Постанова
від 05.07.2007 по справі 03/3018а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

03/3018а

                                       ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ                                 

                                                                                                              

ПОСТАНОВА             

І М Е Н Е М  У К Р А Ї Н И

          "05" липня 2007 р.                                                                                Справа №  03/3018а

Господарський суд Черкаської області, в складі: головуючого - судді Єфіменко В.В.,

з секретарем судового засідання Макарченко Н.П.,

за участю представників сторін:

від позивача –не з'явився;

від відповідача –не з'явився,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Черкаси справу

за позовом управління Пенсійного фонду України в Лисянському районі, Черкаська область, смт. Лисянка

до товариства з обмеження відповідальністю “Федюківське”, Черкаська область, Лисянський район, с. Федюківка

про стягнення  2917 грн. 50 коп.,

ВСТАНОВИВ:

Заявлено позов про стягнення з відповідача 2917 грн. 50 коп. заборгованості по відшкодуванню витрат по виплаті та доставці пенсій, призначених на пільгових умовах відповідно до п. “б”-“з” ст.13 Закону України “Про пенсійне забезпечення” (далі - на пільгових умовах) за період з 01.04.2007 р. по 26.04.2007 р.

Представник позивача в судове засідання не з'явився.

Представник відповідача, повідомлений належним чином про дату, час і місце судового розгляду, у судове засідання не з'явився, про причини неприбуття суд не повідомив, пояснень чи заперечень по суті позовних вимог не  подав.

Суд, вважає за можливе розгляд справи провести на підставі ч. 2 ст. 128 Кодексу адміністративного судочинства України.

Заслухавши доводи та пояснення представника позивача, дослідивши наявні в справі матеріали, суд вважає, що позов підлягає до задоволення виходячи з наступного.

Прикінцевими положеннями Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” від 09.07.2003 року №1058-ІV (далі –Закон) передбачено, що підприємства, незалежно від форм власності та господарювання, вносять плату до Пенсійного фонду України на відшкодування витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених відповідно до п. п. “б”-“з” ст. 13 Закону України “Про пенсійне забезпечення”.

На підставі п.п.6.8 п.6 Інструкції “Про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове пенсійне страхування до Пенсійного фонду України” затвердженої Постановою правління Пенсійного фонду України від 19.12.2003 р. № 21-1 та зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 16.01.2004 р. за № 64/8663, підприємства щомісячно до 25-го числа вносять до управління Пенсійного фонду України зазначену у повідомленні місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Факт заборгованості відповідачем не оспорюється та підтверджується розрахунками фактичних витрат на виплату та доставку пенсій громадянам Маринчук П.З., Москалюк М.В., Бойко В.Г., Шенкарюк Т.П., Маренчук М.П., Бойко Т.М., Федоренко Н.Я., які працювали у відповідача.

З огляду на викладене, суд приходить до висновку, що позов підлягає до задоволення і з відповідача необхідно стягнути на користь позивача заборгованість по відшкодуванню витрат по виплаті та доставці пенсій, призначених на пільгових умовах в розмірі 2917 грн. 50 коп.

З відповідача на користь Державного бюджету України підлягає стягненню судовий збір у розмірі 29 грн. 18 коп.

Керуючись ст. ст. 94, 161-163 Кодексу адміністративного судочинства України ,-

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити повністю.

Стягнути з товариства з обмеження відповідальністю “Федюківське”, Черкаська область, Лисянський район, с. Федюківка, код 03791249:

-          2917 грн. 50 коп. заборгованості по відшкодуванню витрат по виплаті та доставці пенсій на пільгових умовах на користь Управління Пенсійного фонду України в Лисянському районі, Черкаська область, смт. Лисянка, вул. Леніна, 26, код 21366662;

-          29 грн. 18 коп. судового збору із зарахуванням до державного бюджету України через ДПІ у Лисянському районі.

Про апеляційне оскарження постанови може бути подана заява до Київського міжобласного апеляційного господарського суду через господарський суд Черкаської області протягом десяти днів з дня проголошення постанови і апеляційна скарга протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

СУДДЯ                                                                                  В.В. Єфіменко

СудГосподарський суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення05.07.2007
Оприлюднено05.09.2007
Номер документу909932
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —03/3018а

Постанова від 05.07.2007

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Єфіменко В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні