:

До господарського суду Тернопільської області поступила позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю „Юридична фірма „Кудінов і партнери»м. Тернопіль вул. Майдан Волі,4 до Товариства з обмеженою відповідальністю „Воскресіння” , с. Ангелівка Тернопільського району Тернопільської області в якій позивач просить визнати за Товариством з обмеженою відповідальністю „Юридична фірма „Кудінов і партнери”(код ЄДРПОУ 31383941) м. Тернопіль вул. Майдан Волі,4 право власності на 25 відсотків статутного фонду товариства з обмеженою відповідальністю „Воскресіння” , с. Ангелівка Тернопільського району Тернопільської області.

07 грудня  2005 року  громадянин  Крисак І.Б.  та  Товариство з обмеженою відповідальністю „Юридична фірма „Кудінов і партнери” , м. Тернопіль вул. Майдан Волі,4, уклали між собою попередній договір,  в якому вказано наступне:

       Громадянин Крисак Іван Богданович, надалі за текстом - Сторона-1, з однієї сторони та Товариство з обмеженою відповідальністю «Юридична фірма «Кудінов і партнери», надалі за текстом - Сторона-2, в особі директора Пушкар Світлани Василівни, яка діє на підставі Статуту, з другої сторони, які разом в подальшому іменуються Сторони, уклали цей попередній договір про наступне:

       1.   Після проведення попередніх переговорів Сторони дійшли домовленості щодо продажу Стороною-1  в користь Сторони-2 частки в статутному фонді товариства з обмеженою відповідальністю «Воскресіння»в розмірі 25 (двадцять п'ять) відсотків статутного фонду, яка належить на праві власності Стороні-1.

       2. За попередньою домовленістю Сторін вартість частки в статутному фонді товариства з обмеженою  відповідальністю  «Воскресіння»,  яка Стороною-1   має бути  відчужена  в користь Сторони-2 становить 25000 (двадцять п'ять тисяч) гривень.

        3. Сторона-1  зобов'язується у строк до 01  квітня 2006 року вчинити продаж частки в статутному фонді товариства з обмеженою відповідальністю «Воскресіння», домовленість щодо продажу якої є предметом цього попереднього договору та забезпечити Стороні-2 до вказаного строку оформити за собою право власності на придану нею частку.

       4.Сторона-1 з моменту підписання цього попереднього договору зобов'язується :

-           не вчиняти ніяких юридичних дій (в т.ч. реалізовувати свої права як учасника ТзОВ «Воскресіння») по відношенню до частки в статутному фонді товариства з обмеженою відповідальністю «Воскресіння», щодо продажу якої Сторони досягли домовленості за цим попереднім договором;

     -   до 01 квітня 2006 року подати нотаріально завірену заяву про вихід з ТзОВ «Воскресіння»і передачу частки в статутному фонді ТзОВ «Воскресіння»в розмірі 25 (двадцять п'ять) відсотків Стороні-2.

        5.    Умови    розрахунків    за    частку    в    статутному    фонді    товариства    з    обмеженою відповідальністю  «Воскресіння»,  щодо  продажу  якої Сторони досягли  домовленості уклавши цей попередній договір визначаються в угоді купівлі-продажу. Разом з цим  оплата має проводитись впродовж  6 місяців  рівними частинами.

6.    У випадку невиконання Стороною-1 своїх за цим попереднім договором перед Стороною-2 остання має право в судовому порядку визнати за собою право власності на частку у статутному фонді ТзОВ «Воскресіння», щодо продажу якої сторони досягли попередньої домовленості.

Судом встановлено, що  громадянин Крисак І.Б. являється засновником  ТзОВ „Воскресіння”  і одночасно директорам вказаного підприємства.

Оскільки  попередній договір  укладений  з громадянином України  Крисак І.Б. ,  а не з ТзОВ „Воскресіння” ,а тому  господарський суд Тернопільської області  припиняє провадження у справі ,так як спір ( в порядку ст.80 п.1 ГПК України) не підлягає розгляду в господарських судах України .

На підставі наведеного , керуючись ст.ст.43, 80 п.1, 86 ГПК України ,Законом України „Про власність”,  суд

УХВАЛИВ:

1.Припинити провадження у справі.

      2. Ухвалу господарського суду  Тернопільської області  по справі №3/143-1968  від 3 травня 2006 року щодо :

- Заборони Товариству з обмеженою відповідальністю „Воскресіння” (код ЄДРПОУ 22603118) с. Ангелівка Тернопільського району Тернопільської області та його органам управління та посадовим особам, а також учасникам здійснювати будь –які дії, спрямовані на проведення 4 травня 2006 року загальних зборів учасників Товариства з обмеженою відповідальністю ”Воскресіння” (код ЄДРПОУ 22603118) с. Ангелівка Тернопільського району Тернопільської області.

- Заборони Товариству з обмеженою відповідальністю „Воскресіння” (код ЄДРПОУ 22603118) с. Ангелівка Тернопільського району Тернопільської області, учасникам Товариства з обмеженою відповідальністю „Воскресіння” (код ЄДРПОУ 22603118) с. Ангелівка Тернопільського району Тернопільської області і будь –яким іншим юридичним чи фізичним особам проводити реєстрацію прибувших на загальні збори учасників (їх представників) Товариства з обмеженою відповідальністю „Воскресіння” (код ЄДРПОУ 22603118) с. Ангелівка Тернопільського району Тернопільської області, які планується провести 4 травня 2006 року в подальшому до вирішення спору по суті  в господарському суді Тернопільської області.

- Заборони державному реєстратору Тернопільської районної державної адміністрації вносити будь - які зміни до єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців щодо Товариства з обмеженою відповідальністю „Воскресіння” (код ЄДРПОУ 22603118) с. Ангелівка Тернопільського району Тернопільської області , визнати такою, що втратила свою чинність .

3.Ухвалу направити сторонам по справі.

 

Суддя                                                                                І.М. Турецький

СудГосподарський суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення02.08.2007
Оприлюднено05.09.2007
Номер документу909629
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —3/143-1968

Ухвала від 02.08.2007

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Турецький І.М.

Ухвала від 17.08.2006

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Турецький І.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні