Рішення
від 12.08.2020 по справі 922/1872/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під`їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-14, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"12" серпня 2020 р.м. ХарківСправа № 922/1872/20

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Лавровой Л.С.

при секретарі судового засідання Пунтус Д.А.

розглянувши в порядку спрощеного позовного провадження справу

за позовом Акціонерного товариства "ХАРКІВОБЛЕНЕРГО", м. Харків до Товариства з обмеженою відповідальністю "УКРТРАНССИГНАЛ", м. Харків про стягнення заборгованості за участю представників:

позивача - Антипова С.Л.

відповідача - не з`явився

ВСТАНОВИВ:

До Господарського суду Харківської області звернулося Акціонерне товариство "ХАРКІВОБЛЕНЕРГО" з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "УКРТРАНССИГНАЛ", в якому просить суд стягнути з ТОВ "Укртранссигнал" на користь АТ "Харківобленерго" на п/р НОМЕР_1 в АТ "Мегабанк", код ЄДРПОУ 00131954 - за послуги із забезпечення перетікань реактивної електричної енергії - 12445,53 (де: КРЕ - 10371,29, ПДВ на КРЕ - 2074,24), пеню в розмірі 166,35 грн, 3% річних - 26,52 грн; покласти витрати зі сплати судового збору на відповідача.

В обґрунтування заявлених вимог позивач посилається на невиконання відповідачем зобов`язання з оплати послуг із забезпечення перетікань реактивної електричної енергії у період з жовтня 2019 по квітень 2020 за договором споживача про надання послуг з розподілу електричної енергії та договору про постачання електричної енергії за № 0014 від 02.11.2007.

Ухвалою від 16.06.2020 р. було відкрито провадження у справі, розгляд справи призначено в порядку спрощеного позовного провадження, встановлено сторонам строк на подання заяв по суті справи та призначено судове засідання на 06.07.2020 р. об 11:00.

Розгляд справи відкладався з метою забезпечення процесуальних прав сторін та повного і всебічного встановлення обставин по справі.

Відповідач у призначене судове засідання не з`явився, правом на участь представника у судовому засіданні не скористався, причину неявки не повідомив, відзив на позовну заяву не надав, про час та місце проведення судових засідань повідомлявся судом шляхом направлення ухвал за адресою, яка вказана в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, про що свідчить.

З матеріалів справи вбачається, що ухвали суду були надіслані відповідачу за адресою, яка вказана у витязі з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, але не були отримані та повернулися до суду в зв`язку з закінченням строку зберігання або з інших причин, що не дозволили вручити поштове повідомлення, про що свідчать наявні в матеріалах справи довідки АТ Укрпошта .

Згідно з пунктом 4 частини 6 статті 242 Господарського процесуального кодексу України днем вручення судового рішення є день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати копію судового рішення чи відмітки про відсутність особи за адресою місцезнаходження, місця проживання чи перебування особи, повідомленою цією особою суду.

У разі якщо ухвалу про вчинення відповідної процесуальної дії направлено судом за належною адресою, тобто повідомленою суду стороною, і повернуто підприємством зв`язку з посиланням на відсутність (вибуття) адресата, відмову від одержання, закінчення строку зберігання поштового відправлення тощо, то вважається, що адресат повідомлений про вчинення відповідної процесуальної дії. Аналогічна правова позиція викладена в постанові Верховного Суду від 25.06.2018 у справі № 904/9904/17.

Неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених ст. 202 ГПК України.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 202 ГПК України якщо учасник справи або його представник були належним чином повідомлені про судове засідання, суд розглядає справу за відсутності такого учасника справи у разі неявки в судове засідання учасника справи (його представника) без поважних причин або без повідомлення причин неявки.

Відповідно до ч. 9 ст. 165 ГПК України у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами. Відповідно до ч. 2 ст. 178 ГПК України у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Застосовуючи згідно з частиною 1 статті 3 ГПК України, статті 17 Закону України "Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини" при розгляді справи частину 1 статті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, суд зазначає, що право особи на справедливий і публічний розгляд справи упродовж розумного строку кореспондується з обов`язком добросовісно користуватися наданими законом процесуальними правами, утримуватись від дій, що зумовлюють затягування судового процесу, та вживати надані процесуальним законом заходи для скорочення періоду судового провадження (пункт 35 рішення Європейського суду з прав людини у справі "Юніон Еліментарія Сандерс проти Іспанії" (Alimentaria Sanders S.A. v. Spain") від 07.07.1989 р.).

З огляду на викладене, суд вважає, що учасникам справи було створено належні умови для підготовки до розгляду справи, надання заяв по суті справи та доказів в обґрунтування своїх вимог або заперечень, тому є підстави для розгляду справи за наявними в справі матеріалами.

Розглянувши матеріали справи, оцінивши надані докази та викладені доводи, судом встановлено наступне.

11.06.2017 набрав чинності Закон України "Про ринок електричної енергії" № 2019-VIII, який визначає правові, економічні та організаційні засади функціонування ринку електричної енергії, регулює відносини, пов`язані з виробництвом, передачею, розподілом, купівлею-продажем, постачанням електричної енергії для забезпечення надійного та безпечного постачання електричної енергії споживачам з урахуванням інтересів споживачів, розвитку ринкових відносин, мінімізації витрат на постачання електричної енергії та мінімізації негативного впливу на навколишнє природне середовище. Статтею 4 вказаного Закону визначено, що учасники ринку електричної енергії провадять свою діяльність на ринку електричної енергії на договірних засадах. Для забезпечення функціонування ринку електричної енергії укладаються, зокрема, договори про надання послуг з розподілу.

Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (далі за текстом - НКРЕКП) від 14.03.2018 № 312 затверджено "Правила роздрібного ринку електричної енергії" (далі за текстом скорочено ПРРЕЕ), які регулюють взаємовідносини, що виникають під час купівлі-продажу електричної енергії між електропостачальником (електропостачальниками) та споживачем (для власного споживання), а також їх взаємовідносини з іншими учасниками роздрібного ринку електричної енергії, визначеними цими Правилами, (п. 1.1.1 ПРРЕЕ).

З 01.01.2019 відповідно до Постанови НКРЕКП № 1446 від 16.11.2018 Позивач є оператором системи розподілу (далі - ОСР) та здійснює діяльність з розподілу електричної енергії у межах місць провадження господарської діяльності, а саме на території Харківської області в межах розташування системи розподілу електричної енергії, та не є постачальником електричної енергії. Основними нормативно-правовими документами, які встановлюють вимоги та регулюють взаємовідносини між ОСР, електропостачальниками та споживачами є зокрема, Закон України "Про ринок електричної енергії". Кодекс систем розподілу (далі - КСР), затверджений постановою НКРЕКП від 14.03.2018 № 310, та Правила роздрібного ринку електричної енергії (далі - ПРРЕЕ). затверджені постановою НКРЕКП від 14,03.2018 № 312 (далі - Постанова № 312), в яких визначені права, обов`язки та відповідальність сторін. Пунктом 4 Постанови № 312 (в редакції, яка діяла на час приєднання до публічного Договору приєднання) встановлено, що у період з дати отримання ліцензії на провадження господарської діяльності з розподілу електричної енергії до 01 грудня 2018 року операторам систем розподілу (далі - ОСР) потрібно укласти договори про надання послуг з розподілу електричної енергії, які укладаються зі споживачем, з усіма споживачами, електроустановки яких приєднані на території діяльності ОСР.

Договір розробляється ОСР на основі істотних умов, визначених Кодексом систем розподілу, затвердженим постановою НКРЕКП від 14 березня 2018 року №310, та форми, встановленої Правилами, і розміщується на сайті ОСР, у засобах масової інформації і в пунктах обслуговування споживачів ОСР. ОСР направляє поштовим відправленням споживачу заяву-приєднання до зазначеного договору, яка формується за базами даних вертикально інтегрованого суб`єкта господарювання та містить ЕІС-коди точок комерційного обліку об`єкта споживача. Направлення такої заяви-приєднання є пропозицією споживачу про приєднання до договору споживача про надання послуг з розподілу електричної енергії на умовах діючого договору про користування або постачання електричної енергії (індивідуальні характеристики об`єкта, потужність, клас надійності, ідентифікаційні коди, особливості обліку тощо). Договір вважається укладеним з дати підписання споживачем заяви- приєднання до договору про надання послуг з розподілу електричної енергії, яка повертається споживачем на адресу ОСР, та/або сплати за рахунком (квитанцією), який надсилається (надається) одночасно з договором споживача про надання послуг з розподілу електричної енергії, та/або з дати, указаної у заяві-приєднанні, якщо споживач протягом указаного в заяві-приєднанні терміну не звернувся до ОСР із запереченнями щодо укладення договору в цілому або щодо окремих умов договору та спожив будь-який обсяг електричної енергії.

02.11.2007 між сторонами Акціонерною компанією "Харківобленерго" (у червні 2018 року змінила назву на Акціонерне товариство "Харківобленерго" за результатами проведення державної реєстрації змін до Статуту AT "Харківобленерго", та Товариством з обмеженою відповідальністю "Укртранссигнал" укладено договір про постачання електричної енергії № 0014 (надалі - Договір). Як вбачається з матеріалів справи Постачальник зобов`язався, зокрема, постачати споживачу електроенергію, як різновид товару, в обсягах, визначених відповідно до розділу 5, та з урахуванням умов розділу 6 цього договору; згідно з категорією струмоприймачів споживача відповідно до ПУЕ та гарантованого рівня надійності електропостачання на межах, визначених додатком №2 "Порядку розрахунків ( для спожиачів, які живляться від мереж класу напруги35-110кВ та 330 " до цього договору; із дотриманням на межі балансової належності електромереж постачальника граничних показників якості електричної енергії, визначених державними стандартами; із забезпеченням отримання електричної енергії на рівні дозволеної потужності, а споживач зобов`язався, зокрема, дотримуватися режиму споживання електричної енергії згідно з умовами розділу 5 цього договору та режиму роботи електроустановки згідно з умовами додатків №3 "Графік зняття показів засобів обліку електричної енергії" та №4 "Порядок визначення обсягу електричної енергії та його вартості у разі завантаження схеми обліку нижче мінімально допустимого рівня" до цього договору; оплачувати постачальнику вартість електричної енергії згідно з умовами додатків №3 "Графік зняття показів засобів обліку електричної енергії" та №5 "Порядок розрахунків" до цього договору; здійснювати оплату за послуги з компенсації перетікання реактивної електричної енергії між електромережею постачальника та електроустановками споживача згідно з додатком №4а "Порядок розрахунків за перетікання реактивної електроенергії" до цього договору.

Враховуючи вищезазначене та той факт, що Товариство з обмеженою відповідальністю "Укртранссигнал" - підписало Договір про надання послуг з розподілу №0014 від 01.01.2019 на умовах договору про постачання (надалі Договір) (а.с.14-23), Договір споживача про надання послуг з розподілу електричної енергії є основним документом та визначає зміст правових відносин, прав та обов`язків сторін. Зокрема, укладення Договору означає, що між розподільчою організацією та споживачем досягнуто згоди з усіх його умов.

У п.п. 3.1.1., 3.1.3 договору передбачено, що постачальник має право отримувати від споживача своєчасну плату за поставлену електричну енергію за роздрібними тарифами, розрахованими згідно з Умовами та правилами здійснення підприємницької діяльності з постачання електричної енергії за регульованим тарифом, та інші платежі, обумовлені цим договором, а також визначати у порядку, передбаченому розділом 5 цього договору, договірні величини споживання електричної енергії та договірні (граничні) величини електричної потужності.

Відповідно до додатку № 10 (Договір про надання послуг із забезпечення реактивної електричної енергії) до Договору споживача про надання послуг з розподілу електричної енергії, оператор системи надає послуги із забезпечення перетікань реактивної енергії до електроустановок споживачів, що експлуатують електромагнітно несбалансовані установки з неефективним співвідношенням активної і реактивної потужності, а Споживач вживає вичерпних технологічних заходів щодо компенсації перетікань реактивної електричної енергії у своїх електричних мережах та здійснює оплату Оператору системи розподілу за перетікання реактивної електричної енергії згідно з умовами цього Договору та додатками до нього, що є його невід`ємною частиною.

Відповідно до п.2.1.5. ПРРЕЕ - Договір споживача про надання послуг з розподілу (передачі) електричної енергії в частині розрахунків за послуги оператора системи діє, якщо згідно з обраною споживачем комерційною пропозицією відповідного енергопостачальника оплату послуг з розподілу (передачі) електричної енергії забезпечує споживач.

Оплата послуг, наданих оператором системи, здійснюється за тарифами (цінами), які встановлюються Регулятором відповідно до затвердженої ним методики. Тарифи (ціни) на послуги оператора системи оприлюднюються операторами систем у порядку та строки, визначені нормативно-правовими актами, що регулюють функціонування ринку електричної енергії.

У відповідності до п.3 Додатка № 4 від 01.01.2019 Порядок розрахунків до Договору, оплата за послуги з розподілу електричної енергії здійснюється Споживачем самостійно трьома плановими платежами. Відповідно до п. 6 Додатка №4 "Порядок розрахунків" до Договору рахунки за послуги з розподілу та за перетікання реактивної електричної енергії надаються Споживачу оператором системи протягом 5 робочих днів від дня закінчення розрахункового періоду у відповідних структурних підрозділах оператора системи. В разі неотримання Споживачем рахунків, ОСР направляє рахунки Споживачу поштовим зв`язком. У такому разі рахунки вважаються отриманими Споживачем з дня їх відправлення. Рахунки за послугу з розподілу електричної енергії мають бути оплачені протягом 5 робочих днів з дня отримання рахунка Споживачем.

Відповідно до п.п.3.2 Договору за підсумками розрахункового періоду Споживачем визначається фактичний облік (у тому числі приладовий) електричної енергії, що передається Оператором системи та споживається Споживачем на межі балансової належності об`єкта Споживача, здійснюється відповідно до вимог Кодексу комерційного обліку електричної енергії, затвердженого постановою НКРЕКП від 14.03.2018 року № 311 (далі - Кодекс комерційного обліку) з урахуванням вимог цього Договору. У відповідності до п. 13 "Порядок розрахунків № 2" Споживач щомісяця кожного останнього дня розрахункового періоду самостійно проводить зчитування показів лічильника та надає ОСР звіт про прокази засобів обліку за розрахунковий місяць з зазначенням фактичної дати та часу зчитування (знаходиться в матеріалах справи). За внесення платежів, передбачених цим Договором, з порушенням термінів, визначених п.7 додатком № 4 до цього Договору, у разі порушення Споживачем строків оплати за перетікання реактивної електричної енергії, передбачених п.6 даного Порядку, Оператор системи проводить нарахування пені у розмірі подвійної ставки НБУ, що діяла у період, за який здійснюється нарахування та 3% річних, від суми боргу, за кожен день прострочення, у тому числі за день оплати. Суми пені, 3% річних та інфляційні зазначаються в розрахунковому документі окремим рядком, та повинні бути сплачені протягом 5 робочих днів від дня його отримання Споживачем.

За період жовтень, листопад, грудень - 2019 та січень, лютий, березень - 2020 позивач надав послуги із забезпечення перетікань реактивної електричної енергії відповідачу у відповідності до умов договору, що підтверджується звітами про покази засобів обліку електричної енергії ТОВ "Укртранссигнал" за вказаний період, які складені саме споживачем та підписані уповноваженими особами, однак відповідач допустив прострочення оплати рахунків за перетікання реактивної енергії за жовтень, листопад, грудень 2019 р. та січень, березень, лютий 2020 р.

У відповідності до п.6 додатку №4 від 01.01.2019 строк оплати настає через 5 операційних днів з дня їх отримання. У разі несвоєчасної оплати обумовлених даним Договором рахунків Постачальник проводить Споживачу нарахування за весь час прострочення, у тому числі за день оплати: пені у розмірі подвійної облікової ставки НБУ, що діяла в період, за який здійснюється нарахування, від суми боргу; 3 % річних з простроченої суми. При цьому сума грошового зобов`язання за цим договором повинна бути оплачена Споживачем з урахуванням встановленого індексу інфляції (п. 7 додатку № 2 "Порядок розрахунків" від 01.01.2007).

За жовтень 2019 року Відповідачу надано послуг з забезпечення перетікань реактивної електричної енергії у кількості 917,97 кВт/год та складає 1781,98 грн. Жодних оплат за поточне споживання здійснено не було. Заборгованість за жовтень - 1781.98 грн. (в т. ч. ПДВ).

За листопад 2019 року Відповідачу надано послуг з забезпечення перетікань реактивної електричної енергії у кількості 1279 кВт/год (що підтверджується звітом про обсяг спожитої електричної енергії за листопад 2019) та складає 1781,98грн. Жодних оплат за поточне споживання здійснено не було. Заборгованість за листопад- 1781,98грн. (в т. ч. ПДВ).

За грудень 2019 року Відповідачу надано послуг з забезпечення перетікань реактивної електричної енергії у кількості 1366 кВт/год (що підтверджується звітом про обсяг спожитої електричної енергії за грудень 2019) та складає 2224 грн. Жодних оплат за поточне споживання здійснено не було. Заборгованість за грудень - 2224 грн. (в т. ч. ПДВ).

За січень 2020 року Відповідачу надано послуг з забезпечення перетікань реактивної електричної енергії у кількості 1082,25 кВт/год (що підтверджується звітом про обсяг спожитої електричної енергії за січень 2020) та складає 1657,81 грн. Жодних оплат за поточне споживання здійснено не було. Заборгованість за січень - 1657.81 грн. (в т. ч. ПДВ).

За лютий 2020 року Відповідачу надано послуг з забезпечення перетікань реактивної електричної енергії у кількості 1000,28 кВт/год (що підтверджується звітом про обсяг спожитої електричної енергії за лютий 2020) та складає 1775,54 грн. Жодних оплат за поточне споживання здійснено не було. Заборгованість за лютий - 1775.54 грн. (в т. ч. ПДВ).

За березень 2020 року Відповідачу надано послуг з забезпечення перетікань реактивної електричної енергії у кількості 944,03 кВт/год (що підтверджується звітом про обсяг спожитої електричної енергії за березень 2020) та складає 1465,15грн. Жодних оплат за поточне споживання здійснено не було. Заборгованість за березень - 1465,15 грн. (в т. ч. ПДВ).

За квітень 2020 року Відповідачу надано послуг з забезпечення перетікань реактивної електричної енергії у кількості 575,97 кВт/год (що підтверджується звітом про обсяг спожитої електричної енергії за квітень 2020) та складає 1092,86 грн. Жодних оплат за поточне споживання здійснено не було. Заборгованість за квітень 1092.86 грн. (в т. ч. ПДВ).

Таким чином, заборгованість Відповідача за період з 01.10.2019 по 30.04.2020 станом на 01.05.2020 за надання послуг із забезпечення перетікань реактивної електричної енергії складає 12445,53 грн. (де: тарифна складова - 10 371,29 грн., ПДВ - 2074,24 грн.).

Згідно ст. 14 ГПК України суд розглядає справи в межах заявлених позовних вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках. Збирання доказів у господарських справах не є обов`язком суду, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд.

Кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень. Суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів (стаття 74 ГПК України).

За приписами ст. 80 ГПК України позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви. Відповідач, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, повинні подати суду докази разом з поданням відзиву або письмових пояснень третьої особи.

Однак, всупереч викладеним приписам процесуального законодавства, відповідачем не було надано до суду доказів на спростування доводів позивача відносно наявної заборгованості за укладеним сторонами Договором.

Позивачем були нараховані Відповідачу 3% річних на загальну суму 26,52 грн. за період з 01.04.2020 по 30.04.2020 на заборгованість жовтня, листопада, грудня 2019 та січня, лютого, березня 2020 року. У квітні 2020 Відповідачу нарахована пеня на загальну суму 166,35 грн. на заборгованість за перетікання реактивної електричну енергію у жовтні, листопаді, грудні 2019 та січні, лютому, березні 2020.

Враховуючи викладене, за період з жовтня 2019 по квітень 2020 за відповідачем утворилась заборгованість, що станом на 01.05.2020 становить 12 638.40 грн., з яких: 12 445,53 грн. - вартість за надання послуг з компенсації перетікань реактивної електричної енергії за жовтень, листопад, грудень 2019, та січень, лютий, березень 2020 (10 371,29 грн. - тарифна складова та 2 074,24 грн. - ПДВ 20 %), 166,35 грн. - пеня за квітень 2020, 26,52 грн. - 3% річних за квітень 2020 р.

Відповідно до ст. 611 Цивільного кодексу України у разі порушення зобов`язання настають правові наслідки, встановлені договором або законом, зокрема сплата неустойки.

Згідно приписів ст. 549 Цивільного кодексу України неустойкою (штрафом, пенею) є грошова сума або інше майно, які боржник повинен передати кредиторові у разі порушення боржником зобов`язання.

Відповідно до ч. 1 ст. 230 Господарського кодексу України штрафними санкціями є господарські санкції у вигляді грошової суми (неустойка, штраф, пеня), яку учасник господарських відносин зобов`язаний сплатити у разі порушення ним правил здійснення господарської діяльності, невиконання або неналежного виконання господарського зобов`язання.

Пенею є неустойка, що обчислюється у відсотках від суми несвоєчасно виконаного грошового зобов`язання за кожен день прострочення виконання. Штрафом є неустойка, що обчислюється у відсотках від суми невиконаного або неналежно виконаного зобов`язання.

Відповідно до ч. 4 ст. 231 Господарського кодексу України у разі якщо розмір штрафних санкцій законом не визначено, санкції застосовуються в розмірі, передбаченому договором. При цьому розмір санкцій може бути встановлено договором у відсотковому відношенні до суми невиконаної частини зобов`язання або у певній, визначеній грошовій сумі, або у відсотковому відношенні до суми зобов`язання незалежно від ступеня його виконання, або у кратному розмірі до вартості товарів (робіт, послуг).

Перевіривши розрахунок позивача по нарахуванню пені, 3% річних та інфляційних втрат, суд вважає їх обґрунтованими, а вимоги по їх стягненню такими, що підлягають задоволенню.

З огляду на встановлені обставини, суд дійшов висновку, що відповідач неналежним чином виконував зобов`язання за договором № 0014 від 02.11.2007 р., а отже позовні вимоги щодо стягнення існуючої заборгованості та здійснених на неї нарахувань є законними, обґрунтованими та підлягають задоволенню в повному обсязі.

Враховуючи встановлені обставини, зазначені положення діючого законодавства України і умови укладеного сторонами Договору, наявність в матеріалах справи належних та достатніх доказів на підтвердження обґрунтованості позовних вимог, суд задовольняє вимоги позивача у повному обсязі.

З урахуванням приписів ст. 129 Господарського процесуального кодексу України судові витрати по сплаті судового збору по даній справі покладаються на відповідача.

Враховуючи викладене та керуючись статтями 6, 8, 19, 124, 129 Конституції України, статтями 2, 5, 7, 11, 13, 14, 15, 73, 74, 80, 86, 129, 165, 238, 247-252 Господарського процесуального кодексу України, суд -

ВИРІШИВ:

Позовні вимоги задовольнити.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "УКРТРАНССИГНАЛ" (61067, Харківська обл., місто Харків, Ленінський район, ВУЛИЦЯ БЕРКОСА, будинок 25, ідентифікаційний код особи 35072545) на користь Акціонерного товариства "ХАРКІВОБЛЕНЕРГО" (61037, Харківська обл., місто Харків, Комінтернівський район, ВУЛИЦЯ ПЛЕХАНІВСЬКА, будинок 149, ідентифікаційний код особи 00131954, на п/р НОМЕР_1 в АТ "Мегабанк") за послуги із забезпечення перетікань реактивної електричної енергії - 12445,53 (де: КРЕ - 10371,29, ПДВ на КРЕ - 2074,24), пеню в розмірі 166,35 грн, 3% річних - 26,52 грн та 2102,00 грн судового збору.

Наказ видати після набрання рішенням законної сили.

Рішення може бути оскаржене протягом двадцяти днів з дня складення його повного тексту. Рішення набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. Апеляційна скарга на рішення суду подається в строки та в порядку визначеному ст.ст. 256, 257 ГПК України з врахуванням п. 17.5 Перехідних положень ГПК України.

Повне рішення складено "17" серпня 2020 р.

Суддя Л.С. Лаврова

Дата ухвалення рішення12.08.2020
Оприлюднено17.08.2020
Номер документу90989499
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —922/1872/20

Рішення від 12.08.2020

Господарське

Господарський суд Харківської області

Лаврова Л.С.

Ухвала від 21.07.2020

Господарське

Господарський суд Харківської області

Лаврова Л.С.

Ухвала від 06.07.2020

Господарське

Господарський суд Харківської області

Лаврова Л.С.

Ухвала від 16.06.2020

Господарське

Господарський суд Харківської області

Лаврова Л.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні