Ухвала
від 14.08.2020 по справі 440/2185/20
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

14 серпня 2020 року м. ПолтаваСправа №440/2185/20

Полтавський окружний адміністративний суд у складі судді Кукоби О.О., розглянувши у письмовому провадженні матеріали адміністративної справи за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Агрофірма "Добробут" до управління Укртрансбезпеки у Полтавській області, Державної служби України з безпеки на транспорті про визнання протиправною та скасування постанови,

В С Т А Н О В И В:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Агрофірма "Добробут" звернулось до суду з позовом до управління Укртрансбезпеки у Полтавській області, у якому позивач просив визнати протиправною та скасувати постанову про застосування адміністративно-господарського штрафу від 7.04.2020 №186516.

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 4.05.2020 відкрито провадження у справі за даним позовом. На підставі приписів частини другої, пункту 10 частини шостої статті 12, статей 257, 260, 262 КАС України розгляд справи призначено за правилами спрощеного позовного провадження без виклику учасників (у письмовому провадженні).

Відповідачем надано відзив на позов, у якому просить у задоволенні позовних вимог відмовити повністю з огляду на їх необґрунтованість та безпідставність.

Учасниками справи надано відповідь на відзив та заперечення на відповідь, у яких підтримано раніше висловлену позицію щодо вирішення спору.

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 13.07.2020 клопотання представника відповідача про заміну відповідача у справі задоволено частково, залучено до участі у справі в якості другого відповідача Державну службу України з безпеки на транспорті та на цій підставі розгляд справи розпочато спочатку. Крім того, цією ухвалою витребувані від учасників справи додаткові докази.

На виконання вимог ухвали суду від 13.07.2020 представником позивача надані додаткові пояснення, у яких повідомлено що водії ОСОБА_1 та ОСОБА_2 є працівниками СТОВ "Ніка".

Ознайомившись з позицією сторін та матеріалами адміністративної справи, суд дійшов висновку про неможливість ухвалення законного та обґрунтованого рішення у цій справі без проведення підготовчого провадження.

Так, відповідно до частини першої статті 9 Кодексу адміністративного судочинства України розгляд і вирішення справ в адміністративних судах здійснюються на засадах змагальності сторін та свободи в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості.

Згідно з частиною шостою статті 260 Кодексу адміністративного судочинства України, якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі. У такому випадку повернення до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження не допускається.

Отже, розгляд справи належить розпочати спочатку зі стадії відкриття провадження у справі.

Крім того, за змістом частини другої статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Відповідно до частини п`ятої цієї статті, про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Враховуючи повідомлені позивачем обставини щодо передачі автомобіля КАМАЗ 45М3 д.н.з. НОМЕР_1 у користування Сільськогосподарському товариству з обмеженою відповідальністю "Ніка", а також працевлаштування водія ОСОБА_2 на цьому підприємстві, суд визнав за доцільне залучити СТОВ "Ніка" до участі у справі в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача.

До того ж, відповідно до частини четвертої статті 9 Кодексу адміністративного судочинства України суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

За змістом частини четвертої статті 77 Кодексу адміністративного судочинства України суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

На цій підставі, суд визнав за доцільне запропонувати третій особі подати до суду додаткові докази задля повного та всебічного встановлення фактичних обставин справи.

Керуючись статтями 9, 12, 77, 159, 179, 248, 256, 257, 260 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В:

Перейти до розгляду справи у порядку загального позовного провадження.

Розгляд справи розпочати спочатку зі стадії відкриття провадження у справі.

Призначити підготовче засідання у справі на 29 вересня 2020 року о 09:15 в приміщенні Полтавського окружного адміністративного суду за адресою: 36039, Полтавська область, м. Полтава, вул. Пушкарівська, 9/26.

Залучити до участі у справі в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю "Ніка" (код ЄДРПОУ 32469673; вул. Перемоги, 18, с. Василівка, Чутівський район, Полтавська область, 38850).

Надіслати третій особі копію позовної заяви з доданими до неї документами, відзиву на позов.

Визначити третій особі строк для подання письмових пояснень на позов та відзив упродовж десяти днів з дня їх отримання.

Запропонувати третій особі надати до суду разом з письмовими поясненнями належним чином засвідчені копії:

податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку (форма ДФ-1) за І квартал 2020 року з доказами його отримання податковою інспекцією за місцем обліку як платника податків,

Звіту про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування до органів доходів і зборів за березень 2020 року разом з доказами його подання до податкової інспекції за місцем обліку як платника податків,

штатного розпису Товариства станом на 2.03.2020,

наказів від 27.02.2020 №35-П, від 5.03.2020 №68-П,

картки платника податків (довідки про присвоєння ідентифікаційного номера) ОСОБА_2 та ОСОБА_1 .

У підготовче засідання викликати учасників справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання та окремо не оскаржується.

Суддя О.О. Кукоба

СудПолтавський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення14.08.2020
Оприлюднено17.08.2020
Номер документу90978321
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —440/2185/20

Рішення від 03.11.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.О. Кукоба

Рішення від 03.11.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.О. Кукоба

Ухвала від 14.08.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.О. Кукоба

Ухвала від 13.07.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.О. Кукоба

Ухвала від 04.05.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.О. Кукоба

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні